Vitakruid B-Complex actief zonder B6

  • 100 Capsules
  • 100 Capsules

34.90

€0.35 per Capsules

Voor het B-complex Actief hebben we de keuze gemaakt om een formule samen te stellen zonder vitamine B6. Een vitamine B6 stapeling wordt niet veroorzaakt door supplementen met pyridoxaal-5-fostaat, de vorm die wij in al onze supplementen gebruiken. Desondanks blijft een vitamine B6 stapeling een veel voorkomend probleem binnen de hedendaagse therapeutische praktijk. De schreeuw om een actief B-complex zonder B6 werd daarom luider en luider, zeker omdat suppletie met B-vitaminen een B6 stapeling juist kunnen oplossen. Daarom, als pionier binnen het suppletieveld komen we als eerste met een actief B-complex zonder vitamine B6!

  • Geen vitamine B6 voorkomt stapeling
  • Quatrefolic®, de best opneembare vorm van foliumzuur
  • Uitsluitend de best opneembare vormen

Anderen kochten ook

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dagelijkse dosering (1 vega capsule): RI*

Vitamine B1 (Thiamine HCl) 30 mg 2727%
Vitamine B2 (Riboflavine-5-fosfaat) 30 mg 2143%
Vitamine B3 (Niacinamide) 75 mg 468%
Vitamine B5 (Calcium panthotenaat) 75 mg 1250%
Vitamine B8 (Biotine) 200 µg 400%
Vitamine B12 (Adenosylcobalamine) 150 µg 6000%
Vitamine B12 (Methylcobalamine) 150 µg 6000%
Foliumzuur (Quatrefolic®: 5-MTHF glucosaminezout) 400 µg 200%
Choline (Bitartraat) 100 mg **
Trimethylglycine (uit Betaïne) 20 mg **
PABA (Para-aminobenzoic zuur) 50 mg **
L-Taurine 90 mg **
Inositol 50 mg **

 *     Referentie Inname
**  Geen RI vastgesteld

Ingredienten
Choline bitartraat, Hypromellose (Capsule), L-Taurine, Calcium panthotenaat (Vitamine B5), Niacinamide (Vitamine B3), Para-aminobenzoic zuur (PABA), Inositol, Rijstzetmeel, Riboflavine-5-fosfaat (Vitamine B2), Thiamine HCl (Vitamine B1), Trimethylglycine, Stearinezuur (Anti-klontermiddel), Quatrefolic® (5-MTHF glucosaminezout), Biotine (Vitamine B8), Methylcobalamine (Vitamine B12), Adenosylcobalamine (Vitamine B12).

Gebruik

Neem één capsule per dag. Tenzij anders geadviseerd.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid B-Complex actief zonder B6” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

B1 (Thiamine HCl) is belangrijk voor het energiemetabolisme*
Vitamine B1 in de goed opneembare vorm thiamine, kunnen we niet zelf aanmaken en daarom verkrijgen we deze wateroplosbare vitamine uitsluitend via voeding of suppletie. Thiamine in de vorm hydrochloride (HCL) betekent dat het nutriënt zuiver is. Binnen een energieformule mag dit nutriënt absoluut niet ontbreken, het is namelijk belangrijk voor het energiemetabolisme, goed voor het hart, geheugen en het zenuwstelsel*.

B2 (Riboflavine-5-fosfaat) is goed voor de huid en slijmvliezen*
De biologisch actieve vorm van riboflavine noemen we riboflavine-5-fosfaat. Deze vorm is meteen beschikbaar voor het lichaam en hoeft verder geen biochemische processen meer te doorlopen. Een energieleverancier die daarnaast goed is voor het gezichtsvermogen, slijmvlies en belangrijk voor de huid*.

B3 (Niacinamide) activeert energie en is goed voor leerprestaties*
Niacinamide is de flushvrije variant van vitamine B3, de vorm zonder bijwerkingen en direct beschikbaar voor het lichaam. Dit nutriënt activeert onder meer de energie in ons lichaam en is belangrijk voor de huid*. Bovendien is de B-vitamine goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen, de gemoedstoestand en het geheugen*.

B5 (Calcium panthotenaat) belangrijk voor energiemetabolisme*
Het goed opneembare panthotenaat is een essentiële B-vitamine in zijn meest natuurlijke vorm. Wederom belangrijk voor het energiemetabolisme, met bijkomstige voordelen voor de mentale prestaties*.

B8 (Biotine) ter ondersteuning van huid, haar en nagels*
Biotine kennen we voornamelijk van zijn ondersteunende rol voor de gezondheid van huid, haren en nagels*. In deze formule is de belangrijke B-vitamine voornamelijk opgenomen voor zijn rol in de energiestofwisseling, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en voor de goede geestelijke balans*.

B11 (Quatrefolic: 5-MTHF glucosaminezout) in best opneembare vorm
Biologisch beschikbare variant van foliumzuur (zie voor meer informatie kader Quatrefolic).

B12 (Methylcobalamine/Adenosylcobalamine) combinatie
Het B-complex Actief bevat twee biologisch beschikbare vormen van vitamine B12. B12 in de vorm methylcobalamine heeft de ondersteunende eigenschap gestapeld folaat beschikbaar te maken voor het lichaam. Bij vermoeidheid raden we suppletie aan met B12 adenosylcobalamine. Deze biologisch beschikbare vorm van vitamine B12 heeft namelijk een rol binnen de vorming van ATP, de voornaamste energiebron van ons lichaam. De combinatie van methylcobalamine en adenosylcobalamine in de verhouding 50:50, is een weloverwogen cocktail dus!

Choline, Inositol & PABA ondersteunende rol bij energieaanmaak
Werden vroeger beschouwd als B-vitaminen. Dat bleek een onjuiste aanname, desondanks zijn de nutriënten methyldonoren waardoor ze een ondersteunende rol hebben bij onze energieaanmaak (zie voor meer informatie kader Methylering).

Waarschuwingen

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarom Vitamine B ?

Vaak heb je meer vitamine D nodig dan je uit zonlicht en voeding haalt. Extra vitamine D wordt opgeslagen in het lichaam en dient, bijvoorbeeld in de donkere wintermaanden, als een extra reserve.

Anna van der Laan

Gezondheidsdeskundige

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk