Vitakruid Vitamine D3 25mcg

 • 120 Tabletten
 • 120 Tabletten

14.37

Op voorraad
€0.12 per tablet

Extra vitamine D is voor bijna iedereen nodig
In Nederland is de zon slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander noodzaak in plaats van luxe, vooral in de maanden die wat donkerder zijn. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos.* Vitamine D3 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem*

 • Hoge dosering, 25 mcg per tablet
 • Best opneembare vitamine D
 • Slechts 1 klein tablet per dag voor je vitamine D behoefte

Anderen kochten ook

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dagdosering van 1 tablet: RI*

Vitamine D3 25 mcg 500%

* Referentie-inname

Ingrediënten

Microkristallijne cellulose (vulmiddel), Calciumwaterstofosfaat (vulmiddel), Magnesiumstearaat (antiklontermiddel), Vitamine D3 (cholecalciferol)

Gebruik

1 x daags 1 tablet, tenzij anders wordt voorgeschreven.

Etiket

Extra vitamine D is voor bijna iedereen nodig

In Nederland is de zon slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander noodzaak in plaats van luxe, vooral in de maanden die wat donkerder zijn. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos.*

Vitakruid Vitamine D3 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem*

De zonvitamine zorgt voor een verhoogde opname van calcium in de botten, is goed voor het celdelingsproces en de spieren.* Bovendien heeft de in onze huid aangemaakte vitamine een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt het voor het behoud van sterke botten.*

Best opneembare vorm vitamine D

De vormen ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3) zijn namelijk respectievelijk te vinden in paddenstoelen en voeding van dierlijke oorsprong. De vorm die je consumeert uit dierlijke producten (vitamine D3) is zelfs exact dezelfde vitamine D die onze menselijke huid aanmaakt, en daarom de meest biologisch beschikbare vorm voor ons verteringsgestel.

Slechts één tablet

Vitamine D3 – 25 mcg van Vitakruid is het basissupplement voor een gezonde vitamine D-inname. We raden u in eerste instantie aan één van de Multi’s Dag & Nacht te gebruiken. De Multi’s Dag & Nacht voorzien je in de meeste gevallen namelijk al van je dagelijkse vitamine D-behoefte. Plus, jouw lichaam krijgt bij gebruik van één van de Multi’s Dag & Nacht naast voldoende vitamine D3 een breed scala aan verscheidende andere gezondheidsbevorderende nutriënten binnen.

Hogere dosering voor specifieke doelgroepen

Er bestaan echter specifieke doelgroepen, zoals senioren of mensen met een donkere huidskleur, die baat hebben bij een vitamine D3-inname van 50 mcg per dag of meer. Vitamine D3 – 25 mcg kan in deze gevallen naast de de Multi’s Dag & Nacht geslikt worden.

Kleine tablet

De vitamine D3 – 25 mcg tabletten zijn uiterst klein. We praten over een doorsnee van slechts zeven millimeter, een gemiddeld gewicht van 125 milligram en een dikte van rond de drie millimeter. Zelfs het doorslikken van meerdere tabletten tegelijk hoeft dus geen enkel probleem vormen!

* Goedgekeurde gezondheidsclaims vitamine D:

 • Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
 • Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
 • Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
 • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
 • Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid Vitamine D3 25mcg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is Vitamine D3?

Vitamine D zorgt voor de opname van kalk uit het voedsel en ook fosgaat. Deze zijn nodig voor de opbouw van botten en het gebit. Vitamine D3 kan je gebruiken bij een vitaminegebrek en bij botontkalking.

 

 • Vitamine D is het meest voorkomende tekort onder vitamines
 • Belangrijk om calcium in je lichaam op te nemen
 • Helpt bij een goede werking van de spieren

 

Gevolgen van een vitamine D3-tekort?

Een tekort aan vitamine D3 kan rachitis bij kinderen veroorzaken. Deze ziekte zorgt voor afwijkingen aan het skelet. Bij volwassenen en ouderen kan door een vitamine D3-tekort op lange termijn botontkalking, osteoporose of spierzwakte optreden.

Vitamine D3 draagt onder meer bij tot de opname van calcium en fosfor uit je voeding en zorgt zo voor een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed. Vitamine K2 zorgt vervolgens voor de juiste distributie van calcium in je hele lichaam.

 

Wanneer D3 innemen?

Vitamine D is vet oplosbaar net als vitamines A, E en K. Daarom neem je deze vitamine het beste op bij een maaltijd omdat daar wat vet in zit. Zo kan je voeding je helpen het supplement op te nemen.

 

 

Hoeveel vitamine D3 en K2?

De aanbevolen hoeveelheid Vitamine D3 en K2:

Deel van de bevolkingADH vitamine D3ADH vitamine K2 (ug)
Jongeren 9-18 jaar600 UI of 15 μg60 μg
Volwassenen tot 70 jaar600 UI of 15 μg75 μg
Vrouwen boven de 70 jaar800 UI of 20 μg90 μg
Mannen boven de 70 jaar800 UI of 20 μg120 μg

 

Wat zijn de bijwerkingen van Vitamine D3?

Er zijn eigenlijk geen bijwerkingen bekend. Het is niet onmogelijk geen bijwerkingen te krijgen van Vitamine D3, maar de kans bij normaal gebruik is bijzonder klein.
Bijwerkingen door te veel vitamine D3
 • jeuk en huiduitslag.
 • maag- darmklachten zoals overgeven, diarree of net verstopping en misselijkheid.
 • hoofdpijn.
 • duizeligheid.
 • droge mond.
 • spierpijn en botpijn.
 • hartkloppingen.

Bijwerkingen door te veel vitamine D3 • jeuk en huiduitslag. • maag- darmklachten zoals overgeven, diarree of net verstopping en misselijkheid. • hoofdpijn. • duizeligheid. • droge mond. • spierpijn en botpijn. • hartkloppingen" } },{ "@type": "Question", "name": "Wanneer D3 innemen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Vitamine D is vet oplosbaar net als vitamines A, E en K. Daarom neem je deze vitamine het beste op bij een maaltijd omdat daar wat vet in zit. Zo kan je voeding je helpen het supplement op te nemen." } },{ "@type": "Question", "name": "Waar zit vitamine D3 in?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Vitamine D3 zit in dierlijke producten en B2 in plantaardige. Bronnen van D3 zijn vis, vlees, eieren en margarine en halvarine. Vette vis is de grootste bron van vitamine D3. Zoals zalm, paling, makreel, sprot of haring." } }] }

Waarschuwingen

1 x daags 1 tablet, tenzij anders wordt voorgeschreven.

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk