Keuzehulp

Aanbieding

BCAA

Wat is BCAA?

BCAA’s (Branched-Chain Amino Acids) bestaat uit drie essentiële aminozuren (L-leucine, L-isoleucine en L-valine). Ons lichaam bevat maar liefst één derde uit deze aminozuren. BCAA gaat de spierafbraak tegen. Daarom kan BCAA helpen spierschade te voorkomen na een training.

Filter

1 artikelen gevonden

1 artikelen gevonden

Vitakruid BCAA Poeder

Vitakruid BCAA Poeder

Wat is de werking van BCAA?

BCAA bestaat uit drie essentiële aminozuren (L-leucine, L-isoleucine en L-valine). Ons menselijk lichaam bevat maar liefst één derde van deze aminozuren. BCAA helpt tegen spierafbraak. Hierdoor kan BCAA helpen spierschade te voorkomen na een training.

 

  • Geeft een energie boost
  • Bevordert de spieropbouw
  • Essentieel voor sporters, ideaal voor of na een training
Lees meer Lees minder

Wat doet BCAA met je lichaam?

BCAA’s concentreren zich in de spieren, waar ze nodig zijn voor opbouw en herstel van spierweefsel. Daarnaast kunnen BCAA’s worden afgebroken voor de productie van energie. Ook zorgen BCAA’s voor minder snelle verzuring van de spieren, waardoor je een training makkelijker vol kan houden.

Lees meer Lees minder

Welke voeding bevat veel BCAA?

Aminozuren en dus BCAA komt veel voor in eiwitrijk voedsel, zoals vlees, vis, gevogelte en eieren. Maar ook granen, noten, peulvruchten en paddenstoelen bevatten eiwitten.

Lees meer Lees minder

Wat zijn mogelijke symptomen van een BCAA-tekort?

Het afnemen van spiermassa en spierkracht, verminderde energie en uithoudingsvermogen, verwarring, depressie, verstoorde glucose-, vet- en eiwitstofwisseling.

Lees meer Lees minder

Wanneer moet ik BCAA innemen?

Vroeger werd gedacht dat je BCAA direct voor of na de training moest innemen. Doe je bijvoorbeeld aan duursporten? Dan wordt het innemen van BCAA geadviseerd voordat je training begint. Is je doel meer spieropbouw, dan kun je BCAA het beste vlak voor of vlak na je training innemen.

Tegenwoordig weten wij echter dat indien je genoeg aminozuren in je lichaam hebt. Je level tot 24 uur in stand blijft. Het maakt dus niet zoveel uit wanneer je BCAA neemt als je level hoog genoeg is.

Lees meer Lees minder

Wanneer werkt BCAA?

Anders dan bij andere typische pre-workout supplementen hoef je van BCAA’s geen direct meetbare werking te verwachten. Bij BCAA profiteer je veel meer op lange termijn van meer spiermassa, minder lichaamsvet en een algemene prestatieverbetering. Het voordeel van BCAA is dat het een snelle opname in het lichaam heeft. Echter kunnen de voordelen van BCAA nooit een vervanger zijn voor een gevarieerd dieet.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk