Waarom multivitamines slikken in de zomer?

Er is een groep Nederlanders die denkt dat het alleen verstandig is om extra vitamines te slikken als de ‘R’ in de maand zit. Natuurlijk, als het kouder wordt zo rond september steken de bekende griepvirussen weer de kop op, maar er zijn zeker ook redenen om multivitamines te overwegen in de zomer.

Multivitamine onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 45% van de Nederlanders nog geen multivitamine slikt in de zomer. En dat is best een gemiste kans. Zeker in de zomermaanden lukt het lang niet iedereen om gezond en gevarieerd te eten, denk maar aan de vele barbecues of gezellige strandhapjes.

Op echt warme dagen hebben we sowieso al minder trek in eten. Niet verwonderlijk dus dat bijna 70% van de Nederlanders niet aan zijn of haar aanbevolen portie groente of fruit komt. Maar gelukkig is er de multivitamine.

Vitamine B12 en magnesium voor energie

Juist op mooie dagen zijn we extra in beweging. En het zomerse weer kan soms behoorlijk energie kosten, denk alleen al aan het zwemmen op warme dagen. Vitamine B12 en magnesium helpen bijvoorbeeld aan extra energie bij vermoeidheid en dat is wel zo prettig op een actieve dag.

Multivitaminen als redder in nood

Zoals bekend eten we minder gevarieerd in de zomer, zeker als we op visite gaan of thuis de barbecue aanslingeren. 250 gram groente schiet er dan zomaar bij in, zeker op de beruchte vrijdag en zaterdagavonden. Ook hier zijn multivitaminen je redder in nood!

Vitamine D als het zonnetje in huis

De zon brengt naast mooie dagen ook een ander voordeel: je lichaam maakt zelf dankzij de zon vitamine D aan. waardoor je in de zomer geen extra vitamine D hoeft te slikken. Maar daarmee heb je de andere vitamine letters nog niet gecovered. Als je houdt van sporten op mooie zomerse dagen kan een multivitamine als aanvulling op je voeding extra vitamines en mineralen brengen.

Zoals je ziet zijn er heel wat situaties waarin een multivitamine een handige vriend is. Bovendien zijn ze goed voor je weerstand, je energieniveau en tot slot ook nog eens goed voor de werking van je spieren. Reden genoeg om een multivitamine als aanvulling mee te nemen, zeker ook in de zomer!

Lees ook: Vitamine D voeding: waar zit het in?

Dave Leusink

Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines, supplementen en algemene gezondheidsvragen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin.
Meer advies van Dave Leusink