Viscollageen ervaringen

Ervaringen en onderzoek naar viscollageen

Viscollageen is een effectief middel tegen huidveroudering. Als je de algemene gezondheid van je haar, nagels en huid wilt ondersteunen is het verstandig eerst de ervaring met viscollageen van ervaringsdeskundigen te lezen.

Waar helpt viscollageen bij?

Viscollageen is het collageen van vissen. Collageen is het eiwit wat het meest voorkomt in ons lichaam. Het collageeneiwit kun je aantreffen in de huid, bindweefsel, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen en botten. Collageen is verantwoordelijk voor de gezondheid van onze gewrichten en botten en de elasticiteit van de huid. Het speelt een belangrijke rol bij:

-Het herstellen van je weefsels;
-Je immuunrespons;
-De cellulaire communicatie;
-Cellulaire migratie (dit proces is nodig voor het onderhoud van je weefsels).

Samengevat produceren de bindweefselcellen (fibroblasten) collageen. Naarmate je ouder wordt, wordt de fibroblastfunctie steeds meer aangetast wat uiteindelijk zal zorgen voor een vertraging van je collageenproductie. Deze verandering (in combinatie met het verliezen van een ander eiwit genaamd elastine) kan leiden tot een slappe huid en rimpels en tekenen van veroudering.

Verschillende soorten collageen

Het menselijke collageen bestaat voornamelijk uit de proline, glycine, aminozuren en hydroxyproline. We zijn al bekend met bijna 30 soorten verschillende collageen, waar5van type I het meest voorkomend is. Producenten kunnen vergelijkend collageen maken als supplement in de volgende vormen:
-Rundercollageen
-Viscollageen

Ervaring van viscollageen bij artrose en osteoporose door wetenschappers.

Het gebruik van vis collageen supplementen is de laatste jaren steeds populairder ge4worden. Het wordt vooral gebruikt om de gezondheid van haar, nagels en huid te verbeteren. Ook zijn viscollageen pullen en poeders goed inzetbaar bij gewrichts- en botaandoeningen. Je kunt hierbij denken aan artrose en osteoporose.

De 4 onderbouwde ervaringen van viscollageen supplementen

De algehele gezondheid verbetert door viscollageen

Collageen speelt een rol bij het versterken van de huid maar ook bij hydratatie en elasticiteit. Wanneer collageen teveel afneemt zal dit kunnen leiden tot het vormen van rimpels of een droge huid. Uit verschillende collageenstudies is gebleken dat viscollageen peptiden het verouderen van de huid vertragen doordat het droogheid en rimpels vermindert.

Het gebruik van viscollageen supplementen kan positief worden ervaren doordat het je lichaam stimuleert zelf collageen aan te maken. Ook helpt het de aanmaak van andere eiwitten te bevorderen.

Het verbeteren van je spiergroei door viscollageen

Sarcopenie is het verlies van spiermassa wat vaak voorkomt door ouder worden. Onderzoeken zeggen dat viscollageen supplementen de spiermassa van deze mensen zou kunnen helpen vergroten. 37 mannen zijn 14 weken lang onderzocht toen zij sarcopenie viscollageen opnamen in hun trainingsprogramma.

De mannen die collageen slikten bouwden veel meer spiermassa en kracht op dan de mannen die dit niet slikten. Ook zou volgens onderzoek viscollageen kunnen helpen bij de synthese van onze spiereiwitten (zoals creatine). Het zal de spiergroei na inspanning stimuleren.

Gewrichtspijn door artrose wordt door viscollageen verlicht

Collageen neemt naarmate je ouder wordt af, daardoor neemt het risico op artrose (degeneratieve gewrichtsaandoening) toe. Onderzoeken zeggen dat viscollageen gewrichtspijn zou kunnen verminderen en kan helpen de symptomen van artrose te verbeteren. 5 verschillende onderzoeken naar deze supplementen toonden aan dat de inname van viscollageen kan leiden tot een verbetering van de gewrichtspijn en gewrichtsstijfheid.

Viscollageen voorkomt osteoporose door botverlies te remmen

De structuur en stevigheid van je botten is vooral te danken aan collageen. Naarmate we ouder worden maakt ons lichaam steeds minder collageen af. Je botmassa zal dan verder afnemen. Deze afname kan leiden tot osteoporose. Dit kenmerkt zich door een hoger risico op botbreuken en een lagere botdichtheid.

Hoe snel ervaar je de voordelen van viscollageen?

Het omzetten van collageen is een proces wat lang duurt in het menselijk lichaam. Daarom zal het gemiddeld 8 weken duren om het resultaat te gaan merken. De meeste collageenonderzoeken zeggen ook dat je na 8 weken de effecten op gewrichtspijn en de gezondheid van de huid kan beoordelen. Sommige onderzoeken zeggen zelfs dat er een jaar nodig is om de effecten op de botgezondheid te kunnen meten. Het is dus belangrijk om geduld te hebben bij het opmerken van de effecten.

Bijwerkingen en nadelen bij het gebruik viscollageen poeder

Er zijn weinig bijwerkingen of negatie ervaringen van viscollageen supplementen bekend. Uiteraard kan iemand met een allergie voor schaaldieren of vis beter geen viscollageen supplement nemen. Sommige kunnen last hebben van een opgeblazen gevoel of misselijkheid bij het nemen van collageensupplementen maar dit staat niet direct in verband met viscollageen. Daarom is het gebruik van vis-collageen poeders over het algemeen gewoon veilig.