Keuzehulp

Vitamine B6

Vitamine B6 ondersteunt de hersenfunctie, het immuunsysteem en het transport van zuurstof door het lichaam. Het helpt ook bij de aanmaak van neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine. Voedselbronnen zijn kikkererwten, tofu en runderlever. Vitamine B6 is een van de acht soorten B-vitaminen. De vitamine B groep is belangrijk voor een goede celfunctie. Ze helpen bij de stofwisseling, het aanmaken van bloedcellen en het gezond houden van cellen. Ook bekend als pyridoxine, is vitamine B6 een in water oplosbare vitamine, wat betekent dat het oplost in water. Het lichaam slaat vitamine B6 niet op en geeft een eventueel overschot af in de urine, dus moeten mensen elke dag voldoende vitamine B6 binnenkrijgen uit voeding of je kunt vitamine B6 pillen en vit B6 tabletten kopen op Vitamines.com.

Vitamine B6 kopen

Filter

26 artikelen in Vitamine B6

26 artikelen in Vitamine B6

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex Tabletten is een compleet magnesiumcomplex dat kan worden gebruikt in stressvolle situaties, bij vermoeidheid en ter ondersteuning van de spieren. Het bevat magnesiumtauraat, de eerste keuze voor hersenfunctie, en vitamine B12, dat samen met magnesium werkt bij futloosheid en vermoeidheid. Het bevat ook vitamine D3 in de juiste dosering, folaat en de actieve vorm van vitamine B6 die de opname en werking van magnesium en B12 verbetert. Bovendien zijn alleen de beste opneembare, actieve en natuurlijke vormen van de nutriënten gebruikt, die duurzaam zijn en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties, zoals concentratie, geheugen en gemoedstoestand. Folaat is goed voor het geheugen en draagt bij aan een heldere geest en de weerstand tegen stress. De zwangerschapsvitamine 5-MTHF verbetert de opname en werking van magnesium en vitamine B12. Pyridoxaal-5-fosfaat zorgt voor een verbeterde opname en werking van magnesium. Het is een veilige en actieve vorm van vitamine B6.

Lucovitaal Vermoeide zware benen

Lucovitaal Vermoeide zware benen

Lucovitaal Vermoeide Zware Benen met Muisdoorn is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om te helpen bij vermoeide en zware benen. Het bevat 100 mg elementaire Magnesium uit Magnesiumbisglycinaat per tablet, dat bijdraagt tot een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel, en extra energie biedt bij vermoeidheid. De Magnesiumbisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium met een hoge biologische beschikbaarheid, waardoor het lichaam het goed kan opnemen. De toevoeging van Muisdoorn ondersteunt de bloedcirculatie en biedt verlichting bij zware en vermoeide benen. Daarnaast zijn de tabletten verrijkt met vitamine B3, B6 en Vitamine C, die een ondersteunende rol bieden bij het verminderen van de vermoeidheid in de benen.

De ‘time release’ afgifte van de tabletten zorgt voor een geleidelijke afgifte van de actieve stoffen aan het lichaam, gedurende de dag of nacht. Dit betekent dat de actieve stoffen langzaam worden afgegeven aan het lichaam en niet in één keer. Hierdoor kan het lichaam de actieve stoffen beter opnemen en benutten, wat zorgt voor een langdurige werking. Lucovitaal Vermoeide Zware Benen met Muisdoorn kan daarom een goede keuze zijn voor mensen die last hebben van vermoeide of zware benen en op zoek zijn naar een natuurlijke ondersteuning.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Magnesium bisglycinaat tauraat

Wat is magnesium?
Magnesium is een mineraal. Er bestaan verschillende vormen van magnesium. Iedere vorm van magnesium heeft zijn eigen invloed in het lichaam. Het is dus belangrijk dat je voor de juiste magensium-vorm kiest, afhankelijk van je gezondheidswens.

Wat doet magnesium?
New Care Magnesium bisglycinaat tauraat combineert de eigenschappen van twee verschillende vormen van magnesium, namelijk bisglycinaat en tauraat. Deze combinatie is goed voor een goede gemoedstoestand en de hersenfuncties (concentratie, geheugen, leervermogen) en speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen. Je gebruikt New Care Magnesium bisglycinaat tauraat dus voor een goede geestelijke balans en als je zenuwstelsel ondersteuning kan gebruiken.

New Care Magnesium bisglycinaat tauraat is aangevuld met taurine, glycine en vitamine B6 in de actieve vorm als pyridoxal-5-phosphate (p-5-p). Vitamine B6 ondersteunt de invloed van magnesium op het zenuwstelsel en het mentaal functioneren. New Care Magnesium bisglycinaat tauraat is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bij producten met mineralen is de hoogte van het elementaire gehalte van belang. Dit is het gewicht zonder de verbinding waaraan het mineraal gebonden is, zoals bisglycinaat of tauraat. Het pure gewicht van het mineraal dus. New Care vermeldt in al haar teksten het elementaire gewicht van mineralen. In dit geval is dat per tablet 100mg = 27% van de referentie-inname (RI).

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps is een voedingssupplement dat specifiek gericht is op anti-aging. Het bevat niet alleen vitaminen en mineralen, maar ook andere belangrijke componenten zoals Inositol, PABA, Choline, Betaïne en Bioflavonoïden. Dit voedingssupplement bevat ook actieve B-vitamines en organische mineraalingrediënten. De specifieke ingrediënten in Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps hebben gezondheidsclaims. Zo ondersteunen verschillende ingrediënten het immuunsysteem en het energieniveau. Daarnaast zijn er ingrediënten die bijdragen aan een gezonde huid, haren en bloedvaten en die celbeschermend werken.

Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps kan bijdragen aan het behouden van een gezonde levensstijl. Het supplement kan zorgen voor een aanvulling op de dagelijkse inname van voedingsstoffen en kan bijdragen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Vooral voor mensen die een druk leven hebben en niet altijd de tijd hebben om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen kan dit supplement een uitkomst bieden. Door de gezondheidsclaims van de specifieke ingrediënten kan het supplement ook helpen bij vermoeidheid en het behoud van een gezonde huid en haren. Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps kan dus bijdragen aan een gezonde en vitale levensstijl.

Vitals Vitamine B6 20 mg

Vitals Vitamine B6 20 mg

Vitals Vitamine B6 20mg Capsules is een voedingssupplement op basis van pyridoxal-5’-fosfaat (P-5’-P), de biologisch actieve vorm van vitamine B6. Dit voedingssupplement heeft een ruime dosering en een optimale biologische beschikbaarheid, waardoor het direct actief is in het lichaam en niet eerst hoeft te worden omgezet. Vitamine B6 is betrokken bij vele processen in het lichaam, zoals de vorming van rode bloedcellen, de eiwitstofwisseling en de regulering van hormonen. Bovendien draagt vitamine B6 bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op het zenuwstelsel. Het voedingssupplement is in een plantaardige capsule aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron.

De voordelen van Vitals Vitamine B6 20mg Capsules zijn onder andere de bijdrage aan het normale metabolisme van eiwitten en glycogeen, ondersteuning van het energieniveau, de vermindering van vermoeidheid, de positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem en de bijdrage aan normale hersenfuncties. Vitamine B6 is essentieel voor de gezondheid en het lichaam heeft het dagelijks nodig om optimaal te functioneren. Het supplement heeft een biologisch actieve vorm en een optimale biologische beschikbaarheid, waardoor het snel wordt opgenomen en effectief werkt. De plantaardige capsule en de hulpstof uit natuurlijke bron maken het supplement geschikt voor vegetariërs en mensen met een veganistische levensstijl.

AOV 241 Vitamine B complex 50mg

AOV 241 Vitamine B complex 50mg

AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules zijn een krachtige bron van alle B-vitaminen in één capsule. Deze supplementen ondersteunen verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het energieniveau en verminderen van vermoeidheid, verbetering van de concentratie, leerprestaties en een gezonde geestelijke balans. Het bevat ook vitamine B2, dat helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en het behoud van een gezonde huid. AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules zijn een uitstekende aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Bovendien zijn de flacons van AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door deze keuze draagt het merk bij aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, wat de impact op het milieu vermindert. Ook zijn deze supplementen vrij van hulp- en vulstoffen, wat betekent dat het product alleen de hoogwaardige en zuivere ingrediënten bevat die het lichaam nodig heeft. Door te kiezen voor AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules kiest u niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor een duurzamere toekomst.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Slaap balans

Als je slaap goed is, word je uitgerust wakker en heb je energie voor een nieuwe dag. Er kunnen situaties zijn waarin je slaapfunctie ondersteuning kan gebruiken. In spannende tijden of tijdens drukke werkzaamheden bijvoorbeeld, maar ook bij verdriet, innerlijke onrust en geestelijke inspanning. In uiteenlopende situaties kan New Care Slaap balans met valeriaan, goudpapaver en passiebloem je op natuurlijke wijze helpen om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. New Care Slaap balans is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Griffonia simplicifolia is een West-Afrikaanse klimstruik waarvan de zaden 5-HTP bevatten. 5-HTP is de bouwsteen van serotonine dat weer kan worden omgezet in het hormoon melatonine. New Care Slaap balans bevat griffonia extract gestandaardiseerd op 20% 5-HTP waarmee 50mg 5-HTP per capsule wordt geleverd.

Valeriaan heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie en helpt om lekker te slapen. Als goede bijkomstigheid houdt het je geest helder en is gunstig voor een goede geestelijke balans. New Care Slaap balans bevat valeriaan extract gestandaardiseerd op 0,3% valereenzuur.

Goudpapaver is een kruid dat in de volksmond bekend staat onder de toepasselijke naam ‘slaapmutsje’. Goudpapaver ontspant en is rustgevend. Het helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid en ondersteunt het behoud van een natuurlijke, gezonde nachtrust.

Passiebloem is een natuurlijk rustgevend kruid dat helpt om lekker te slapen. Het werkt bovendien ontspannend en zorgt dat je evenwichtig bent in stress-situaties. Dit heeft een gunstige invloed op je nachtrust. Foliumzuur ondersteunt de invloed van passiebloem in stress-situaties.

New Care Slaap balans is aangevuld met vitamine B1, B3, B6, B12 en magnesium. Deze stoffen spelen een belangrijke ondersteunende rol. Ze zijn namelijk goed voor het zenuwstelsel en een goede geestelijke balans. Bovendien ondersteunen ze bij geestelijke inspanning en zijn goed voor de gemoedstoestand. Dit draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt het energieniveau, zodat je overdag goed kunt blijven functioneren.

Orthovitaal Ortho Multi Vrouw

Orthovitaal Ortho Multi Vrouw

Orthovitaal Ortho Multi Vrouw Vegicaps is een hooggedoseerd multivitamine-supplement dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Het bevat vitaminen, mineralen en andere belangrijke ingrediënten zoals Inositol, PABA, Choline, Betaïne en Bioflavonoïden. Het bevat actieve B-vitaminen en organische mineraalingrediënten zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Orthovitaal heeft bovendien een tocoferolen mix van natuurlijke tocoferolen, waaronder alfa, beta, gamma en delta tocoferolen. Dit maakt het supplement een uitstekende keuze voor vrouwen die hun gezondheid en energieniveau willen ondersteunen.

Dit supplement bevat verschillende ingrediënten die belangrijk zijn voor de gezondheid van vrouwen. Zo ondersteunen folaat, ijzer, koper, seleen, zink, vitamine A, B12, B6, C en vitamine D het immuunsysteem. Daarnaast ondersteunen biotine, calcium, fosfor, ijzer, jodium, koper, magnesium, mangaan, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en vitamine C het energieniveau. Biotine, seleen en zink dragen bij aan gezond haar, terwijl jodium, biotine, vitamine B3, B2, A, C en zink belangrijk zijn voor een gezonde huid. Koper, mangaan, vitamine B2, selenium en vitamine C zijn celbeschermend, terwijl folaat, ijzer, magnesium, vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en vitamine C helpen bij vermoeidheid.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans draagt dankzij de aanwezigheid van vitamine B6 bij aan de regulering van de hormonale activiteit. De formule bestaat uit een ochtend tablet (wit) en een avond tablet (bruin). Naast vitamine B6 is een combinatie van plantextracten, vitaminen en mineralen toegevoegd.

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. Adaptogenen zijn stoffen die het aanpassingsvermogen van je lichaam én geest ondersteunen en je lichaam helpen omgaan met wisselende omstandigheden. Zo zijn adaptogenen opbeurend bij ups en downs, ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid, helpen je om alert te blijven, zijn rustgevend en helpen ontspannen in stress-situaties.

Salie ondersteunt een normale en regelmatige menstruatie. Het helpt als je prikkelbaar bent vóór de menstruatie, bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en bij ongemakken rondom de menstruatie. Salie helpt tevens bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Een goede doorbloeding is gunstig voor de vitaliteit, het geheugen en de concentratie.

Saffraan wordt van oudsher toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. Zo ondersteunt saffraan net als salie een normale en regelmatige menstruatie en staat erom bekend dat het opbeurend is als je somber of neerslachtig bent.

Rode klaver is een goede bron van isoflavonen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die fyto-oestrogenen aanmaken. Door de aanwezigheid van deze fyto-oestrogenen, ondersteunt rode klaver bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Het mineraal magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Samen met vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpt magnesium bij vermoeidheid en draagt bij aan de fitheid.

Vitamine B3, B5, B12, biotine en foliumzuur helpen voor een goede geestelijke balans en zijn goed voor het geheugen en de concentratie. Vitamine B2, B3, B6, B12 en biotine zijn goed voor het zenuwstelsel.

Vitamine B5 draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B5 draagt ook bij aan een normale synthese (opbouw) en een normaal metabolisme (stofwisseling) van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters. Voorbeelden van belangrijke neurotransmitters zijn dopamine, adrenaline en serotonine.

Zink helpt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Het draagt ook bij aan een normale hormoonhuishouding. Koper en mangaan dragen bij aan de instandhouding van normale bindweefsels. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

Fittergy Multi Health Zwanger

Fittergy Multi Health Zwanger

Fittergy Multi Health Zwanger Capsules is een hoogwaardige multi-vitamine speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen en vrouwen met een zwangerschapswens. De zorgvuldig samengestelde formule bevat diverse actieve B-vitaminen, organische mineralen, en een tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen, die samen een complete multi vormen. Het product is verrijkt met extra foliumzuur en ijzer, essentiële voedingsstoffen die van groot belang zijn voor de gezondheid van moeder en kind. Door de toevoeging van vitamine C, choline en B12 ondersteunt het supplement ook het immuunsysteem en de energiehuishouding van de zwangere vrouw.

De Fittergy Multi Health Zwanger Capsules bevatten alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten en worden met grote zorg samengesteld. Door het gebruik van organische mineralen zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, en mangaancitraat, wordt de opname van deze mineralen door het lichaam vergemakkelijkt. De toevoeging van natuurlijk voorkomende tocoferolen maakt deze multi-vitamine uniek en nog completer. Het product wordt bovendien geproduceerd volgens de strenge kwaliteitseisen van Fittergy en is vrij van onnodige vulstoffen, bindmiddelen en kunstmatige toevoegingen.

Fittergy Multi Health Sport

Fittergy Multi Health Sport

Fittergy Multi Health Sport Capsules is een bijzondere multi-vitamine van uitstekende kwaliteit. De formule bevat diverse actieve B-vitamines en organische mineralen, zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Daarnaast bevat Fittergy als een van de weinige multi formules een mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen, namelijk de alfa, beta, gamma en delta tocoferolen. Dit maakt de formule uniek en compleet. Antioxidanten en magnesium maken de Fittergy Multi Health Sport Capsules nog krachtiger.

De Fittergy Multi Health Sport Capsules hebben diverse voordelen. Zo kunnen ze bijdragen aan het behoud van sterke botten en tanden, het behoud van een gezonde huid en haar en het behoud van een normale spierfunctie. Daarnaast kunnen ze de weerstand ondersteunen en vermoeidheid verminderen. De capsules zijn dus niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die behoefte heeft aan een gezonde dosis vitaminen en mineralen. Door de hoogwaardige kwaliteit van de formule en de natuurlijke tocoferolen mix is de Fittergy Multi Health Sport Capsules een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een complete multi-vitamine.

Lucovitaal Alle 20 Aminozuren Compleet

Lucovitaal Alle 20 Aminozuren Compleet

Lucovitaal Aminozuren Compleet & Vitamine B6 is een voedingssupplement dat alle 20 essentiële aminozuren bevat in één capsule, waarmee het uw lichaam voorziet van de belangrijkste bouwstenen van proteïne en spierweefsel. Aminozuren zijn van essentieel belang voor ons lichaam, omdat ze een belangrijke rol spelen in de werking van onze organen, klieren, pezen en aders. Ze zijn ook van vitaal belang voor het herstel van weefsel, zoals spieren, botten, huid en haren. Door dit supplement te nemen, kunt u er zeker van zijn dat u voldoende aminozuren binnenkrijgt om uw lichaam goed te laten functioneren.

Een ander belangrijk ingrediënt van Lucovitaal Aminozuren Compleet & Vitamine B6 is vitamine B6. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor de energievoorziening in uw spieren, maar heeft ook andere voordelen voor uw lichaam. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van uw immuunsysteem. Bovendien draagt het bij aan de activiteit van hormonen in uw lichaam en ondersteunt het de normale werking van uw zenuwstelsel en geestelijke veerkracht. Door Lucovitaal Aminozuren Compleet & Vitamine B6 te nemen, krijgt u dus niet alleen alle essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft, maar ook extra voordelen door de toevoeging van vitamine B6.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B6 B12 Foliumzuur

Wat is vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur?
New Care B6 B12 Foliumzuur bevat een krachtige dosering van de actieve vormen van vitamine B12 (methylcobalamine en adenosylcobalamine), de actieve vorm van vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) en de biologisch actieve vorm van foliumzuur (Quatrefolic®) voor een goede benutting in het lichaam. Door de doseervorm in zuigtablet is het product makkelijk in gebruik. New Care B6 B12 Foliumzuur bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong waarmee het ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

In deze formule zijn vitamine B6, B12 en foliumzuur samen ondergebracht in een zuigtablet, omdat deze drie vitaminen elkaars invloed in het lichaam ondersteunen. Samen zijn ze betrokken bij talrijke processen die zich in ons lichaam afspelen. Een aanvulling van dit trio B-vitaminen heeft dan ook een brede activiteit.

Wat doet vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur?
Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur spelen alle drie een rol in de productie en afbraak van homocysteïne en zijn van belang voor de vorming van rode bloedcellen. Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur dragen ook bij aan een heldere geest en zijn goed voor het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt dit drietal het immuunsysteem en helpt bij vermoeidheid. Vitamine B6 en vitamine B12 geven ook nog eens een extra steuntje aan je energieniveau. Vitamine B12 ondersteunt bovendien de opbouw van zenuwcellen en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Foliumzuur is belangrijk voor vrouwen die zwanger willen worden. Het draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van het ongeboren kindje.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B Complex

B-vitaminen werken in het lichaam met elkaar samen, maar iedere B-vitamine heeft ook zijn eigen functies. Het is daarom belangrijk om een uitgebalanceerd B-complex te gebruiken. New Care B complex bevat zo’n uitgebalanceerde combinatie van alle B-vitaminen samen met de daaraan verwante stoffen choline, inositol en PABA.

Voor vitamine B2, B3 en B5 is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. Voor vitamine B6, B12 en foliumzuur is uitsluitend de biologisch actieve vorm verwerkt voor een goede benutting van deze ‘moeilijke’ vitaminen in het lichaam. New Care B complex is geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B Complex Forte is een hooggedoseerd B-complex dat alle B-vitaminen bevat, waaronder B6 in de actieve vorm, en diverse mineralen, valeriaanextract en vitamine C ter ondersteuning van de weerstand. Dit supplement is ideaal voor mensen die regelmatig sporten of zwaar lichamelijk of geestelijk werk verrichten en een extraatje kunnen gebruiken. Vitamine B2, B3, B5, B6, foliumzuur en vitamine B12 helpen vermoeidheid te verminderen, terwijl foliumzuur bijdraagt aan de weerstand tegen stress. Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en draagt bij aan een heldere geest. De tabletten zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie.

Een ander voordeel van Orthica Stress B Complex Forte is dat het ook choline bevat, wat de reinigende werking van de lever ondersteunt. Daarnaast ondersteunen vitamine B1, B3, B6, B12 en biotine het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het gebruik van gerecycled plastic vermindert de druk op het milieu en draagt bij aan duurzaamheid. Door de hooggedoseerde samenstelling van het B-complex biedt het supplement een krachtige ondersteuning voor mensen die een extraatje nodig hebben tijdens intensieve lichamelijke of geestelijke inspanning. Dankzij de toevoeging van mineralen, valeriaanextract en vitamine C is dit supplement compleet en veelzijdig.

Orthica Strata fem

Orthica Strata fem

Orthica Strata Fem Tabletten is een complete multi-vitamine met een hoge dosering ijzer die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen. Vrouwen hebben vaak specifieke behoeften aan voedingsstoffen zoals foliumzuur en vitamine D, met name tijdens de zwangerschap. De tabletten van Strata Fem ondersteunen vrouwen van menstruatie tot aan de overgang en bevatten 2 keer de dagelijkse hoeveelheid foliumzuur en vitamine D. Naast alle toegevoegde vitaminen bevat het ook druivenpitextract dat de huid beschermt tegen veroudering. Daarnaast is Orthica Strata Fem Tabletten hoog in ijzer, wat bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Vitamine B2, B3, B5 en B6 dragen bij aan het verminderen van vermoeidheid en B6 draagt tevens bij aan de regulering van de hormonale activiteit. Ook zijn selenium en zink goed voor haar en nagels, terwijl selenium, biotine, koper en zink het behoud van glanzend haar bevorderen. Het aanwezige biotine ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, en vitamine C ondersteunt de vorming van collageen voor een normale huid.

Bovendien zijn de flacons van Orthica Strata Fem Tabletten gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor de supplementen van Orthica in een duurzamere verpakking te vinden zijn. Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de consument die zo een bewuste en duurzame keuze kan maken. Orthica Strata Fem Tabletten bieden vrouwen dus niet alleen de benodigde voedingsstoffen voor een gezonde en gevarieerde voeding, maar ook een duurzame en verantwoorde keuze voor het milieu.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat is vitamine B6?

Vitamine B6 is voedingsstof in het vitamine B-complex die het lichaam in kleine hoeveelheden nodig heeft om te functioneren en gezond te blijven. Vitamine B6 helpt zenuwen en huid gezond te houden, infecties te bestrijden, de bloedsuikerspiegel normaal te houden, rode bloedcellen te produceren, en sommige enzymen goed te laten werken.

Vitamine B6 is een groep verwante verbindingen (pyridoxine, pyridoxal en pyridoxamine) die voorkomt in granen, bonen, erwten, noten, vlees, gevogelte, vis, eieren en bananen. Vitamine B6 is in water oplosbaar (kan oplossen in water). Te weinig vitamine B6 kan mond- en tongpijn en zenuwstoornissen veroorzaken. Vitamine B6 wordt onderzocht bij de preventie van het hand-voet syndroom.

vitamine b6

Wat doet vitamine B6?

Vitamine B6 speelt als één van de acht soorten vitamine B een sleutelrol bij het goed laten functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel. Zo is vitamine B6 is betrokken bij de productie van hemoglobine, het eiwit in het bloed dat zuurstof door het hele lichaam vervoert. Vitamine B6 is ook nodig voor een goede hersenontwikkeling (bij kinderen) en hersenfunctie (bij mensen van alle leeftijden).

Vitamine B6 helpt het lichaam de hormonen serotonine (dat de stemming regelt) en noradrenaline (dat je lichaam helpt met stress om te gaan) aan te maken. Vitamine B6 helpt het lichaam ook om melatonine aan te maken, wat belangrijk is voor het reguleren van je interne klok en je slaap. Bovendien wijst steeds meer onderzoek erop dat voldoende B6 ook belangrijk is voor ouder wordende hersenen.

Kleine studies suggereren dat de combinatie van vitamine B6, B12 en foliumzuur een rol kan spelen bij het vertragen van cognitieve achteruitgang en leeftijdsgebonden geheugenverlies, wat reden is om te vermoeden dat de vitamines het risico op beroerte, de ziekte van Alzheimer en depressie kunnen helpen verminderen.

Goed bezig met Vitamine B6.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine B6 kopen

Hoeveel vitamine B6 per dag?

De dagelijkse minimum hoeveelheid vitamine B6 voor een volwassene is 1,5 mg. Deze dosis is essentieel is voor je welzijn. Vitamin B6 speelt een cruciale rol in diverse lichaamsfuncties zoals de productie van bloedcellen, een optimale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Wat betreft vitaminesupplementen heeft de EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, bepaald dat de maximale veilige hoeveelheid vitamine B6 die dagelijks kan worden ingenomen, 25 milligram bedraagt.

vitamin b6

Vitamine B6 tekort symptomen?

Er zijn veel symptomen die kunnen wijzen op een (mogelijk) vitamine B6 tekort. Een eerste symptoom kan vermoeidheid zijn, veroorzaakt door een verstoorde productie van hemoglobine, wat kan leiden tot bloedarmoede, gekenmerkt door zwakte en kortademigheid. Daarnaast kan een tekort stemmingswisselingen en depressie veroorzaken, doordat vitamine B6 essentieel is voor de productie van neurotransmitters die onze stemming reguleren.

Verder kan een vitamin B6 tekort leiden tot huid- en mondaandoeningen door verstoring van de collageensynthese. Hierdoor kunnen aandoeningen als dermatitis en glossitis ontstaan. Een verzwakt immuunsysteem kan eveneens een teken zijn van een vitamine B6-tekort, vanwege de vitamine’s rol in de productie van witte bloedcellen.

Een vitamine B6 tekort kan ook het risico op hart- en vaatziekten verhogen door de regulatie van homocysteïne te verstoren. Tot slot kan een gevoel van tintelingen en pijn in handen en voeten wijzen op perifere neuropathie. Het is vanzelfsprekend altijd belangrijk om bij een tekort je huisarts te raadplegen die ook kan vertellen of vitamine B6 kopen in jouw situatie zinvol is.