Vitakruid Vitamine B-complex actief 100 capsules

34.89

Vitamine B activereert de natuurlijke energie in het lichaam. Dit komt doordat Vitamine B belangrijk is voor onze stofwisseling. Vitamine B maakt energie vrij uit de voeding. Vitamine B complex bestaat uit een hoge dosering van B vitaminen.

  • Uitsluitend de best opneembare vormen
  • Hoge doseringen B-vitaminen
  • Quatrefolic®; de best opneembare vorm van foliumzuur

Vitamines.com belofte

Vitamines.com biedt enkel hoogwaardige supplementen aan, mocht u een vraag hebben dan staat ons team voor u klaar. Snellere levering aan huis Beste prijs/ kwaliteit Zorgvuldig ingepakt

Ingrediënten

Choline bitartraat, hypromellose (capsule), Niacinamide (Vitamine B3), Calcium panthotenaat (Vitamine B5), Para-aminobenzoic zuur (PABA), Inositol, L-Taurine, Thiamine HCl (Vitamine B1), rijstzetmeel, Riboflavine-5-fosfaat (Vitamine B2), Trimethylglycine, Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6), stearinezuur (anti-klontermiddel), Quatrefolic® (5-MTHF glucosaminezout), Biotine (Vitamine B8), Methylcobalamine (Vitamine B12), Adenosylcobalamine (Vitamine B12)

Gebruik

Neem 1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid Vitamine B-complex actief 100 capsules” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Veelgestelde vragen

Vroeger dacht men dat er maar één vitamine B was. Maar dit bleek niet zo te zijn. Later ontdekte men dat er wel 8 verschillende soorten vitamine B zijn. Vitamine B complex bevat alle 8 soorten vitamine B. Wat is het verschil tussen vitamine B en B complex? Van vitamine B werd later ontdekt dat de vitamine niet één geheel is, maar uit acht verschillende componenten bestaa: vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. Deze vitaminen samen vormen het Vitamine B-complex. Welke vitaminen B zijn er? Vitamine B is essentieel voor een gezonde huid en slijmvliezen. helpt de cellen in je lichaam beschermen tegen zon schade. Ook zorgt voor het behoud van een goed ijzergehalte in je bloed. Ook kan het helpen bij vermoeidheid. Wat doet vitamine B? Omdat vitamine B12 zo essentieel is en op zoveel systemen in het lichaam van invloed is, uit een tekort zich anders bij iedereen. Waar de één met name last heeft van vermoeidheid, tintelingen, geheugenverlies en spierkrampen, heeft een ander problemen met zich concentreren, een ontstoken tong, menstruatieklachten en depressiviteit. Hoe herken je een tekort aan vitamine B? B1 (Thiamine HCl)
Vitamine B1 in de goed opneembare vorm thiamine, kunnen we niet zelf aanmaken en daarom verkrijgen we deze wateroplosbare vitamine uitsluitend via voeding of suppletie. Thiamine in de vorm hydrochloride (HCl) betekent dat het nutriënt zuiver is. Binnen een energieformule mag dit nutriënt absoluut niet ontbreken, het is namelijk belangrijk voor het energiemetabolisme, goed voor het hart, geheugen en het zenuwstelsel*.

B2 (Riboflavine-5-fosfaat)
De biologisch actieve vorm van riboflavine noemen we riboflavine-5-fosfaat. Deze vorm is meteen beschikbaar voor het lichaam en hoeft verder geen biochemische processen meer te doorlopen. Een natuurlijke energieleverancier die daarnaastgoed is voor het gezichtsvermogen, slijmvlies en belangrijk voor de huid*.

B3 (Niacinamide)
Niacinamide is de flushvrije variant van vitamine B3, de vorm zonder bijwerkingen en direct beschikbaar voor het lichaam. Dit nutriënt activeert onder meer de energie in ons lichaam en is belangrijk voor de huid*. Bovendien is de B-vitamine goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen, de gemoedstoestand en het geheugen*.

B5 (Calcium panthotenaat)
Het goed opneembare panthotenaat is een essentiële B-vitamine in zijn meest natuurlijke vorm. Wederom belangrijk voor het energiemetabolisme, met bijkomstige voordelen voor de mentale prestaties*.

B6 (pyridoxaal-5-fosfaat)
De vitamine is onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak*. Zie voor meer informatie kader De veiligste vorm van B6.

B8 (Biotine)
Biotine kennen we voornamelijk van zijn ondersteunende rol voor de gezondheid van huid, haren en nagels*. In deze formule is de belangrijke B-vitamine voornamelijk opgenomen voor zijn rol in de energiestofwisseling, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en voor de goede geestelijke balans*.

B11 (Quatrefolic: 5-MTHF glucosaminezout)
De biologisch beschikbare variant van foliumzuur (zie voor meer informatie kader Quatrefolic).

B12 (Methylcobalamine/Adenosylcobalamine)
Het B-complex Actief bevat twee biologisch beschikbare vormen van vitamine B12. B12 in de vorm methylcobalamine heeft de ondersteunende eigenschap gestapeld folaat beschikbaar te maken voor het lichaam. Bij vermoeidheid raden we suppletie aan met B12 adenosylcobalamine*. Deze biologisch beschikbare vorm van vitamine B12 heeft namelijk een rol binnen de vorming van ATP, de voornaamste energiebron van ons lichaam*. De combinatie van methylcobalamine en adenosylcobalamine in de verhouding 50:50, is weloverwogen dus!

Choline, Inositol & PABA
Werden vroeger beschouwd als B-vitaminen. Dat bleek een onjuiste aanname, desondanks zijn de nutriënten methyldonoren waardoor ze een ondersteunende rol hebben bij onze energieaanmaak (zie voor meer informatie kader Methylering).
Hoge doseringen B-vitaminen bevat Vitamine B complex?

Waarschuwingen

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarom Vitamine B ?

Vaak heb je meer vitamine D nodig dan je uit zonlicht en voeding haalt. Extra vitamine D wordt opgeslagen in het lichaam en dient, bijvoorbeeld in de donkere wintermaanden, als een extra reserve.

Anna van der Laan

Gezondheidsdeskundige

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk

Toegevoegd aan bestelling

X