Welke vitamine zit in spinazie?

Spinazie is en populaire groenten geworden en wordt tegenwoordig in allerlei gerechten verwerkt. Niet alleen om dat deze groenten ontzettend lekker is, maar ook omdat deze groente onwijs veel vitamines bevat.

Spinazie is een bron van Vitamine C

Onze gezondheid en immuunsysteem zijn erg belangrijk. Vitamine C draagt hieraan bij. Vitamine C heeft nog veel meer voordelen:

  • Vitamine C houdt de huid stevig, gezond en. Een vitamine C tekort kan het ontstaan van rimpels in de hand werken.
  • Vitamine C bevordert de opname van non-heemijzer. Dit is een type ijzer dat veel te vinden is in plantaardige voeding.
  • Vitamine C helpt calcium en vitamine D om beter hun werk te kunnen doen. Dit draagt bij aan sterke botten.
  • Vitamine C werkt als een antioxidant.

Spinazie en bescherming tegen oxidatieve stress

Spinazie bevat veel antioxidanten. Wekelijks spinazie eten helpt je lichaam zich te beschermen tegen oxidatieve stress. Hiermee wordt het schadelijke effect van vrije radicalen bedoeld. Tegenwoordig krijgen we veel te maken met vrije radicalen. Oxidatieve stress vergroot het risico op allerlei aandoeningen.

3. Spinazie? Het zit vol met mineralen!

Spinazie zit bomvol met mineralen! Hieronder kan je verstaan; ijzer, calcium, magnesium en kalium. Deze mineralen zijn goed voor ons lichaam voor verschillende redenen.

·      Ijzer is essentieel voor de aanmaak van onze rode bloedcellen. Ijzer speelt ook een rol bij ons immuunsysteem en bij de productie van energie in onze cellen.

·      Calium helpt het lichaam bij sterke botten. Maar ook bij een gezond gebit en goede werking van onze spieren. Het helpt bij het transport van andere verschillende mineralen in ons lichaam.

·      Magnesium is een mineraal wat wij nodig hebben voor gezonde botten en gezonde spieren. Daarnaast hebben wij dit mineraal nodig voor de energie productie van onze cellen. Magnesium beïnvloedt nog talloze processen in ons lichaam die allemaal bijdragen aan de aanmaak van meer dan 300 verschillende enzymen.

·      Kalium helpt het lichaam om de bloeddruk gezond te houden. We hebben dit mineraal nodig voor een gezonde spier- en zenuwfunctie. Kalium is een tegenhanger van natrium, wat bekend staat als een bloeddruk verhogend mineraal.

4. Voor een gezonde bloeddruk

Spinazie zit vol met vitamine K. Vitamine K staat vooral bekend omdat de vitamine helpt bij de bloedstolling. De laatste tijd wordt er ook meer bekend over Vitamine K bij sterke botten en tanden. Vitamine K is namelijk een transportmiddel voor calcium. Vitamine K kan ook aderverkalking tegengaan. Dit is een belangrijke factoor voor hart- en vaatziektes.

5. Spinazie en gezond afslanken?

Als je wilt afvallen. Dan kan je rustig spinazie eten. Spinazie is namelijk erg laag in calorieën. Maar vergis je niet, spinazie zit bomvol voedingsstoffen en mineralen. Daarnaast is spinazie ook een bron van vezels. Vezels helpen je om jezelf langer vol te voelen. Let wel op, om veel vezels binnen te krijgen met spinazie moet je een behoorlijke hoeveelheid eten.

Tags: welke, vitamines, spinazie

Diepvriesspinazie, spinazieblaadjes of spinaziesalade?

Veel mensen houden van spinazieblaadjes in een spinaziesalade. Andere steekwoorden zijn voedingssupplementen, spinaziemaal, kaas, smoothie gerookte zalm paddenstoelen en natuurlijk bladgroente van spinazie.

Waarom spinazie in je salade?

Vergeet ook niet diepvriessalade en vitamine b2 in een soep of gebakken taco. Ongezond is natuurlijk mayonaise. Tags zijn rode bietjes, pasta, tostada en natuurlijk carpaccio bacon met een goede voedingswaarde.

De meeste mensen houden van spinazieblaadjes in spinaziesalade.

Spinaziesalade vol bladgroente met genoeg voedingswaarde?

Men schrijft online dat ook vitamine d-tekort en ook een reden kan zijn. Haartransplantaties zijn wel een middel om de symptomen te bestrijden.

Welke vitaminen in spinazie

  • Vitamine C
  • Vitamine K
  • Spinazie

Wie meer wil weten over dit onderwerp als vegan lees dan meer over deze groente alsmede rabarber, couscous, foliumzuur en dit alles voor spinazie vitaminen als superfood. Andere woorden zijn maagzweren, gezichtsvermogen, vegan en vergetarisch.


Het beste wat je kunt doen qua welke vitaminen in spinazie is zo gezond mogelijk eten en de juiste supplementen nemen.

Andere vitaminen voor de gezondheid zijn vitamine A in de juiste concentratie.

Dave Leusink

Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines, supplementen en algemene gezondheidsvragen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin.
Meer advies van Dave Leusink
Vitamine pillen bestsellers