Vitakruid Magnesium 150 Malaat

 • 100 Tabletten
 • 100 Tabletten

25.90

Op voorraad
€0.26 per Tabletten

Magnesium Malaat is een mineraal en is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren. Magnesium Malaat is een verbinding van magnesium en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels. Magnesium malaat tabletten van Vitakruid wordt geadviseerd als de nummer één magnesium voor soepele spieren.

 • Malaat, beste magnesium voor de spieren
 • Magnesium vorm met hoge opneembaarheid
 • Magnesium gebonden aan appelzuur

Anderen kochten ook

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Magnesiummalaat, microcrystalline cellulose (vulstof), dicalciumfosfaat (vulstof), HPC, calcium carbonaat (kleurstof), stearinezuur (anti-klontermiddel), silicium dioxide (vulstof), croscamellose sodium (bindmiddel), HPMC (glansmiddel), glycerol (bevochtigingsmiddel), Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-Fosfaat).

Gebruik

Neem 1 tot 2 tabletten per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.

Etiket

Magnesium malaat, beste magnesiumvorm voor de spieren

Magnesium malaat is de beste vorm bij vermoeidheid en een verminderde spierwerking.* De verbinding van magnesium en appelzuur zorgt dat we het categoriseren als malaat, wat bovendien de vorm is met de hoogste opneembaarheid in de spieren.

Magnesium vorm met hoge opneembaarheid

Magnesiumchelaten zoals tauraat, bisglycinaat en malaat zijn organische magnesiumvormen die het lichaam het best opneemt. En dat is noodzakelijk. De magnesium die we in onze dagelijkse voeding vinden bevat namelijk vooral anorganische gebonden magnesium. Dit zijn vormen met een lage biologische beschikbaarheid waardoor het lichaam niet instaat is om het mineraal op te nemen.

Magnesiumvormen met een lage biologische beschikbaarheid zijn instabieler in maag- en darmstelsel waardoor de effectiviteit stukken minder is in tegenstelling tot gecheleerde vormen. Een aminozuurgecheleerde vorm, zoals magnesium malaat, is door de binding van magnesium en het aminozuur bestendig tegen maagzuur waardoor het niet ontbindt.

Magnesium gebonden aan appelzuur

De verbinding magnesium met appelzuur zorgt ervoor dat we spreken van magnesium malaat. Het samenvoegen van deze twee is de beste optie bij vermoeidheid en een afname van de spierfunctie.* Door de toevoeging van appelzuur is ons lichaam instaat om meer energie aan te maken. Appelzuur staat namelijk centraal binnen de zogenoemde citroenzuurcyclus, een essentieel metabool proces dat garant staat voor een groot deel van de energie die het lichaam in de cellen aanmaakt (ATP).

Vitamine B6 in de veiligste en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat

Door de toevoeging van vitamine B6 aan magnesium verbetert de opname van het mineraal. Bovendien heeft vitamine B6 meerdere wetenschappelijke onderbouwde gezondheidsbevorderende eigenschappen. Deze vitamine is bijvoorbeeld goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak.* Door te kiezen voor Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologische actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) realiseren we een hogere biologische beschikbaarheid die tevens veiliger is dan andere vormen van B6.

Magnesium tabletten voor ultiem gemak

Naast Magnesium Malaat in poedervorm bieden we het nu ook aan in tabletvorm. Magnesiumpoeder is er voor degenen die het niet prettig vinden of moeite hebben om capsules en tabletten door te slikken. Mocht dit echter niet de voorkeur behoeven, dan bieden we nu ook Magnesium Malaat in tabletvorm aan.

Magnesium malaat is een gezondheidsduizendpoot

Door de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen van magnesium is het te categoriseren als gezondheidsduizendpoot. Zo heeft het mineraal een functie bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten en tanden.* Daarnaast adviseren we magnesium aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en concentratievermogen.* Daar houdt het echter niet op. Het mineraal helpt namelijk de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en het behoud van een normaal energielevend metabolisme.* Ook zorgt magnesium voor een vermindering van de vermoeidheid en futloosheid.* Tot slot is het goed voor de spieren en het zenuwstelsel.*

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
 • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
 • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
 • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
 • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
 • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.
 • Vitamine B6 is o.a. goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak.

 

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Ik gebruik Magnesium malaat van Vitakruid nu enkele weken en ik ervaar veel minder spierpijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is Magnesium Malaat?

Magnesium Malaat is een mineraal en is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren. Magnesium Malaat is een verbinding van magnesium en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

 • Magnesium is goed voor de spieren
 • Magnesium is goed voor het behoud van soepele spieren
 • Helpt bij vermoeidheid en futloosheid

Wat is Magnesium?

Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van bot en spieren. In veel voedingsmiddelen zit voldoende magnesium zoals: graanproducten, groente, noten, melken vlees.

Waar zit magnesium in?

Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen. Het zit in volkorenbrood en graanproducten, groente, noten, melk en melkproducten en vlees. Maar ook water kan bijdragen aan de inname van magnesium.

Waar is magnesium goed voor?

 • Magnesium is goed voor de vorming van bot en spieren.
 • Magnesium helpt de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen.
 • Magnesium is goed voor het goed functioneren van spieren.
 • Magnesium heeft een goede werking op enzymen. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken.
 • Magnesium helpt bij de energieproductie van de lichaamscellen.

Wat is een magnesium tekort?

Een tekort aan magnesium komt niet snel voor. Magnesium zit in veel voedingsmiddelen verwerkt. Het kan wel voorkomen als bijvoorbeeld je nieren of darmen slecht functioneren. Dit omdat van onze voeding slechts 20-60% van het magnesium wordt opgenomen in de dunne darm.

 

Waar is Magnesium malaat goed voor?

Magnesiummalaat is een verbinding tussen magnesium en appelzuur. Het is in onderzoek aangetoond dat deze combinatie en vorm van magnesium goed is om te ontspannen en spiercellen van energie te voorzien.

 

Wat is het verschil tussen magnesium en magnesium malaat?

 Magnesium malaat is een hoog absorbeerbare vorm van magnesium. Door de binding met appelzuur is het aangetoond dat magnesium malaat helpt te ontspannen en de spiercellen van energie kan voorzien.

Hoeveel magnesium malaat per dag?

Voor magnesium is de volgende aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld:
LeeftijdAanbevolen dagelijkse hoeveelheid
6 – 11 maanden80 mg
1 – 2 jaar85 mg
3 – 5 jaar120 mg
6 – 9 jaar200 mg
10 – 13 jaar280 mg
Vrouwen
14 – 17 jaar280 mg
> 18 jaar300 mg
Bij zwangerschap280 mg
Bij borstvoeding280 mg
Mannen
14 – 17 jaar350 mg
> 18 jaar350 mg

 

Leeftijd Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 6 – 11 maanden 80 mg 1 – 2 jaar 85 mg 3 – 5 jaar 120 mg 6 – 9 jaar 200 mg 10 – 13 jaar 280 mg

Vrouwen 14 – 17 jaar 280 mg > 18 jaar 300 mg Bij zwangerschap 280 mg Bij borstvoeding 280 mg

Mannen 14 – 17 jaar 350 mg > 18 jaar 350 mg" } }] }

Waarschuwingen

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.
Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden.
Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk