Het is juli, de zomervakantie staat op het punt om te beginnen. Veel mensen gaan er dan op uit, nemen een duik of maken een flinke fietstocht. Je moet er natuurlijk wel voldoende energie voor hebben. Wist je dat vitaminen en mineralen je ook energie kunnen geven?

Vitamine B

Als je de afgelopen tijd nog niet veel buiten bent geweest, kan je vitamine B ‘accu’ wat leger zijn. Het opladen van je vitamine B accu kun je doen via een supplement die je tevens helpt bij de verbranding van het eten. Dankzij deze verbranding komt er ook weer meer energie vrij voor al je zomer plannetjes.

Vitamine C, koper en ijzer

IJzer kun je vinden in hemoglobine, dit is de rode kleurstof in het bloed. Hemoglobine zorgt ook voor het transport van zuurstof door je hele lichaam, wat nodig is om je fit en energiek te voelen. Een ijzer tekort kan vervelende problemen opleveren, bijvoorbeeld dat je je heel slap of futloos voelt. Niet echt handig voor een vakantie.

Vitamine C is weer een belangrijk ‘vriendje’ van ijzer. Vitamine C kan ervoor zorgen dat ijzer uit voeding makkelijker wordt opgenomen. Ook maakt koper net als ijzer onderdeel uit van de keurstof hemoglobine. Koper helpt je bij het zuurstoftransport en zorgt er tevens voor dat je je fit blijft voelen.

Multivitamines

Denk je dat je jouw energiebehoefte extra moet aanvullen, omdat je bijvoorbeeld op vakantie minder makkelijk gevarieerd en gezond kunt eten? Dan kunnen multivitamines een uitkomst zijn. Hierin zitten alle belangrijke vitaminen om je accu op te laden en vol energie de zomer in kunt gaan.

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk