Keuzehulp

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens is een tropische peulvrucht die al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Deze plant bevat een verbinding genaamd L-dopa, die een voorloper is van dopamine, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij het reguleren van stemming, motivatie en beweging. Als gevolg daarvan heeft Mucuna pruriens aan populariteit gewonnen als voedingssupplement vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid van de hersenen en de stemming. De vitaliteit van mucuna voedt het hele lichaam en kalmeert de zenuwen, waardoor het ook een uitstekend anti-aging supplement is. Ontdek op deze pagina onze beste macuna supplementen en of mucuna kopen voor jou mogelijk interessant is.

Mucuna pruriens kopen

Filter

3 artikelen in Mucuna pruriens

3 artikelen in Mucuna pruriens

Mattisson Mucuna pruriens L-dopa 20% extract

Mattisson Mucuna pruriens L-dopa 20% extract

Mucuna pruriens, ook wel bekend als fluweelboon, is een snelgroeiende peuldragende klimplant die overvloedig voorkomt in Afrika en het Caribisch gebied. De plant produceert trossen witte of paarse vlinderbloemen, gevolgd door grote platte boonachtige peulen. De zaden van deze peulen worden gebruikt voor het extraheren van kruidenextract. Dit extract heeft een lange geschiedenis binnen de Ayurvedische geneeskunde, waar het al duizenden jaren wordt toegepast.

Wat Mucuna pruriens zo bijzonder maakt, is dat het een van de rijkste natuurlijke bronnen van L-Dopa is. L-Dopa is een voorloperstof voor dopamine, een belangrijke neurotransmitter in de hersenen die betrokken is bij het beloningssysteem. Door de aanwezigheid van L-Dopa kan het gebruik van Mucuna pruriens mogelijk bijdragen aan de verhoging van de dopamineproductie in het lichaam, wat verschillende voordelen met zich mee kan brengen.

Het verhogen van de dopamineproductie kan helpen bij het bevorderen van een positieve gemoedstoestand, het verminderen van stress en het verbeteren van de motivatie. Bovendien wordt Mucuna pruriens ook onderzocht vanwege de potentiële rol bij het verbeteren van de vruchtbaarheid, het ondersteunen van het zenuwstelsel en het bevorderen van een gezonde slaap. Hoewel verder onderzoek nodig is om deze voordelen volledig te bevestigen, heeft Mucuna pruriens als natuurlijke bron van L-Dopa veelbelovend potentieel in de wereld van de gezondheid en het welzijn.

Orthovitaal Ortho Multi Man

Orthovitaal Ortho Multi Man

Orthovitaal Ortho Multi Man Vegicaps is een multivitamine speciaal ontwikkeld voor mannen met een unieke samenstelling van vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Het bevat een tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen en organische ingrediënten zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Ortho Multi Man Vegicaps heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en helpt vermoeidheid te verminderen. Ook ondersteunt het de energieniveaus en is het goed voor de huid, haren en bloedvaten.

De multivitamine bevat diverse actieve B-vitamines en mineralen, waardoor het een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen biedt. Het product is speciaal ontworpen om de gezondheid van mannen te ondersteunen. Ortho Multi Man Vegicaps is verkrijgbaar in vegetarische capsules en kan dagelijks ingenomen worden als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Orthovitaal Mucuna Pruriens 500 mg

Orthovitaal Mucuna Pruriens 500 mg

Orthovitaal Mucuna Pruriens 500 mg Vegicaps is een voedingssupplement gebaseerd op Mucuna Pruriens-extract, ook bekend als fluweelboon. Het bevat een hoge dosis L-DOPA dankzij het gebruik van een extract. Dit supplement kan het zenuwstelsel ondersteunen en heeft daarnaast andere gezondheidsclaims, zoals bijdragen aan een normale cognitieve functie, regulering van de hormonale activiteit en bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Deze claims zijn momenteel in afwachting van Europese toelating.

Het gebruik van Orthovitaal Mucuna Pruriens 500 mg Vegicaps kan verschillende voordelen hebben. Zo kan het ondersteuning bieden bij een normale cognitieve functie en een normale hormonale activiteit. Daarnaast kan het bijdragen aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die veel stress ervaren of die in een omgeving met veel luchtverontreiniging leven. Ook kan het supplement geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten omdat het volledig plantaardig is.

Wat is mucuna pruriens?

Mucuna pruriens is een kruipende liaan die groeit in India, het Caribisch gebied en tropische gebieden in Afrika. Deze tropische plant wordt ook vaak fluwelen boon genoemd vanwege de fluweelachtige laag haren die de zaaddozen bedekken. Weet je waarom ze van deze plant een jeukpoeder konden maken? Omdat je alleen maar de zaaddozen of het jonge loof hoeft aan te raken om hevige jeuk en irritatie van je huid te ervaren!

Van de zaden van de mucuna pruriens plant is bekend dat ze van nature levodopa bevatten, ook bekend als L-dopa, in hoge concentraties van vier tot zeven procent. Het bevat ook hallucinogene tryptamines, fenolen en tannines. Het aanzienlijke L-dopa gehalte is de belangrijkste reden waarom het wordt gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Als voedsel is de fluweelboonplant een rijke bron van ruw eiwit, essentiële vetzuren, zetmeel en essentiële aminozuren – alle delen van de Mucuna-plant bezitten geneeskrachtige eigenschappen. Meerdere wetenschappelijke rapporten suggereren dat Mucuna pruriens pijnstillende, ontstekingsremmende, anti-neoplastische, anti-epileptische en antimicrobiële activiteiten bezit.

mucuna pruriens

Mucuna pruriens werking?

Mucuna pruriens bevat een aanzienlijke hoeveelheid L-dopa, een voorloper van de neurotransmitter dopamine, wat dé reden is voor de veelzijdige effecten op het menselijk lichaam. In het menselijk lichaam wordt L-dopa omgezet in dopamine, wat essentieel is voor de regeling van verschillende lichaamsfuncties waaronder beweging, motivatie, genot en cognitieve functies.

Van mucuna pruriens supplementen is aangetoond dat het de motorische symptomen van Parkinson kan verminderen en de levenskwaliteit van de patiënten kan verbeteren. Mucuna supplementen hebben ook invloed op de geestelijke gezondheid, aangezien het de stemming kan verbeteren en symptomen van depressie kan verminderen. Daarnaast is mucuna pruriens bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, waardoor het cellen kan beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Goed bezig met Mucuna pruriens.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Mucuna pruriens kopen

Mucuna pruriens bijwerkingen?

Enkele mogelijke mucuna pruriens bijwerkingen kunnen zijn hoofdpijn, een bonzende hartslag en symptomen van psychose zoals agitatie, verwarring, hallucinaties en wanen. Het gebruik van een poedervormig preparaat genaamd HP-200, afgeleid van fluweelbonenzaad, is mogelijk veilig voor de meeste mensen wanneer het gedurende maximaal 20 weken oraal wordt ingenomen. De bijwerkingen kunnen variëren van misselijkheid en opgeblazen gevoel tot braken, abnormale lichaamsbewegingen en slapeloosheid.

Inname of topisch gebruik van het irriterende haar van de Mucuna pruriens bonenpeul wordt als onveilig beschouwd en kan ernstige branderigheid, jeuk en zwelling veroorzaken. Zwangere en borstvoedende vrouwen moeten wegens onvoldoende veiligheidsinformatie fluweelboon vermijden. Mucuna pruriens wordt meestal ook niet aangeraden voor mensen met onder meer cardiovasculaire aandoeningen, diabetes, leverziekte, melanoom, geestesziekte en maagzweer.

Wanneer mucuna pruriens innemen?

Omdat macuna pruriens je stemming een beetje kan verbeteren en je energie verhogen, vraag je je misschien af wat het beste moment voor een macuna pruriens supplement is.
Macuna voelt gelukkig heel anders dan cafeïne: het is niet zo hoog en voor sommige mensen kan mucuna pruriens juist helpen met slapen. Kortom, je kunt zonder zorgen mucuna kopen en deze zowel in de middag als voor het slapen gaan innemen.