Keuzehulp

Jodium tabletten

Wat het nut van jodium tabletten is? Jodium, ook wel jodide en in het Engels iodine genoemd, is een mineraal dat van nature voorkomt in de aardbodem en het oceaanwater. Veel zout water en plantaardig voedsel bevat jodium en dit mineraal is het meest beschikbaar in gejodeerd zout. Jodium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen spelen een essentiële rol bij het reguleren van het lichaamsgewicht en het behoud van energie. Een tekort aan jodium kan leiden tot een vergrote schildklier, een struma genoemd. Het kan ook leiden tot hypothyreoïdie, waarbij de schildklier niet genoeg hormonen produceert. Veel voorkomende bronnen van jodium zijn zout, supplementen zoals jodiumtabletten en voedingsmiddelen als groenten en zeevruchten.

Jodium tabletten kopen

Filter

8 artikelen in Jodium tabletten

8 artikelen in Jodium tabletten

New Care Haar huid nagel

New Care Haar huid nagel

Om er mooi en verzorgd uit te blijven zien, is het belangrijk om je lichaam ook van binnenuit goed te verzorgen. New Care Haar Huid Nagel is een goede aanvulling op het dagelijkse verzorgingsprogramma van je lichaam.

Deze formule bevat de antioxidanten vitamine C en E in combinatie met selenium, zink, koper en mangaan die bijdragen aan het behoud van gezonde weefsels. Daarnaast bevat New Care Haar Huid Nagel vitamine A, vitamine B2, biotine, jodium en zink die belangrijk zijn voor de huid. Ze zijn goed voor de inwendige huidverzorging en voeden de huid van binnenuit. Koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen.

Naast de huid kan met New Care Haar Huid Nagel ook het haar van binnenuit worden verzorgd. Voor het haar zijn aan deze formule biotine (vitamine B8) en de mineralen selenium en zink toegevoegd. Dit drietal is goed voor het haar en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast ondersteunen ze de conditie van het haar en houden het haar sterk en glanzend. Door de toevoeging van koper draagt deze formule ook nog eens bij aan de normale pigmentatie van het haar. Als laatste zijn selenium en zink toegevoegd, omdat ze beiden goed zijn voor de nagels.

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans draagt dankzij de aanwezigheid van vitamine B6 bij aan de regulering van de hormonale activiteit. De formule bestaat uit een ochtend tablet (wit) en een avond tablet (bruin). Naast vitamine B6 is een combinatie van plantextracten, vitaminen en mineralen toegevoegd.

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. Adaptogenen zijn stoffen die het aanpassingsvermogen van je lichaam én geest ondersteunen en je lichaam helpen omgaan met wisselende omstandigheden. Zo zijn adaptogenen opbeurend bij ups en downs, ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid, helpen je om alert te blijven, zijn rustgevend en helpen ontspannen in stress-situaties.

Salie ondersteunt een normale en regelmatige menstruatie. Het helpt als je prikkelbaar bent vóór de menstruatie, bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en bij ongemakken rondom de menstruatie. Salie helpt tevens bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Een goede doorbloeding is gunstig voor de vitaliteit, het geheugen en de concentratie.

Saffraan wordt van oudsher toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. Zo ondersteunt saffraan net als salie een normale en regelmatige menstruatie en staat erom bekend dat het opbeurend is als je somber of neerslachtig bent.

Rode klaver is een goede bron van isoflavonen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die fyto-oestrogenen aanmaken. Door de aanwezigheid van deze fyto-oestrogenen, ondersteunt rode klaver bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Het mineraal magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Samen met vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpt magnesium bij vermoeidheid en draagt bij aan de fitheid.

Vitamine B3, B5, B12, biotine en foliumzuur helpen voor een goede geestelijke balans en zijn goed voor het geheugen en de concentratie. Vitamine B2, B3, B6, B12 en biotine zijn goed voor het zenuwstelsel.

Vitamine B5 draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B5 draagt ook bij aan een normale synthese (opbouw) en een normaal metabolisme (stofwisseling) van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters. Voorbeelden van belangrijke neurotransmitters zijn dopamine, adrenaline en serotonine.

Zink helpt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Het draagt ook bij aan een normale hormoonhuishouding. Koper en mangaan dragen bij aan de instandhouding van normale bindweefsels. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

Orthica Multivitamine Max

Orthica Multivitamine Max

Orthica Multi Max Tabletten is een hooggedoseerd voedingssupplement dat het lichaam voorziet van belangrijke voedingsstoffen die het soms tekort kan komen. De tabletten zijn rijk aan actieve B-vitaminen en vitamine D, wat het lichaam helpt bij geestelijke inspanning en het behoud van sterke spieren. Door de combinatie van nutriënten zoals ijzer, jodium, koper, mangaan en vitamine B-complex wordt de natuurlijke energie in het lichaam geactiveerd. Vitamine B1, B3, B6, B12, C en foliumzuur helpen bij het vrijmaken van energie uit de voeding. Daarnaast draagt zink bij aan de opbouw van lichaamseiwit en speelt vitamine B1 een belangrijke rol bij de normale werking van het hart.

De Orthica supplementen zijn vanaf nu terug te vinden in een duurzamere verpakking, namelijk flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Dit heeft als voordeel dat de druk op het milieu vermindert wordt en dat er minder afval geproduceerd wordt. Door te kiezen voor Orthica Multi Max Tabletten, draag je dus niet alleen bij aan een gezonder lichaam, maar ook aan een duurzamere toekomst.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

A.Vogel Kelpasan Schildklier Tabletten

A.Vogel Kelpasan Tabletten is een natuurlijk voedingssupplement op basis van jodium dat specifiek ontworpen is om de schildklier* en de stofwisseling* te ondersteunen. Jodium is een essentieel mineraal dat voornamelijk voorkomt in zeevruchten en groene groenten. Wanneer uw dieet weinig van deze voedingsmiddelen bevat, kan het nuttig zijn om extra jodium aan uw voeding toe te voegen. Met A.Vogel Kelpasan Tabletten krijgt u een aanvulling van jodium van 100% natuurlijke oorsprong.

De unieke formule van A.Vogel Kelpasan Tabletten helpt bij het behouden van een gezonde schildklier* en ondersteunt de energiestofwisseling*. Bovendien bevat het geen kunstmatige toevoegingen en is het van natuurlijke oorsprong. Dit maakt het een gezonde keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun jodiuminname te verhogen. Het product is nog in afwachting van Europese toelating voor de gezondheidsclaims met betrekking tot de schildklier en stofwisseling.

Fittergy Multi Health Compleet

Fittergy Multi Health Compleet

Fittergy Multi Health Compleet Capsules is een hoogwaardig supplement dat een complete en uitgebreide combinatie van actieve B-vitaminen en organische mineralen bevat, zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Het unieke aan deze formule is de tocoferolenmix die alfa-, beta-, gamma- en delta-tocoferolen bevat, die in combinatie met essentiële componenten zoals Inositol, PABA, Choline en Bioflavonoïden zorgen voor een optimale werking van het lichaam. De capsules zijn makkelijk in te nemen en ondersteunen een gezonde levensstijl.

Fittergy Multi Health Compleet Capsules biedt een complete multi-vitamineformule van zeer hoge kwaliteit. De unieke samenstelling van dit supplement zorgt ervoor dat het een goede aanvulling is op een gezonde levensstijl. De combinatie van verschillende organische mineralen en actieve B-vitaminen ondersteunen de werking van het lichaam op meerdere vlakken. Zo draagt het bijvoorbeeld bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels, een goede weerstand, een normale hormoonhuishouding en een gezonde huid. Dankzij de tocoferolenmix en andere belangrijke componenten is Fittergy Multi Health Compleet Capsules een complete multi-vitamine die de gezondheid op meerdere vlakken ondersteunt.

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps is een voedingssupplement dat wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten bevat, waaronder jodium uit kelp en selenium uit seleniummethionine. Dit product is speciaal ontworpen om de productie van schildklierhormonen te ondersteunen en bij te dragen aan een normale hormoonhuishouding. Bovendien is dit supplement verrijkt met vitamine C en vitamine D, die een gunstige invloed hebben op het immuunsysteem en vermoeidheid helpen verminderen. De zorgvuldig op elkaar afgestemde ingrediënten in deze complete formule maken het een uitstekende keuze voor mensen die hun schildklierfunctie willen ondersteunen en tegelijkertijd hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Een ander voordeel van het Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps is dat het ook ingrediënten bevat die bijdragen aan een gezond zenuwstelsel en energiemetabolisme. Zo zijn jodium, koper en vitamine C belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en het energiemetabolisme. Bovendien helpen ijzer, koper en vitamine C bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Het immuunsysteem wordt versterkt door de toevoeging van ijzer, koper, selenium, zink, vitamine C en vitamine D. Dit supplement kan ook helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen vanwege de aanwezigheid van zink en ijzer. Al met al is het Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps een compleet voedingssupplement dat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

AOV 580 Jodium nascent 150mcg

AOV 580 Jodium nascent 150mcg

AOV 580 Jodium Nascent 150 mcg (15ml) is een voedingssupplement dat bestaat uit vloeibare jodium in een geïoniseerde vorm die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Het supplement heeft verschillende voordelen, waaronder het ondersteunen van de werking van de schildklier, het bevorderen van een normale energiestofwisseling en het ondersteunen van mentale inspanning en activiteit. Door de vloeibare vorm zijn de druppels gemakkelijk in te nemen en te doseren en zijn ze hypoallergeen, wat betekent dat ze geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Naast de voordelen voor de schildklier en de energiestofwisseling, kan het regelmatig innemen van jodium ook helpen bij het handhaven van een gezonde huid, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezond gewicht. De vloeibare vorm van AOV 580 Jodium Nascent Druppels maakt het ook een handig supplement voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Daarnaast is het geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat het geen dierlijke ingrediënten bevat. Het supplement is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan water of sap voor eenvoudige inname.

Orthica Kelp 150 mcg

Orthica Kelp 150 mcg

Orthica Kelp 150 bevat Kelp, een rijke natuurlijke bron van mineralen en sporenelementen, vooral jodium, dat belangrijk is voor een goede schildklierfunctie en energiestofwisseling. In Nederland wordt jodium vaak toegevoegd aan zout, brood, broodvervangers en sommige vleeswaren, maar mensen die weinig brood, vis en vlees eten, lopen het risico op een jodiumtekort. Deze tabletten bieden dan een perfecte aanvulling op hun dagelijkse voeding. Door regelmatig Orthica Kelp 150 te nemen, kunnen gebruikers hun jodiuminname verhogen en hun schildklier gezond houden.

Bovendien is Orthica Kelp 150 verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en helpt bij het verminderen van de hoeveelheid plastic die op de vuilnisbelt terechtkomt. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden om deze supplementen te verpakken, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je jodiuminname te verhogen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere wereld, dan zijn de Orthica Kelp 150 tabletten een uitstekende keuze.

Wat is jodium?

Jodium is een sporenelement dat van nature voorkomt in zeewater en grond. Het is een essentieel mineraal, wat betekent dat het een mineraal is dat het lichaam nodig heeft om te functioneren, maar dat het lichaam niet zelf aanmaakt, dus moet het worden ingenomen.
Veel voedingsmiddelen die in jodiumrijk zeewater of grond zijn gekweekt bevatten alle jodium die we nodig hebben, zoals vis, zeewier, oesters, granen en brood, en sommige vruchten en groenten.

Het concept achter jodiumtabletten is dat de schildklier jodium nodig heeft om hormonen te maken die de stofwisseling, groei en andere belangrijke systeemfuncties regelen. Als je niet genoeg jodium binnenkrijgt, kun je schildklierafwijkingen ontwikkelen, zoals struma of hypothyreoïdie. De Wereldgezondheid Organisatie (WHO) schat dat ongeveer 30% van de wereldbevolking het risico loopt op een jodiumtekort.

jodium tabletten

Waar is jodium goed voor?

Jodium is een mineraal dat nodig is voor een goede werking van de schildklier. Schildklierhormonen spelen een belangrijke rol in een groot aantal lichaamsfuncties, waaronder stofwisseling, botgezondheid, immuunrespons en ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel (CZS). Jodium helpt schildklierstimulerend hormoon (TSH) om te zetten in triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4). Deze omzetting is belangrijk voor een goede werking van de schildklier.

Een onbalans in jodium kan leiden tot een overactieve of onderactieve schildklier. Ongeveer 70 tot 80 procent van het jodium bevindt zich in de schildklier in de hals. De rest zit in het bloed, de spieren, de eierstokken en andere delen van het lichaam. Jodium tabletten zijn in Westerse landen niet per definitie nodig omdat ons zout gejodeerd is. Toch lopen naar schatting 2 miljard mensen wereldwijd nog steeds het risico op jodium tekort, en ongeveer 300 miljoen mensen wereldwijd lijden aan een schildklierdisfunctie.

Goed bezig met Jodium tabletten.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Jodium tabletten kopen

Waarom jodium tabletten kopen?

Een van de redenen dat mensen jodium tabletten kopen is dat jodium mogelijk een gezonde schildklier kan ondersteunen. Jodium is cruciaal omdat de hormonen die door de schildklier worden afgescheiden, de stofwisseling en andere functies in het lichaam regelen. Daarnaast speelt jodium een vitale rol in de neuro-ontwikkeling tijdens de zwangerschap. Het is een essentieel onderdeel van een goede hersenontwikkeling bij baby’s, zowel in de baarmoeder als na de geboorte.

Verder kan jodium de cognitieve functie bevorderen, wat resulteert in verbeterde helderheid en alertheid. Het versterkt de immuun-functie door samen te werken met de schildklierhormonen en kan zo helpen bij het verbeteren van de immuniteit. Ten slotte draagt jodium bij aan de gezondheid van het zenuwstelsel, dat begint in de hersenen en zich uitstrekt over het hele lichaam.

jodium pillen

Wat zijn jodium tekort symptomen?

Een jodium tekort kan verschillende symptomen veroorzaken, die vaak behoorlijk subtiel kunnen zijn. Een van de meest voorkomende symptomen is een vergrote schildklier, ook bekend als struma. Dit komt omdat de schildklier probeert meer jodium uit het bloed te halen om genoeg hormonen te produceren. Naast een zichtbare zwelling in de nek, kan een vergrote schildklier ook leiden tot problemen met slikken of ademen.

Andere symptomen zijn gerelateerd aan een traag werkende schildklier, een aandoening die hypothyreoïdie wordt genoemd, wat ook kan ontstaan door een jodium tekort. Deze symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, gewichtstoename, koude-intolerantie, droge huid, haaruitval, constipatie en depressie.

Jodium

Overtuigd waarom steeds meer mensen jodium kopen? Een hoogleraar in genetica raadde jodium tabletten aan voor joodprofylaxe na een kernongeval, zoals Tsjenobyl. Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle adviseert kaliumjodide, een medicijn dat bijwerkingen kan hebben zoals moeheid en interactie met bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva. Dit product, een extract van blaaswier en brandnetel, is een toedieningsvorm van jood en verkrijgbaar bij uw drogist of apotheek. Let op: raadpleeg voordat je een jodium tablet koopt je arts bij zwangerschap, borstvoeding, of bij kinderen voor toeding. MRE-scans, nucleaire straling, en radioactief onderzoek bewijzen de wetenschap achter deze preventieve maatregelen tegen leukemie. Jodiumtabletten zijn vrij verkrijgbaar in de webshop van Vitamines.com.