Keuzehulp

Magnesium Malaat

Magnesium malaat is een supplement waarin magnesium, een vitaal mineraal dat betrokken is bij spier- en zenuwfuncties, hartritme en bloedsuikerregulatie, gecombineerd is met appelzuur, een organisch bestanddeel in voedsel zoals appels. Magnesium is lastig voor het lichaam om te absorberen als het afzonderlijk wordt ingenomen, maar de koppeling met appelzuur vergemakkelijkt de opname en ondersteunt het behoud van gezonde magnesiumniveaus. Appelzuur op zich heeft diverse gezondheidsvoordelen, waaronder energiebevordering, sportprestatie verbetering en huid gezondheidsondersteuning. De fusie van magnesium en appelzuur, bekend als magnesium malaat, verhoogt de efficiëntie van magnesiumabsorptie en bevordert de transportatie ervan naar cellen, waardoor vitale functies kunnen worden vervuld. Dit is waarom malaat als beste magnesiumvorm wordt gezien. Magnesium malate heeft tevens aangetoond dat het symptomen van fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom kan verminderen, waarschijnlijk vanwege zijn rol in energieproductie en spierondersteuning. Bekijk hieronder onze beste magnesiumsupplementen en meer informatie over dit interessante voedingssupplement.

Magnesium Malaat kopen

Filter

6 artikelen in Magnesium Malaat

6 artikelen in Magnesium Malaat

Fittergy Magnesium Five

Fittergy Magnesium Five

Fittergy Magnesium Five Tabletten is een uniek voedingssupplement met maar liefst vijf verschillende goed opneembare magnesiumvormen, waaronder tauraat, bisglycinaat, citraat, glycerofosfaat en malaat. Magnesium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan vele processen in het lichaam, waaronder het energieniveau, het functioneren van zenuwen en spieren, celvernieuwing en de aanmaak van cellen en weefsels. Fittergy Magnesium Five Tabletten bevat 180 mg elementair magnesium per tablet en alleen organisch gebonden magnesiumvormen, wat zorgt voor een optimale opname door het lichaam. Door de toevoeging van meerdere vormen van magnesium is dit supplement nog completer en effectiever dan andere magnesium supplementen.

Naast de vijf verschillende magnesiumvormen biedt Fittergy Magnesium Five Tabletten nog meer voordelen. Zo draagt magnesium bij aan het behoud van een sterk gebit en een goede electrolytenbalans. Daarnaast kan magnesium bijdragen aan een betere geestelijke veerkracht en een beter geheugen. Met dit supplement krijg je dus niet alleen meer magnesium binnen, maar ondersteun je ook vele belangrijke processen in het lichaam. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en bevatten alleen organisch gebonden magnesiumvormen, wat zorgt voor een goede opname door het lichaam.

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson Healthstyle Vegan Magnesium Citraat Malaat Poeder is een veganistisch voedingssupplement dat een goed opneembare vorm van magnesium biedt. Magnesium is essentieel voor het behoud van sterke spieren en speelt een rol bij het activeren van natuurlijke energie in het lichaam, wat bijdraagt aan een gevoel van fitheid. Bovendien bevat het poeder een actieve vorm van vitamine B6, wat extra voordelen kan bieden voor de algemene gezondheid.

Het feit dat dit supplement een goed opneembare vorm van magnesium bevat, is een voordeel omdat het lichaam dit essentiele mineraal efficient kan gebruiken. Daarnaast draagt de aanwezigheid van de actieve vorm van vitamine B6 bij aan de effectiviteit van het supplement. Het poedervormige supplement maakt het ook handig in gebruik, omdat het gemakkelijk kan worden toegevoegd aan drankjes of voedsel.

Het veganistische aspect van het supplement is een bijkomend voordeel voor mensen die een veganistische levensstijl volgen. Het zorgt ervoor dat het supplement vrij is van dierlijke producten en geschikt is voor vegetariers en veganisten. Dit maakt het een inclusieve keuze voor verschillende dieetvoorkeuren.

Al met al biedt Mattisson Healthstyle Vegan Magnesium Citraat Malaat Poeder een goed opneembare vorm van magnesium, samen met de voordelen van vitamine B6, in een handige poedervorm. Het feit dat het geschikt is voor veganisten maakt het een veelzijdige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief voedingssupplement om de algemene gezondheid en fitheid te ondersteunen.

VCL Magnesium malaat 150 mg

VCL Magnesium malaat 150 mg

Vital Cell Life Magnesium Amino Tabletten biedt een algemene ondersteuning voor de gezondheid. Deze tabletten bevatten een unieke combinatie van vier magnesiumverbindingen, namelijk citraat, ascorbaat, tauraat en malaat. Deze verbindingen worden goed opgenomen door het lichaam en hebben verschillende voordelen.

Een van de belangrijkste voordelen van magnesium is de ondersteuning van de spieren en het zenuwstelsel. Magnesium speelt een cruciale rol bij het ontspannen en samentrekken van de spieren, waardoor het helpt bij het verminderen van spierspanning en krampen. Daarnaast draagt het bij aan een gezonde werking van het zenuwstelsel, wat essentieel is voor een goede communicatie tussen de zenuwcellen.

