Keuzehulp

Magnesium Tauraat

Magnesium tauraat is een vorm van magnesium die goed werkt voor zowel sporters als mensen die een gezonde levensstijl nastreven. Magnesiumtauraat helpt bij ontspanning, waardoor het een ideaal mineraal is als vermoeidheid toeslaat en stress de overhand neemt. Het is ook één van de beste magnesiumvormen om je energieniveau weer op peil te brengen en je een betere nachtrust te geven. Magnesium tauraat is een verbinding die bestaat uit magnesium en taurine, een aminozuur dat een heleboel eigen gezondheidsvoordelen biedt. Taurine is een belangrijk aminozuur dat van nature alleen voorkomt in vlees, vis en zuivel. Taurine heeft veel heilzame functies in het lichaam, zoals galsynthese, bloeddrukhomeostase en het reguleren van GABA, een neurotransmitter die betrokken is bij de stemming. Wanneer magnesium wordt gecombineerd met taurine om magnesium tauraat te vormen, verbetert het niet alleen de opname van magnesium, maar biedt het ook extra voordelen voor de gezondheid, waardoor ze een perfecte combinatie vormen voor een dagelijks supplement.

Magnesium Tauraat kopen

Filter

9 artikelen in Magnesium Tauraat

9 artikelen in Magnesium Tauraat

Vitakruid GABA Plus

Vitakruid GABA Plus

Vitakruid GABA Plus Smelttabletten is een voedingssupplement dat is ontworpen om het lichaam te voorzien van de belangrijke stof GABA, die kan helpen bij het verbeteren van de gemoedstoestand. Naarmate we ouder worden, produceren we steeds minder GABA, wat kan leiden tot een verminderde stemming. De formule bevat niet alleen GABA, maar ook magnesiumtauraat en vitamine B1, die beide bekend staan om hun gunstige effecten op de gemoedstoestand, hersenfunctie en het zenuwstelsel. Magnesiumtauraat leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor de gemoedstoestand en het zenuwstelsel, terwijl vitamine B1 bijdraagt aan een energieleverend metabolisme en een gezond hart.

Het grote voordeel van Vitakruid GABA Plus Smelttabletten is dat de tabletten direct door het mondslijmvlies worden opgenomen, wat betekent dat het lichaam de voedingsstoffen snel kan opnemen en gebruiken. Dit betekent dat er minder van het supplement nodig is om de gewenste resultaten te bereiken, wat betekent dat het lichaam minder wordt belast met onnodige toevoegingen. Het supplement kan ook een alternatief zijn voor andere middelen zoals valeriaan, die minder efficiënt zijn in de opname van voedingsstoffen. Door de goed opneembare formule en de toevoeging van magnesiumtauraat en vitamine B1 is Vitakruid GABA Plus Smelttabletten een effectieve keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk supplement om hun gemoedstoestand te verbeteren.

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex Tabletten is een compleet magnesiumcomplex dat kan worden gebruikt in stressvolle situaties, bij vermoeidheid en ter ondersteuning van de spieren. Het bevat magnesiumtauraat, de eerste keuze voor hersenfunctie, en vitamine B12, dat samen met magnesium werkt bij futloosheid en vermoeidheid. Het bevat ook vitamine D3 in de juiste dosering, folaat en de actieve vorm van vitamine B6 die de opname en werking van magnesium en B12 verbetert. Bovendien zijn alleen de beste opneembare, actieve en natuurlijke vormen van de nutriënten gebruikt, die duurzaam zijn en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties, zoals concentratie, geheugen en gemoedstoestand. Folaat is goed voor het geheugen en draagt bij aan een heldere geest en de weerstand tegen stress. De zwangerschapsvitamine 5-MTHF verbetert de opname en werking van magnesium en vitamine B12. Pyridoxaal-5-fosfaat zorgt voor een verbeterde opname en werking van magnesium. Het is een veilige en actieve vorm van vitamine B6.

Vitakruid Glycodin

Vitakruid Glycodin

Vitakruid Glycodin is een voedingssupplement dat zich richt op het behoud van normale bloedglucosegehalten. Dit supplement bevat een uitgebalanceerd kwartet van alfa-liponzuur, chroom picolinaat, biotine en magnesiumtauraat. Chroom is een sporenelement dat een belangrijke rol speelt bij het bloedsuikergehalte en de insulineafgifte. Alfa-liponzuur is een lichaamseigen vetzuur en antioxidant dat van nature voorkomt in de mitochondria van elke cel en belangrijk is voor de cellulaire energieproductie. Magnesiumtauraat is een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine, wat zorgt voor een optimale opname van magnesium. Biotine, oftewel vitamine B8, versterkt de werking van het supplement en draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Het gebruik van Glycodin kan bijdragen aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel en het verminderen van vermoeidheid en moeheid.

Een groot voordeel van Glycodin van Vitakruid is dat het supplement een uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten bevat die bijdragen aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel en een goede werking van het lichaam. Chroom is een belangrijk sporenelement dat een rol speelt bij het reguleren van het bloedsuikergehalte en de insulineafgifte, terwijl alfa-liponzuur een krachtige antioxidant is die de cellulaire energieproductie ondersteunt. Magnesiumtauraat zorgt voor een optimale opname van magnesium, terwijl biotine de werking van het supplement versterkt en bijdraagt aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Het gebruik van Glycodin kan helpen om vermoeidheid en moeheid te verminderen en de normale werking van het zenuwstelsel te ondersteunen.

Fittergy Multi Health Compleet

Fittergy Multi Health Compleet

Fittergy Multi Health Compleet Capsules is een hoogwaardig supplement dat een complete en uitgebreide combinatie van actieve B-vitaminen en organische mineralen bevat, zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Het unieke aan deze formule is de tocoferolenmix die alfa-, beta-, gamma- en delta-tocoferolen bevat, die in combinatie met essentiële componenten zoals Inositol, PABA, Choline en Bioflavonoïden zorgen voor een optimale werking van het lichaam. De capsules zijn makkelijk in te nemen en ondersteunen een gezonde levensstijl.

Fittergy Multi Health Compleet Capsules biedt een complete multi-vitamineformule van zeer hoge kwaliteit. De unieke samenstelling van dit supplement zorgt ervoor dat het een goede aanvulling is op een gezonde levensstijl. De combinatie van verschillende organische mineralen en actieve B-vitaminen ondersteunen de werking van het lichaam op meerdere vlakken. Zo draagt het bijvoorbeeld bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels, een goede weerstand, een normale hormoonhuishouding en een gezonde huid. Dankzij de tocoferolenmix en andere belangrijke componenten is Fittergy Multi Health Compleet Capsules een complete multi-vitamine die de gezondheid op meerdere vlakken ondersteunt.

Fittergy Multi Health Zwanger

Fittergy Multi Health Zwanger

Fittergy Multi Health Zwanger Capsules is een hoogwaardige multi-vitamine speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen en vrouwen met een zwangerschapswens. De zorgvuldig samengestelde formule bevat diverse actieve B-vitaminen, organische mineralen, en een tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen, die samen een complete multi vormen. Het product is verrijkt met extra foliumzuur en ijzer, essentiële voedingsstoffen die van groot belang zijn voor de gezondheid van moeder en kind. Door de toevoeging van vitamine C, choline en B12 ondersteunt het supplement ook het immuunsysteem en de energiehuishouding van de zwangere vrouw.

De Fittergy Multi Health Zwanger Capsules bevatten alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten en worden met grote zorg samengesteld. Door het gebruik van organische mineralen zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, en mangaancitraat, wordt de opname van deze mineralen door het lichaam vergemakkelijkt. De toevoeging van natuurlijk voorkomende tocoferolen maakt deze multi-vitamine uniek en nog completer. Het product wordt bovendien geproduceerd volgens de strenge kwaliteitseisen van Fittergy en is vrij van onnodige vulstoffen, bindmiddelen en kunstmatige toevoegingen.

Fittergy Multi Health Sport

Fittergy Multi Health Sport

Fittergy Multi Health Sport Capsules is een bijzondere multi-vitamine van uitstekende kwaliteit. De formule bevat diverse actieve B-vitamines en organische mineralen, zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Daarnaast bevat Fittergy als een van de weinige multi formules een mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen, namelijk de alfa, beta, gamma en delta tocoferolen. Dit maakt de formule uniek en compleet. Antioxidanten en magnesium maken de Fittergy Multi Health Sport Capsules nog krachtiger.

De Fittergy Multi Health Sport Capsules hebben diverse voordelen. Zo kunnen ze bijdragen aan het behoud van sterke botten en tanden, het behoud van een gezonde huid en haar en het behoud van een normale spierfunctie. Daarnaast kunnen ze de weerstand ondersteunen en vermoeidheid verminderen. De capsules zijn dus niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die behoefte heeft aan een gezonde dosis vitaminen en mineralen. Door de hoogwaardige kwaliteit van de formule en de natuurlijke tocoferolen mix is de Fittergy Multi Health Sport Capsules een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een complete multi-vitamine.

Orthovitaal Ortho Multi Sport

Orthovitaal Ortho Multi Sport

Orthovitaal Ortho Multi Sport Vegicaps is een multivitamine die speciaal is ontwikkeld voor actieve mensen. Het bevat een hooggedoseerd B-complex, vitamines en mineralen die het immuunsysteem ondersteunen, het energieniveau verhogen en vermoeidheid tegengaan. Daarnaast bevat de multivitamine magnesiumtauraat, papaïne en bromelaïne, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en helpt bij het behouden van soepele spieren en gewrichten. Ook heeft de multi twee actieve vormen van vitamine B12, wat belangrijk is voor een goede opname van deze vitamine in het lichaam.

Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Sport Vegicaps biedt verschillende voordelen. De multivitamine ondersteunt niet alleen het immuunsysteem, het energieniveau en het verminderen van vermoeidheid, maar het draagt ook bij aan een gezonde spijsvertering en soepele spieren en gewrichten. Bovendien bevat de multi de actieve vormen van vitamine B12, wat ervoor zorgt dat deze vitamine beter wordt opgenomen in het lichaam. Het product is geschikt voor veganisten en vegetariërs en de vegicaps zijn makkelijk in te nemen. Kortom, Orthovitaal Ortho Multi Sport Vegicaps is een ideale multivitamine voor mensen die een actieve levensstijl hebben en hun gezondheid willen ondersteunen.

Fittergy Multi Health Forever Young

Fittergy Multi Health Forever Young

Fittergy Multi Health Forever Young Capsules is een supplement dat speciaal ontwikkeld is voor anti-aging. Het bevat een unieke blend van vitamines en mineralen, zoals actieve B vitamines, organische mineralen en bioflavonoïden. Daarnaast bevat het supplement componenten als inositol, choline en betaïne die bijdragen aan een gezonde stofwisseling en leverfunctie. Het toegevoegde collageen, Q10, curcumine en resveratrol dragen bij aan een gezonde huid en verminderen van rimpels. Bovendien bevat het supplement een tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen die bijdragen aan bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Fittergy Multi Health Forever Young Capsules is een uniek supplement dat gericht is op anti-aging. Het bevat niet alleen vitamines en mineralen, maar ook specifieke componenten die bijdragen aan een gezonde stofwisseling, leverfunctie en huid. Het supplement bevat bovendien een tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen die bijdragen aan bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Door dagelijks gebruik van dit supplement kan men de veroudering van de huid tegengaan en het lichaam ondersteunen bij het behoud van vitaliteit en gezondheid.

Fittergy Multi Health Active Senior

Fittergy Multi Health Active Senior

Fittergy Multi Health Active Senior Capsules is een hoogwaardig voedingssupplement dat speciaal is samengesteld voor actieve senioren. Het bevat niet alleen essentiële vitamines en mineralen, maar ook een mix van belangrijke componenten zoals inositol, PABA, choline, betaïne en bioflavonoïden. Het supplement is verrijkt met actieve B-vitamines en organische mineralen zoals magnesiumtauraat en ijzerbisglycinaat. Een speciale tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen maakt deze multi formule nog specialer.

Dit supplement is ontwikkeld met specifieke componenten voor zestigplussers, waaronder chondroïtine, glucosamine, coënzym Q10, resveratrol, curcuma, lecithine en OPC’s. Deze mix van ingrediënten zorgt ervoor dat het lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond en actief te blijven. Bovendien kan het dagelijks gebruik van Fittergy Multi Health Active Senior Capsules bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid en vitaliteit tijdens het ouder worden. Het is een uitstekende keuze voor senioren die een actieve levensstijl willen behouden en hun gezondheid willen optimaliseren.

Wat is magnesium tauraat?

Magnesium tauraat is een magnesium molecuul (een mineraal) dat gebonden is aan taurine (een aminozuur). Je lichaam heeft magnesium nodig voor honderden biochemische processen. Het is een essentieel mineraal dat we binnen moeten krijgen via voeding of supplementen. Taurine is wat men noemt een voorwaardelijk essentieel aminozuur. Je lichaam heeft alleen taurine uit voeding of supplementen nodig in tijden van ziekte en stress.

De combinatie van magnesium & taurine vormt samen magnesium tauraat. Dit type magnesium supplement is relatief nieuw omdat het nooit in de natuur voorkomt zoals bijvoorbeeld magnesiumchloride en magnesiumcarbonaat, die in de aarde en het water voorkomen. Magnesium tauraat wordt gemaakt in een laboratorium.

Magnesium zelf is een zeer belangrijk mineraal dat essentieel is voor je algehele gezondheid. Elke cel in je lichaam bevat magnesium en heeft het nodig om te functioneren. Symptomen van een laag magnesiumgehalte zijn onder andere: misselijk zijn, vermoeidheid, spierkrampen, depressie en koude ledematen.

wat is magnesium tauraat

Magnesium tauraat werking?

Magnesium tauraat is een combinatie van het mineraal magnesium en het aminozuur taurine, beide essentieel voor de optimale werking van het menselijk lichaam. De werking van magnesium is belangrijk voor 300 enzymatische reacties in het lichaam, waaronder energieproductie, eiwitsynthese, spier- en zenuwfunctie, bloedsuikercontrole en regulering van de bloeddruk. Het draagt ook bij aan de structurele ontwikkeling van botten en is betrokken bij de synthese van DNA, RNA en het antioxidant glutathion.

Taurine daarentegen is een zwavelbevattend aminozuur dat van nature voorkomt in het lichaam en bijdraagt aan diverse fysiologische functies zoals het functioneren van de hartspier, het netvlies en het immuunsysteem. Het speelt ook een rol bij het stabiliseren van celmembranen en zenuwimpulsoverdracht. Wanneer gecombineerd in de vorm van magnesium tauraat, wordt dit voedingssupplement efficiënt opgenomen en gebruikt door het lichaam.

Door de kalmerende eigenschappen van taurine kan magnesium tauraat helpen bij het verlichten van stress, het bevorderen van betere slaap en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid. Dit is vooral nuttig bij mensen met een tekort aan magnesium of taurine, wat kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, spierkrampen, onregelmatige hartslag en problemen met de zenuwfunctie.

Goed bezig met Magnesium Tauraat.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Magnesium Tauraat kopen

Hoeveel magnesium tauraat per dag?

De optimale dosering van magnesium tauraat per dag kan variëren afhankelijk van individuele gezondheidsbehoeften en omstandigheden. Als algemene richtlijn beveelt de Gezondheidsraad voor volwassen mannen een dagelijkse inname van 300 tot 350 mg magnesium aan, terwijl voor volwassen vrouwen 250 tot 350 mg wordt aanbevolen.

Magnesium tauraat supplementen bevatten vaak tussen 100 en 125 mg elementair magnesium per capsule. Dat betekent dat de gemiddelde volwassene 2 tot 3 capsules per dag kan nemen om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te voldoen. Het is altijd belangrijk om te starten met een lagere dosis om te zien hoe je lichaam reageert, en dan indien nodig aan te passen.

Heeft magnesium tauraat bijwerkingen?

Magnesium tauraat wordt over het algemeen goed verdragen, maar zoals bij elk supplement, kunnen er enkele bijwerkingen optreden. Een teveel aan magnesium kan leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree en misselijkheid. Daarnaast kunnen sommige mensen lichte maagklachten ervaren, zoals krampen en opgeblazen gevoel.

In zeer zeldzame gevallen kan het innemen van extreem hoge doseringen magnesium leiden tot hypermagnesiëmie, een ernstige aandoening die spierzwakte, ademhalingsproblemen, onregelmatige hartslag en zelfs cardiale arrest kan veroorzaken. Hoewel taurine over het algemeen veilig is, kunnen hoge doses bij sommige mensen leiden tot lichte duizeligheid of hoofdpijn. Het is daarom belangrijk om een magnesium taurate supplement volgens de aanbevolen dosering in te nemen.

magnesium tauraat bijwerkingen

Magnesium tauraat of citraat kopen?

Magnesium tauraat combineert magnesium met taurine, een aminozuur dat belangrijk is voor de hartgezondheid en de functie van de zenuwcellen. Deze magnesiumverbindingen kunnen bijzonder nuttig zijn voor mensen met hartproblemen of hoge bloeddruk. Tauraat wordt beschouwd als een van de beste vormen voor het leveren van magnesium direct aan de cellen, waardoor het zeer biologisch beschikbaar en gemakkelijk door het lichaam te gebruiken is.

Magnesium citraat is een combinatie van magnesium en citroenzuur. Deze vorm is een van de meest populaire magnesiumsupplementen vanwege zijn hoge oplosbaarheid en bio-beschikbaarheid. Het wordt vaak aanbevolen voor mensen die lijden aan spijsverteringsproblemen of constipatie, omdat het een laxerend effect kan hebben.

Beide soorten magnesium hebben hun voordelen, dus het hangt echt af van wat je nodig hebt. Als je specifiek op zoek bent naar ondersteuning van de hartfunctie, kan magnesium tauraat de betere keuze zijn. Als je worstelt met spijsverteringsproblemen of constipatie, dan kun je beter magnesium citraat dan magnesiumtauraat kopen.

Tauraat

Magnesium tauraat, een hoogwaardige magnesiumverbinding, is een uniek amino acid-complex. Het combineert magnesium met taurine, een belangrijke amino. Dit voedingssupplement ondersteunt de luchtwegen, door mogelijk allergenen te neutraliseren. Het bevordert bovendien de breinfuncties en helpt bij stressbeheersing. Magnesium tauraat wordt vaak geadviseerd als een van de meest biologisch beschikbare magnesiumverbindingen.