Keuzehulp

Glucosamine

Glucosamine is een verbinding die van nature in je lichaam voorkomt. Chemisch gezien is het geclassificeerd als een aminosuiker. Glucosamine dient als bouwsteen voor verschillende functionele moleculen in je lichaam. Glucosaminesulfaat staat vooral bekend om zijn rol bij de ontwikkeling en het onderhoud van het kraakbeen in je gewrichten. Glucosamine wordt ook gevonden in sommige dierlijke en andere niet-menselijke weefsels, waaronder schelpen van schaaldieren, dierlijke botten en schimmels. Gewrichtsaandoeningen zoals artrose behandelen en voorkomen is een veelgehoorde reden waarom mensen glucosamine supplementen kopen.

Glucosamine kopen

Filter

13 artikelen in Glucosamine

13 artikelen in Glucosamine

Vitakruid Glucosamine 1200

Vitakruid Glucosamine 1200

Vitakruid Glucosamine 1200 biedt een hoge dosering van elementair glucosamine met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het voedingssupplement bevat 1200 mg glucosamine per dagdosering van 1500 mg glucosaminesulfaat, geleverd door 2134 mg glucosaminesulfaat 2KCI. De speciale coating van de tabletten maakt ze gemakkelijk in te nemen en goed oplosbaar, wat zorgt voor maximale opname. De sulfaatvorm van glucosamine wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en wordt beschouwd als een effectieve manier om gewrichtsgezondheid te ondersteunen.

Naast de hoge dosering en goede opneembaarheid biedt Vitakruid Glucosamine 1200 nog meer voordelen. Glucosamine kan helpen bij het behoud van gezonde gewrichten en kraakbeen en is geschikt voor mensen die actief zijn of kampen met stijfheid en pijn in de gewrichten. Bovendien is het voedingssupplement vrij van allergenen en toevoegingen, wat het een geschikte keuze maakt voor mensen met speciale dieetvereisten. Met Vitakruid Glucosamine 1200 kunt u een krachtige en betaalbare formule vinden om uw gewrichtsgezondheid te ondersteunen.

Vitakruid Atrimove granulaat

Vitakruid Atrimove granulaat

Vitakruid Atrimove Granulaat is een voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld is om het bewegingsapparaat te ondersteunen. Het bevat een gebalanceerde mix van vitaminen en mineralen, waaronder calcium, magnesium, en vitamine D, die bijdragen aan het behoud van normale botten en een normale werking van de spieren. Daarnaast bevat het supplement ook vitamine C, wat een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van collageen en zo bijdraagt aan een normale werking van het kraakbeen. De hoge doseringen van de actieve nutriënten, glucosamine, chondroïtine en MSM, maken dit supplement uniek en zorgen voor een effectieve ondersteuning van het bewegingsapparaat.

Een ander voordeel van Vitakruid Atrimove Granulaat is dat het ook goed is voor de tanden en het tandvlees, en beschermt gezonde cellen en weefsels. Bovendien bevat het supplement geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het granulaat in poedervorm maakt het makkelijk om de gewenste dosering te nemen en kan worden vermengd met bijvoorbeeld water of yoghurt. Met één pot kunt u ongeveer 6 weken vooruit en is het ook verkrijgbaar in een voordelige 2-pack. Voor degenen die liever capsules dan poeder innemen, is er ook een capsulevorm beschikbaar.

Fittergy Multi Health Active Senior

Fittergy Multi Health Active Senior

Fittergy Multi Health Active Senior Capsules is een hoogwaardig voedingssupplement dat speciaal is samengesteld voor actieve senioren. Het bevat niet alleen essentiële vitamines en mineralen, maar ook een mix van belangrijke componenten zoals inositol, PABA, choline, betaïne en bioflavonoïden. Het supplement is verrijkt met actieve B-vitamines en organische mineralen zoals magnesiumtauraat en ijzerbisglycinaat. Een speciale tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen maakt deze multi formule nog specialer.

