Keuzehulp

Aminozuren

Aminozuren, ook wel de bouwstenen van eiwitten genoemd, zijn verbindingen die vele cruciale rollen spelen in je lichaam. Je hebt aminozuren nodig voor vitale processen zoals de opbouw van eiwitten, hormonen en neurotransmitters. Ze zijn er als aminozuren supplement en je vindt essentiële aminozuren uiteraard in eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis en sojabonen. Bekijk op deze pagina onze beste supplementen en ontdek of aminozuren kopen ook voor jou zinvol kan zijn.

Aminozuren kopen

Filter

37 artikelen in Aminozuren

37 artikelen in Aminozuren

Orthovitaal L-Lysine 1000 mg met Zink

Orthovitaal L-Lysine 1000 mg met Zink

Orthovitaal L-Lysine 1000 mg met Zink Tabletten zijn supplementen die het lichaam ondersteunen bij het behouden van een gezonde afweer en het herstellend vermogen van de huid. L-Lysine is een aminozuur dat essentieel is voor het lichaam, maar niet door het lichaam wordt aangemaakt. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals zuivel, vlees en peulvruchten. Door de toevoeging van zink wordt de verzorging van de huid van binnenuit bevorderd, waardoor het proces van celvernieuwing wordt gestimuleerd en bijdraagt aan normale haargroei. Een ander voordeel van deze tabletten is dat ze geschikt zijn voor zowel vegetariërs als veganisten.

Door het gebruik van Orthovitaal L-Lysine 1000 mg met Zink Tabletten kan het lichaam profiteren van de voordelen van L-Lysine en zink. L-Lysine ondersteunt de afweer van het lichaam, terwijl zink de huidverzorging bevordert en bijdraagt aan celvernieuwing. Dit supplement is dus ideaal voor mensen die hun immuunsysteem willen versterken en hun huid en haar willen verzorgen van binnenuit. Bovendien is het geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten, wat het toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Vitakruid L-Lysine 1000 mg

Vitakruid L-Lysine 1000 mg

Vitakruid L-Lysine 1000mg Tabletten is een voedingssupplement dat een hoge dosering van het essentiële aminozuur L-Lysine bevat. Dit aminozuur kan niet door het menselijk lichaam zelf worden aangemaakt en moet daarom via voeding worden verkregen. Het supplement is vooral handig voor vegetariërs en veganisten die mogelijk niet voldoende L-Lysine binnenkrijgen omdat dit aminozuur voornamelijk in dierlijke producten voorkomt. Bovendien is dit supplement de hoogst biologisch beschikbare vorm van L-Lysine en is er vitamine C aan toegevoegd om de opname te verbeteren. Dit maakt het supplement niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook een nuttige aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Naast het leveren van L-Lysine, heeft Vitakruid L-Lysine 1000mg Tabletten nog meer voordelen. Vitamine C is aan het supplement toegevoegd omdat het een positieve invloed heeft op het immuunsysteem, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning bevordert en als antioxidant fungeert. Dit betekent dat vitamine C bijdraagt aan het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels beschermt. Ook werkt vitamine C als antioxidant voor vitamine E en brengt het deze weer in actieve vorm. Kortom, Vitakruid L-Lysine 1000mg Tabletten is niet alleen een handig supplement voor vegetariërs en veganisten, maar ook een nuttige aanvulling op een gezond voedingspatroon voor iedereen die zijn of haar immuunsysteem en weerstand wil verbeteren.

Vitals NAC N-Acetyl-L-cysteine 600 mg

Vitals NAC N-Acetyl-L-cysteine 600 mg

N-acetyl-l-cysteine (NAC) is een semi-essentieel aminozuur dat het lichaam kan produceren uit L-methionine. Echter, onder bepaalde omstandigheden kan de synthese van NAC onvoldoende zijn om in de behoefte te voorzien. In dat geval kan suppletie met NAC nuttig zijn, omdat het beter wordt verdragen, een hogere biologische beschikbaarheid heeft en minder gevoelig is voor oxidatie dan L-cysteïne. Bovendien is Vitals NAC verkrijgbaar in een plantaardige capsule, aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron.

Een ander voordeel van Vitals supplementen is de duurzame verpakking van PaperWise karton en recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van PaperWise karton draagt bij aan een circulaire economie en vermindert de druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot. Het ondersteunt boeren in ontwikkelingslanden door landbouwafval te gebruiken als grondstof voor papier en karton. De recyclebare verpakking van Vitals NAC is daarom niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gemeenschappen die erbij betrokken zijn.

Al met al biedt Vitals N-acetyl-l-cysteine 600mg Capsules (NAC) een nuttige en duurzame optie voor mensen die behoefte hebben aan NAC-suppletie. Dankzij de plantaardige capsule en duurzame verpakking is het ook een verantwoorde keuze voor het milieu en voor de gemeenschappen die erbij betrokken zijn.

Mattisson N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 600 mg

Mattisson N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 600 mg

Mattisson HealthStyle NAC N-Acetyl-L-Cysteïne Capsules is een vegan voedingssupplement dat bijdraagt aan een betere gezondheid. Het heeft een slijmoplossende en antioxidatieve werking en kan helpen bij het verminderen van aandoeningen aan de luchtwegen. N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) is de belangrijkste component van dit supplement en kan helpen bij het vergroten van het uithoudingsvermogen van sporters. Bovendien heeft NAC een positieve werking op de lever en helpt het bij het beschermen tegen giftige effecten van zware metalen. Dit supplement is ook nuttig voor mensen die niet genoeg cysteïne aanmaken en kan bijdragen aan de aanmaak van Glutathion, een belangrijke stof die weefselschade kan voorkomen.

Naast de bovengenoemde voordelen is Mattisson HealthStyle NAC N-Acetyl-L-Cysteïne Capsules geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is ook goed opneembaar, wat betekent dat het snel en effectief kan werken in het lichaam. Het is een veilig supplement dat geen schadelijke bijwerkingen heeft, maar het is altijd aan te raden om advies te vragen aan een arts voordat je begint met het gebruik van een nieuw voedingssupplement. Door de verschillende voordelen kan dit supplement een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en kan het helpen om je lichaam gezond en in balans te houden.

Vitals Acetyl-L-carnitine 500 mg

Vitals Acetyl-L-carnitine 500 mg

Vitals Acetyl-L-Carnitine is een veganistisch supplement met het semi-essentiële aminozuur Acetyl-L-Carnitine (ALCAR), dat van nature voornamelijk in (rood) vlees voorkomt. Dit aminozuur kan echter ook in de hersenen worden gevormd uit de aminozuren lysine en methionine, mits er voldoende co-factoren aanwezig zijn. Vitamine C, vitamine B6, ijzer en niacine zijn belangrijke co-factoren voor de productie van ALCAR in het lichaam. Door het gebruik van Vitals Acetyl-L-Carnitine kan een tekort aan ALCAR in het dieet van vegetariërs en veganisten worden aangevuld. Het supplement wordt geleverd in een plantaardige capsule, aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron.

Een ander voordeel van Vitals Acetyl-L-Carnitine is de duurzame verpakking waarin het supplement wordt geleverd. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, dat een CO2-neutraal product is. Dit karton wordt geproduceerd uit landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het is uitstekend geschikt voor recycling en kan daarom gewoon in de oud-papierbak. Bovendien worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van PaperWise. Het potje en de etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic, waardoor de verpakking volledig recyclebaar is. Het gebruik van een recyclebare verpakking draagt bij aan een verminderde druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot.

Lucovitaal L-Lysine 1000mg Tabletten

Lucovitaal L-Lysine 1000mg Tabletten

Lucovitaal L-Lysine 1000mg is een voedingssupplement dat een goede één-per-dag dosis L-Lysine bevat. L-Lysine is een essentieel aminozuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Het is een bouwsteen van eiwitten en ondersteunt onder andere de aanmaak van collageen. De toegevoegde Vitamine C in het supplement draagt bij aan een goede weerstand. Vitamine C is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en het lichaam helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en roken. Het supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Het nemen van Lucovitaal L-Lysine 1000mg kan diverse voordelen bieden. Zo kan het ondersteunen bij de aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor gezonde botten, tanden, huid en haren. Ook kan het bijdragen aan een goede weerstand, wat vooral belangrijk is in tijden van stress of wanneer het immuunsysteem extra belast wordt. Door de toevoeging van Vitamine C, heeft het supplement nog meer immuun-ondersteunende eigenschappen. Daarnaast is het supplement geschikt voor vegetariërs en veganisten, wat het een toegankelijke optie maakt voor mensen die deze levensstijl aanhouden.

Vitakruid S-Acetyl-L-Glutathion

Vitakruid Acetyl-L-Carnitine 500 mg

Vitakruid Acetyl-L-Carnitine 500MG is een supplement dat een hoge dosering van het semi-essentiële aminozuur Acetyl-L-Carnitine bevat. Dit aminozuur wordt normaal gesproken door het lichaam zelf aangemaakt uit l-methionine en l-lysine, maar bij bepaalde factoren zoals een operatie, dieet of zware sportbeoefening kan er een tekort ontstaan. Ook voor vegetariërs en veganisten kan het lastig zijn om voldoende semi-essentiële aminozuren binnen te krijgen, omdat deze voornamelijk in dierlijke eiwitten zitten. Door het innemen van deze capsules kan het lichaam voldoende Acetyl-L-Carnitine binnenkrijgen, wat verschillende voordelen kan hebben.

De combinatie van het molecuuldeel acetyl en carnitine in dit supplement heeft verschillende voordelen voor het lichaam. Allereerst kan het molecuul als geheel opgenomen worden door de darm vanwege de lipide achtige verbinding van acetyl. Daarnaast zorgt de acetylbinding voor bescherming tegen oxidatie, waardoor het molecuul snel verspreid kan worden in de cel. Ten slotte kan het lichaam deze binding snel splitsen, waardoor het supplement goed opneembaar is. Het innemen van Vitakruid Acetyl-L-Carnitine 500MG kan daarom voordelen hebben voor mensen die behoefte hebben aan extra Acetyl-L-Carnitine, zoals vegetariërs, veganisten en mensen die zware sporten beoefenen.

Vitals L-Arginine 500 mg

Vitals L-Arginine 500 mg

Vitals L-Glutamine 1000 mg Capsules is een voedingssupplement dat is samengesteld op basis van Glutamine. Dit aminozuur is het meest voorkomende niet-essentiële aminozuur in ons lichaam. Het lichaam kan dit aminozuur normaal gesproken zelf aanmaken, maar in bepaalde omstandigheden kan de glutaminesynthese onvoldoende zijn. Bijvoorbeeld bij zware lichamelijke inspanning, ziekte of een verminderde weerstand kan het raadzaam zijn om extra L-Glutamine in te nemen in de vorm van een supplement. De Vitals L-Glutamine 1000 mg Capsules zijn daarom een uitstekende keuze om te voorzien in de behoefte aan extra L-Glutamine. Dit voedingssupplement bevat bovendien geen toevoegingen en is daarmee een zuivere vorm van L-Glutamine.

Naast de kwaliteit van het voedingssupplement zelf, heeft Vitals ook aandacht besteed aan de verpakking van het product. Het nieuwe doosje waarin de Vitals supplementen worden geleverd, is namelijk gemaakt van duurzaam PaperWise karton. Dit materiaal is CO2-neutraal en kan tot wel zeven keer worden gerecycled. Bovendien wordt er met het gebruik van PaperWise afval van boeren hergebruikt als grondstof voor papier en karton. Het potje en het etiket van de Vitals L-Glutamine 1000 mg Capsules zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Deze recyclebare verpakkingen dragen bij aan een verminderde druk op het milieu en een circulaire economie. Door het verminderen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot wordt er bijgedragen aan een beter milieu.

Vitakruid L-Glutamine Complex poeder

Vitakruid L-Glutamine Complex poeder

Het Vitakruid L-Glutamine Complex is een voedingssupplement dat drie belangrijke aminozuren bevat: L-glutamine, L-methionine en N-acetyl-glucosamine. L-glutamine is een niet-essentieel aminozuur dat belangrijk is voor de energievoorziening en glucosevorming in het lichaam. L-methionine speelt een belangrijke rol bij de opbouw van eiwitten, terwijl N-acetyl-glucosamine een aminosuiker is die goed opneembaar is door toevoeging van acetyl. Het is de enige op de markt die deze drie aminozuren combineert en het is verkrijgbaar in poedervorm waardoor er vrijheid is in de dosering.

Het Vitakruid L-Glutamine Complex heeft verschillende voordelen. Zo kan het helpen bij het herstel van spieren na een zware lichamelijke inspanning en bij de opbouw van spiermassa. Daarnaast kan het supplement ondersteuning bieden bij de werking van het immuunsysteem en de spijsvertering. Ook kan het gebruikt worden om de algehele gezondheid te ondersteunen, bijvoorbeeld bij vermoeidheid of stress. Door de poedervorm is er bovendien vrijheid in de dosering, waardoor het supplement gemakkelijk aangepast kan worden aan de individuele behoeften.

Orthica L-Tryptofaan 400

Orthica L-Tryptofaan 400

Orthica L-Tryptofaan is een aminozuur dat van nature voorkomt in diverse voedingsmiddelen, zoals kwark, kalkoen, zalm en amandelen. Het supplement bevat daarnaast vitamine B6, wat bijdraagt aan een gezonde gemoedstoestand en het immuunsysteem ondersteunt. Orthica L-Tryptofaan kan helpen bij slaapproblemen, angstgevoelens en depressieve klachten. Het gebruik van het supplement kan dan ook bijdragen aan een betere mentale gezondheid en algehele welzijn.

Naast de voordelen voor de gezondheid heeft Orthica nog een andere stap gezet naar duurzaamheid. De supplementen worden nu namelijk verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic, rPET genoemd. Dit draagt bij aan een circulaire economie doordat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Het gebruik van gerecycled plastic vermindert de hoeveelheid plastic afval en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Door te kiezen voor Orthica L-Tryptofaan draag je dus niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een beter milieu.

AOV 607 L-lysine

AOV 607 L-lysine

AOV 607 L-Lysine HCl 500mg is een supplement dat essentieel aminozuur l-lysine bevat, dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Dit aminozuur is nodig voor de opbouw van eiwitten in het lichaam en heeft daarnaast nog een aantal andere functies. Voor een optimale opname van l-lysine is het belangrijk dat het supplement niet gelijktijdig met een maaltijd wordt ingenomen, omdat het kan concurreren met andere aminozuren in voeding. L-lysine is vooral aanwezig in vlees, zuivel en peulvruchten, maar voor mensen met specifieke voedingspatronen of beperkingen kan het supplement een uitkomst bieden.

Naast de voordelen van het supplement zelf, heeft AOV er ook voor gekozen om de verpakkingen van de supplementen duurzamer te maken. De flacons waarin AOV 607 L-Lysine HCl 500mg wordt verkocht, zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door deze keuze draagt AOV bij aan een meer circulaire economie en wordt er geen nieuw plastic geproduceerd. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument. Op deze manier wordt het voor mensen gemakkelijker om op een duurzame manier supplementen te gebruiken.

Lucovitaal Alle 20 Aminozuren Compleet

Lucovitaal Alle 20 Aminozuren Compleet

Lucovitaal Aminozuren Compleet & Vitamine B6 is een voedingssupplement dat alle 20 essentiële aminozuren bevat in één capsule, waarmee het uw lichaam voorziet van de belangrijkste bouwstenen van proteïne en spierweefsel. Aminozuren zijn van essentieel belang voor ons lichaam, omdat ze een belangrijke rol spelen in de werking van onze organen, klieren, pezen en aders. Ze zijn ook van vitaal belang voor het herstel van weefsel, zoals spieren, botten, huid en haren. Door dit supplement te nemen, kunt u er zeker van zijn dat u voldoende aminozuren binnenkrijgt om uw lichaam goed te laten functioneren.

Een ander belangrijk ingrediënt van Lucovitaal Aminozuren Compleet & Vitamine B6 is vitamine B6. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor de energievoorziening in uw spieren, maar heeft ook andere voordelen voor uw lichaam. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van uw immuunsysteem. Bovendien draagt het bij aan de activiteit van hormonen in uw lichaam en ondersteunt het de normale werking van uw zenuwstelsel en geestelijke veerkracht. Door Lucovitaal Aminozuren Compleet & Vitamine B6 te nemen, krijgt u dus niet alleen alle essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft, maar ook extra voordelen door de toevoeging van vitamine B6.

NOW GABA 500 mg

NOW L-Lysine 500 mg

NOW L-Lysine 500mg Capsules zijn een voedingssupplement dat het essentiële aminozuur L-lysine bevat. Dit aminozuur is belangrijk voor de groei en het herstel van weefsels in het lichaam en kan niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. NOW L-Lysine 500mg Capsules zijn een goede keuze voor mensen die een plantaardig dieet volgen, omdat het supplement geschikt is voor zowel vegetariërs als veganisten.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het nemen van NOW L-Lysine 500mg Capsules. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van de symptomen van herpesinfecties. Bovendien kan het supplement de opname van calcium bevorderen, wat gunstig is voor de gezondheid van botten en tanden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde en gevarieerde voeding. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen.

