Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Als je mentale balans nodig hebt, raden we Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat aan, vooral omdat het betrekking heeft op een goede nachtrust*. Door de combinatie met glycine kan magnesiumbisglycinaat goed de bloed-hersenbarrière passeren. Dit maakt deze vorm een ​​uitstekende keuze voor alle toepassingen binnen de hersenfunctie*!

Magnesiumbisglycinaat is een verbinding tussen twee (bi)moleculen magnesium en het aminozuur glycine. Deze stof is niet essentieel, wat betekent dat ons lichaam het aminozuur zelf aanmaakt in de lever. Op zichzelf staande glycinesupplementen worden echter veel gebruikt. Chirurgie, dieet, snelle groei of intensieve lichaamsbeweging zijn factoren die glycinesupplementen tot een waardevolle aanvulling op het dieet kunnen maken.

De bekendste vormen zijn magnesiumchelaten, zoals magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat. De structuur van aminozuurchelaat is zo sterk dat onze maagsappen het niet kunnen afbreken. Dit komt door de gechelateerde vorm van het aminozuur, dat fungeert als een beschermende laag voor magnesium. Daarom bereikt magnesiumbisglycinaat als een compleet element onze darmen en neemt ons lichaam het vervolgens daar op. Bovendien zorgen de aminozuur-chelerende eigenschappen voor minder maag- en darmklachten in vergelijking met niet-gecheleerde vormen van magnesium.

Het elementaire gehalte van mineralen moet altijd op het etiket worden vermeld. 150 mg magnesiumbisglycinaat bevat 20% elementair magnesium. Dit lijkt misschien niet veel, maar met de 150 mg elementaire hoeveelheid van het Magnesium Bisglycinate Complex neemt ons lichaam het veel beter op dan een gelijkwaardige hoeveelheid elementair magnesium, bijvoorbeeld melkzuur, chloride of sulfaat. Voor magnesium is de opname van mineralen een belangrijker criterium dan kwantiteit. Bovendien hebben we l-Taurine toegevoegd aan 150 mg bisglycinaat. Deze aminozuurachtige stof komt veel voor in vlees, vis en schaal- en schelpdieren. Voor deze formule is synergie de drijvende kracht achter de toevoeging van l-taurine. De intercellulaire matrix zorgt immers voor een betere opname van magnesiumbisglycinaat, dat ook op intercellulair niveau actief is.

 • Magnesium 150 Bisglycinaat Voor een goede geestelijke balans*
 • Met extra l-taurine voor betere opname magnesium
 • Magnesiumvorm met hoge opneembaarheid

Anderen kochten ook

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dagdosering van 1 tablet RI*

Magnesium (> 80% bisglycinaat) 150 mg 40%
L-Taurine 200 mg **

* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld

Ingrediënten

Magnesiumbisglycinaat, Microkristallijne cellulose (antiklontermiddel), L-Taurine, Stearinezuur (antiklontermiddel), HPC, HPMC (glansmiddel), Glycerol (bevochtigingsmiddel)

Gebruik

Neem 1 tot 3 tabletten per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Etiket

Beste magnesiumvorm voor goede geestelijke balans*

We adviseren Magnesium 150 Bisglycinaat bij behoefte aan geestelijke balans, met name in relatie tot nachtrust*. De binding aan glycine maakt dat magnesiumbisglycinaat goed de bloed-hersenbarrière passeert. Dit maakt deze vorm van magnesium een uitstekende keuze voor alle toepassingen binnen de hersenfunctie*!

Magnesium gebonden aan glycine

Magnesiumbisglycinaat is een verbinding tussen magnesium en twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De zoet smakende stof is niet-essentieel, wat betekent dat ons lichaam het aminozuur zelf aanmaakt in de lever. Desalniettemin worden opzichzelfstaande glycine supplementen veelvuldig ingezet. Een operatie, dieet, snelle groei of zware sportbeoefening zijn factoren die glycine suppletie een waardevolle aanvulling op het voedingspatroon kunnen maken.

Overigens krijg je een aanzienlijke hoeveelheid glycine binnen wanneer je Magnesium 150 Bisglycinaat gebruikt. Een magnesiumbisglycinaat verbinding die resulteert in 150 mg magnesium bevat namelijk maar liefst 600 mg glycine!

Organische en gecheleerde vorm

Magnesiummalaat, -tauraat, -bisglycinaat en -citraat zijn organisch gebonden vormen van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumoxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar, en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4 procent. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor een luttele 8 mg effectief is.

Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die je dagelijks eet. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Je lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die je uit reguliere voeding binnenkrijgt.

De beste vormen die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat. De structuur van een aminozuurchelaat is dermate sterk dat ons maagsap de vorm niet kan splitsen. Dat komt door de aminozuren in de chelaatvorm, die als het ware werken als beschermende laag voor het magnesium. Het magnesiumbisglycinaat bereikt dus als volledig element onze darmen, waar ons lichaam het waardevolle mineraal vervolgens opneemt. Verder zorgt het aminozuurgecheleerde karakter voor minder maag- en darmklachten, in verhouding tot ongecheleerde magnesiumvormen.

L-taurine zorgt voor synergetische werking

Bovendien hebben we aan Magnesium 150 Bisglycinaat l-taurine toegevoegd. Deze aminozuurachtige stof vinden we in aanzienlijke hoeveelheden in vlees, vis en schaaldieren. Voor deze formule was synergie drijfveer om l-taurine toe te voegen. De intercellulaire stof zorgt immers voor een betere opname van magnesiumbisglycinaat, dat tevens op intercellulair niveau actief is.

Hoge opneembaarheid elementair magnesium

Op een etiket dient altijd de elementaire hoeveelheid van een mineraal te zijn vermeld. De Magnesium 150 Bisglycinaat bevat 20 procent elementair magnesium. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar een elementaire hoeveelheid van 150 mg uit een magnesiumbisglycinaat complex, neemt ons lichaam veel beter op dan dezelfde hoeveelheid elementair magnesium gebonden aan bijvoorbeeld lactaat, chloride of sulfaat. En voor magnesium geldt dat de opname van het mineraal een veel belangrijker criterium is dan hoeveelheid.

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
 • Magnesium is goed voor de hersenfunctie, gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
 • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
 • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
 • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
 • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

 

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Ik vind Vitakruid altijd kwalitatieve supplementen hebben. Je weet gewoon dat het goed is. Zo ook deze magnesium.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is magnesium Bisglycinaat?

Magnesium Bisglycinaat is een mineraal en is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren. Magnesium Bisglycinaat  is de best opneembare vorm van magnesium en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

 • Magnesium is goed voor de spieren
 • Magnesium is goed voor het behoud van soepele spieren
 • Helpt bij vermoeidheid en futloosheid

Waar is magnesium bisglycinaat goed voor?

Magnesium bisglycinaat wordt ook wel de magnesium vorm voor het geheugen genoemd en wordt van alle vormen van magnesium het beste opgenomen. Bisglycinaat wordt gebruikt voor een normale werking van het geheugen, zenuwstelsel, concentratievermogen en de leer prestaties. Voor mensen met een sportieve levensstijl kunnen zij beter kiezen voor magnesium citraat.

Wat is Magnesium?

Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van bot en spieren. In veel voedingsmiddelen zit voldoende magnesium zoals: graanproducten, groente, noten, melken vlees.

Waar zit magnesium in?

Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen. Het zit in volkorenbrood en graanproducten, groente, noten, melk en melkproducten en vlees. Ook water kan bijdragen aan de inname van magnesium.

Waar is magnesium goed voor?

 • Magnesium is goed voor de vorming van bot en spieren.
 • Magnesium helpt de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen.
 • Magnesium is goed voor het goed functioneren van spieren.
 • Magnesium heeft een goede werking op enzymen. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken.
 • Magnesium helpt bij de energieproductie van de lichaamscellen.

Wat is een magnesium tekort?

Een tekort aan magnesium komt niet snel voor. Magnesium zit in veel voedingsmiddelen. Het kan voorkomen als je nieren of darmen slecht functioneren. Dit omdat van onze voeding slechts 20-60% van het magnesium wordt opgenomen in de dunne darm.

 

Waarschuwingen

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk