Keuzehulp

Vitamine B5

Vitamine B5 is een in water oplosbare vitamine uit de B-groep van vitaminen. Het helpt energie te produceren door vetten en koolhydraten af te breken. Het bevordert ook een gezonde huid, haar, ogen en lever. Mensen hebben vitamine B5 nodig om vetten, eiwitten en co-enzym A te synthetiseren en te metaboliseren. Vitamine B5 pillen zijn ook bekend als pantotheenzuur, pantothenaat en panthenol. Sommige studies hebben aangetoond dat vitamine B5 werkt als een vochtinbrenger op de huid en het genezingsproces van huidwonden bevordert.

Vitamine B5 kopen

Filter

11 artikelen in Vitamine B5

11 artikelen in Vitamine B5

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B Complex

B-vitaminen werken in het lichaam met elkaar samen, maar iedere B-vitamine heeft ook zijn eigen functies. Het is daarom belangrijk om een uitgebalanceerd B-complex te gebruiken. New Care B complex bevat zo’n uitgebalanceerde combinatie van alle B-vitaminen samen met de daaraan verwante stoffen choline, inositol en PABA.

Voor vitamine B2, B3 en B5 is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. Voor vitamine B6, B12 en foliumzuur is uitsluitend de biologisch actieve vorm verwerkt voor een goede benutting van deze ‘moeilijke’ vitaminen in het lichaam. New Care B complex is geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Orthica Strata fem

Orthica Strata fem

Orthica Strata Fem Tabletten is een complete multi-vitamine met een hoge dosering ijzer die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen. Vrouwen hebben vaak specifieke behoeften aan voedingsstoffen zoals foliumzuur en vitamine D, met name tijdens de zwangerschap. De tabletten van Strata Fem ondersteunen vrouwen van menstruatie tot aan de overgang en bevatten 2 keer de dagelijkse hoeveelheid foliumzuur en vitamine D. Naast alle toegevoegde vitaminen bevat het ook druivenpitextract dat de huid beschermt tegen veroudering. Daarnaast is Orthica Strata Fem Tabletten hoog in ijzer, wat bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Vitamine B2, B3, B5 en B6 dragen bij aan het verminderen van vermoeidheid en B6 draagt tevens bij aan de regulering van de hormonale activiteit. Ook zijn selenium en zink goed voor haar en nagels, terwijl selenium, biotine, koper en zink het behoud van glanzend haar bevorderen. Het aanwezige biotine ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, en vitamine C ondersteunt de vorming van collageen voor een normale huid.

Bovendien zijn de flacons van Orthica Strata Fem Tabletten gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor de supplementen van Orthica in een duurzamere verpakking te vinden zijn. Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de consument die zo een bewuste en duurzame keuze kan maken. Orthica Strata Fem Tabletten bieden vrouwen dus niet alleen de benodigde voedingsstoffen voor een gezonde en gevarieerde voeding, maar ook een duurzame en verantwoorde keuze voor het milieu.

Orthica Slaap support

Orthica Slaap support

Orthica Slaap Support is een voedingssupplement dat is ontworpen om de nachtrust te ondersteunen. Het bevat valeriaan en citroenmelisse, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen en bijdragen aan een ontspannen en rustgevende slaap. Bovendien zijn de vegetarische capsules verrijkt met vitamine B5, B6 en B12, die bijdragen tot normale psychologische prestaties. Dit product is daarom een uitstekende keuze voor mensen die een goede nachtrust willen ondersteunen en die zich willen ontspannen na een drukke dag.

Een ander voordeel van Orthica Slaap Support is dat de flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de hoeveelheid plastic afval. Dit maakt het product niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Door te kiezen voor Orthica Slaap Support draag je dus niet alleen bij aan een goede nachtrust, maar ook aan een duurzamere wereld.

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B-50 & C Tabletten is een voedingssupplement dat vitamine B-complex en vitamine C bevat. Het bevat van alle B-vitaminen minimaal 1 x de ADH en is daarom een perfecte aanvulling in drukke perioden. Daarnaast bevat het supplement kelp (1% jodium) en alfalfa. Het is gunstig voor een goede geestelijke balans en voor een normaal concentratievermogen. Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress. Vitamine C helpt bij futloosheid en verhoogt de ijzeropname in het lichaam. Jodium activeert de natuurlijke energie in het lichaam, is van belang voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de normale werking van het geheugen.

Dit supplement is niet alleen effectief, maar ook duurzaam. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en wordt het milieu minder belast. Door te kiezen voor Orthica Balanced B-50 & C Tabletten draag je bij aan zowel je eigen gezondheid als aan een duurzamere toekomst.

Fittergy Nootropic Brain Starter

Fittergy Nootropic Brain Starter

Fittery Nootropic Brain Starter is een supplement dat is ontworpen om u te helpen uw dag energiek te beginnen. Het bevat een uitgebalanceerde formule met aminozuren, plantenextracten, vitamines B3 en B5, groene thee en cafeïne. Deze ingrediënten werken samen om het energieniveau te ondersteunen en uw natuurlijke energie te activeren. Vitamine B3 draagt bovendien bij aan het concentratievermogen, geheugen en de gemoedstoestand. Het supplement is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan extra energie en focus om hun dagelijkse taken uit te voeren.

Een van de voordelen van Fittery Nootropic Brain Starter is dat het een natuurlijke manier biedt om uw energie- en focusniveau te verhogen. Het supplement is ook handig voor mensen die op zoek zijn naar een pre-workout boost of die op zoek zijn naar een alternatief voor koffie of energiedrankjes. Bovendien biedt Fittergy ook losse Nootropic-producten aan, voor wanneer u extra ondersteuning wenst op een specifiek moment van de dag. Met Fittery Nootropic Brain Starter kunt u uw dag vol energie en focus beginnen.

Vitals Vitamine B5 250 mg

Vitals Vitamine B5 250 mg

Vitals Vitamine B5 250mg is een voedingssupplement met een hoge dosering vitamine B5 in zuivere vorm. Vitamine B5 komt voor in diverse voedingsmiddelen, maar soms kan het lastig zijn om voldoende binnen te krijgen. Een supplement kan dan een goede optie zijn om aan de dagelijkse behoefte te voldoen. Het supplement is aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron en zit in een plantaardige capsule. De capsule is gemakkelijk in te nemen en geschikt voor veganisten.

Een van de voordelen van de Vitals supplementen is de nieuwe duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat volledig recyclebaar is. De verpakking draagt zo bij aan een circulaire economie en vermindert de druk op het milieu. Daarnaast worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van landbouwafval als grondstof voor het papier en karton. Het potje en etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door te kiezen voor Vitals Vitamine B5 250mg draagt u bij aan een gezond lichaam én een gezonde planeet.

Orthica Vitamine B5 pantotheenzuur 250

Orthica Vitamine B5 pantotheenzuur 250

Orthica Pantotheenzuur-250 Tabletten bevat een krachtige dosering vitamine B5 die kan helpen bij vermoeidheid en bijdraagt aan een normale hormoonhuishouding. Vitamine B5, ook bekend als panthotheenzuur, ondersteunt het vrijmaken van energie uit vet, koolhydraten en eiwitten in voeding. De vitamine is te vinden in vlees, vis, groente, aardappelen en volkoren graanproducten. Deze tabletten zijn ideaal voor momenten waarop een gezonde en gevarieerde voeding wat lastiger is.

Naast het verminderen van vermoeidheid en moeheid, heeft vitamine B5 ofwel panthotheenzuur nog meer voordelen. Het draagt ook bij aan de normale synthese en metabolisme van steroïdhormonen, zoals testosteron en oestrogeen, en aan de synthese en het normaal metabolisme van vitamine D en sommige neurotransmitters. Tot slot helpt panthotheenzuur ook bij inspanning en spanning en draagt het bij aan de normale weerstand tegen stress. Met de Orthica Pantotheenzuur-250 Tabletten krijgt het lichaam dus een krachtige dosering vitamine B5 binnen om zo de natuurlijke energie te activeren en de gezondheid te ondersteunen.

Orthica Vitamine B 100 SR

Orthica Vitamine B 100 SR

Orthica B12 1000 SR Tabletten is een voedingssupplement dat een krachtige dosering vitamine B12 bevat. Vitamine B12 is van belang voor verschillende processen in het lichaam. Zo draagt het bij aan het vrijmaken van energie uit de voeding, het normaal functioneren van het immuunsysteem en het celdelingsproces. Bovendien is vitamine B12 van belang voor de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt het de normale werking van het zenuwstelsel. Dit maakt Orthica B12 1000 SR Tabletten een goede aanvulling op de voeding, vooral voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten die vaak een verminderde hoeveelheid B12 in hun voeding hebben.

Een ander voordeel van Orthica B12 1000 SR Tabletten is dat het supplement gegarandeerd vrij is van dierlijke ingrediënten. Dit maakt het geschikt voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar een hoogwaardig B12-supplement. Bovendien is de verpakking van het supplement duurzaam. Orthica heeft gekozen voor flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Orthica Stress Vitamine B Complex

Orthica Stress Vitamine B Complex

Orthica Stress B-Complex Tabletten zijn een voedingssupplement dat alle B-vitaminen bevat, waaronder B5, B12, foliumzuur en de actieve vorm van vitamine B6. De B-vitaminen hebben diverse functies in het lichaam, zoals bijdragen aan een normaal energieleverend metabolisme en het verminderen van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B6 draagt ook bij aan de geestelijke veerkracht, leerprestaties en het concentratievermogen, terwijl vitamine B12 gunstig is voor een goede geestelijke balans en energie. Bovendien bevat dit supplement als extra 75 mg vitamine C, dat bijdraagt aan een heldere geest en bij geestelijke inspanning.

Orthica Stress B-Complex Tabletten bevatten geen synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen, en zijn daarom geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dit supplement is een goede keuze voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben bij stressvolle periodes, zoals werkstress of een drukke studieperiode. Het kan ook gunstig zijn voor mensen die zich vaak moe of futloos voelen en voor hen die hun geestelijke prestaties willen verbeteren. Bovendien kan het regelmatig nemen van dit supplement helpen om een gezonde geestelijke balans te behouden en het energieniveau te ondersteunen.

Davitamon Stress & Spanning 8-in-1 Capsules

Davitamon Stress & Spanning 8-in-1 Capsules

Davitamon Stress & Spanning is een hoogwaardig kruidenpreparaat dat momenten van stress, spanning en geestelijke druk helpt te verminderen. Het supplement bevat een unieke combinatie van natuurlijke extracten zoals valeriaan, citroenmelisse en ashwaganda en vitamines B5, B11 en B12. Valeriaan en citroenmelisse dragen bij aan rust en ontspanning en helpen bij stemmingswisselingen. Citroenmelisse is ook goed voor de concentratie, terwijl ashwaganda goed is voor de gemoedstoestand. Vitamine B11 maakt minder stressgevoelig en is samen met vitamine B12 goed voor het geheugen. Vitamine B5, B11 en B12 dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Valeriaan kan ook helpen om lekker te slapen.

Door de natuurlijke extracten en vitamines in Davitamon Stress & Spanning te combineren, kan het supplement helpen om de effecten van stress en spanning op het lichaam te verminderen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij stemmingswisselingen, concentratieproblemen en vermoeidheid. Door de aanwezigheid van valeriaan kan het supplement ook helpen bij slaapproblemen. Bovendien is het supplement gemakkelijk in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten en vitamines is het een veilige en gezonde keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om stress en spanning te verminderen.

Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees

Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees

Davitamon Compleet Weerstand Dragees zijn een complete multi-vitamine, speciaal ontwikkeld om uw lichaam van alle belangrijke vitamines en mineralen te voorzien die het nodig heeft. Deze dragees kunnen een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van uw weerstand en het bevorderen van uw algemene gezondheid. Wanneer u zich vermoeid of futloos voelt, kunnen de vitamines in Davitamon Compleet Weerstand Dragees bijdragen aan extra energie. Bovendien bieden ze ondersteuning bij lichamelijke inspanning en herstelperiodes, waardoor u sneller weer fit wordt en optimaal kunt blijven presteren.

Het regelmatig gebruik van Davitamon Compleet Weerstand Dragees kan vele voordelen bieden voor uw gezondheid en welzijn. Het kan uw immuunsysteem versterken en uw lichaam beschermen tegen ziekten en infecties. Bovendien kan het uw lichaam helpen om voedingsstoffen efficiënter op te nemen, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid. Davitamon Compleet Weerstand Dragees zijn eenvoudig in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Ze kunnen bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl en kunnen helpen om uw lichaam en geest in optimale conditie te houden.

Wat is vitamine B5 / pantotheenzuur?

Vitamine B5, ook bekend als pantotheenzuur, is een in water oplosbare vitamine die voorkomt in alle levende cellen in het lichaam. Voedingsmiddelen met vitamine B5 zijn zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Net als de andere B-vitaminen speelt vitamine B5 essentiële voedingsstof een rol bij de energiestofwisseling, als co-enzym bij energieproducerende chemische reacties.

In het bijzonder is B5 betrokken bij de omzetting van vetten, hormonen en koolhydraten uit het voedsel dat we eten in bruikbare energie die het lichaam op vele manieren gebruikt. Behalve dat vitamine B5 essentieel is voor de aanmaak van rode bloedcellen, helpt het bij de productie van geslachtshormonen en stresshormonen in de bijnieren.

vitamine b5

Waar is vitamine B5 goed voor?

Vitamine B5 is goed voor diverse lichaamsfuncties. Een van de belangrijkste functies is de synthese van co-enzym A, dat betrokken is bij de aanmaak van vetzuren en cholesterol uit voeding. B5 helpt ook de lever om medicijnen en gifstoffen op een veilige manier te metaboliseren.

Vitamine B5 ondersteunt ook een gezond spijsverteringssysteem en helpt het lichaam bij het gebruik van andere vitamines, met name vitamine B2, hoewel er geen bewijs is dat het stress vermindert. Opmerkelijk is ook dat onderzoek heeft aangetoond dat vitamine B5 de verspreiding van acne kan verminderen.

Studies hebben aangetoond dat vitamine B5 als een huidhydratant werkt en het genezingsproces van huidwonden kan verbeteren. Bovendien heeft B5 de potentie om het aantal acne-gerelateerde gezichtsverwondingen te verminderen. Ook zijn er aanwijzingen dat vitamine B5 kan helpen bij het verlagen van cholesterol en triglyceriden in het bloed.

Goed bezig met Vitamine B5.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine B5 kopen

Hoeveel vitamine B5 per dag?

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine B5, maar een adequate inname van 5 milligram voor volwassenen wordt aangeraden. Deze hoeveelheid kan dagelijks uit diverse bronnen worden verkregen.

Negatieve effecten van een hooggedooseerde vitamine B5 pillen zijn vrijwel onbekend. Er is ook geen officiële bovengrens voor inname, maar in westerse landen wordt vijfmaal de aanbevolen hoeveelheid vitamine B5, oftewel 25 milligram, als maximale inname per dag gezien.

Vitamine B5 tekort symptomen?

Vitamine B5 tekort symptomen zie je niet snel, omdat B5 in veel voedingsmiddelen voorkomt. Wanneer het wel gebeurt, kan het verschillende symptomen veroorzaken, zoals:
 

  • Vermoeidheid: Een van de meest voorkomende symptomen van een vitamine B5-tekort is een gevoel van vermoeidheid.
  • Pijn: Sommige mensen kunnen spierkrampen of stijfheid ervaren.
  • Slaapstoornissen: Een vitamine B5-tekort kan slapeloosheid of andere slaapstoornissen veroorzaken.
  • Stemming: Het kan ook leiden tot gevoelens van prikkelbaarheid, depressie en apathie.
  • Spijsverteringsproblemen: Symptomen kunnen ook spijsverteringsproblemen omvatten, zoals misselijkheid, braken en buikkrampen.
  • Huidproblemen: Huidafwijkingen, zoals acne of een brandend gevoel op de huid, kunnen optreden.
  • Neurologische symptomen: In ernstige gevallen kunnen neurologische symptomen zoals gevoelloosheid, tintelingen en spierzwakte zich voordoen.
  • Verhoogde gevoeligheid voor infecties: Mensen met een vitamine B5-tekort kunnen vatbaarder zijn voor infecties.

vitamin b5 zaden

Wat doet vitamine B5 voor de huid?

Vitamine B5 is cruciaal voor huidherstel. Deze vitamine activeert de productie van nieuw weefsel door huidcellen, waardoor huid- en wondgenezing wordt versneld. B5 functioneert ook uitstekend als vochtinbrenger, zelfs bij lage concentraties. Dit zorgt ervoor dat de huid vocht beter vasthoudt, wat bijdraagt aan de vermindering van zichtbare rimpels en het verhogen van huidelasticiteit en zachtheid.

Vitamine B5 pillen kopen kun je ook doen om de belangrijke ontstekingsremmende, antibacteriële en anti-acne eigenschappen, waardoor B5 een veelzijdig supplement is voor de huid. Het fungeert namelijk ook als een krachtige antioxidant en dat geeft deze vitamine een anti-aging effect, wat bijdraagt aan een jeugdiger uitziende huid.

B5

Vragen over haarvitamine supplementen

Vitamine-B5 wordt soms afgekort tot vit b5 en soms haarvitamine genoemd. Heb je vragen over pantethine of wil je weten welke toediengsvorm het meest geschikt voor jou is? Stuur ons dan een bericht op support@vitamines.com.