Vitakruid Feminosan

Ondersteunt het overgangsproces**

De overgang; een periode in het leven van de vrouw waarin de hormoonhuishouding een nieuw evenwicht moet vinden. Elke vrouw ervaart dit op een andere manier, maar lichamelijke veranderingen zijn vaak tekenend voor deze tijd.

Om deze periode dragelijker te maken hebben we Feminosan ontwikkeld. Door het samenvoegen van hoogwaardige extracten ondersteunt deze unieke formule het overgangsproces.**

Fyto-oestrogenen uit eigen omgeving zijn effectiever
Twee planten die we vaak inzetten bij de overgang zijn rode klaver en hop. Beide zijn namelijk een bron van fyto-oestrogenen.1 Zowel rode klaver als hop ondersteunen het overgangsproces.** Bovendien helpt hop bij opvliegers en overgangsverschijnselen zoals prikkelbare gevoelens.**

Naast rode klaver en hop bevat ook soja veel fyto-oestrogenen. Aziatische vrouwen gebruiken deze peulvrucht al eeuwen tijdens de overgang. Het verschil echter met de Europese vrouw is dat de menopauzale Oosterling soja al eeuwen in haar dieet heeft; de sojaplant komt namelijk van oorsprong uit het Verre Oosten. Door dit biotopische verschil hebben fyto-oestrogenen uit soja een beter effect op de Oosterse vrouw.

Daarom hebben we bij Feminosan gekozen voor fyto-oestrogenen uit ons eigen habitat. Rode klaver is in het wild door heel Europa te vinden. De humulus lupulus (hop) groeit alleen in Nederland en België in het wild.

Goed voor de gemoedstoestand*

Naast de lichamelijke veranderingen, brengt de overgang ook mentale veranderingen met zich mee. Hier hebben we rekening mee gehouden bij het ontwikkelen van Feminosan. Zo heeft hopextract een rustgevende werking en helpt het om lekker te slapen.**

Magnesium
Daarnaast bevat de formule ook het ondersteunende nutriënt magnesium. Magnesium bevordert namelijk de opneembaarheid van rode klaver, hop en dong quai (Angelica Sinensis). Bovendien is het mineraal zelf ook goed voor de gemoedstoestand en activeert het de natuurlijke energie in het lichaam.*

L-Taurine
L-taurine is een aminozuurachtige stof die betrokken is bij verschillende functies in het lichaam. Vaak wordt de stof aangehaald als aminozuur, maar dat is het eigenlijk niet. Het heeft namelijk net een andere celstructuur.2 In de natuur vindt je taurine in hoge concentraties terug in rode algen, en verder voornamelijk in dierlijke producten. Je lichaam maakt het zelf aan, maar in beperkte mate. Voor de aanvoer zijn we dus ook afhankelijk van onze voeding om de taurine-niveaus op peil te houden in ons lichaam.

Antioxidant OPC voor een betere opname
Daarnaast is antioxidant OPC onderdeel van de formule. Uit onderzoek blijkt dat OPC een rol speelt bij verschillende functies in het lichaam.3 Zo ondersteunt het onder andere het hart, de bloedvaten en het metabolisme.** Maar de belangrijkste reden om voor OPC te kiezen is dat de stof het vermogen heeft om andere werkzame bestanddelen beter te laten werken.4 Op deze manier heeft OPC als het ware een soort turbo-effect op de andere nutriënten.

Al met al is Feminosan een complete formule met alle belangrijkste werkzame stoffen voor tijdens de overgang. Bovendien is de werkzaamheid van de gekozen nutriënten wetenschappelijk onderbouwd. Dé organische formule om tijdens de overgang op de plank te hebben.

Lees meer <
 • Ondersteunt het overgangsproces**

 • Helpt bij opvliegers**

 • Werkt rustgevend en helpt om lekker te slapen**

Anderen kochten ook

2+1 Gratis
Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
BOOM proteïne vanille

BOOM proteïne vanille

Bestseller!
BOOM proteïne vanille to go

BOOM proteïne vanille to go

Bestseller!
BOOM proteïne banaan

BOOM proteïne banaan

Populair in supplementen

2+1 Gratis
Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
BOOM proteïne vanille

BOOM proteïne vanille

Bestseller!
BOOM proteïne banaan

BOOM proteïne banaan

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Ingrediënten

Samenstelling per dosering (1 tablet): RI*

OPC (druivenpitextract 95%) 70 mg **
Rode klaver extract (40%) 100 mg **
Hop extract (40%, 12½:1) 125 mg **
Engelwortel (angelica sinensis) 100 mg **
Magnesium(oxide) 125 mg 33%
L-Taurine 250 mg **

* Referentie Inname
** Geen RI vastgesteld

Ingrediënten

L-Taurine, magnesium, Hop extract (Humulus lupulus), Angelica sinensis (Engelwortel), Rode Klaver extract (Trifolium pratense), Oligomere pro-anthocyanidinen (OPC), microcrystalline cellulose (vulstof), silicium dioxide (vulstof), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), polysorbaat, bijenwas (glansmiddel), carnaubawas (glansmiddel).

Gebruik

Neem 1 tablet per dag, tenzij anders is geadviseerd. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Vitakruid reviews

 1. sabrina

  Had zo veel last van verschillende klachten tijdens de overgang! Merk dat het meer in balans is, al heb ik nog steeds last van overmatig zweten.

 2. Niels

  Feminosan heeft mijn overgangsklachten aanzienlijk verminderd en mijn gemoedstoestand verbeterd, dankzij de hoogwaardige extracten en nutriënten.

 3. Romy

  Ik ben erg blij met Feminosan. De fyto-oestrogenen uit onze eigen omgeving en de toevoeging van magnesium, L-taurine en OPC maken deze formule compleet en effectief tijdens de overgang.

 4. Sander

  Ik ben erg blij met de Vitakruid Feminosan! Sinds ik begon met dit supplement, heb ik gemerkt dat de symptomen van mijn overgang geleidelijk zijn afgenomen. Ik heb minder last van opvliegers en angsten, en ik voel me meer ontspannen in het algemeen. Het is ook fijn om te weten dat dit supplement natuurlijk is en geen rare bijwerkingen heeft. Al met al, ben ik tevreden met mijn aankoop en zou ik het zeker aanraden aan andere vrouwen die een natuurlijke oplossing zoeken voor overgangssymptomen.

 5. Tessa

  Vitakruid Feminosan heeft echt mijn leven veranderd! Ik had veel last van typische overgangssymptomen, zoals opvliegers en slapeloosheid, maar na slechts een paar weken van het nemen van Feminosan, begon ik opmerkelijke verbeteringen aan mijn lichaam te merken. Ik ben nu veel minder geïrriteerd en heb meer energie dan voorheen. Het voelt comfortabel om te weten dat dit supplement veilig en effectief is, en dat het me helpt om mijn hormonen in balans te houden. Kortom, ik raad Vitakruid Feminosan ten zeerste aan aan iedereen die de overgangsverschijnselen wil overwinnen en wil genieten van een gezondere en meer comfortabele overgangstijd.

 6. Jeannette Rusticus

  Ik had last van lichte overgangsklachten zoals opvliegers en slecht slapen. Zo’n 5 tot 10 keer per dag had ik er last van. Stemmingswisselingen had ik niet (gelukkig). Ik had nauwelijks effect verwacht en wilde gewoon wat proberen, maar wat schetst mijn verbazing: ik heb nergens last meer van! De opvliegers zijn gewoon helemaal verdwenen! Ik kan me voorstellen dat het niet bij iedereen zo goed werkt, maar ik wilde deze ervaring toch even delen om anderen een zetje in de rug te geven om Fwminosan ook te proberen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar is supplementen goed voor?

Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Mensen kunnen ervoor kiezen om supplementen te kopen om tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen die ze mogelijk niet uit hun dieet halen.

Anna van der Laan

Gezondheidsdeskundige