Met de stevige inflatie van tegenwoordig zul je zien dat (uiteindelijk) ook vitamines nog duurder in prijs worden. Daarmee komt de vraag ook op: waarom zijn vitamines zo duur? In dit artikel gaan we verder in op de achtergrond van vitamine prijzen.

Dure vitamine pillen

Wanneer je in het vitamineschap van de drogist of Vitamines.com kijkt, zul je zien dat verschillende vitamines ook onder verschillende namen en merken wordt verkocht. Maar heeft de prijs ook invloed op de werking van een goede vitaminepil?

De prijsverschillen tussen vitaminen van A-merken en ‘huismerken’ kunnen aanzienlijk zijn. Soms betaal je wel 15 euro meer voor een potje vitaminen van een bekend A-merk.

Zijn dure vitamine pillen beter?

Tijd om antwoord te geven op de hamvraag: zijn dure vitamine pillen dan ook beter? Volgens sommige farmacologen zijn duurdere vitamines niet beter dan goedkopere vitamines. Enkele farmacologen stellen dat een eenvoudig preparaat net zo goed is als een A-merk.

Speciale vitamines

Toch zijn hier wel enkele kanttekeningen bij te stellen. Zo zijn sommige vitamines voor een specifieke doelgroep gemaakt, waardoor ze ook duurder zijn om te produceren. Je betaalt dan niet alleen voor het specifieke merk, maar ook voor het specifieke doel waarvoor deze is beoogd.

Conclusie

Goedkope vitamine pillen kunnen inderdaad goed zijn, als er maar geen onnodige vul en hulpstoffen inzitten. Daarnaast is het raadzaam nooit boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen, want ‘hoe meer vitamines, hoe beter’ geldt zeker niet voor vitaminepillen.

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk