Haar vitamines zijn een hot item op dit moment. En dat is natuurlijk logisch. Wie wil er niet sterker, langer en mooier haar? Maar welke haar vitamines zijn goed voor je haar?

Je bent vast wel bekend met het innemen van verschillende vitamines in de vorm van supplementen. En ook dat dit kan helpen bij een betere gezondheid. Je bent niet de enige. Want een studie van DVJ Insights geeft aan dat ruim de helft van de bevolking voeddingssupplementen slikt.

Maar misschien vraag je, je af? Helpen vitamines om mijn haar gezonder en sterker te krijgen? En zo ja, welke vitamines moeten dan aanwezig zijn voor een optimaal resultaat?

Belangrijkste vragen over haar vitamines

 • Werken haarvitamines echt?
 • Heeft een vitaminegebrek invloed op mijn haar?
 • Wat zijn de beste haarvitamines?
 • Wat zijn de voordelen van een alles-in-één haarvitamine?
 • Productaanbeveling voor haarvitamines
 • Hoe lang duurt het voordat haarvitamines gaan werken?
 • Hebben haarvitamines bijwerkingen?
 • Wat kan ik nog meer doen om haargroei te bevorderen?

..hoog tijd voor antwoorden dus! Laten we snel beginnen met de eerste veelgestelde vraag.

Werken die vitamines voor haargroei wel?

Je hebt een basis haar, net zoals je een basis lichaam hebt is het ene lichaam anders dan het andere. Zo zit het ook met haar. Dit betekent niet dat je niets kan doen om de haargroei en sterkte van je haar te bevorderen. Je haar heeft voldoende voeding, vitamines en mineralen nodig om sterker te worden, te groeien en meer volume te hebben.

Wanneer je de belangrijkste vitamines voor haar en nagels niet binnenkrijgt, dan zal je haargroei hieronder lijden. En dit leidt tot minder gezond haar. Hoe kan dit dan? Onze haarhollikels zijn één van de snelst delende cellen in ons lichaam. Dit betekent ook dat ze veel voedingssupport nodig hebben om te kunnen groeien. Je lichaam ziet haargroei echter niet als essentieel, als je dus te weinig voedingsstoffen binnen krijgt zal je lichaam dit eerst aan andere processen geven.

Als je niet genoeg vitamines en mineralen eet om alle processen in je lichaam te ondersteunen, zal je lichaam de voedingsstoffen gebruiken voor meer essentiële functies van de organen. Door een tekort aan voedingsstoffen zullen je haarfollikels langzamer groeien, met fijner, zwakker haar als resultaat.

De beste manier om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen is door gezonde en gevarieerde voeding. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kunnen voedingssupplementen een uitkomst bieden om gezonder haar te krijgen.

Maar werken haar vitamines? Dat hangt af van het merk, hoeveelheid van de dosering van de vitamines en hoe vaak je de vitamines inneemt. De beste vitamines bevatten alles wat je haar nodig heeft om gezond en sterk te worden. Denk hierbij aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

Heeft een vitaminegebrek invloed op gezond haar?

De enige manier om dit zeker te weten is door een test te doen bij de huisarts. Weet je niet zeker of je een afspraak moet maken? Dan kan je letten op onderstaande tekorten.

 • Broos haar en nagels
 • Roos in je haar Schilferige plekken op de huid
 • Haaruitval
 • Rode of witte bultjes op de huid

Wat zijn de beste haarvitamines?

Wil je graag sterker haar? Kijk dan op het etiket of de supplementen samengesteld zijn op basis van de volgende vitamines en mineralen.

Biotine

De beste vitamine voor je haar is biotine. Dit is een essentieel vitamine voor je haar, omdat een tekort aan biotine in verband wordt gebracht met haaruitval.

Vitamine A

De groei van nieuwe cellen wordt veroorzaakt door Vitamine A. dit is belangrijk voor je haar, omdat je haar één van de snelst groeiende weefsel is in je lichaam. Daast groei helpt vitamine A ook talg te produceren. Dit is ook wel een natuurlijke olie die je haar en hoofdhuid helpt gezond te houden. Het is zo belangrijk dat een tekort aan Vitamine A in verband wordt gebracht met haarverlies.

Vitamine B

Er zijn in totaal 8 B-vitamines! Alle B-vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) spelen een in het gezond houden van ons lichaam. B-vitamines beïnvloeden onder andere onze energie, het metabolisme, zenuwen, spieren, haar, huid en nagels. B-vitaminen bevorderen een gezonde celgroei en zijn daarom enkele van de belangrijkste vitamines tegen haaruitval. Signalen van vitamine B-tekort zijn een vermoeid gevoel, haarverlies, en veel blauwe plekken.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtig antioxidant die de haarfollikels beschermt tegen schade aan het haar door vrije radicalen, hierdoor kunnen ze efficiënter groeien. Vitamine C helpt je lichaam ook om een eiwit aan te maken dat collageen wordt genoemd. Collageen is een essentiële stof van de haarstructuur en bevordert sterk haar.

Zink

Zink is belangrijk voor de productie van eiwitten en de celdeling. Beide processen zijn belangrijk voor een gezonde haargroei.

Niacine

Niacine, is een ander woord voor Vitamine B3. Dit is een andere belangrijke voedingsstof voor het gezond houden van het haar. Deze vitamine bevordert een gezonde haargroei en helpt de hoofdhuid te voeden. Zonder niacine, kan het haar droog, futloos of breekbaar worden. Een soort haaruitval genaamd; Alopecia areata wordt in verband gebracht met een tekort aan niacine.

Vitamine D

Een laag niveau van vitamine D wordt in verband gebracht met haaruitval. Vitamine D speelt een rol die nog steeds onbekend is bij haargroei. Je huid produceert vitamine D als het in contact komt met zonlicht. Als je niet voldoende zonlicht binnen krijgt dan kan het zijn dat je huid niet genoeg vitamine D produceert.

Vitamine E

Vitamine E beschermt je haar net als Vitamine C tegen vrije radicalen. En deze fungeert dan ook als haarvitamine. In een onderzoek bleek dat mensen met haaruitval 34,5% meer haargroei ondervonden doordat ze extra vitamine E innamen. Dit onderzoek is gehouden in 2010.

Welke vitamines en mineralen kunnen ook helpen voor extra haargroei?

 • Collageen
 • Selenium
 • Foliumzuur
 • Pantotheenzuur
 • Vitamine B6
 • Jodium
 • Choline
 • Vitamine B12
 • Silica
 • Calcium
 • IJzer
 • Magnesium
 • Zink
Tags: Haar, vitamine, vitamines, haargroei
Laat je haren groeien met vitamines!

Je kunt je haren sneller laten groeien door het gebruik van de juiste vitamines.

Goed haargroeiproduct

Een goed haargroeiproduct laten je haren sneller vermeerderen met een mooie haardos tot gevolg.

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk