MSM poeder, wat is het?

Wat is MSM-poeder?

MSM-poeder is vrij onbekend. Maar deze organische stof kan jou helpen om van je hooikoorts, allergie of eczeem af te komen.

Gezond blijven is natuurlijk heel belangrijk. Gezond eten en veel bewegen is goed voor de lichaamsfunctie. Daarom proberen we gezond te eten en af en toe te sporten. Maar toch zijn er veel mensen die lichamelijke klachten hebben waarvan niemand de oorzaak weet. Sommigen denken dat het ligt aan een gebrek aan mineralen en vitaminen of misschien wel ouderdom. Maar er wordt niet gedacht aan een te lage hoeveelheid zwavel in ons voedsel en dus ook ons lichaam. Dat zou misschien wel de oorzaak kunnen zijn van sommige vage lichaamsklachten.

Wat is MSM?

Methyl Sulfony Methaan is waar MSM voor staat. MSM is een in water oplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde, zoals: planten, mensen, dieren, algen en vissen. Normaal gesproken krijgen we deze organische vorm van zwavel binnen via onze voeding. Maar nu blijkt dat zwavelwaarde in onze voeding veel lager is dan we dachten.

Dit komt mede door voedselbewerking en dat ons voedsel niet meer rechtstreeks uit de natuur komt. Het gevolg van een langdurig zwavelgebrek kan negatieve effecten hebben voor belangrijke lichaamsfuncties. Door MSM toe te voegen aan je voedingsschema kan je dit voorkomen. Je kunt MSM innemen via een poeder of capsules. MSM kan een hoop positieve effecten hebben op je lichaam.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Wanneer je bloedsuikerspiegel uit balans is, krijg je door de pieken en dalen sneller last van de drang om te eten. Je lichaam maakt na het eten van een ongezonde snack meer insuline aan zodat glucose sneller kan worden opgenomen, wat je bloedsuikerspiegel weer stabiliseert. Als je lichaam geen behoefte aan deze glucose heeft, zorgt de insuline ervoor dat deze overtollige energie wordt omgezet in lichaamsvet. Door MSM kunnen de pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel recht worden getrokken en zorgt zo voor een gezond insulineniveau. Hierdoor kun je de kans op het krijgen overgewicht verkleinen.

Goed voor je nagels, huid en haar

Zwavel is erg belangrijk voor je lichaam en bij een gebrek hieraan kan je lichaam minder goed functioneren.  Een tekort aan MSM kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en er sneller ouder uit gaat zien. Het toevoegen van MSM aan je voeding kan daarom een positief effect hebben op je huid, haar en nagels. MSM bevat namelijk collageen, dit is belangrijk voor een stevige huid, gezond haar en sterke nagels. Daarnaast kan het je beschermen tegen vrije radicalen van buitenaf.

Allergieën verminderen

Nies jij je helemaal suf wanneer het weer wat warmer wordt? Let dan op! Het blijkt dat MSM hooikoortsklachten kan verminderen, dit is gebleken uit onderzoek. Tijdens dit onderzoek werden 55 hooikoortspatiënten onderzocht. De personen hebben 4 weken lang elke dag 2600 mg MSM genomen. Na een week verdwenen hun hooikoortsklachten en na 2 weken voelden de proefpersonen zich zelfs fitter.

Maar MSM is niet alleen goed voor hooikoorts, ook voor andere allergieën. Een allergie is een lichamelijke reactie op een bepaalde stof. Een tekort aan MSM kan je celwanden stijf maken, waardoor vloeistoffen moeilijker uit je cellen worden verwijderd. MSM kan celwanden zachter maken, waardoor vrije radicalen makkelijker uit onze cellen worden gespoeld. Hierdoor kunnen allergieën verminderen of zelfs worden voorkomen.

Goede spierfunctie

MSM heeft een positief effect op de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van je spieren. Daarom kunnen veel sporters baat hebben bij het gebruik van MSM. Ook kan het je spieren sneller laten herstellen waardoor je minder langs spierpijn hebt. Door het gebruik van MSM wordt de afvoer van afvalstoffen verbetert en dus wordt de kans op het oplopen van ontstekingen in het spierweefsel verkleint.