NOW GABA 500 mg

NOW Taurine 500 mg

NOW Taurine 500mg is een voedingssupplement dat een essentieel aminozuur bevat. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een belangrijke rol in verschillende processen in ons lichaam. Taurine is van nature aanwezig in ons lichaam en is vooral te vinden in de hersenen, het hart en de spieren. Het is betrokken bij het reguleren van de vochtbalans in ons lichaam, het ondersteunen van de werking van de spieren en het bevorderen van de gezondheid van het hart.

Een regelmatige inname van NOW Taurine 500mg kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid. Zo kan het helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de concentratie. Daarnaast kan het een positief effect hebben op de gezondheid van het hart en het verminderen van stress en angstgevoelens. Ook kan het ondersteuning bieden bij het herstellen van spieren na een intensieve training. NOW Taurine 500mg is een veilig supplement dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten en geen bijwerkingen heeft bij normaal gebruik. Het kan eenvoudig worden opgenomen in een gezonde levensstijl en een gebalanceerd dieet.

NOW GABA 500 mg

NOW L-Glutamine 500 mg

NOW L-Glutamine 500mg Capsules is een hoogwaardig aminozuurpreparaat dat essentieel is voor het lichaam. Dit supplement bevat de natuurlijke L-vorm van het aminozuur L-Glutamine. Deze stof speelt een belangrijke rol bij de opbouw en het herstel van spierweefsel. NOW L-Glutamine 500mg Capsules zijn niet alleen geschikt voor sporters die hun prestaties willen verbeteren, maar ook voor mensen die willen werken aan hun algehele gezondheid. Bovendien is dit supplement geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Door het gebruik van NOW L-Glutamine 500mg Capsules kunnen sporters hun prestaties verbeteren en het herstel na een intensieve training versnellen. Daarnaast kan het supplement ook helpen bij het verbeteren van de darmgezondheid en het immuunsysteem. L-Glutamine is namelijk een belangrijke voedingsstof voor de darmwand en het immuunsysteem. Ook mensen die herstellen van een ziekte of een operatie kunnen baat hebben bij het gebruik van dit supplement. NOW L-Glutamine 500mg Capsules zijn bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten, waardoor een brede doelgroep dit supplement kan gebruiken om hun gezondheid te ondersteunen.

NOW GABA 500 mg

NOW L-Lysine 1000 mg

Now L-lysine 1000mg Capsules is een voedingssupplement dat het essentiële aminozuur L-lysine bevat. Aminozuren spelen een belangrijke rol bij de opbouw van eiwitten in het lichaam. Er zijn negen essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding moet halen. L-lysine is zo’n essentieel aminozuur. Dit supplement is ideaal voor mensen die hun dieet willen aanvullen met L-lysine en is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Het nemen van Now L-lysine 1000mg Capsules kan verschillende voordelen hebben voor het lichaam. L-lysine is bijvoorbeeld belangrijk voor de groei en het herstel van weefsels in het lichaam en kan het immuunsysteem versterken. Bovendien kan het de opname van calcium verbeteren en zo bijdragen aan gezonde botten. Het supplement kan ook helpen bij het voorkomen van koortslippen en het verminderen van de duur en ernst van de symptomen. Kortom, het gebruik van Now L-lysine 1000mg Capsules kan een eenvoudige manier zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende van dit essentiële aminozuur binnenkrijgt en zo bijdragen aan een gezond lichaam en immuunsysteem.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn organische verbindingen die voornamelijk bestaan uit stikstof, koolstof, waterstof en zuurstof. Je lichaam heeft 20 verschillende aminozuren nodig om te groeien en goed te functioneren. Hoewel ze alle 20 belangrijk zijn voor je gezondheid, zijn er slechts 9 geclassificeerd als essentieel, namelijk: histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.

Hoewel je lichaam niet-essentiële aminozuren kan maken, kan het geen essentiële aminozuren maken, dus moet je ze uit je voeding halen. De beste bronnen van essentiële aminozuren zijn dierlijke eiwitten zoals vlees, eieren en gevogelte. Enkele plantaardige voedingsmiddelen, zoals de sojaproducten edamame en tofu, bevatten alle negen essentiële aminozuren. Dit betekent dat ze complete eiwitbronnen zijn.

aminozuren supplement

Nadat je eiwitten hebt gegeten, breekt je lichaam ze af in aminozuur en gebruikt ze dan voor verschillende processen, zoals de opbouw van spieren en de regulering van de immuunfunctie.

Lees meer over: Essentiele aminozuren

Wat doen aminozuren?

Eiwit is een belangrijk macronutriënt dat we consumeren in voedingsmiddelen als vlees en gevogelte. Plantaardige eiwitbronnen zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen als sojabonen of quinoa. Het menselijk lichaam gebruikt aminozuren uit eiwitten om belangrijke lichaamsfuncties uit te voeren, zoals:

  • Het afbreken van voedsel: Wanneer eiwitten worden geconsumeerd en afgebroken door het spijsverteringsproces, blijven er aminozuren en peptiden over in het lichaam.
  • Het bevorderen van spiergroei: Animozuur wordt in de spieren gemetaboliseerd om kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.
  • Herstellen van weefsel: Als spierweefsel beschadigd raakt door lichamelijke activiteit, worden aminozuren aangemaakt om de spiereiwitsynthese te stimuleren en te helpen bij de reparatie.

Aminozuren vormen de enzymen die de talloze chemische reacties in ons lichaam vergemakkelijken. Ze vervoeren voedingsstoffen en andere noodzakelijke moleculen door ons bloed en over celmembranen en transporteren signalen van het ene deel van het lichaam naar het andere. Eiwitten worden ook gebruikt om hormonen aan te maken. Verder zijn de antilichamen die ons beschermen tegen ziekten eiwitten.

Goed bezig met Aminozuren.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Aminozuren kopen

Hoeveel aminozuren zijn er?

Er zijn in totaal 21 aminozuren, die allemaal verantwoordelijk zijn voor verschillende rollen in het hele lichaam. Elk aminozuur is een groot blok eiwitten, allemaal verschillende vormen en maten. Sommige aminozuur strengen vormen zelfs samen tot groter gevormde eiwitten.

Van de 21 aminozuren kunnen er 9 niet op natuurlijke wijze door het lichaam worden aangemaakt. Deze staan bekend als essentiële aminozuren. En raad eens: je hebt ze nodig om te overleven.

Essentiële aminozuren vind je in verschillende voedingsmiddelen, waaronder gevogelte, vis, eieren, noten en zelfs spruitjes. Het eten van een uitgebalanceerd dieet is de beste manier om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen.

Wanneer aminozuren innemen voor spiergroei?

Hoewel er nog verschillende onderzoeken naar de invloed van aminozuren op spiergroei wordt gedaan, suggereren meerdere onderzoeken dat het innemen van aminozuren 30 tot 60 minuten voor een training de beste resultaten geven.

aminozuur hardlopen

Uit een studie onder jonge mannen bleek bijvoorbeeld dat 10 gram BCAA’s een half uur vóór de training effectiever was voor de spiergroei en het verminderen van spierpijn, vergeleken met het innemen van de aminozuren na de training.

Lees ook: Wanneer BCAA innemen?

Welk aminozuren supplement kopen?

Eén van de meest verkochte aminozuur supplementen zijn BCAA’s, wat een vorm van aminozuur is. Het verschil tussen BCAA en aminozuren is dat het BCAA vertakt aminozuur is dat alifatische zijketens heeft met een vertakking, terwijl de aminozuren organische verbindingen zijn die aminegroepen, carboxylgroepen en een specifieke zijketen bevatten.

Onderzoek suggereert dat BCAA’s de snelheid waarmee je moe wordt van sporten kunnen tegengaan. Ook helpen BCAA’s de niveaus van tryptofaan in je hersenen te herstellen, een chemische stof die wordt omgezet in serotonine en vermoeidheid veroorzaakt tijdens het sporten.

Met betrekking tot vetverbranding zou de inname van aminozuren supplementen BCAA en leucine mogelijk kunnen ondersteunen bij het verminderen van overtollig vet, en het helpen normaliseren van visceraal vet, dat een marker is van metabole problemen.

Lees meer over: BCAA voordelen