Orthica Bot complex

31.95

Bot Complex is een voedingssupplement dat een uitgebreide formule bevat om de botaanmaak te ondersteunen. Het bevat niet alleen calcium en magnesium, maar ook vitamine D3, vitamine K2, mangaan, zink en sporenelementen zoals koper, selenium en borium. De dagdosering van Bot Complex bevat 300 mg calcium, afkomstig van zee-alg Lithothamnion sp., Aquamin® TG, 25 mcg vitamine D3 en 180 mcg vitamine K2, geproduceerd via fermentatie. Vitamine K2 in de vorm van MK-7, zoals in Bot Complex, wordt goed opgenomen en blijft lang in het lichaam aanwezig, wat een positief effect heeft op de opname van calcium in de botten. Het supplement is vooral geschikt voor mensen die weinig zuivelproducten consumeren en voor vrouwen vanaf de overgangsjaren. Bovendien bevat het silica uit bamboe, dat bijdraagt aan het behoud van sterke botten.

Naast de voordelen van de uitgebreide formule, is Bot Complex ook duurzaam verpakt. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit draagt bij aan een meer circulaire economie en zorgt voor een verminderde belasting van het milieu. Met Bot Complex kunt u uw botten op een verantwoorde en duurzame manier ondersteunen en versterken. Let op: de gezondheidsclaim met betrekking tot het behoud van sterke botten door silica uit bamboe is in afwachting van Europese toelating.

Lees meer <
 • Uitgebreide formule met calcium, D3 en K2

 • Bevat silica uit bamboe voor het behoud van sterke botten1

 • Bevat 300 mg calcium (uit zee-alg Lithothamnion sp., Aquamin® TG) per dagdosering

Anderen kochten ook

Populair in calcium

Mattisson Vegan calcium uit rode alg

Mattisson Vegan calcium uit rode alg

Orthica Dino minerals

Orthica Dino minerals

Lucovitaal Calcium Magnesium Zink Tabletten

Lucovitaal Calcium Magnesium Zink Tabletten

Fittergy Calcium Magnesium Zink

Fittergy Calcium Magnesium Zink

Ingrediënten

Samenstelling per dagdosering van 2 tabletten

    RI*
Vitaminen    
vitamine D3 (cholecalciferol) (1000ie) 25 mcg 500%
vitamine K2 (menaquinon-7, K2 Vital®**) 180 mcg 240%
Mineralen (elementaire hoeveelheid)    
calcium (uit Lithothamnion sp., Aquamin®*** TG) 300 mg 38%
magnesium (-citraat, -oxide) 113 mg 30%
koper (-gluconaat) 500 mcg 50%
mangaan (-gluconaat) 2.5 mg 125%
selenium (L-selenomethionine) 40 mcg 70%
zink (-citraat) 7 mg 70%
borium (natriumboraat) 4 mg  
Kruiden – planten(bestanddelen)    
Bambusa vulgaris/Bambusa arundinaceaextract (bamboe) (50% silica) 80 mg  

* Referentie inname

Ingrediënten
Mineralen, vulstof (microkristallijne cellulose, tricalciumfosfaat, natriumcroscarmellose, hydroxypropylcellulose), vitaminen, Bambusa vulgaris/Bambusa arundinaceaextract, antiklontermiddel (magnesiumstearaat, stearinezuur, talk), glansmiddel (hydroxypropylmethylcellulose, glycerine, carnaubawas).

Allergenen informatie
Bevat geen gist, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs.

Gebruik

De aanbevolen dosering is 2 tabletten per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Bij voorkeur innemen tijdens of na een maaltijd.

Orthica reviews

 1. Eva

  Orthica Bot Complex bevat een uitgebreide formule om de botaanmaak te ondersteunen en is duurzaam verpakt met 100% gerecycled plastic.

 2. Lis

  Een geweldig voedingssupplement voor mensen die weinig zuivel consumeren en voor vrouwen vanaf de overgangsjaren, met goede opname van calcium en vitamine K2 voor het behoud van sterke botten.

 3. Daphne

  Als veganist zijnde was ik op zoek naar een voedingssupplement om mijn botaanmaak te ondersteunen. Ik ben ontzettend blij dat ik Orthica Bot Complex heb gevonden! De uitgebreide formule bevat niet alleen calcium en magnesium, maar ook vitamine D3, vitamine K2 en sporenelementen zoals koper, selenium en borium. Hierdoor kan ik erop vertrouwen dat ik alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijg om mijn botten sterk te houden. Bovendien is het duurzaam verpakt, wat voor mij als milieubewuste consument een groot pluspunt is. Ik zou dit product zeker aanraden aan veganisten en aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig voedingssupplement.

 4. Bart

  Sinds ik de overgang ben ingegaan, merk ik dat mijn gehalte aan calcium en vitamine D is afgenomen. Ik vond het moeilijk om voldoende calciumrijke voedingsmiddelen in mijn dieet op te nemen, en besloot daarom Orthica Bot Complex uit te proberen. Wat een geweldig product! De dagdosering bevat 300 mg calcium, afkomstig van zee-alg Lithothamnion sp., Aquamin® TG, 25 mcg vitamine D3 en 180 mcg vitamine K2. Bovendien bevat het silica uit bamboe, dat bijdraagt aan het behoud van sterke botten. Dit supplement heeft mijn botaanmaak echt gestimuleerd en ik voel me sterker en gezonder dan ooit tevoren. Ik zou dit product aanbevelen aan alle vrouwen die de overgang zijn ingegaan.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarschuwingen

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. Niet gebruiken bij zwangerschap(swens) of borstvoeding. Dit product kan de werking van antistollingsmiddelen beïnvloeden. Bevat als waarborg van kwaliteit een drooghoudzakje, niet geschikt voor consumptie. Droog en bij kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen.

Waar is calcium goed voor?

Calcium is een essentieel mineraal dat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van sterke botten en tanden. Het is belangrijk voor mensen van alle leeftijden om voldoende calcium binnen te krijgen, maar met name ouderen, vrouwen in de overgang en mensen met een lactose intolerantie hebben extra baat bij nemen van calcium supplementen.

Anna van der Laan

Gezondheidsdeskundige

Veelgestelde vragen

Wat zijn de ervaringen met Bot Complex?

Ervaringen met Bot Complex zijn verschillend per persoon. Het is een voedingssupplement met een uitgebreide formule die bijdraagt aan de botaanmaak en het behoud van sterke botten. Het is altijd raadzaam om de aanbevolen dosering te volgen en bij eventuele bijwerkingen te stoppen met het gebruik en een arts te raadplegen

Waarom deze Bot Complex aanbieding kopen?

Als er een aanbieding is voor Bot Complex kan dit voordelig zijn voor mensen die regelmatig dit supplement gebruiken. Door gebruik te maken van de aanbieding kan er geld bespaard worden op de aankoop van Bot Complex, wat op de lange termijn kan schelen. Het kan ook een goede gelegenheid zijn om Bot Complex eens uit te proberen en te kijken of het geschikt is voor jou.

Wat zijn de voordelen van Bot Complex?

Bot Complex bevat een uitgebreide formule van onder andere calcium, magnesium, vitamine D3 en K2, mangaan, zink, en sporenelementen koper, selenium en borium, die allemaal een rol spelen bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten. Het bevat 300 mg calcium per dagdosering, vitamine D3 die de opname van calcium uit de voeding ondersteunt, en vitamine K die de opname van calcium in de botten ondersteunt. Bovendien bevat het silica uit bamboe voor het behoud van sterke botten.

Heeft Bot Complex bijwerkingen?

Bot Complex is over het algemeen veilig voor gebruik en heeft geen bekende bijwerkingen bij de aanbevolen dosering. Het is altijd raadzaam om de aanbevolen dosering te volgen en bij eventuele bijwerkingen te stoppen met het gebruik en een arts te raadplegen. Het bevat geen allergenen zoals gluten, lactose en soja, maar het is wel raadzaam om de ingrediëntenlijst te controleren voor mensen met specifieke allergieën.