Keuzehulp

Whey protein

Whey protein is een hoogwaardig eiwit dat van nature voorkomt in melkproducten. Het is een compleet eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat die het menselijk lichaam nodig heeft, en het is gemakkelijk te verteren. Whey proteïne is ook een van de beste bronnen van vertakte-keten aminozuren (BCAA’s), waaronder leucine, waarvan is aangetoond dat het de spiersynthese stimuleert. Interessant is dat zelfs een kleine hoeveelheid wei-eiwit zeer heilzaam is gebleken, waarbij is aangetoond dat slechts 10 gram wei-eiwit (in combinatie met koolhydraten) de heropbouw van spieren stimuleert wanneer het onmiddellijk na de training wordt geconsumeerd.

Whey protein kopen

Filter

1 artikelen in Whey protein

1 artikelen in Whey protein

Mattisson Alkagreens proteïne

Mattisson Alkagreens proteïne

Mattisson HealthStyle AlkaGreens Proteïne is een hoogwaardig en uniek superfood dat plantaardige proteïnen bevat als vervanging van dierlijke eiwitbronnen zoals wei en soja proteïnen. Proteïnen dragen bij aan de opbouw, instandhouding en het herstel van spieren. Deze proteïne is verkrijgbaar in de heerlijke bosvruchtensmaak en gezoet met stevia. Daarnaast bevat het een vezelrijk groenten- en fruitcomplex (VitaVeggieTM), een bessen-complex met een hoge ORAC-waarde (VitaBerryTM), kiemgrassen met chlorofyl, kruiden, enzymen en prebiotische vezels. Het is een rijke basis voor een super smoothie die niet alleen lekker is, maar ook bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Het gebruik van Mattisson HealthStyle AlkaGreens Proteïne heeft veel voordelen voor het lichaam. Het bevat plantaardige proteïnen die een goede vervanging zijn voor dierlijke eiwitbronnen. Het heeft een vezelrijk groenten- en fruitcomplex, waardoor het ook bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en stoelgang. De bessen-complex met hoge ORAC-waarde (VitaBerryTM) kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem en het neutraliseren van vrije radicalenactiviteit en schade. De toevoeging van kiemgrassen met chlorofyl, kruiden, enzymen en prebiotische vezels zorgen voor extra gezonde voedingsstoffen en kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Wat is whey protein?

Whey protein is een bijproduct dat ontstaat bij de productie van kaas. Voorheen werd het gezien als afval en weggegooid, maar verder onderzoek naar de eiwitstructuur heeft aangetoond dat whey proteine een eiwitbron is met een hoge biologische waarde. De biologische waarde van een eiwit geeft aan hoe efficiënt het lichaam het kan gebruiken om weefsel op te bouwen. Whey eiwit heeft een minimale biologische waarde van 104, hoger dan de bekende waarde van 100 van eiwitten uit kippeneieren.

Whey heeft een vochtige en kauwgomachtige structuur, en is niet lang houdbaar. Tijdens een speciaal productieproces wordt het vocht aan whey onttrokken, waardoor hoogwaardig whey poeder overblijft dat bijdraagt aan de groei van spiermassa en het snel herstel van de spieren na een training ondersteunt. Whey is er in drie soorten: whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat.

Hoe wordt whey proteïne gemaakt?

Alle whey proteïne is afkomstig van melkveebedrijven, want het zit van nature in koemelk. Whey protein is één van de twee belangrijkste eiwitten in koemelk en ongeveer 20 procent van het eiwit in rauwe melk is wei-eiwit. Rauwe melk zelf bestaat uit honderden bestanddelen. Sommige van deze delen bestaan in suspensie en andere in oplossing.

Wei-eiwit wordt geproduceerd tijdens het proces van kaasmaken, dat begint wanneer bepaalde enzymen worden toegevoegd aan melk, waardoor deze zich scheidt in deze samenstellende delen. Een van de delen heet wrongel. De wrongel wordt gebruikt om kaas te maken, waarbij in het vloeibare deel whey protein achterblijft.

Goed bezig met Whey protein.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Whey protein kopen

Wat is whey isolaat?

Whey isolaat onderscheidt zich van ‘gewone’ whey proteïne door een extra zuiveringsproces, wat resulteert in een hoger percentage eiwitten. Dit maakt whey isolaat erg geliefd bij heel veel sporters, omdat eiwitten bijdragen aan spiergroei en spierherstel na training. Bovendien bevat whey isolaat bijna geen koolhydraten en vetten, waardoor het een interessante keuze is voor sporters die op dieet zijn of streven naar minimale vet- en koolhydraatinname.

Hoeveel whey protein per dag?

Over het algemeen wordt geadviseerd om dagelijks ongeveer 40 gram whey protein per shake te nemen en 2 á 3 shakes per dag te drinken. Deze richtlijn is bedoeld voor de gemiddelde sporter en helpt om een teveel whey proteine consumptie te vermijden, wat kan leiden tot onnodige calorieën en vetopslag. Tegelijkertijd is het belangrijk om een tekort aan eiwitten te voorkomen, omdat dit het optimale herstel en de opbouw van spieren kan belemmeren.

Whey

Van whey isolate tot vegan proteine

Op zoek naar superlekkere en voedzame whey isolate of vegan protein shakes? Probeer onze Gold Standard whey isolate, met coole smaken als vanilla ice, chocolate, raspberry en orange. Nog beter, mix het met coffee voor een sterkte latte.

Whey proteine chocolade

We hebben ook de mutant whey proteine, perfect voor je jouw dieet. Wil je iets zoets? Ga dan voor de cookie en macadamia smaken. wij bij Vitamines.com gebruiken ‘cocoa powder’ voor die echte chocolade kick!

Extra gewicht met een weight gainer

Wil je wat extra gewicht? Probeer dan onze weight gainer met peanut en vanilla. Superrijk aan carbohydrate en kcal, en laag in fat. En vergeet niet onze nieuwe gummies, vol met soy en laag in suikers.