Vitakruid 5HTP 100 mg

 • 60 Capsules
 • 60 Capsules

25.89

Op voorraad
€0.43 per Capsules

5 HTP helpt met het verhogen van het serotonine niveau. Lage serotonine niveaus staan in verband met depressie, angst, slaapproblemen, gewicht en andere gezondheidsproblemen. Voor deze redenen worden 5-htp supplementen steeds populairder.

5HTP is een omgezette vorm van het essentiële aminozuur L-tryptofaan.1 Aminozuren zijn nodig voor de vorming van eiwitten, en zijn in te delen in drie groepen: essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële aminozuren.

De essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, dus die moet je binnen krijgen via voeding. Gelukkig komen deze stoffen van nature in aanzienlijke hoeveelheden voor in ons eten. L-tryptofaan komt voornamelijk voor in dierlijke producten, zoals vlees en zuivel. Kalkoen is bijvoorbeeld een bijzonder goede bron van L-tryptofaan. Om deze reden kan het voor vegetariërs en veganisten moeilijker zijn om via voeding de benodigde niveaus van dit aminozuur te behalen. Suppletie zou in zo’n geval van meerwaarde kunnen zijn.

5HTP wordt aangemaakt wanneer tryptofaan zich ontwikkelt tot serotonine. Ook dit wordt in de natuur aangetroffen, zoals in de zaden van de Griffonia-struik. De Griffonia simplicifolia is een houterige klimstruik die veelal voorkomt in Centraal- en West-Afrikaanse landen. Wij westerlingen zijn vooral geïnteresseerd in de zaden aangezien deze goed zijn voor het geheugen.** In de zaden van deze struik vinden we namelijk de belangrijkste werkzame stof van het extract, genaamd 5HTP.

5HTP wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier gewonnen uit de zaden, om zo de puurheid en hoge concentratie per dosering te waarborgen. Het Griffonia extract bevat de unieke en veilige standaardisatie van maar liefst 95 procent van de werkzame stof 5-HTP.2 Door deze samenstelling is er een gegarandeerde hoeveelheid (100mg) van deze werkzame stof aanwezig in de capsule. Dat is een hoge dosering, waardoor je aan één capsule per dag vaak al genoeg hebt! L-tryptofaan is een voorloper van 5-HTP. En dat is ook meteen wat de inname van 5-HTP efficiënter maakt dan L-tryptofaan; je lichaam het niet meer hoeft om te zetten.

Daarnaast is het voor L-tryptofaan veel moeilijker om de bloed-hersenbarrière te passeren. Hiervoor is dit aminozuur afhankelijk van andere stoffen in het lichaam. 5HTP heeft hier geen last van en wordt dus beter door het lichaam geabsorbeerd. Na de inname komt zo’n 70 procent uiteindelijk in de bloedbaan terecht.

Wanneer het essentiële aminozuur L-tryptofaan is omgezet in 5HTP, kan dit vervolgens weer in de hersenen worden omgezet naar serotonine. Dit is een neurotransmitter die betrokken is bij veel verschillende processen in het lichaam en bij bepaalde hersenfuncties. Ook is het een voorloper van het hormoon melatonine. 5HTP is dus onderdeel van het proces waaruit diverse belangrijke neurotransmitters kunnen ontstaan. Door 5HTP 100 mg naast Multi Nacht te gebruiken, creëert u een krachtige variant van de Multi Nacht.

 • 5-HTP is de voorloperstof van serotonine
 • Hoog geconcentreerd Griffonia simplicifolia extract (95%)
 • 5-HTP wordt natuurlijk gewonnen uit het Griffoniaplantje

Anderen kochten ook

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Nu -15%
Bestseller!
Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Aardappelzetmeel (vulstof), 95% gestandaardiseerd Griffonia simplicifolia-extract, Vegetarische HPMC capsule, Zonnebloemolie (flow verbeteraar).

Gebruik

1 tot 2 maal daags 1 capsule overdag, of voor het naar bed gaan, innemen. De (aanbevolen) dosering niet overschrijden.

Etiket

Vegetariërs en veganisten hebben snel 5htp disbalans

5-HTP is een omgezette vorm van het essentiële aminozuur L-tryptofaan.1 Aminozuren zijn nodig voor de vorming van eiwitten, en zijn in te delen in drie groepen: essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële aminozuren.

De essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, dus die moet je binnen krijgen via voeding. Gelukkig komen deze stoffen van nature in aanzienlijke hoeveelheden voor in ons eten. L-tryptofaan komt voornamelijk voor in dierlijke producten, zoals vlees en zuivel. Kalkoen is bijvoorbeeld een bijzonder goede bron van L-tryptofaan. Om deze reden kan het voor vegetariërs en veganisten moeilijker zijn om via voeding de benodigde niveaus van dit aminozuur te behalen. Suppletie zou in zo’n geval van meerwaarde kunnen zijn.

5-HTP wordt aangemaakt wanneer tryptofaan zich ontwikkelt tot serotonine. Ook dit wordt in de natuur aangetroffen, zoals in de zaden van de Griffonia-struik.

Griffonia simplicifolia is goed voor het geheugen**

De Griffonia simplicifolia is een houterige klimstruik die veelal voorkomt in Centraal- en West-Afrikaanse landen. Wij westerlingen zijn vooral geïnteresseerd in de zaden aangezien deze goed zijn voor het geheugen.** In de zaden van deze struik vinden we namelijk de belangrijkste werkzame stof van het extract, genaamd 5-HTP.

Hoog geconcentreerd extract (95%)

5-HTP wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier gewonnen uit de zaden, om zo de puurheid en hoge concentratie per dosering te waarborgen. Het Griffonia extract bevat de unieke en veilige standaardisatie van maar liefst 95 procent van de werkzame stof 5-HTP.2 Door deze samenstelling is er een gegarandeerde hoeveelheid (100mg) van deze werkzame stof aanwezig in de capsule. Dat is een hoge dosering, waardoor je aan één capsule per dag vaak al genoeg hebt!

Efficiënter dan L-tryptofaan

L-tryptofaan is een voorloper van 5-HTP. En dat is ook meteen wat de inname van 5-HTP efficiënter maakt dan L-tryptofaan; je lichaam het niet meer hoeft om te zetten. Daarnaast is het voor L-tryptofaan veel moeilijker om de bloed-hersenbarrière te passeren. Hiervoor is dit aminozuur afhankelijk van andere stoffen in het lichaam. 5-HTP heeft hier geen last van en wordt dus beter door het lichaam geabsorbeerd. Na de inname komt zo’n 70 procent uiteindelijk in de bloedbaan terecht.

5HTP is de voorloperstof van serotonine

Wanneer het essentiële aminozuur L-tryptofaan is omgezet in 5HTP, kan dit vervolgens weer in de hersenen worden omgezet naar serotonine. Dit is een neurotransmitter die betrokken is bij veel verschillende processen in het lichaam en bij bepaalde hersenfuncties. Ook is het een voorloper van het hormoon melatonine. 5-HTP is dus onderdeel van het proces waaruit diverse belangrijke neurotransmitters kunnen ontstaan

Door 5HTP 100 mg naast Multi Nacht te gebruiken, creëert u een krachtige variant van de Multi Nacht.

** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

 • Griffonia is goed voor het geheugen

Referenties

 1. Maffei, M. E. (2021). 5-Hydroxytryptophan (5-HTP): Natural occurrence, analysis, biosynthesis, biotechnology, physiology and toxicology. International Journal of Molecular Sciences, 22(1), 181.
 2. Das, Y. T., Bagchi, M., Bagchi, D., & Preuss, H. G. (2004). Safety of 5-hydroxy-L-tryptophan. Toxicology letters, 150(1), 111-122
 3. Birdsall, T. C. (1998). 5-Hydroxytryptophan: a clinically-effective serotonin precursor. Alternative medicine review: a journal of clinical therapeutic, 3(4), 271-280.

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Ik heb verschillende soorten natuurlijke producten geprobeerd die mogelijk stemmingswisselingen tegen zouden gaan. 5-HTP werkt voor mij het beste. Ik word fris wakker, kan beter tegen mijn soms jengelende kinderen en voel mij klaar voor de dag.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

5HTP

5-HTP is een natuurlijk middel voor stemming en mentale balans. Het bevat een bouwsteen van het gelukshoormoon serotonine en wordt gebruikt als serotonine booster. Een laag serotonine niveau staat in verband met verschillende problemen zoals: depressie en slaapproblemen. Daarom wordt 5-HTP steeds populairder.

 • 5-HTP is de natuurlijke voorloper van lichaamseigen serotonine
 • Hoge concentratie Griffonia simplicifolia extract 95%
 • Eén capsule per dag is voldoende

 

Wat is 5HTP?

5HTP is een aminozuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Ook wordt het verkocht als supplement. 5HTP is een bouwsteen van de hormonen serotonine en melatonine. 5HTP is een natuurlijk middel voor stemming en mentale balans. Het bevat een bouwsteen van het gelukshoormoon serotonine en wordt gebruikt als serotonine booster. Een laag serotonine niveau staat in verband met verschillende problemen zoals: depressie en slaapproblemen. Daarom wordt 5HTP steeds populairder.

 

 • 5HTP is de natuurlijke voorloper van lichaamseigen serotonine
 • Hoge concentratie Griffonia simplicifolia extract 95%
 • Eén capsule per dag is voldoende

Wat doet 5HTP?

5HTP wordt gewonnen uit de Griffionia plant. Deze plant is van nature rijk aan 5-HTP. Er komt steeds meer kennis over 5-HTP, en wat lijkt, is dat 5-HTP op een natuurlijke manier de serotoninespiegel kan verhogen. Door een toename van serotonine kunnen symptomen die geassocieerd worden met ADHD, zoals slaapstoornissen en angst, afnemen.

 

5HTP dosering

De gangbare dosering voor 5HTP ligt tussen de 50mg en 250mg per dag.

Voedingsmiddelen met 5HTP

Er zit 5-htp in rood vlees, kalkoen en soja, maar het bijproduct zit ook in spinazie, vis en eieren.

 

 

Waarschuwingen

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van medicatie die de aanmaak van serotonine bevordert (in het bijzonder antidepressiva). 5-HTP 100mg kan namelijk de werking van deze geneesmiddelen versterken. Bestel bij twijfel altijd onder voorbehoud van een veiligheidscheck door een gespecialiseerd apotheker.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk