Keuzehulp

Probiotica

Probiotica kunnen goed zijn voor zaken als diarree, prikkelbare darm syndroom, gingivitis, en zwangerschapsmisselijkheid. Op Vitamines.com kun je een probioticum kopen om je immuunsysteem te versterken, voedselallergieën te voorkomen, en als hulp bij gewichtsverlies. Probiotics zijn supplementen met nuttige bacteriën die van nature in je darmkanaal voorkomen en probiotische voedingssupplementen hebben tot doel de natuurlijke diversiteit van je darmbacteriën te behouden en te herstellen.

Probiotica kopen

Filter

39 artikelen in Probiotica

39 artikelen in Probiotica

Jacob Hooy Juso psyllium huskvezels

Jacob Hooy Juso psyllium huskvezels

Jacob Hooy Juso Psylliumvezels zijn een natuurlijke manier om hongergevoelens te stillen en de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. Deze vezels zwellen op in de maag wanneer ze worden ingenomen met water of vruchtensap, waardoor ze een gevoel van verzadiging geven en helpen om overmatig eten te voorkomen. Bovendien zijn deze vezels gunstig voor de cholesterol- en bloeddrukspiegels, wat bijdraagt aan een gezond hart- en vaatstelsel. Het product bevat geen Lactobacillus acidophilus, waardoor het ook geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor lactose of andere zuivelproducten.

Jacob Hooy Juso Psylliumvezels zijn ook gemakkelijk in te nemen en kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan smoothies, shakes of ontbijtgranen voor extra vezels en voedingsstoffen. Het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en bevat geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Door de vezels in dit product wordt de spijsvertering bevorderd en kan het ook helpen bij het voorkomen van constipatie. Al met al is Jacob Hooy Juso Psylliumvezels een gezonde en natuurlijke manier om een gezonde levensstijl te ondersteunen.

Vitals Microbiol Kind 0-4 jaar

Vitals Microbiol Kind 0-4 jaar

Vitals Microbiol Kind 0-4 Jaar Druppels is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld voor jonge kinderen en baby’s en bevat 1 miljard bacteriën die levend op de plaats van bestemming aankomen. Het probioticum is gemaakt zonder toegevoegde smaakstoffen, zoetstoffen of andere onnodige hulpstoffen, waardoor het een veilige en effectieve optie is voor ouders die hun kinderen willen ondersteunen bij het opbouwen van een gezonde darmflora. De nieuwe, duurzame verpakking van Vitals is gemaakt van PaperWise karton en recyclebaar biobased plastic, waardoor het een circulaire economie ondersteunt en een verminderde druk op het milieu oplevert.

Door het gebruik van PaperWise wordt landbouwafval na de oogst van boeren gebruikt als grondstof voor papier en karton, waardoor het afval wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt beperkt. Bovendien ondersteunt het de boeren in ontwikkelingslanden. Het recyclebare biobased plastic van het potje en het etiket maken het mogelijk om de verpakking meerdere keren te recyclen, waardoor het een duurzame en milieuvriendelijke optie is voor ouders die gezondheidsproducten voor hun kinderen kopen.

Vitakruid Para-DTX

Vitakruid Para-DTX

Vitakruid Para-DTX capsules zijn samengesteld met maar liefst acht verschillende botanische kruiden, die een gezonde maag-darmfunctie ondersteunen. De formule is uiterst uitgekiend en de balans tussen poeders en extracten is optimaal. Bovendien bevat het supplement Bioperine®, wat de opname van de werkzame stoffen verbetert.

De kruiden in Para-DTX capsules hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen en dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Door de specifieke samenstelling van de kruiden is Para-DTX uniek op de hedendaagse markt. Het supplement is geschikt voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning bij een gezonde maag-darmfunctie en draagt bij aan een algeheel gevoel van welzijn.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Darm balans

Een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding met voldoende vezels is het allerbelangrijkste om je darmen in balans te houden. Voldoende drinken, regelmatig bewegen, voldoende ontspanning, een gezond gewicht en een gezonde leefstijl spelen natuurlijk ook een heel belangrijke rol. Al deze factoren ondersteunen het behoud van een gezonde spijsvertering en een gezonde buik.

