Waar is vitamine A goed voor?

Waar is vitamine A goed voor?

Vitamine A is goed voor de weerstand en retinol, wat een vorm van vitamine A is, is goed voor de huid. Ook helpt vitamine A goed bij de instandhouding van je gezichtsvermogen, zoals het beter kunnen kijken tijdens de schemering en tegen droge ogen.

Waar helpt vitamine A nog meer voor?

Vitamine A zou je bijna Vitamine Alles kunnen noemen, want het heeft heel veel belangrijke taken in je lichaam. Zo helpt vitamine A bij het ondersteunen van de groei bij kinderen. Maar ook bij de instandhouding van een gezonde huid, gezond haar en sterke nagels.

Vroegtijdige huidveroudering

Vitamine A is zelfs goed om een vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en helpt een goed ijzergehalte in je bloed te behouden. Ook ondersteunen A vitamines je immuunsysteem en helpt het vrouwen bij de ontwikkeling van het ongeboren kindje.

Hoe herken je een vitamine A tekort?

Een tekort aan vitamine A herken je aan huidproblemen, dof haar, nachtblindheid en in het ergste geval zelfs blindheid. Het goede nieuws is dat een vitamine A tekort niet vaak voorkomt, want als je gezond eet krijg je automatisch genoeg vitamine A binnen.

Vitamine A supplement

Mensen met een vitamine A tekort kunnen overigens kiezen om een vitamine A supplement te nemen. Ook in multivitamines vind je vaak vitamine A. Wanneer je denkt dat je een vitamine A tekort hebt kun je het beste contact opnemen met je huisarts.