Dit supplement is ontwikkeld met specifieke componenten voor zestigplussers, waaronder chondroïtine, glucosamine, coënzym Q10, resveratrol, curcuma, lecithine en OPC’s. Deze mix van ingrediënten zorgt ervoor dat het lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond en actief te blijven. Bovendien kan het dagelijks gebruik van Fittergy Multi Health Active Senior Capsules bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid en vitaliteit tijdens het ouder worden. Het is een uitstekende keuze voor senioren die een actieve levensstijl willen behouden en hun gezondheid willen optimaliseren.

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine Visolie Capsules

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine Visolie Capsules

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine en Visolie is een voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die hun gewrichten willen ondersteunen en soepel willen houden. Dit supplement bevat 1500 mg glucosamine en 500 mg chondroïtine per dagdosering, welke bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten en kraakbeen. Daarnaast bevat het supplement ook 2000 mg visolie per dagdosering, wat zorgt voor een optimale werking van het supplement. De omega-3 vetzuren in visolie hebben namelijk ontstekingsremmende eigenschappen en dragen bij aan het behoud van soepele gewrichten en een gezonde hart- en bloedvaten.

Naast het ondersteunen van gezonde gewrichten en kraakbeen, heeft Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine en Visolie nog meer voordelen. De visolie in het supplement draagt namelijk ook bij aan een gezonde hersenfunctie en een gezond gezichtsvermogen. Bovendien is het supplement aangevuld met vitamine E, wat zorgt voor een versterkte werking van de omega-3 vetzuren in de visolie. Dit voedingssupplement is daarom niet alleen geschikt voor mensen die hun gewrichten willen ondersteunen, maar ook voor mensen die willen werken aan een gezond hart- en bloedvatenstelsel en een gezonde hersenfunctie en gezichtsvermogen.

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine 1500/500mg Tabletten

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine 1500/500mg Tabletten

Lucovitaal Glucosamine, Chondroïtine en MSM is een supplement dat helpt bij de ondersteuning van gewrichten. Dit supplement bevat 1500 mg Glucosamine, 500 mg Chondroïtine en 500 mg MSM (Methylsulfonylmethaan) per dagelijkse dosering. Daarnaast bevat het ook vitamine C en mangaan, die bijdragen aan de normale collageenvorming voor de werking van het kraakbeen en de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Dit supplement kan worden gebruikt door mensen die hun gewrichten willen ondersteunen bij dagelijkse activiteiten zoals sporten en wandelen.

Door de toevoeging van vitamine C en mangaan, kan dit supplement een positief effect hebben op de gezondheid van de gewrichten. Vitamine C draagt bij aan de normale collageenvorming, wat belangrijk is voor de werking van het kraakbeen. Mangaan speelt een rol bij de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Door de combinatie van Glucosamine, Chondroïtine en MSM kan dit supplement een uitstekende keuze zijn voor mensen die hun gewrichten willen ondersteunen bij dagelijkse activiteiten. Het kan ook helpen om de flexibiliteit en mobiliteit van de gewrichten te behouden, waardoor mensen actief en gezond kunnen blijven.

New Care Gewricht

New Care Gewricht

New Care Gewricht is een combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Glucosamine wordt gewonnen uit het pantser van schaal- en schelpdieren. Glucosamine en chondroïtine komen van nature in ons lichaam voor. MSM is een organisch gebonden zwavel dat voorkomt in alle levende organismen.

Naast glucosamine, chondroïtine en MSM is een organische verbinding van mangaan (als citraat) toegevoegd. Mangaan is goed voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten.

Vitakruid Atrimove capsules

Vitakruid Atrimove capsules

Vitakruid Atrimove Capsules is een voedingssupplement dat het functioneren van het bewegingsapparaat ondersteunt. De capsules bevatten een hoog gebalanceerde dosering van verschillende vitaminen en mineralen, waaronder calcium, magnesium en vitamine D voor het behoud van normale botten en voor een normale werking van de spieren. Daarnaast bevat het supplement vitamine C, dat belangrijk is voor de aanmaak van collageen, wat weer zorgt voor een normale werking van het kraakbeen. Bovendien bevat het supplement een hoge dagdosering van actieve nutriënten, zoals glucosamine, chondroïtine en MSM, die bijdragen aan de vorming van bindweefsel en collageen. Het supplement is ook goed voor de opbouw van sterke tanden en het beschermt gezonde cellen en weefsels.

Een ander voordeel van Vitakruid Atrimove Capsules is de ongekende prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien zijn er goedgekeurde gezondheidsclaims voor het supplement, zoals het feit dat calcium goed is voor het skelet en de kalkhuishouding, en dat magnesium belangrijk is voor de opbouw en het behoud van sterke tanden en spieren. Vitamine C en mangaan beschermen het lichaam tegen oxidatieve schade, en vitamine D is goed voor de calciumhuishouding, de opname van calcium en voor het skelet. Vitakruid Atrimove Capsules is ook beschikbaar in capsulevorm, waardoor het geschikt is voor mensen die de voorkeur geven aan capsules boven poeder. Het gebruik van het supplement kan bijdragen aan de ondersteuning van het bewegingsapparaat en de algemene gezondheid.

Orthica Glucosamine

Orthica Glucosamine

Orthica MSM-1000 Tabletten bevatten zuivere MSM, een organische zwavel dat essentieel is voor het menselijk lichaam. Opti-MSM is een zeer zuivere vorm van MSM, die door Orthica wordt gebruikt in deze tabletten. Opti-MSM kenmerkt zich door de hoge zuiverheid en is daarom van hoge kwaliteit. MSM draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten en het behoud van gezonde haren, nagels en huid. Orthica MSM-1000 Tabletten zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Dit is een duurzame oplossing die zorgt voor minder afval en minder nieuwe productie van plastic.

MSM is een belangrijke voedingsstof die bijdraagt aan de gezondheid van gewrichten, huid, haren en nagels. Orthica MSM-1000 Tabletten zijn gemaakt van Opti-MSM, wat bekend staat om de hoge zuiverheid en kwaliteit. Door te kiezen voor flacons van 100% gerecycled plastic, draagt Orthica bij aan een meer duurzame verpakkingsoplossing en wordt er minder nieuwe plastic geproduceerd. Hierdoor draagt Orthica bij aan het verminderen van de druk op het milieu en het behoud van grondstoffen.

AOV 1120 Glucosamine & chondroitine

AOV 1121 Glucosamine & chondroitine

AOV 1120 Glucosamine & Chondroitine Capsules zijn speciaal ontworpen voor ouderen en sporters. Het voedingssupplement bevat glucosamine en chondroïtine gewonnen uit schaaldieren. Glucosamine is een belangrijke bouwsteen van verschillende macromoleculen zoals proteoglycanen, glycosaminoglycanen en hyaluronzuur. Dit voedingssupplement helpt bij het behoud van soepele gewrichten en ondersteunt het kraakbeen. Door regelmatig gebruik kan het supplement helpen bij het behoud van de gewrichtsfunctie en het verminderen van pijnlijke gewrichten.

De verpakking van de AOV supplementen is vernieuwd en duurzamer geworden. Het supplement wordt nu geleverd in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Het gebruik van rPET draagt bij aan een meer circulaire economie, omdat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit betekent dat de nieuwe verpakking niet alleen beter is voor het milieu, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine 1500/500mg

Lucovitaal Glucosamine Chondroïtine 1500/500mg

Lucovitaal Clucosamine Chondroïtine is een voedingssupplement dat per dagdosering 1500mg krachtige Glucosamine en 500mg Chondroïtine bevat. Glucosamine en Chondroïtine zijn natuurlijke stoffen die in ons lichaam voorkomen en van nature in ons kraakbeen en bindweefsel te vinden zijn. Door het gebruik van dit supplement kan het kraakbeen en bindweefsel ondersteund worden en kan het helpen om soepel te bewegen. Dit supplement is geschikt voor mensen die last hebben van stijve gewrichten, pijnlijke knieën of andere gewrichtsklachten. Het gebruik van Lucovitaal Clucosamine Chondroïtine kan bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten en het onderhouden van de kraakbeenfunctie.

Het supplement van Lucovitaal Clucosamine Chondroïtine is gemakkelijk in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Het kan bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten en het onderhouden van de kraakbeenfunctie. Bovendien is het supplement vrij van allergenen zoals gluten, lactose en suiker, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een allergie of intolerantie. Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn van een gezonde levensstijl en gevarieerde voeding. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of apotheker voordat u begint met het gebruik van voedingssupplementen.

Lucovitaal Puur Glucosamine

Lucovitaal Puur Glucosamine

Lucovitaal Puur Glucosamine 1500mg is een krachtig voedingssupplement dat ondersteuning biedt aan de gewrichten. De hypoallergene en vegetarische formule maakt het geschikt voor een brede doelgroep. Het product is vrij van schaaldieren en bevat geconcentreerde, zuivere glucosamine in hydrochloridevorm (HCl). Met een dagelijkse dosering van 2 tabletten wordt 1500 mg glucosamine geleverd. Glucosamine is een lichaamseigen stof die bijdraagt aan de vorming en het behoud van gezond kraakbeen en bindweefsel, waardoor het product met name geschikt is voor mensen met gewrichtsklachten.

Een groot voordeel van Lucovitaal Puur Glucosamine 1500mg is dat het supplement vrij is van schaaldieren, waardoor mensen met een allergie voor schaaldieren het product ook kunnen gebruiken. Bovendien is het een hypoallergene en vegetarische formule, waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs en mensen met andere allergieën. Glucosamine wordt van nature aangemaakt in het lichaam, maar naarmate men ouder wordt kan de aanmaak hiervan verminderen. Dit kan leiden tot stijfheid en pijn in de gewrichten. Door het gebruik van Lucovitaal Puur Glucosamine 1500mg kan het kraakbeen en bindweefsel ondersteund worden, wat kan bijdragen aan soepelere gewrichten en minder pijnklachten.

Davitamon Glucosamine

Davitamon Glucosamine

Davitamon Glucosamine is een voedingssupplement dat niet alleen glucosamine bevat, maar ook mangaan en vitamine C. Om soepel te kunnen blijven bewegen is het van belang om uw kraakbeen in optimale conditie te houden. Dit supplement bevat mangaan, wat bijdraagt aan de normale vorming van bindweefsel in belangrijke gewrichten zoals de knieën, heupen, ellebogen en vingers. Bovendien draagt het bij aan de instandhouding van gezonde botten. Vitamine C is toegevoegd voor het behoud van gezond kraakbeen. Gezond kraakbeen is essentieel voor flexibel bewegen, vooral in gewrichten zoals de knieën, heupen, ellebogen en vingers. Het is belangrijk om dagelijks de gewrichten te bewegen om ze soepel en gezond te houden.

Het gebruik van Davitamon Glucosamine biedt veel voordelen. Het ondersteunt de normale vorming van bindweefsel en draagt bij aan de instandhouding van gezonde botten. Het bevat tevens vitamine C, dat bijdraagt aan de instandhouding van gezond kraakbeen. Gezond kraakbeen in de gewrichten is essentieel voor flexibel bewegen, vooral in belangrijke gewrichten zoals de knieën, heupen, ellebogen en vingers. Door het dagelijks bewegen van de gewrichten blijven ze soepel en gezond. Davitamon Glucosamine is een handig supplement om uw gewrichten gezond te houden, vooral als u een actieve levensstijl hebt of een verhoogd risico loopt op gewrichtsproblemen.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

A.Vogel Glucosamine + Alchemilla Tabletten

A.Vogel Glucosamine + Alchemilla is een plantaardig voedingssupplement dat glucosamine, Alchemilla vulgaris en Populus tremuloides bevat. Het ondersteunt het behoud van gezond kraakbeen en smeermiddel van gewrichten. Met een dagdosering van 1500 mg zuivere glucosamine, biedt het een hoogwaardige aanvulling op het dieet. Dit voedingssupplement is ook geschikt voor vegetariërs en mensen met een schaaldierallergie.

Glucosamine is een belangrijke bouwsteen van kraakbeen en speelt een belangrijke rol bij het onderhoud van gezonde gewrichten. A.Vogel Glucosamine + Alchemilla bevat uitsluitend 100% plantaardige glucosamine en is daardoor geschikt voor vegetariërs. Het is ook veilig voor mensen met een schaaldierallergie, omdat het geen schaaldieren bevat. Met Alchemilla vulgaris en Populus tremuloides ondersteunt dit supplement het behoud van gezond kraakbeen en smeermiddel van gewrichten. Het helpt ook bij het behouden van soepele gewrichten.

Waar is glucosamine goed voor?

Glucosamine wordt meestal gebruikt om de gewrichtsfunctie te ondersteunen, vooral tegen de algemene slijtage van kraakbeen, en is uitgegroeid tot een van ‘s werelds belangrijkste voedingssupplementen voor de behandeling van artritis.

Hoewel glucosamine van nature door het menselijk lichaam wordt geproduceerd, zijn supplementen populaire voedingssupplementen geworden om de natuurlijke voorraad van het lichaam aan te vullen. Er zijn twee belangrijke soorten glucosamine in supplementvorm; glucosaminesulfaat en glucosaminehydrochloride.

Tot nu toe is glucosaminesulfaat het meest gebruikt en uitgebreid onderzocht, terwijl glucosaminehydrochloride een vegetarisch alternatief is waarvoor het opkomende bewijs veelbelovend is. Er zijn aanwijzingen dat glucosamine supplementen kunnen helpen om:

  • Glucosamine de pijn en gewrichtsfunctie mogelijk kan verbeteren bij mensen met artrose.
  • Glucosamine de afbraak van gewrichtskraakbeen en gewrichtsaandoeningen kan vertragen.

glucosamine gewrichten

Wat is glucosamine chrondroitine?

Glucosamine en chondroïtine zijn twee natuurlijk voorkomende verbindingen in je kraakbeen. Kraakbeen is een belangrijk type bindweefsel in je lichaam. Een van de vele belangrijke doelen van kraakbeen is het beschermen en dempen van de uiteinden van je botten, en daarom zit het in je gewrichten.

Bij mensen met artrose slijt dit kraakbeen, waardoor de botten tegen elkaar kunnen schuren. Na verloop van tijd kan dit leiden tot pijn en verminderde beweeglijkheid van de gewrichten, meestal in de knieën, heupen, handen en wervelkolom.

Glucosamine en chondroïtine worden daarom ook gecombineerd in één supplement, en zouden artritispijn verlichten door als natuurlijke ontstekingsremmers te werken en de afbraak van kraakbeen te vertragen. Omdat meer dan 3,6% van de bevolking aan artiris lijden gebruiken veel mensen gecombineerde glucosamine chondroïtine supplementen.

Lees meer over: Wat is glucosamine?

Goed bezig met Glucosamine.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Glucosamine kopen

Hoeveel glucosamine per dag?

De typische glucosamine dosering ligt tussen de 1.500 en 2.500 mg per dag. Deze dosering kun je in één keer kunt innemen of in meerdere kleinere doses. Glucosamine supplementen worden gemaakt van natuurlijke bronnen zoals schelpen van schaaldieren of schimmels of kunstmatig vervaardigd in een laboratorium. Glucosaminesulfaat wordt meestal verkocht in combinatie met chondroïtinesulfaat.

Glucosamine supplementen zijn er in drie vormen: glucosaminesulfaat, glucosaminehydrochloride en N-Acetyl glucosamine. Er lijken geen verschillen te zijn tussen hun ontstekingsremmende effecten. De meeste studies die glucosamine effectief vonden voor het verbeteren van artrose symptomen gebruikten de sulfaat versie.

glucosamine artrose

Heeft glucosamine bijwerkingen?

Glucosamine bijwerkingen zijn vaak mild en kunnen bijvoorbeeld misselijkheid, brandend maagzuur, diarree en constipatie zijn. Ernstigere bijwerkingen van glucosamine zijn mogelijk slaperigheid, huidreacties en hoofdpijn, al komt dit zeldzaam voor. Het innemen van glucosamine supplementen met voedsel lijkt de bijwerkingen te verzachten.

Mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen mogen geen glucosamine supplementen nemen zonder overleg met een arts. Deze ziekten en aandoeningen omvatten: astma, diabetes, glaucoom, hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven moeten ook géén glucosamine supplementen kopen of innemen omdat er niet genoeg onderzoek is dat het veilige gebruik ervan ondersteunt. Stop minstens twee weken voor een geplande operatie met het innemen van glucosamine, omdat het invloed kan hebben op het vermogen van het lichaam om de bloedsuikerspiegel te reguleren.