Vitakruid Glycodin

  • 90 Capsules
  • 90 Capsules

26.90

€0.30 per Capsules

Glucose, of bloedsuiker, is de natuurlijke benzine van ons lichaam. We verkrijgen de brandstof door de afbraak van koolhydraten uit voeding, waarna ons lichaam de verworven energie naar de behoevende plaats vervoert. Het niveau van glucose in ons bloed noemen we de bloedsuikerspiegel. Gedurende de dag probeert ons systeem continu een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden.

Royale hoeveelheden chroom, magnesium, biotine en alfa-liponzuur
Een verstoorde glucosebalans heeft namelijk talloze negatieve gezondheidseffecten. De complexformule Glycodin® voorziet per capsule in een royale hoeveelheid van 200 mcg chroom picolinaat (III), 250 mcg biologisch actief magnesiumtauraat, 700 mcg van de energieleverancier biotine (b8) en 75 mcg van het endogene vetzuur alfa-liponzuur. Een uitgebalanceerde formule speciaal gericht op het behoud van een natuurlijke bloedsuikerspiegel*

Best opneembare vorm chroom picolinaat (III)
Chroom, ook bekend als chromium, hebben we nodig voor behoud van een normale bloedsuikerspiegel*. Chroom picolinaat (III) is de biologisch beschikbare en organisch gebonden vorm van chroom. In vergelijking met bijvoorbeeld chroom chloride, waarvan ons lichaam hooguit 0,4 procent opneemt, absorberen we tot maar liefst 5,2 procent van de picolaat (III) molecuulverbinding.

Chroom picolinaat 13 keer beter opneembaar
Ter vergelijking, bij een dosering van 200 mcg behoudt ons lichaam slechts 0,8 mg elementair chromium van de chloride verbinding. Bij eenzelfde dosering chroom picolinaat (III) neemt ons lichaam maar liefst 10,4 mg elementair chromium op. Dit lijkt misschien een klein verschil, maar dit betekent een wel dertien keer betere opneembaarheid!

Biologisch beschikbaar magnesiumtauraat ondersteunt energieniveau*
Gezondheidsduizendpoot magnesium is betrokken bij meer dan 600 biochemische reacties in het lichaam. De verbinding magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium. Niet alleen beschikt deze samenstelling over een bijzonder hoge biologische beschikbaarheid, maar het komt eveneens een normaal energieleverend metabolisme ten goede*.

Biotine bevordert energiestofwisseling*
Biotine (vitamine B8) kennen we voornamelijk van zijn ondersteunende rol voor de gezondheid van huid, haren en nagels*. In deze formule is de belangrijke B-vitamine echter opgenomen vanwege zijn vermogen om energie vrij te maken uit onze voeding*.

Chroom en biotine versterken elkaar
De befaamde harenvitamine werkt hiervoor nauw samen met bloedsuikerstabilisator chroom picolinaat (III). Verschillende onderzoeken onderschrijven het effect van dit specifieke duo om het glucosegehalte in het bloed te stabiliseren, doordat ze de afbraak van koolhydraten, vetten en eiwitten in het lichaam verbeteren*. Dit maakt biotine een mooie toevoeging in onze Glycodin® formule!

Versterkte werking door lichaamseigen alfa-liponzuur
Het zwavelhoudende vetzuur alfa-liponzuur is een stof die ons lichaam in geringe mate aanmaakt. Alfa-liponzuur komt daarentegen wel voor in de kern van nagenoeg al onze lichaamscellen; het is namelijk zowel water als vet oplosbaar. De wateroplosbare eigenschappen zorgen ervoor dat alfa-liponzuur zich moeiteloos door het bloed en andere lichaamsvloeistoffen kan bewegen, terwijl de vetoplosbaarheid ervoor zorgt dat het vetzuur ook andere cellen bereikt.

In vet oplosbare vitaminen kunnen namelijk direct het celmembraan binnentreden. Deze unieke samenstelling maakt het alfa-liponzuur beschikbaar voor nagenoeg alle systemen in ons lichaam.

  • Voor de bloedsuikerspiegel*
  • Best opneembare vorm chroom picolinaat
  • Voor een normaal koolhydraat-, vet- en eiwitmetabolisme*

Anderen kochten ook

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dosering (1 vegan capsule) RI*

Magnesium (tauraat) 20 mg 5,3%
Chroom (picolinaat) 200 µg 500%
Alfa-liponzuur 75 mg **
Biotine (vitamine B8) 700 µg 1400%
L-Taurine (magnesiumtauraat) 209 mg **

Magnesium tauraat, hypromellose (capsule), alfa-liponzuur, dicalcium fosfaat, Biotine (vitamine B8), Magnesium stearaat (antiklontermiddel), Chroom (picolinaat).

Gebruik

Neem 1 tot 3 capsules per dag, tenzij anders is voorgeschreven

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid Glycodin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk