Wat is een trillend oog?

Wat zijn mogelijke oorzaken van een trillend ooglid?

Heb je som last van een ooglid dat trilt? Er is helaas weinig te doen aan het vervelende gevoel van een trillend ooglid. Doordat de zenuw in de oogspier kramp krijgt ontstaat het trillend ooglid. Het stopt vaak van zichzelf omdat het een spasme is. Je moet je levensstijl aanpassen op het moment dat je voortdurend last hebt van een trillend ooglid. Een trillend oog kan het gevolg zijn van de volgende oorzaken.

Grote hoeveelheden cafeïne

De trilfunctie van de ogen kunnen worden aangetast op het moment dat je teveel koffie drinkt. Het is algemeen bekend dat cafeïne niet altijd goed is voor de gezondheid. Cafeïne zorgt bijvoorbeeld voor de activatie van bepaalde spieren in het lichaam, verhoogt de hartslag en stimuleert de stofwisseling.

Lees ook: In welke voeding zit IJzer?

Cafeïne kan er dus ook voor zorgen dat de spieren in de oogleden geactiveerd worden. Drink je veel koffie en merk je dat je ooglid trilt? Probeer dan dagelijks minder koffie binnen te drinken. 

Het ervaren van stressvolle situaties

Ervaar je op je werk bijvoorbeeld vaak stressvolle situaties? Het trillen van het ooglid kan een reactie zijn op het ervaren van stress. Het lichaam reageert in stressvolle situaties op diverse manieren omdat het onder spanning komt te staan. Een trillend ooglid kan vanuit het lichaam een waarschuwing zijn waarmee het wil aangeven dat je even een tandje terug moet schakelen.

Lees ook: Vitamines voor een goede nachtrust?

Probeer wat rustiger aan te doen en meer tijd voor jezelf vrij te maken op het moment dat je veel stress ervaart. Ontspanning is ontzettend belangrijk om het lichaam rust te geven van de stressvolle situaties die je ervaart.

Reactie op een allergie

Een trillend ooglid kan een reactie zijn bij mensen die allergieën hebben zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Er gebeurd veel met de ogen op het moment wanneer je allergieën hebt. Een trillend ooglid kan er het gevolg van zijn net zoals droge ogen, ogen die opzwellen of waterige ogen. Heb je geen vastgestelde allergieën, ervaar je voor je gevoel weinig stress en drink je weinig cafeïne? Raadpleeg dan je huisarts voor advies.

Geschreven door
Anouk van der Laan
author,contributor,administrator
Alle artikelen van Anouk van der Laan

Top 3 Vitamine pillen

New Care Zwarte knoflook plus

#1
New Care Zuurvrije C1000

60 tabletten
  • Gebufferd, ondersteunt het immuunsysteem
  • Vitamine C is een belangrijk antioxidant
  • ondersteunt het immuunsysteem
17.50
Bekijk product
New Care Zwarte knoflook plus

#2
New Care Vitamine D3 75mcg

100 capsules
  • hooggedoseerde formule in kokosolie voor een goede opname
20.95
Bekijk product
New Care Zwarte knoflook plus

#3
New Care Vitamine D3 25mcg

100 capsules
  • extra aanvulling in kokosolie voor een goede opname
14.95
Bekijk product
Bekijk meer Vitamine pillen
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk