Keuzehulp

Aanbieding

Quercetine

Wat is Quercetine?

Quercetine is een antioxidant en behoort tot de flavonoïden. Het komt voor in zowel groente als fruit. Quercetine is daarnaast beschikbaar in supplementvorm.

Quercetine remt ontstekingen, werkt bij overgevoeligheid en bij auto-immuunziektes, verbetert de immuniteit en zorgt voor een afname van longinfecties. Bijkomende studies zijn echter nodig om dit te bevestigen.

Filter

4 artikelen gevonden

4 artikelen gevonden

Vitakruid Quercetine-250 mg

Vitakruid Quercetine-250 mg

Vitals Immuunformule pro

Vitals Immuunformule pro

Vitals Quercetine-PS

Vitals Quercetine-PS

AOV 816 Quercetine extract

AOV 816 Quercetine extract

Quercetine

Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden. Het is een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt. Dat dient voor de preventie en behandeling van uiteenlopende aandoeningen.

 

 

  • Quecertine staat bekend als een krachtig antioxidant.
  • Antioxidanten beschermen weefsels en cellen tegen vrije radicalen, dit zijn agressieve stoffen die schade aan onze cellen kunnen veroorzaken.
Lees meer Lees minder

Wat is Quercetine?

Quercetine komt van het Latijnse woord ‘quercetum’, wat ‘eikenbos’ betekent. Quercetine is een pigmentstof dat in planten voorkomt. Het is een bioactieve flavonoïde die als veelzijdig antioxidant optreedt. Flavonoïden zijn stoffen die kleuren van groenten en fruit bepalen.

Lees meer Lees minder

Waar zit quercetine in?

Quercetine kan niet door ons lichaam worden aangemaakt. Daarom moeten we het uit onze voeding halen. Flavonolen zoals quercetine komen vooral voor in rode druiven, peren, blauwe bessen, appels, kersen, broccoli, maar ook in groene thee. Hoeveel quercetine bepaalde voeding bevat, is ook afhankelijk van de omstandigheden waarin groenten worden geteeld. Zo kan het zijn dat biologische groenten meer Quecertine bevatten dan niet biologisch geteelde groeten.

Lees meer Lees minder

Quercetine supplement?

Een gevarieerd voedingspatroon is het allerbelangrijkste. Hierbij kan een quecertine supplement een goede aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon. De bio beschikbaarheid van quercetine is laag, waardoor de opneembaarheid toeneemt met bijvoorbeeld vitamine C.

 

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk