Magnesium bijwerkingen

De bijwerkingen van magnesium, waar moet ik voor uitkijken?

Veel mensen kennen de gezondheidsvoordelen van vitamines en mineralen. Hoewel magnesium nog onbekender is, zijn voordelen van magnesiummineralen ook erg belangrijk.

Bijwerkingen en magnesium

Bijwerkingen van magnesium komen gelukkig niet veel voor (net als bij collageen bijwerkingen). Toch wil je de eventuele bijwerkingen die het met zich mee kan brengen natuurlijk voorkomen. In deze blog vertellen je wanneer we spreken van een overschot, wat de bijwerkingen van magnesium precies zijn en de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.

Wanneer heb je overschot aan magnesium?

De kans op bijwerkingen is er alleen wanneer iemand een overschot aan magnesiummineralen neemt.

Je spreekt over een overschot wanneer je meer dan 250 milligram magnesium toevoegt boven op je dagelijkse voeding. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een supplement met een verantwoorde dosis magnesium. Negatieve bijwerkingen kun je op deze manier voorkomen.

De bijwerkingen van magnesium

Een overschot van magnesium noemen we ook wel hyper magnesiëmie. Dit kan dus voorkomen wanneer je meer dan 250 mg toevoegt bovenop je normale voeding. Als dit het geval is kun je last krijgen van bijwerkingen. Het kan tot verschillende klachten leiden als het magnesiumgehalte in het bloed te hoog wordt. Denk hierbij aan: -Braken en een misselijk gevoel
-Klachten zoals diarree
-Krampen in de buik
-Maagklachten
-Een dorst die aanhoudt
-Verlaagde bloeddruk

Gelukkig komen de bijwerkingen die we hierboven noemen nauwelijks voor Je lichaam scheidt een overschot aan magnesium namelijk zelf uit. Dit doet het lichaam door ontlasting, transpireren of urine. Je lichaam reguleert dus zelf dit proces, daarom kunnen symptomen zoals hierboven alleen voorkomen wanneer er een te lange periode een overschot aan magnesium in het lichaam is.

Daarom wordt het aangeraden alleen supplementen te gebruiken die door het EFSA zijn goedgekeurd. ESFA toont aan dat de hoeveelheid magnesium in het supplement de gezondheidsnormen niet overschrijdt.

Magnesium is een belangrijk supplement voor je gezondheid

Magnesium is een belangrijk supplement voor je gezondheid omdat je lichaam dit mineraal zelf niet kan aanmaken. Wanneer je door middel van suppletie dit mineraal aanvult in je lichaam zal het de volgende zaken ondersteunen:
-Je zenuwstelsel
-De spieren
-Vermoeidheid
-Versterken van de tanden
-Cognitieve functies
-Eiwitten in het lichaam
-Versterken van de botten
-Elektrolytenbalans
-Het celdeling proces