Omega 3 visolie, waar is omega 3 goed voor?

Waarom zijn omega-3 vetzuren gezond?

Dat omega-3 visolie goed voor je is heb je vast en zeker al wel eens gehoord. Je hebt wel gehoord dat het gezond is maar je weet eigenlijk niet precies waarom. In dit artikel lees je alles over de omega-3 visolie pillen.

Omega-3 visolie, wat is het eigenlijk?

Dat omega-3 visolie goed voor je is heb je vast en zeker al wel eens gehoord. Je hebt wel gehoord dat het gezond is maar je weet eigenlijk niet precies waarom. In dit artikel lees je alles over de omega-3 visolie pillen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega-3 visolie?

De normale werking van het hart wordt ondersteund door omega-3 vetzuren. Ook draagt DHA bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie.

Omega 3 vetzuren zijn vetzuren die essentieel zijn voor het lichaam. Je lichaam maakt deze niet zelf aan en moet deze uit voeding of supplementen halen. Visolie pillen zijn erg populair omdat de meeste mensen te weinig vette vis eten om voldoende van deze essentiële vetzuren binnen te krijgen. Visolie pillen passen om die reden dan ook erg goed in een gezond voedingspatroon.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega-3 vetzuren?

1. Docosahexaeenzuur (DHA) ondersteunt het gezichtsvermogen.
2. De hersenfunctie wordt ondersteunt door DHA
3. De normale werking van het hart wordt positief beïnvloed door DHA en EPA.

Wat is de oorsprong van omega-3 visolie?

De naam verklapt min of meer waar het vandaan komt, namelijk van vissen. Ook in algen komt omega-3 voor. Omega-3 komt plantaardig ook voor in bijvoorbeeld walnotenolie of lijnzaadolie. Het lichaam moet deze plantaardige variant dan nog zelf omzetten naar de dierlijke variant. Het is moeilijk om via deze weg aan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) te komen omdat slechts 5% van de plantaardige omega-3 wordt omgezet in het lichaam.

In vette vis komt het meeste omega-3 voor. Zalm, sprot, makreel, paling en haring zijn voorbeelden van vette vis. De lever van de vis wordt gebruikt om de omega-3 uit te winnen. Vissen maken zelf ook geen omega-3 aan maar bevatten het wel rijkelijk. Omdat vissen algen eten die de vetzuren EPA en DHA bevatten, wordt het opgeslagen in de vis.

Het nemen van visoliepillen

Hoe laat je een visolie supplement neemt maakt niet echt uit. Doe dit wel altijd voor of tijdens een maaltijd zoals bij de lunch of het avondeten. Neem voor of tijdens je maaltijd één of twee capsules in met water. Gebruik hiervoor koud water. Met warm water heb je namelijk de kans dat er oxidatie optreedt bij de vetten van de visolie. Een visolie supplement gaat het beste samen met een niet te zwarte maaltijd die weinig vetten bevat. Een AVG’tje is een goed voorbeeld van een maaltijd die goed samen gaat met een visolie supplement. Je kunt de capsules eventueel openmaken en de olie vermengen met yoghurt of water als je deze te groot vind om in één keer te nemen.