New Care Darm balans is ontwikkeld om de spijsvertering een handje te helpen ter ondersteuning van een natuurlijke, regelmatige stoelgang en een normale darmfunctie. Het bevat psyllium, pepermunt extract, gemberwortelstok extract en chlorella met ieder een eigen rol.

Psyllium bestaat voor het overgrote deel uit wateroplosbare vezels. Deze vezels kunnen 10 keer hun eigen gewicht aan water opnemen. Psyllium ondersteunt samen met het toegevoegde pepermunt extract het behoud van een normale darmfunctie. Gember extract ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering. Chlorella is een groene zoetwater alg die bekend staat om het uitzonderlijk hoge gehalte aan chlorofyl die het bevat. Chlorofyl is de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie. Chlorella is aan deze formule toegevoegd omdat het goed is voor de lever en de spijsvertering.

Vitals Microbiol trio basis

Vitals Microbiol trio basis

Vitals Microbiol Trio Basis is een probiotica supplement dat drie miljard levende bacteriën van drie suprieure stammen bevat. Deze combinatie van Lactobacillus acidophilus LA-5®, Bifidobacterium lactis BB-12® en Lactobacillus rhamnosus GG LGG® zorgt voor een onovertroffen trio. Het supplement zit in plantaardige capsules en bevat hulpstoffen uit natuurlijke bronnen. De verpakking van het product is speciaal ontworpen om de bacteriën te beschermen tegen licht, lucht en vocht. Hierdoor blijven ze levend op de plaats van bestemming.

Het nieuwe duurzame doosje waarin Vitals Microbiol Trio Basis verpakt zit, is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt wordt van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het karton is zeer geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer worden hergebruikt. De potjes en etiketten zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een belangrijke stap richting een circulaire economie. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise boeren in ontwikkelingslanden. Deze duurzame verpakking zorgt voor een verminderde druk op het milieu, waardoor er minder afval ontstaat en er minder CO2 wordt uitgestoten.

Orthovitaal Bioflora 25 miljard met 11 onderbouwde stammen

Orthovitaal Bioflora 25 miljard met 11 onderbouwde stammen

Orthovitaal Bioflora Vegicaps is een voedingssupplement dat een zorgvuldig geselecteerde mix van 11 bacteriestammen bevat, die zorgen voor ondersteuning van het immuunsysteem*. Met 25 miljard kolonievormende eenheden per capsule biedt het een krachtige dosis van deze goede bacteriën. Bovendien zijn de maagsapresistente vegetarische capsules zo ontworpen dat ze de bacteriën beschermen tegen afbraak door maagzuur en actief transporteren naar de darmen. Naast de bacteriën bevat het supplement zink, wat bijdraagt aan een normale werking van het immuunsysteem.

Orthovitaal Bioflora Vegicaps is een ideale keuze voor mensen die een gezond darmmicrobioom willen ondersteunen. De mix van bacteriestammen is zorgvuldig geselecteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek en biedt een brede dekking van stammen die belangrijk zijn voor de darmgezondheid. Bovendien zijn de capsules maagsapresistent, wat zorgt voor een betere opname van de bacteriën. Het supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten en kan dagelijks worden ingenomen voor langdurige ondersteuning van het immuunsysteem*.

Nu -13%
Orthica Orthiflor Fem

Orthica Orthiflor Fem

Orthica Orthiflor Fem Capsules zijn probiotica speciaal bedoeld voor vrouwen. Deze capsules bevatten vier verschillende bacteriestammen die in staat zijn om te overleven in het menselijk lichaam. Deze bacteriën zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals kaas, gefermenteerde groenten en sojabonen. De Orthiflor Fem Capsules zijn vrij van kunstmatige kleur-, smaak-, geur- en bewaarmiddelen. Een groot voordeel van dit supplement is dat het tijdens de zwangerschap én borstvoeding gebruikt kan worden en geschikt is voor vegetariërs.

Het gebruik van probiotica kan de darmflora ondersteunen en bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Orthiflor Fem Capsules kunnen helpen bij het herstellen en behouden van een goede balans van de darmflora, wat vooral voor vrouwen van belang kan zijn. Door het gebruik van deze probiotica kan het lichaam beter in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen uit voeding en kan het immuunsysteem worden ondersteund. De combinatie van verschillende bacteriestammen zorgt voor een breder spectrum aan ondersteuning van de darmflora en het lichaam in het algemeen.

Orthica Dino Orthiflor

Orthica Dino Orthiflor

Orthica Dino Orthiflor is een probioticum speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Het voedingssupplement bevat zes verschillende bacteriestammen en is verrijkt met vitamine D3 voor de ondersteuning van de weerstand. De kauwtabletten hebben een zwarte bessensmaak en zijn eenvoudig in gebruik omdat ze zonder water kunnen worden ingenomen. Het handige formaat maakt het mogelijk om de tabletten ook onderweg in te nemen, waardoor uw kind de probiotica niet hoeft te missen tijdens een drukke dag. Bovendien zijn de flacons waarin de supplementen verpakt zijn 100% gemaakt van gerecycled plastic (rPET). Dit draagt bij aan een meer circulaire economie en vermindert de hoeveelheid nieuw plastic dat geproduceerd moet worden.

Orthica Dino Orthiflor is niet alleen een handig en smakelijk probioticum voor kinderen, maar draagt ook bij aan een duurzamere wereld door de verpakking van 100% gerecycled plastic. De combinatie van zes verschillende bacteriestammen en vitamine D3 versterkt de weerstand van kinderen en ondersteunt een gezonde spijsvertering. De zwarte bessensmaak en het feit dat de tabletten zonder water ingenomen kunnen worden, maken de kauwtabletten eenvoudig in gebruik en ideaal voor onderweg. Orthica Dino Orthiflor kan bovendien zonder problemen gecombineerd worden met andere Orthica Dino-supplementen

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Metagenics Bactiol druppels

Metagenics Bactiol Druppels is een voedingssupplement dat 1 miljard levende bacteriën bevat en speciaal is ontwikkeld om een gezonde darmflora te ondersteunen. De druppels zijn galzout- en maagzuurresistent, waardoor ze niet worden aangetast in de maag en de darmen bereiken. De bacteriën in dit supplement zijn van het type Lactobacillus rhamnosus GG, een veelvoorkomende en natuurlijke bacteriesoort in het menselijk lichaam. Dit type bacterie heeft een gunstig effect op het immuunsysteem en kan bijdragen aan een gezonde darmflora.

Het voordeel van Metagenics Bactiol Druppels is dat het een eenvoudige en effectieve manier biedt om de darmflora te ondersteunen. De druppels zijn gemakkelijk in te nemen en bevatten een hoge dosering van 1 miljard levende bacteriën per 6 druppels. Bovendien zijn de druppels galzout- en maagzuurresistent, waardoor de bacteriën hun werk kunnen doen in de darmen. Een gezonde darmflora kan bijdragen aan een betere spijsvertering, een sterker immuunsysteem en een betere opname van voedingsstoffen.

Lucovitaal Spijsvertering

Lucovitaal Spijsvertering

Lucovitaal Spijsvertering is een voedingssupplement dat een combinatie van kruiden bevat die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Aloë vera stimuleert de spijsvertering en ondersteunt een natuurlijke stoelgang. Kamille, venkel en munt zijn toegevoegd om een opgeblazen gevoel te verminderen en de spijsvertering te bevorderen. Bovendien zorgt gember voor een gezonde maagfunctie. Het supplement bevat tevens papaya en ananas enzymen, die bijdragen aan de afbraak van eiwitten en koolhydraten.

De combinatie van deze kruiden en enzymen kan helpen bij verschillende spijsverteringsproblemen en bijdragen aan een gezonde darmflora. Dit supplement is vooral handig voor mensen die last hebben van een opgeblazen gevoel na het eten of moeite hebben met de vertering van bepaalde voedingsmiddelen. Het is geschikt voor dagelijks gebruik en kan helpen bij het behouden van een gezonde spijsvertering.

Davitamon Prebiotica Probiotica met Gember-extract Capsules

Davitamon Prebiotica Probiotica met Gember-extract Capsules

Davitamon Pre & Probiotica Capsules zijn ontworpen om de gezondheid van de spijsvertering te ondersteunen. De capsules bevatten prebiotica, probiotica en gemberextract. Het gemberextract heeft een positief effect op de maag- en darmfunctie, wat helpt bij het behouden van een gezonde spijsvertering en een natuurlijke stoelgang. Elke capsule bevat 1 miljard bacteriën afkomstig van 5 verschillende bacteriestammen en 357mg prebiotica. De bacteriën blijven intact door het maagzuur en bereiken levend de darmen.

De combinatie van prebiotica en probiotica in de Davitamon Pre & Probiotica Capsules kan helpen om de darmflora te versterken. Probiotica zijn nuttige bacteriën die helpen bij het behouden van een gezonde darmflora, terwijl prebiotica voedingsstoffen zijn die de groei van deze bacteriën bevorderen. De capsules kunnen daarom nuttig zijn voor mensen die last hebben van spijsverteringsproblemen of een verzwakt immuunsysteem. Let op, de gezondheidsclaims van het gemberextract zijn nog in afwachting van Europese toelating.

Orthica Orthiflor Basic

Orthica Orthiflor Basic

Orthica Orthiflor Basis is een probioticamix met vier verschillende bacteriestammen: L-acidophilus, L-bulgaricus, L-casei en B-lactis. Dit voedingssupplement is geschikt voor het hele gezin vanaf 12 jaar en ouder en bevat Pro-Motor, wat zorgt voor een betere overleving van de bacteriën en waardoor voorweken niet meer nodig is. Het kan direct aan een lauwwarme vloeistof worden toegevoegd en gedronken worden voor dagelijks gebruik. De flacons waarin het supplement zit, zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Hierdoor draagt Orthica bij aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden.

De combinatie van vier bacteriestammen en Pro-Motor in Orthica Orthiflor Basis draagt bij aan een gezonde darmflora en kan de weerstand van het lichaam versterken. Het dagelijks innemen van dit voedingssupplement kan daarom een gunstig effect hebben op de gezondheid en het welzijn van het hele gezin. Bovendien is de duurzame verpakking van het product een bewuste keuze van Orthica om bij te dragen aan een beter milieu. Door te kiezen voor rPET en 100% gerecycled plastic te gebruiken, wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er minder plastic afval geproduceerd.

Orthica Dino orthiflor

Orthica Dino orthiflor

Orthica Dino Orthiflor Poeder is een probiotica geschikt voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. Deze poeder bevat 6 verschillende bacteriestammen en Pro-Motor, waardoor de bacteriën beter bestand zijn tegen het zure milieu in de maag en inweken vooraf niet meer nodig is. De bacteriën in deze poeder kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora en immuunsysteem bij jonge kinderen. Een bijkomend voordeel van Orthica Dino Orthiflor Poeder is dat de flacons gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie en er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden.

Doordat de poeder van Orthica Dino Orthiflor Poeder neutraal van smaak is en makkelijk te vermengen is met voeding, kan het eenvoudig aan het dieet van jonge kinderen toegevoegd worden. Het toevoegen van deze probiotica aan het dieet van jonge kinderen kan bijdragen aan een gezonde darmflora en immuunsysteem, wat van belang is voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Met Orthica Dino Orthiflor Poeder wordt er niet alleen gezorgd voor de gezondheid van de kinderen, maar ook voor een duurzamere toekomst door gebruik te maken van gerecycled plastic.

Orthica Orthiflor zwanger

Orthica Orthiflor zwanger

Orthica Orthiflor Zwanger Sachets is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap. Het bevat drie speciaal geselecteerde bacteriestammen die de darmflora van de zwangere vrouw ondersteunen. Een goede darmflora is van belang voor een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem. Het gebruik van dit supplement kan helpen bij het behoud van een gezonde darmflora en het verminderen van spijsverteringsproblemen tijdens de zwangerschap. Bovendien zijn de sachets handig verpakt en kunnen ze gemakkelijk worden meegenomen op reis of onderweg, waardoor het gebruik van het supplement altijd en overal mogelijk is.

Orthica Orthiflor Zwanger Sachets bevat niet alleen drie speciaal geselecteerde bacteriestammen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, maar is ook geschikt voor gebruik vanaf het begin van de zwangerschap. Dit maakt het supplement een nuttige toevoeging aan het voedingspatroon van vrouwen die zwanger zijn of dit willen worden. Daarnaast zijn de sachets handig in gebruik en bieden ze een hygiënische manier om het supplement te gebruiken. Door het gebruik van Orthica Orthiflor Zwanger Sachets kunnen zwangere vrouwen hun darmflora ondersteunen en hun gezondheid en welzijn tijdens deze belangrijke periode bevorderen.

Vitals Microbiol trio platinum

Vitals Microbiol trio platinum

Vitals Microbiol Trio Platinum Capsules is een krachtig probioticum met een wetenschappelijk bewezen combinatie van drie bekende stammen: LA-5, BB-12 en LGG. Met een dosering van 15 miljard bacteriën per capsule zorgt dit product voor een optimale darmflora. Bovendien is het allergeenvrij en geschikt voor veganisten. Een speciale donker violet verpakking beschermt de capsules tegen lucht, licht en vocht, zodat de bacteriën levend en krachtig blijven tot het moment van gebruik.

Door het regelmatig nemen van Vitals Microbiol Trio Platinum Capsules kan de darmgezondheid verbeteren, wat weer positieve effecten heeft op het immuunsysteem en de algehele gezondheid. Het product is geschikt voor mensen die behoefte hebben aan extra ondersteuning van hun darmflora, bijvoorbeeld na een antibioticakuur, bij spijsverteringsproblemen of bij een verzwakt immuunsysteem. De plantaardige capsules zijn aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bronnen en zorgen voor een optimale opname van de bacteriën in het lichaam.

Vitals Microbiol intiem

Vitals Microbiol intiem

Vitals Microbiol Intiem Capsules is een probioticum dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Het bevat een combinatie van twee krachtige stammen, Lactobacillus rhamnosus GR-1 en Lactobacillus reuteri RC-14, die oorspronkelijk voorkomen in de vrouwelijke distale urethra. Deze stammen kunnen helpen bij het behoud van een gezonde vaginale flora. Met 5 miljard cfu per capsule biedt Microbiol Intiem een hoge dosering van deze stammen. Bovendien wordt de levensvatbaarheid van de bacteriën beschermd door de speciale verpakking.

Vitals heeft gekozen voor een duurzame verpakking voor de Microbiol Intiem Capsules. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt wordt van landbouwafval. Het potje en etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Dit zorgt voor minder druk op het milieu en draagt bij aan een circulaire economie. Het gebruik van PaperWise ondersteunt bovendien boeren in ontwikkelingslanden. Met de Microbiol Intiem Capsules biedt Vitals niet alleen een hoogwaardig probioticum, maar ook een duurzame oplossing voor de verpakking.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat doet een probioticum?

