Keuzehulp

Selenium supplement

Wat maakt het selenium supplement bijzonder? Selenium is een sporenmineraal, wat betekent dat het lichaam er maar een kleine hoeveelheid van nodig heeft. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen of als supplement. Seleen is een essentieel bestanddeel van verschillende enzymen en eiwitten, seleno proteïnen genoemd, die helpen DNA te maken en beschermen tegen celschade en infecties; deze eiwitten zijn ook betrokken bij de voortplanting en de stofwisseling van schildklierhormonen. Het meeste selenium in het lichaam wordt opgeslagen in spierweefsel, hoewel de schildklier de hoogste concentratie selenium bevat vanwege verschillende seleno proteïnen die helpen bij de schildklierfunctie. Hieronder vind je de beste selenium supplementen die je voordelig kopen kunt op Vitamines.com.

Selenium supplement kopen

Filter

11 artikelen in Selenium supplement

11 artikelen in Selenium supplement

Lucovitaal Zink Selenium

Lucovitaal Zink Selenium

Lucovitaal Selenium + Zink is een voedingssupplement dat belangrijke antioxidanten bevat, waaronder selenium en zink. Deze antioxidanten helpen het immuunsysteem normaal te functioneren, waardoor het lichaam beter in staat is om infecties en ziektes te bestrijden. Daarnaast dragen ze bij aan het behoud van sterke haren en nagels, beschermen ze gezonde cellen en weefsels tegen negatieve invloeden van buitenaf en zijn ze goed voor de schildklier. Dit supplement bevat ook essentiële vitaminen zoals A, B6, C en E om de formule compleet te maken.

Lucovitaal Selenium + Zink heeft meerdere voordelen. Het bevat geen toegevoegde suikers of zout, is geschikt voor veganisten en is gemakkelijk slikbaar. Bovendien is het geschikt voor mensen met diabetes, omdat het geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een voedingssupplement dat hun immuunsysteem ondersteunt en tegelijkertijd hun algehele gezondheid bevordert.

Vitals Schildklierformule pro

Vitals Schildklierformule pro

Vitals Schildklierformule Pro Capsules zijn ontworpen om een essentiële rol te spelen in het handhaven van een gezonde schildklierfunctie. Deze formule bevat een slimme selectie van nutriënten, waaronder selenium, dat van vitaal belang is voor de productie van schildklierhormonen. Door een verhoogde behoefte aan jodium kan het nodig zijn om dit product te combineren met een jodiumsupplement. Een andere belangrijke nutriënt in deze capsules is myo-inositol, wat bekend staat om zijn positieve effecten op de schildklierfunctie. Bovendien bevat het product vitamine A, plantaardige vitamine D3 uit algen en goed opneembare, aminozuurgebonden vormen van ijzer en zink. Een bijzonder werkzaam extract uit ashwagandha-wortel met de merknaam KSM-66® maakt de formule compleet.

Het regelmatig innemen van Vitals Schildklierformule Pro Capsules kan bijdragen aan de ondersteuning van een gezonde schildklierfunctie. Het feit dat het product nutriënten bevat die op verschillende manieren de schildklierfunctie ondersteunen, maakt het tot een uitstekende keuze voor mensen die bezorgd zijn over hun schildkliergezondheid. Een ander groot voordeel van deze capsules is dat ze goed opneembare nutriënten bevatten die afkomstig zijn van hoogwaardige ingrediënten, zoals TRAACS®. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de nutriënten gemakkelijk kan opnemen en gebruiken. Door de zorgvuldig samengestelde formule kunnen gebruikers erop vertrouwen dat dit product een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behoud van een gezonde schildklierfunctie.

AOV 520 Selenium 200mcg

AOV 520 Selenium 200mcg

AOV 520 Selenium 200mcg Capsules bevatten selenium gekoppeld aan l-methionine, waardoor het een van de best opneembare vormen van selenium is. Dit zorgt ervoor dat de biologische beschikbaarheid van het supplement hoog is, waardoor het op de juiste plek in het lichaam komt. Selenium heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, zoals het ondersteunen van de natuurlijke verzorging van haren en nagels. Bovendien fungeert het als een antioxidant en helpt het de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Selenium is ook nodig voor een normale productie van schildklierhormonen en de werking van de schildklier. Het kan zelfs de spermaproductie en de afweer ondersteunen.

Naast de voordelen van selenium, is het vermeldenswaardig dat de AOV supplementen in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET) zitten. Dit betekent dat de verpakking van het product duurzamer is, omdat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Door te kiezen voor rPET draagt AOV bij aan een meer circulaire economie. Het supplement bevat geen hulp- en vulstoffen, wat het een gezonde optie maakt voor mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn.

In conclusie biedt AOV 520 Selenium 200mcg Capsules meerdere gezondheidsvoordelen, zoals ondersteuning van de schildklier, de afweer, en de verzorging van haren en nagels. Bovendien wordt het product verpakt in een duurzame verpakking van gerecycled plastic en bevat het geen onnodige hulp- en vulstoffen. Dit maakt het een verantwoorde keuze voor mensen die zowel hun gezondheid als het milieu belangrijk vinden.

Royal Green Selenium Complex

Royal Green Selenium Complex

Royal Green Selenium Complex is een supplement dat is samengesteld uit biologisch selenium en vier krachtige kruiden, namelijk gember, geelwortel, rozemarijn en kaneel. Door deze combinatie heeft het supplement een natuurlijke ondersteunende werking op het immuunsysteem en kan het de cellen beschermen tegen oxidatieve stress. Selenium uit zwarte mosterd is een belangrijk ingrediënt dat bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem, wat wordt versterkt door de aanwezigheid van geelwortel en rozemarijn.

De capsules van Royal Green Selenium Complex zijn volledig vegetarisch en veganistisch en van nature glutenvrij. Het gebruik van biologisch selenium en natuurlijke kruiden zorgt ervoor dat dit supplement op een duurzame manier is geproduceerd. Het is een uitstekende keuze voor mensen die bewust kiezen voor gezonde voeding en een duurzame levensstijl. Het dagelijks innemen van dit supplement kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem en het verminderen van oxidatieve stress in het lichaam.

De voordelen van Royal Green Selenium Complex zijn talrijk. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten vermindert de kans op bijwerkingen en maakt het supplement geschikt voor mensen met een gevoelige maag of allergieën. Bovendien is het supplement van nature glutenvrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie. Het duurzame productieproces en de 100% vegetarische en veganistische capsules maken het supplement ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Door het dagelijks innemen van dit supplement kan men op een natuurlijke manier de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunen.

Lucovitaal Silicium Druppels

Lucovitaal Silicium Druppels

Lucovitaal Silicium Druppels zijn een vegan voedingssupplement dat is ontworpen om de dagelijkse behoefte aan silicium aan te vullen, wat essentieel is voor een gezonde huid, haar, nagels en botten. De druppels bevatten ortho-siliciumzuur, de meest opneembare vorm van silicium, die een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Bovendien zijn de druppels verrijkt met een uitgebreid mineralencomplex dat de voordelen van het supplement verder vergroot. Zo draagt zink bij tot de instandhouding van sterke botten en is goed voor huid, haar en nagels, terwijl mangaan helpt bij de vorming van bindweefsel en goed is voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten.

Bovendien bevat het supplement vitamine B12, die het proces van celvernieuwing ondersteunt en het immuunsysteem stimuleert, selenium, dat het immuunsysteem versterkt en een celbeschermende werking heeft, en choline, die de reinigende werking van de lever ondersteunt. Met al deze voordelen is Lucovitaal Silicium Druppels een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een supplement dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Vitals Selenium 200 mcg

Vitals Selenium 200 mcg

Vitals Selenium 200mcg Capsules is een voedingssupplement dat de gezondheid op meerdere manieren ondersteunt. Het bevat 200 mcg L-selenomethionine per capsule, een organische mineraalverbinding die goed wordt opgenomen door het lichaam. Selenium is een krachtige antioxidant die zware metalen in het lichaam kan binden en verwijderen. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in de stofwisseling van jodium en de synthese van schildklierhormonen. Het ondersteunt ook het immuunsysteem en draagt bij aan de vruchtbaarheid van mannen.

Een ander voordeel van Vitals Selenium 200mcg Capsules is de nieuwe duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat wordt gemaakt van landbouwafval. Dit karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan daarom gewoon in de oud-papierbak. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door het gebruik van deze duurzame verpakking draagt Vitals bij aan een circulaire economie en vermindert het de druk op het milieu. Daarnaast ondersteunt het boeren in ontwikkelingslanden door het gebruik van landbouwafval als grondstof voor de verpakking.

Orthica L-Selenomethionine-200

Orthica L-Selenomethionine-200

Orthica L-Selenomethionine-200 Capsules is een voedingssupplement met een hoge dosis Selenium per capsule, wat essentieel is voor de productie van schildklierhormonen en werkt als antioxidant ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. De organisch gebonden vorm van Selenium, L-selenomethionine, in dit supplement wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam. Selenium is een spoorelement dat vooral voorkomt in vis, vlees, volkoren graanproducten en zuivelproducten, maar de aanbevolen hoeveelheid halen uit voeding kan soms lastig zijn. Het supplement kan daarom een goede aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Naast de beschermende werking voor gezonde cellen en weefsels, heeft Selenium ook een positieve invloed op het immuunsysteem en kan het helpen beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht. Bovendien bevat het supplement geen synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen.

Het nemen van Orthica L-Selenomethionine-200 Capsules kan een aantal voordelen bieden. Naast de bescherming van gezonde cellen en weefsels, kan het ook helpen om de juiste hoeveelheid schildklierhormonen te produceren. Dit kan leiden tot een betere werking van de stofwisseling, waardoor het lichaam meer energie kan hebben en vet beter kan verbranden. Daarnaast kan het immuunsysteem worden ondersteund en kan het supplement bescherming bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en zonlicht. De organisch gebonden vorm van Selenium in het supplement wordt goed opgenomen door het lichaam, waardoor het effectief kan zijn. Bovendien is het supplement vrij van synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen, wat het een natuurlijk en gezond supplement maakt.

Orthica L-Selenomethionine 100

Orthica L-Selenomethionine 100

Orthica L Selenomethionine 100mg is een voedingssupplement dat selenium bevat om gezonde weefsels en cellen te beschermen. Het is belangrijk om voldoende selenium binnen te krijgen, omdat ons lichaam dit mineraal niet zelf kan aanmaken. Dit supplement bevat organisch gebonden selenium, wat goed wordt opgenomen door het lichaam. Bovendien helpt dit supplement ons lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals milieuvervuiling en zonlicht. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is 55 mcg per dag, maar Orthica L Selenomethionine 100mg bevat een hogere dosering voor extra bescherming.

Daarnaast is het vermeldenswaardig dat de Orthica supplementen vanaf nu worden geleverd in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET draagt Orthica bij aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Hierdoor wordt de impact op het milieu verminderd. Dit supplement biedt dus niet alleen voordelen voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu.

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps is een voedingssupplement dat wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten bevat, waaronder jodium uit kelp en selenium uit seleniummethionine. Dit product is speciaal ontworpen om de productie van schildklierhormonen te ondersteunen en bij te dragen aan een normale hormoonhuishouding. Bovendien is dit supplement verrijkt met vitamine C en vitamine D, die een gunstige invloed hebben op het immuunsysteem en vermoeidheid helpen verminderen. De zorgvuldig op elkaar afgestemde ingrediënten in deze complete formule maken het een uitstekende keuze voor mensen die hun schildklierfunctie willen ondersteunen en tegelijkertijd hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Een ander voordeel van het Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps is dat het ook ingrediënten bevat die bijdragen aan een gezond zenuwstelsel en energiemetabolisme. Zo zijn jodium, koper en vitamine C belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en het energiemetabolisme. Bovendien helpen ijzer, koper en vitamine C bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Het immuunsysteem wordt versterkt door de toevoeging van ijzer, koper, selenium, zink, vitamine C en vitamine D. Dit supplement kan ook helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen vanwege de aanwezigheid van zink en ijzer. Al met al is het Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps een compleet voedingssupplement dat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

Vitals Elementair selenium

Vitals Elementair selenium

Vitals Elementair Selenium is een supplement dat op basis van zeewaterconcentraat uit het Great Salt Lake in Utah is samengesteld. Het bevat het volledige spectrum aan mineralen en spoorelementen en is aangevuld met extra selenium in de vorm van natriumselenaat. Het supplement wordt geproduceerd volgens een traditioneel en natuurlijk concentratieproces, waarbij er geen onnatuurlijk droogproces plaatsvindt. Het resultaat is een vloeibare vorm van mineralen die in ionische vorm als elektrolyten voorkomen en daardoor goed opneembaar zijn door het lichaam. Door de goede opneembaarheid kan het supplement bijdragen aan het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade, het ondersteunen van het immuunsysteem, het normaliseren van de schildklierhormoonproductie en het bevorderen van de vruchtbaarheid van mannen. Ook kan het supplement een positief effect hebben op de gezondheid van haar en nagels.

Naast de kwaliteit van het product is er ook aandacht besteed aan de verpakking van de Vitals supplementen. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt wordt van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Dit maakt de verpakking zeer duurzaam en geschikt voor recycling. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise de boeren in ontwikkelingslanden. Het potje en de etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic, wat de verpakking nog duurzamer maakt. Door te kiezen voor een recyclebare verpakking draagt Vitals bij aan een circulaire economie en vermindert het de druk op het milieu. Dit heeft als voordeel dat de afvalberg verkleind wordt en de CO2-uitstoot afneemt.

AOV 523 Selenium & Vitamine E

AOV 523 Selenium & Vitamine E

AOV 523 Selenium & Vitamine E is een voedingssupplement dat aminozuur gebonden selenium en d-alfa-tocoferol bevat. Deze ingrediënten zijn belangrijk voor het lichaam omdat ze gezamenlijke functies hebben en als antioxidanten werken om vrije radicalen te neutraliseren. Vitamine E is vooral aanwezig in noten en zaden en de olie daarvan, terwijl selenium slechts in kleine hoeveelheden in noten en groenten voorkomt. Het supplement biedt bescherming aan gezonde cellen en weefsels en draagt bij aan de conditie van het haar en het behoud van normale nagels.

Een extra voordeel van dit product is dat de flacons gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic (rPET). Dit draagt bij aan een meer circulaire economie en vermindert de noodzaak om nieuw plastic te produceren. Het gebruik van rPET is dan ook een duurzame keuze en past binnen de missie van AOV om verantwoorde en milieuvriendelijke producten aan te bieden. Door AOV 523 Selenium & Vitamine E te gebruiken, profiteren consumenten niet alleen van de gezondheidsvoordelen van het supplement zelf, maar dragen ze ook bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Wat is selenium?

Selenium is een sporenmineraal dat van nature voorkomt in de bodem en in bepaalde voedingsmiddelen. Er zitten zelfs kleine hoeveelheden in het water dat je drinkt. Als bestanddeel van antioxidant enzymen, met name glutathionreductase, ondersteunt selenium de instandhouding van gezonde weefsels in het hele lichaam.

Omdat het zowel het antioxidant vermogen als de kwaliteit van de bloedstroom verhoogt, kan seleen mogelijk helpen de weerstand tegen ziekten en negatieve effecten van stress te vergroten. Het vermogen om oxidatieve stress en ontstekingen te bestrijden wordt toegeschreven aan verschillende soorten selenoproteïnen die in dit mineraal voorkomen.

Onder gezonde mensen in Europa wordt een seleniumtekort ongebruikelijk geacht. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen – zoals HIV, de ziekte van Crohn en andere aandoeningen die de opname van voedingsstoffen belemmeren lopen echter een verhoogd risico op een laag selenium gehalte.

selenium

Waar is selenium goed voor?

Selenium is een essentieel mineraal en goed voor vele biologische functies. Het is onderdeel van verschillende belangrijke enzymen, bekend als selenoproteïnen, die bijdragen aan de algehele gezondheid. Een van de bekendste functies van selenium is de ondersteuning van het immuunsysteem. Het helpt om de lichaamscellen te beschermen tegen vrije radicalen, schadelijke stoffen die cellulaire schade kunnen veroorzaken.

Daarnaast speelt selenium een sleutelrol in het onderhouden van een gezonde stofwisseling, aangezien het een essentieel onderdeel is van de enzymen die helpen bij de productie van DNA en het beschermen ervan tijdens de celdeling. Verder is het betrokken bij de regulatie van de schildklierfunctie, waarbij het de omzetting van het schildklierhormoon thyroxine (T4) naar de actievere vorm triiodothyronine (T3) bevordert.

Een goede seleniumstatus kan ook bijdragen aan de gezondheid van het hart, dankzij het vermogen om ontstekingen te verminderen en de bloedstroom te verbeteren. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat hoewel selenium essentieel is voor de gezondheid, een overmatige inname schadelijk kan zijn.

Goed bezig met Selenium supplement.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Selenium supplement kopen

Hoeveel selenium per dag?

De maximale veilige inname (inclusief voedsel en supplementen) voor volwassenen, zwangere en borstvoedende vrouwen bedraagt ongeveer 300 microgram selenium per dag. Langdurige selenium gebruik (over meerdere jaren) bij een dosering vanaf 300 mcg per dag (naast selenium uit de voeding) kan onveilig zijn.

Is een selenium supplement gezond?

Het selenium supplement wordt door orthomoleculair therapeuten als gezond bestempeld vanwege zijn antioxiderende eigenschappen die cellen tegen schade. Selenium supplementen kunnen je helpen bij je inname van deze essentiële voedingsstof, en zo je lichaam ondersteunen om selenium voordelen te zien.

Sommige selenium supplementen zijn een mengsel van selenium en vitamine A om de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen, en vitamine C en E om cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Zo kun je je lichaam helpen de troeven van vitamine A, vitamine E-voordelen en vitamine C-voordelen en selenium voordelen te ervaren.

selenium graan

Welke selenium tekort symptomen?

Een van de meest opvallende selenium tekort symptomen is vermoeidheid en zwakte, omdat selenium een rol speelt bij de energieproductie. Verzwakte immuunrespons is ook een symptoom, omdat selenium essentieel is voor het immuunsysteem. Dit kan leiden tot een grotere vatbaarheid voor ziekten en infecties.

Een andere potentiële indicatie van selenium tekort is haaruitval, omdat dit mineraal een belangrijke rol speelt bij de haargroei. Huidveranderingen, zoals lichter wordende huid en verkleuring van de nagels, kunnen ook wijzen op een tekort aan selenium. Bovendien kan een tekort aan selenium leiden tot problemen met de vruchtbaarheid bij mannen, omdat selenium betrokken is bij de productie van sperma.

Selenium tekort kan ook leiden tot cognitieve achteruitgang. Aangezien selenium een belangrijke rol speelt bij de werking van de hersenen, kan een tekort leiden tot problemen met het geheugen en de concentratie. Een ander potentieel symptoom van een selenium tekort is een onderactieve schildklier, omdat selenium noodzakelijk is voor de productie van schildklierhormonen. Dit kan leiden tot gewichtstoename, constipatie, droge huid en koude intolerantie.

Selenium

Selenium is een essentieel sporenelement dat belangrijk is voor onze gezondheid. Ons assortiment van selenium supplementen, beschikbaar bij Nederlandse drogisten, biedt een bron van dit nuttige element in verschillende voedingssupplementen.

We hebben selenium supplementen van bekende merken zoals Solgar, Springfield, Physalis en Life Extension. Elk van deze merken biedt unieke voordelen. Zo bevat het selenium supplement van Solgar selenomethionine, een biologisch beschikbare vorm van selenium die gemakkelijk door het bloed en de darmen wordt opgenomen.

Springfield biedt een selenium supplement met een toegevoegde boost van groene thee en lijnzaad, bekend om hun voedingswaarde en ondersteuning van hormonen. De supplementen van Physalis bevatten ook voedingsstoffen die kunnen helpen bij het verbeteren van de lymfe en het beenmerg.

Bij het kiezen van een selenium supplement, let op mogelijke allergenen en zorg ervoor dat het geschikt is voor je dieet en levensstijl, zoals tijdens de Ramadan. De toedingsvorm varieert van rauwe melk tot abrikozenpitten.

Voedingssupplementen zoals selenium kunnen ondersteunen bij verschillende aandoeningen. Maar let op, ze zijn geen vervanging voor geneesmiddelen en moeten worden genomen als onderdeel van een evenwichtig dieet en gezonde levensstijl. Kortom, wil je selenium kopen dan ben je bij Vitamines.com op het juiste adres.

Selenium (seleen), te vinden in voedingsbronnen zoals groene thee en de plant Quercus, wordt toegepast in producten van merken zoals Solaray en Cellcare, beschikbaar bij de drogist in diverse toedieningsvormen. Hoewel ze geen erkende geneesmiddelen zijn, worden ze soms gebruikt in de context van aandoeningen zoals haaruitval en multiple sclerosis.

Ook komt seleen naar voren in wetenschappelijk onderzoek betreffende kanker, darmgezondheid en anti-aging. Het is essentieel om deze producten te gebruiken als onderdeel van een gevarieerd dieet en geen behandeling voor ziekten te verwachten.

Anti-aging seleen van Solaray en Cellcare

Selenium, ook wel seleen of in het Engels selenium supplements genoemd, is te vinden in voedingsbronnen zoals groene thee en de plant Quercus, wordt toegepast in producten van merken zoals Solaray en Cellcare, beschikbaar bij de drogist in diverse toedieningsvormen.

selenium supplements

Hoewel ze geen erkende geneesmiddelen zijn, worden ze soms gebruikt in de context van aandoeningen zoals haaruitval en multiple sclerosis. Ook komt seleen naar voren in wetenschappelijk onderzoek betreffende kanker, darmgezondheid en anti-aging. Het is essentieel om deze producten te gebruiken als onderdeel van een gevarieerd dieet en geen behandeling voor ziekten te verwachten.