Vitakruid Ashwagandha & Bioperine (KSM-66)

Ashwagandha voordelen liggen vooral op het terrein van lichaam en geest. Ashwagandha is een ayurvedisch kruid. Het gunstig voor een goede geestelijke balans. Ashwagandhawortel capsules kunnen vanwege hun rustgevende vermogen echter ook bijdragen aan een goed slaappatroon.

Ashwagandha heeft onder andere een ondersteunende rol voor een gezonde hormoonbalans binnen het lichaam**. Hierdoor maakt de adaptogeen het lichaam beter weerbaar tegen stressvolle situaties**. Daarnaast heeft het kruid een ondersteunende rol voor de cognitie, helpt het spieren op te bouwen en een goed uithoudingsvermogen te behouden**. Verder mogen we aan de veelzijdige wortel het behoud van een gezonde seksuele functie voor mannen, en gezonde voortplantingsorganen van vrouwen toeschrijven**. Een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de psychologische, als fysiologische aspecten van het menselijk lichaam! KSM-66® gebruikt voor haar extract uitsluitend de wortels van de ashwagandha plant, zonder toevoeging van bladeren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de gezondheidsbevorderende effecten voornamelijk zijn toe te schrijven aan de wortel. En dus niet aan de bladeren van de Withania somnifera Dunal, zoals de ashwagandha plant officieel heet. Wetenschappelijke bevindingen die bovendien makkelijk te verklaren zijn. De wortels hebben gewoonweg een veel hoger gehalte aan werkzame stoffen dan de bladeren. KSM 66®, geproduceerd onder de vlag van Ixoreal, is het product van meer dan veertien jaar onderzoek en innovatie. KSM-66® is het hoogst geconcentreerde full spectrum extract wereldwijd beschikbaar.

Dit betekent dat alle componenten van het originele kruid zijn evenredig verdeeld aanwezig, zonder de overrepresentatie van een van de werkzame stoffen. Het effect van ashwagandha schrijven we toe aan een complex van werkzame stoffen die in de plant vertegenwoordigd zijn. Alle componenten moeten in hun natuurlijke proportie aanwezig zijn voor een optimaal effect, waardoor het belangrijk is om een full spectrum extract in het eindproduct op te nemen. Het KSM-66 extractieproces voltrekt zich aan de hand van een voorbehandeling met melk. Daarom bevat KSM-66® dus ook sporen van lactose. BioPerine® (95-98% piperine) is een extract verkregen uit de zwarte pepervrucht. Aan Ashwagandha KSM 66® is Bioperine® toegevoegd, omdat het zorgt voor een betere opname van ashwagandha.

 • Ashwagandha heeft een rol in de opbouw van spieren**
 • Helpt bij stress-situaties**
 • Ashwagandha draagt bij aan evenwicht in stresssituaties

Anderen kochten ook

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Nu -15%
Bestseller!
Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Ashwagandha (KSM-66®) (melk), HPMC (capsule), cellulose (vulstof), Piperine (Bioperine®), silicium dioxide (anti-klontermiddel).

Gebruik

Neem 1-2 capsules per dag. Tenzij anders geadviseerd.

Etiket

Ashwagandha; veelzijdig kruid uit de Ayurvedische geneeskunde

Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) is een van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Binnen de Indische geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Door de publicatie van een aantal klinische onderzoeken die de werking van ashwagandha onderschrijven, krijgt het extract op basis van wortel nu echter wereldwijde aandacht.1,2,3,4,5,6

Helpt bij stress-situaties**

De ayurvedische krachtpatser heeft onder andere een ondersteunende rol voor een gezonde hormoonbalans binnen het lichaam**. Hierdoor maakt de adaptogeen het lichaam beter weerbaar tegen stressvolle situaties**. Daarnaast heeft het kruid een ondersteunende rol voor de cognitie, helpt het spieren op te bouwen en een goed uithoudingsvermogen te behouden**. 

De veelzijdige wortel draagt daarnaast bij aan het behoud van een gezonde seksuele functie voor mannen, en gezonde voortplantingsorganen van vrouwen **. Een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de psychologische als fysiologische aspecten van het menselijk lichaam!

Beste ashwagandha extract wereldwijd KSM-66®

KSM-66® gebruikt voor haar extract uitsluitend de wortels van de ashwagandha plant, zonder toevoeging van bladeren. Veel producenten kiezen ervoor om bladeren in hun extract op te nemen, deze zijn namelijk maar een fractie van de kostprijs van de wortels, ongeveer een vijftiende.

Uitsluitend wortel voor hogere werkzaamheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de gezondheidsbevorderende effecten voornamelijk zijn toe te schrijven aan de wortel. En dus niet aan de bladeren van de Withania somnifera Dunal, zoals de ashwagandha plant officieel heet. Wetenschappelijke bevindingen die bovendien makkelijk te verklaren zijn.7 De wortels hebben namelijk een veel hoger gehalte aan werkzame stoffen dan de bladeren.

Werkzame stoffen in natuurlijke verhoudingen

KSM-66®, geproduceerd onder de vlag van Ixoreal, is het product van meer dan veertien jaar onderzoek en innovatie. De wortel van de Ashwagandha-plant heeft tot nu toe de hoogste extractconcentratie ter wereld.5 Hierdoor mag KSM-66 zich het beste ashwagandha product op de wereldmarkt noemen.

Full spectrum extract

Het nutriënt van Ixoreal is namelijk het hoogst geconcentreerde full spectrum extract wereldwijd beschikbaar. Een full spectrum extract definiëren we als een extract waarin alle componenten van het originele kruid evenredig aanwezig zijn, zonder de overrepresentatie van een van de werkzame stoffen.

Het effect van ashwagandha schrijven we toe aan een complex van werkzame stoffen die in de plant vertegenwoordigd zijn. Alle componenten moeten in hun natuurlijke proportie aanwezig zijn voor een optimaal effect, waardoor het belangrijk is dat een full spectrum extract in het eindproduct aanwezig is.

Natuurlijke extractie door traditionele melkbehandeling

Het KSM-66 extractieproces voltrekt zich aan de hand van een voorbehandeling met melk. Daarom bevat het  Ixoreal paradepaardje dus ook sporen van lactose. Het gebruik van zuivel bij het extractieproces stamt uit de originele ayurvedische geneeskunde.

De voorbehandeling met melk is namelijk belangrijk voor een evenredige extractie van hydrofiele en lipofiele componenten uit de rauwe wortel. Dit leidt tot een full spectrum extract met dermate hoge potentie. Door het gebruik van de witte zuiveldrank, in plaats van alcohol of andere stoffen, mogen we spreken van een natuurlijk extractieproces.

Toevoeging van Bioperine® voor betere opname

BioPerine® (95-98% piperine) is een extract verkregen uit de zwarte pepervrucht. Piper Nigrum, de naam van de plant waar zwarte peper van afkomstig is, wordt geteeld in de vochtige, voedselrijke bodemregio’s van Zuid-India. Sabinsa, de onderneming die BioPerine® in het assortiment heeft, ziet er op toe dat de boeren de delicate peperbessen oogsten net voor het rijpen. Vervolgens drogen de agrariërs de bessen in de zon, waardoor we een optimale kwaliteit kunnen garanderen.

Zuiver, veilig en effectief

BioPerine® is het enige extract uit piperine dat de gepatenteerde status draagt. Het hoogwaardige nutriënt heeft deze status verkregen door de verwerving van de karakteristieken zuiver, veilig en effectief, aan de hand van een aantal klinische tests. Aan Ashwagandha KSM 66® is Bioperine® toegevoegd, omdat het zorgt voor een betere opname van ashwagandgha.8

** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

 • Ashwagandha is een anti-oxidant ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
 • Ashwagandha heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten
 • Ashwagandha helpt bij het handhaven van fysieke en mentale capaciteiten in geval van zwakte, uitputting, vermoeidheid en concentratieverlies
 • Ashwagandha ondersteunt het energieniveau en heeft een rol in de opbouw van spieren
 • Ashwagandha helpt bij geestelijke druk, stress, is gunstig voor een goede geestelijke balans en draagt bij tot normale mentale prestaties
 • Ashwagandha is goed voor de leerprestatie en het geheugen en helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid
 • Ashwagandha ondersteunt de mannelijke potentie en de vrouwelijke gezondheid
 • Ashwagandha draagt bij tot de instandhouding van de normale huid en het behoud van gezonde luchtwegen
 • Zwarte peper is goed voor de spijsvertering, de luchtwegen, het zenuwstelsel en het behoud van een gezonde spijsvertering
 • Zwarte peper helpt op gewicht te blijven, is een anti-oxidant en ondersteunt het immuunsysteem
 • Zwarte peper draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie en levert een bijdrage aan het gezond houden van de huid

Referenties

 1. Ambiye, V. R., Langade, D., Dongre, S., Aptikar, P., Kulkarni, M., & Dongre, A. (2013). Clinical evaluation of the spermatogenic activity of the root extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in oligospermic males: a pilot study. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2013.
 2. Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian journal of psychological medicine, 34(3), 255-262.
 3. Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Bose, S. (2017). Efficacy and safety of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal) root extract in improving memory and cognitive functions. Journal of dietary supplements, 14(6), 599-612.
 4. Choudhary, B., Shetty, A., & Langade, D. G. (2015). Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults. Ayu, 36(1), 63.
 5. Dongre, S., Langade, D., & Bhattacharyya, S. (2015). Efficacy and safety of Ashwagandha (Withania somnifera) root extract in improving sexual function in women: a pilot study. BioMed research international, 2015.
 6. Wankhede, S., Langade, D., Joshi, K., Sinha, S. R., & Bhattacharyya, S. (2015). Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1), 1-11.
 7. Kaul, S. C., Ishida, Y., Tamura, K., Wada, T., Iitsuka, T., Garg, S., … & Wadhwa, R. (2016). Novel methods to generate active ingredients-enriched Ashwagandha leaves and extracts. Plos one, 11(12), e0166945.
 8. Khajuria, A., Zutshi, U., & Bedi, K. L. (1998). Permeability characteristics of piperine on oral absorption-an active alkaloid from peppers and a bioavailability enhancer. Indian journal of experimental biology, 36, 46-50.

 

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Ik neem al jaren Ashwagandha supplementen en ben er erg tevreden over.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Ashwagandha

Ashwagandha voordelen liggen vooral op het terrein van lichaam en geest. Ashwagandha is een ayurvedisch kruid. Het heeft een goede werking op de geestelijke balans. Ashwagandhawortel capsules kunnen vanwege hun rustgevende vermogen echter ook bijdragen aan een goed slaappatroon.

 • Ashwagandha is een veelzijdig kruid uit de Ayurvedische geneeskunde
 • Ashwagandha draagt bij aan evenwicht in stresssituaties**
 • Ashwagandha heeft een rol in de opbouw van spieren**

 

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha; is een veelzijdig kruid uit de Ayurvedische geneeskunde. Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) is één van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Binnen deze geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Het blad en wortel van de ashwagandha is rijk aan ijzer, glycowithanolides (antioxidanten), tannine, glucose, kaliumnitraat en vetzuren.

Wat is de werking van Ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera Dunal)  is een adaptogeen wat een ontspannende werking heeft. Ashwagandha ondersteunt je lichaam bij drukke en stressvolle periodes.

 • Het heeft een adaptogene werking en draagt bij aan evenwicht in stresssituaties
 • Ashwagandha is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Ashwagandha werkt ontspannend en rustgevend

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.
(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*

Waneer moet ik Ashwagandha innemen?

Wanneer je ashwagandha moet innemen hangt af van je doel. Gebruik het ’s ochtends tegen stress of ’s avonds voor slaap.

Hoe lang moet ik Ashwagandha gebruiken?

Je moet het een aantal maanden frequent gebruiken om de positieve effecten ervan te kunnen meten. Dit kan geen kwaad. Je kan Ashwagandha net zo lang gebruiken als je wilt.

Wanneer werkt Ashwagandha?

Belangrijk om te weten is dat Ashwagandha een voedingsmiddel is en geen medicijn. Hierdoor duurt het langer voordat je effecten kan merken. De meeste mensen ervaren effecten na een aantal dagen.

 

Waar moet je op letten als je Ashwagandha koopt?

Als je Ashwagandha koopt, is het belangrijk om op twee dingen te letten. We raden je daarom aan om een extract te kiezen met een hoge concentratie withanoliden en de andere werkzame stof oligosacchariden. Daarnaast adviseren je een extract met een lage concentratie withaferina A.

 

Waar staat Ashwagandha om bekend?

Ashwagandha wordt gezien als een echte essential met tal van toepassingen. Het wordt gezien als een natuurlijk adaptogeen, een stof die zich aanpast aan de behoeften van het lichaam. Daarom heeft ashwagandha tal van voordelen. Zo staat bekend dat het rustgevend is en een positieve invloed kan hebben op het geestelijk welzijn. Daarnaast kan het ook je energiehuishouding ondersteunen. Een ashwagandha extract is een natuurlijke rustgever die lichaam en geest helpt te ontspannen.* Over de ashwagandha werking, lopen nog veel verdere onderzoeken.

Op welk tijdstip kan ik Ashwagandha het beste innemen?

Ashwagandha helpt je tijdens de dag om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress. Het is een rustgevend kruid. Voor ondersteuning van de nachtrust, neem je de capsule tijdens het avondeten in.

 

Waar helpt Ashwagandha zoal tegen?

Ashwagandha staat bekend dat het een rustgevende werking en een positieve invloed heeft op ons humeur. Het zou onder andere stress en angst verminderen ook verlaagt het de bloedsuikerspiegel, vergroot de vruchtbaarheid, bevordert de spiergroei, helpt tegen ontstekingen en stimuleert het algehele geheugen.

 

Wat doet Ashwagandha met cortisol?

Gemoedstoestand. We linken stress vaak aan een verhoogd cortisol. Ashwagandha is een adaptogeen, Dit betekent dat het kruid een verstoorde hormoonbalans terug in evenwicht kan brengen. Dit zou kunnen betekenen dat een extract van de wortel het niveau van het hormoon cortisol bij gestreste mensen verlaagd.

Waarschuwingen

Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van medicatie die de aanmaak van serotonine bevordert (in het bijzonder antidepressiva). Ashwagandha kan namelijk de werking van deze geneesmiddelen versterken. Bestel bij twijfel altijd onder voorbehoud van een veiligheidscheck door een gespecialiseerd apotheker.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk