Nog even geduld, wij zijn in aanbouw..
Vanaf 1-9 vind je hier de meest complete vitaminen webshop.


EMB test

Steeds meer mensen zien bloed als een startpunt om meer informatie in te winnen over hun gezondheid. Niet zonder reden: een EMB test kan snel inzicht geven? Maar wat zijn EMB testen en wat kun je ermee?

EMB test betekenis

EMB testen zijn een testmethode door via een vingerprik capillair bloed af te nemen. In een lab wordt vervolgens het bloed onderzocht en vervolgens wordt in dit onderzoek met zowel een complementaire als reguliere bril gekeken naar het ingestuurde bloed en een eerder opgetekend klinisch verhaal van een patiënt.

Dat was in het kort de betekenis, maar we kunnen voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom behandelen wij op deze pagina de volgende veelgestelde vragen:

  • Wat haal je uit een EMB test?
  • Wat is een orthomoleculair bloedonderzoek?
  • Wat kost een EMB test?
  • Verschillen reguliere bloedtesten vs EMB testing?

Wat haal je uit een EMB test?

Steeds vaker zien we gezond lijkende mensen die toch diverse (onderliggende) klachten hebben. Bij bijna 40% van de mensen die met gezondheidsklachten op het spreekuur komt kan de huisarts na zijn anamnese geen diagnose vaststellen.

Zodoende is het voor veelal een raadsel voor de huisarts wat de reden is van de gehoorde klachten. Zelfs na meerdere gesprekken al dan niet aangevuld met regulier onderzoek kan soms nog geen duidelijkheid worden verkregen en uiteindelijk wordt de patient zonder passend advies naar huis gezonden.

emb test

Toch kan het zeker zinvol zijn om de oorsprong van de klachten verder te onderzoeken. Hierbij komt de EMB test om de hoek kijken: uit een EMB-onderzoek kun je informatie halen dat niet met het blote oog te zien is.

Wat is een orthomoleculair bloedonderzoek?

Het concept van een Energetische Morfologische Bloedtest is dat je kunt zien in welke mate bepaalde stoffen aanwezig zijn in het lichaam. Blijkt bijvoorbeeld uit de test dat je bepaalde tekorten hebt, dan kun je jouw eetgewoonten aanpassen en eventueel aanvullende vitamine supplementen slikken. 

Wat doet een orthomoleculair arts?

Orthomoleculaire therapie is een specifiek onderdeel in de natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen. Orthomoleculaire therapeuten kunnen vervolgens de optimale concentraties voedingsstoffen in het lichaam van zijn of haar patiënt bewerkstelligen.

Wat is de rol van bloed in ons lichaam?

Bloed wordt ook wel gezien als het transportsysteem in het lichaam. Dagelijks stroomt de vloeistof duizenden keren rond door de bloedvaten en daarmee vervult het een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar organen en cellen. Ook dient bloed als een interne temperatuurregelaar en als middelpunt van het afweersysteem.

Reguliere bloedtesten vs. EMB

De bloed kwaliteit kan dus het hele lichaam beïnvloeden en tevens de juiste inzichten geven. Reguliere bloedtesten kunnen bijvoorbeeld ijzertekort en infecties aan het licht brengen. De EMB bloedtest heeft echter een heel andere benadering van bloedonderzoek waardoor je een uitgebreider inzicht in je gezondheid kunt krijgen.

EMB test kosten

Er zijn geen standaard EMB test kosten vastgesteld, omdat de kosten voor een EMB consult per therapeut kunnen verschillen. Doorgaans moet je rekening houden met een kostenplaatje van € 200 euro per EMB test.

Wat houdt een EMB test in?

Een EMB test houdt in dat het een aanvulling is op de anamnese die de EMB therapeut bij je afneemt. Het lab analyseert het bloed op zowel microscopisch als energetisch niveau. Albert Einstein zei al eens dat alles en iedereen uit energie bestaat. Energie is de basis van ons universum, maar het is lang niet altijd zichtbaar. Toch zijn deze energetische gewaarwordingen wel op andere manieren te registeren zoals via ademhaling of emotie.

Energetica klinkt als iets moderns maar niets is minder waar: het wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Bovendien houden tevens artsen in de reguliere geneeskunde zich steeds vaker bezig met energetische waarden op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische zijde.

Inzicht in je gezondheid

Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen.

Vervolgens maakt de therapeut een vertaalslag naar de praktijk en voorziet je van een uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl.

Hoe werkt de EMB test?

Een EMBc test is een testmethode waarbij de therapeut via een vingerprik een paar druppels bloed afneemt. In het vervolgonderzoek wordt zowel met reguliere als complementaire bril goed naar het bloed en de anamnese gekeken. In het zogenoemde energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt men de bloedcellen, ook wel hematologie genoemd, en verkrijgt men anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau.

Is een EMB test betrouwbaar?

Een EMB test wordt als betrouwbaar gezien als deze wordt afgenomen door een professional die beschikt over voldoende orthomoleculaire en medische kennis van zaken. Wel moet worden aangemerkt dat deze testmethode niet als zodanig wetenschappelijk is bewezen en vervangt daarom ook niet het reguliere bloedonderzoek. De EMB test heeft echter wel door de jaren heen zijn sporen flink verdiend.

EMB test is een testmethode door via een vingerprik capillair bloed af te nemen.

Vaak kunnen de geteste personen zich goed vinden in de uitkomsten van de EMB test. Toch komt er soms iets naar voren wat niet 1 op 1 te verklaren lijkt. In zo’n geval gaat de therapeut hier verder onderzoek op plegen, door bijvoorbeeld de achtergrond van de cliënt dieper te analyseren. Regelmatig kan dan toch verhelderende inzichten worden gegeven voor een behandeltraject.

EMB test laten doen

Wil je een EMB test laten doen om te zien welke voedingsstoffen jouw lichaam misschien tekort komt? Of wil je weten welke verstoringen of belastingen misschien met jouw klachten te maken hebben? Dan kun je wellicht een EMB test laten doen om zo tot gerichte informatie te komen en het zelfherstellende vermogen van je lichaam een handje te helpen.

Voordelen EMB therapeut

De EMB therapeut geeft inzicht door verslag te doen met daarin aanbevelingen wat betreft voeding, supplementen en leefstijl. Zo kun je de balans herstellen. De kosten van ca. 200 euro zijn eigenlijk beperkt als je ziet welke voordelen mensen ervaren van een EMB therapeut. Gelukkig kun je in steeds meer plekken in ons land terecht voor zo’n test, en hoeft er alleen maar een simpele vingerprik gedaan te worden om een totaal beeld van je gezondheid te verkrijgen.

Laatste update: 08-06-2022

Wat zijn mineralen en waarvoor dienen ze? Denk aan darmen en eet goed tegen stress en hormonen.

EMB Testing voor bloedonderzoek, vitamine en mineralen als wapen tegen stress en vermoeidheid?

Ook morfologisch onderzoek via een stress en vermoeidheid programma kan water placebo geven met de juiste diagnose en accreditatie die consistent wordt gegeven. Hiervoor EMB testing is voedsel pricing en emb millipore.

wat is emb testing

Wat anders bedoeld tegen sensitivity en ander wetenschappelijk bewijs voor groenten citroen avocado en andere eyeopeners. Spierziekten zijn zeker vervelend en een trauma moet je altijd voorkomen voordat je in het Amsterdam UMC ligt.

emb test kosten

Vitamine of mineralen

Evidence based is altijd the way to go tegen depressie of emdr. Vitamine of mineralen kunnen helpen bij bloedonderzoek en andere test methodes.

emb test betrouwbaar