Een ander voordeel van Vital Cell Life Magnesium Amino Tabletten is de bevordering van de energiestofwisseling. Magnesium is betrokken bij de omzetting van voeding naar energie in ons lichaam. Het helpt bij het vrijmaken van energie uit voedingsstoffen, zoals koolhydraten en vetten, waardoor het bijdraagt aan een gezond energieniveau en vermoeidheid kan verminderen.

Bovendien speelt magnesium een rol bij het behoud van sterke botten en tanden. Het draagt bij aan de opname en het gebruik van calcium, dat essentieel is voor de botgezondheid. Door voldoende magnesium in te nemen, kunnen de botten en tanden hun structuur behouden en gezond blijven.

Mattisson Magnesium malaat met B6

Mattisson Magnesium malaat met B6

De Mattisson Healthstyle Vegan Magnesium Malaat Capsules zijn samengesteld met een goed opneembare vorm van magnesium, waardoor het lichaam het mineraal efficiënt kan benutten. Magnesium is essentieel voor het behoud van sterke spieren en draagt bij aan het bevorderen van de algehele fitheid. Bovendien activeert magnesium de natuurlijke energie in het lichaam, wat kan bijdragen aan een verbeterd gevoel van vitaliteit.

Een bijkomend voordeel van deze supplementen is dat ze verrijkt zijn met een actieve vorm van vitamine B6. Deze vitamine ondersteunt niet alleen de opname van magnesium, maar heeft ook tal van andere voordelen voor het lichaam. Vitamine B6 speelt een rol bij het metabolisme, het functioneren van het zenuwstelsel en het bevorderen van een gezond immuunsysteem. Door de combinatie van goed opneembare magnesium en vitamine B6 bieden de Mattisson Healthstyle Vegan Magnesium Malaat Capsules een krachtige formule om uw algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Het regelmatig innemen van deze supplementen kan daarom bijdragen aan het behoud van sterke spieren, een verhoogd energieniveau, verbeterde fitheid en een algemeen gevoel van welzijn. Het is altijd raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van voedingssupplementen advies in te winnen bij een medisch professional, vooral als u al bestaande gezondheidsproblemen heeft of medicatie gebruikt.

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson HealthStyle Magnesium Citraat Malaat 78mg is een supplement dat een belangrijke rol speelt bij het behoud van sterke spieren, het activeren van natuurlijke energie in het lichaam en het bijdragen aan fitheid. Dit supplement maakt gebruik van de organische binding van citraat (citroenzuur zout), waardoor het lichaam magnesium efficient kan opnemen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor sporters die behoefte hebben aan een goede magnesiumopname. Daarnaast bevat het supplement malaat, een binding van magnesium met organisch appelzuur, dat zorgt voor minder maag-darmklachten.

Een ander voordeel van Mattisson HealthStyle Magnesium Citraat Malaat 78mg is dat het snel door het lichaam wordt opgenomen, wat betekent dat de voordelen snel merkbaar kunnen zijn. Bovendien bevat het supplement vitamine B6, wat de opname van magnesium verhoogt, vermoeidheid helpt verminderen en bijdraagt aan de energievoorziening in de spieren. Met 13% elementair magnesium per capsule biedt het supplement een goede dosering van dit essentiele mineraal.

Een bijkomend voordeel is dat dit supplement veganistisch is, wat betekent dat het geschikt is voor mensen die een plantaardig dieet volgen. Het biedt een handige en effectieve manier om de magnesiuminname te verhogen en te profiteren van de vele voordelen die magnesium biedt voor spierkracht, energie en algehele fitheid.

New Care Bloedsuiker balans

New Care Bloedsuiker balans

New Care Bloedsuiker balans is speciaal ontwikkeld voor mensen die vaak naar snelle koolhydraten grijpen, zoals brood, frisdrank, snoep, koekjes, et cetera. De beruchte momenten op de dag zijn 11:00 uur, 16:00 uur en ‘s avonds na het eten. New Care Bloedsuiker balans is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

New Care Bloedsuiker balans draagt dankzij de toevoeging van chroom bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. Samen met zink draagt chroom bovendien bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit is belangrijk, want als je stofwisseling goed is, worden calorieën goed verbrand en dat merk je aan je gewicht.

Magnesium is toegevoegd in de vorm van magnesium malaat. Magnesium malaat activeert namelijk de natuurlijke energie in je lichaam en bevordert je energiestofwisseling. Dit doet het doordat het helpt om de energie vrij te maken uit de koolhydraten, vetten en eiwitten die je via je voeding binnenkrijgt. Magnesium malaat helpt hierdoor ook bij vermoeidheid en draagt bij aan je fitheid.

Aan New Care Bloedsuiker balans zijn berberis en gymnema toegevoegd. Berberis ondersteunt de invloed van chroom op de bloedsuikerspiegel en is goed voor hart en bloedvaten. Gymnema staat in de volksmond beter bekend onder de toepasselijke naam ‘suikervernietiger’.

Wat is magnesium malaat?

Magnesium malaat is een voedingssupplement dat het essentiële mineraal magnesium combineert met appelzuur, een organische verbinding die voorkomt in appels en andere voedingsbronnen. Magnesium speelt een rol in veel lichaamsfuncties, waaronder de spier- en zenuwfunctie, het hartritme en de bloedsuikerregulatie.

Studies suggereren dat het lichaam magnesium niet goed absorbeert als het alleen in supplementvorm wordt ingenomen, dus het binden aan een verbinding zoals appelzuur is bedoeld om de absorptie te verbeteren zodat je lichaam gezonde niveaus van het mineraal kan behouden.

Appelzuur heeft zelf ook voordelen voor de gezondheid en wordt soms toegevoegd aan supplementen omdat het kan helpen het energieniveau te verhogen, sportprestaties te verbeteren en de gezondheid van de huid te bevorderen. Als je het mineraal en de verbinding samenvoegt, krijg je magnesiummalaat.

wat is magnesium malaat

Magnesium malaat werking?

De combinatie van magnesium en appelzuur in magnesium malaat maakt de werking in het lichaam bijzonder effectief. In deze verbinding helpt appelzuur het lichaam om het magnesium efficiënter te absorberen, wat betekent dat het lichaam meer van het beschikbare magnesium kan gebruiken. Bovendien helpt appelzuur om magnesium naar de cellen te transporteren, waar het zijn talrijke vitale functies kan vervullen.

Er is enig bewijs dat suggereert dat magnesium malaat symptomen van fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom kan verlichten, wat mogelijk te wijten is aan de betrokkenheid bij de productie van energie en het ondersteunen van spierfunctie. Ook is bekend dat voldoende magnesiuminname helpt om het risico op bepaalde gezondheidsproblemen te verminderen.

Goed bezig met Magnesium Malaat.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Magnesium Malaat kopen

Magnesium malaat of citraat kopen?

Zowel magnesium malaat als magnesium citraat hebben hun eigen voordelen hebben, en de keuze tussen de twee hangt vaak af van je persoonlijke gezondheidsbehoeften en doelen. Magnesium malaat wordt over het algemeen aanbevolen voor mensen die met chronische vermoeidheid of fibromyalgie kampen, omdat het de energieproductie op cellulair niveau bevordert. Het wordt ook goed geabsorbeerd en is zacht voor de maag.

Aan de andere kant staat magnesium citraat bekend om zijn laxerende eigenschappen en wordt het vaak aanbevolen voor mensen die last hebben van constipatie of spijsverteringsproblemen. Magnesium citraat wordt ook goed geabsorbeerd en kan helpen bij de algemene spierfunctie en het zenuwstelsel.

Hoeveel magnesium malaat innemen?

Magnesium malaat wordt ingenomen als voedingssupplement om magnesium tekort te voorkomen en problemen als spierpijn en vermoeidheid te verlichten. De aanbevolen dosering van magnesium malaat kan variëren maar de meeste onderzoeken vermelden doses tussen de 200 tot 400 milligram magnesium malaat per dag.

Het is het beste om magnesiumtabletten in te nemen met voedsel, en zorg ervoor dat je veel water drinkt om de absorptie te bevorderen. Als je magnesium malaat of een ander magnesiumsupplement gebruikt, begin dan met een lage dosis en werk langzaam omhoog.

De meeste mensen kunnen hun magnesiumspiegel gezond houden door regelmatig voedingsmiddelen te eten. De beste voedingsmiddelen met magnesium zijn bijvoorbeeld lijnzaad, zonnebloempitten, amarant, tarwezemelen, zwarte bonen, amandelen, cashews, avocado’s en gekookte spinanzie.

Het eten van voedingsmiddelen die appelzuur bevatten is ook heilzaam en kan helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de sportprestaties en het bevorderen van een betere ijzeropname. Enkele voedingsmiddelen die appelzuur bevatten zijn appels, kersen, druiven, tomaten, broccoli, wortelen, aardappelen en rabarber.

hoeveel magnesium malaat innemen

Heeft magnesium malaat bijwerkingen?

Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van magnesium malaat zijn misselijkheid, diarree en buikkrampen, vooral als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Het is ook aangetoond dat doses van meer dan 5.000 mg per dag toxiciteit veroorzaken, wat ernstige symptomen kan veroorzaken, waaronder lage bloeddruk, blozen in het gezicht, spierzwakte en hartproblemen.

Magnesium malaat kan ook interfereren met bepaalde medicijnen, waaronder diuretica, antibiotica en bisfosfonaten, een type medicijn dat wordt gebruikt om botverlies te voorkomen. Als je een van deze medicijnen gebruikt of een andere onderliggende gezondheidstoestand hebt, kun je daarom het beste met je zorgverlener overleggen voordat je supplementen gaat gebruiken.

Malaat

Wil je malaat magnesium kopen maar heb je toch nog vragen? Robin van onze klantenservice beantwoord graag al je vragen via support@vitamines.com.