Probioticum supplementen bestaan uit levende micro-organismen die bedoeld zijn om gezondheidsvoordelen te geven bij consumptie of toepassing op het lichaam. Ze zitten in yoghurt en ander gefermenteerd voedsel, voedingssupplementen en schoonheidsproducten. Hoewel mensen vaak denken aan bacteriën en andere micro-organismen als schadelijke ziektekiemen, zijn vele bacteriën eigenlijk ook nuttig. Sommige bacteriën helpen voedsel te verteren, vernietigen ziekteverwekkende cellen, of produceren vitamines. Veel van de micro-organismen in probiotische producten zijn hetzelfde als de micro-organismen die van nature in ons lichaam leven.

probiotica

Probiotics kunnen een verscheidenheid aan micro-organismen bevatten. De meest voorkomende zijn bacteriën die behoren tot de groepen Lactobacillus en Bifidobacterium. Andere bacteriën kunnen ook gebruikt worden als probiotica, en dat geldt ook voor gisten zoals Saccharomyces boulardii. Verschillende soorten probiotica kunnen verschillende effecten hebben. Als bijvoorbeeld een bepaalde soort Lactobacillus een ziekte helpt voorkomen, hoeft dat niet te betekenen dat een andere soort Lactobacillus of een van de Bifidobacterium probiotica hetzelfde zou doen.

Wanneer probiotica innemen?

Het doel is om probiotics zo snel mogelijk in je maagzuur te krijgen. Om dit te doen, wordt aanbevolen om probiotica idealiter in te nemen op een lege maag, omdat dit de overlevingskansen van het probioticum in het maagzuur verbetert. Veel mensen nemen daarom probiotica als eerste in de ochtend, ongeveer 30 minuten voor het ontbijt of 2 tot 3 uur na de laatste maaltijd in de avond voor het slapen gaan.

Ook voor probiotic supplementen blijft de sleutel consistentie, want probiotica zijn het meest effectief wanneer je een routine ontwikkelt over hoe en wanneer je ze inneemt. Als je een probiotisch supplement neemt, is het belangrijkste dat je de aanbevolen gebruiksaanwijzingen op de verpakking leest. Deze vertellen je wanneer en hoe je het specifieke probioticum van je keuze het beste kunt innemen.

Goed bezig met Probiotica.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Probiotica kopen

Hoe lang probiotica gebruiken?

Volgens onderzoek van Harvard Health kan dagelijks gebruik van probiotica gedurende één tot twee weken verbetering brengen in infectieuze of antibiotica-gerelateerde diarree. Men merkt op dat de dosering kan variëren van één tot tien miljard organismen, drie tot vier keer per dag, waarbij ze opnieuw opmerken dat de duur afhangt van de kwaal. Ze raden bijvoorbeeld aan probiotica 12 weken in te nemen om te helpen bij hooikoorts en vier tot acht weken te doseren bij constipatie. Spreek met je arts over de juiste probiotische dosering voor jouw kwalen.

Probiotica werking: hoe zit het?

De belangrijkste taak van probiotics, oftewel goede bacteriën, is het handhaven van een gezond evenwicht in je lichaam. Zie het als het in neutraal houden van je lichaam. Als je ziek bent, komen slechte bacteriën je lichaam binnen en nemen in aantal toe. Hierdoor raakt je lichaam uit balans. De belangrijkste werking van probiotica is om met ‘goede bacteriën’ de slechte bacteriën te bestrijden en het evenwicht in je lichaam te herstellen, waardoor je je beter voelt. Goede bacteriën houden je gezond door je immuunfunctie te ondersteunen en ontstekingen onder controle te houden.

probiotica kopen

Kent probiotica bijwerkingen?

De meeste (gezonde) mensen kunnen zonder zorgen probiotica kopen omdat probiotische supplementen als veilig worden beschouwd. Er zijn echter enkele probioticum risico’s bekend, en deze bijwerkingen komen vooral voor als je een medische aandoening hebt die je immuunsysteem verzwakt, onlangs een operatie hebt ondergaan of andere ernstige medische aandoeningen hebt. Andere onwaarschijnlijke, maar mogelijke, risico’s van probiotica kunnen het ontwikkelen van een infectie en resistentie tegen antibiotica zijn.