Nog even geduld, wij zijn in aanbouw..
Vanaf 1-9 vind je hier de meest complete vitaminen webshop.


Vitamines.com beantwoord graag al je vragen over vitamine supplementen. Hieronder vind je de veelgestelde vragen, mocht je zelf nog een goede aanvulling hebben horen we graag van je op support@vitamines.com.

Welke vitamines zijn er wat waarvoor dienen ze?

In totaal zijn er dertien vitamines, dit zijn de vitaminen A, C, D, E, K en daarnaast zijn er nog acht verschillende vitamine B-soorten te weten vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. Het lichaam maakt vitamines niet zelf aan en daarom zijn ze belangrijk voor het optimaal functioneren van alle lichaamsfuncties.

Welke mensen krijgen een vitamine tekort?

Mensen die gevarieerd en gezond eten hebben geen vitamine tekort, maar zoals we weten zijn er veel mensen die dat niet doen. Ook zijn er vele ouderen die een vitamine tekort door medicijnen gebruik ervaren of te weinig eten. Ook mensen die weinig buiten komen en studenten hebben wel eens een vitamine tekort.

Wat gebeurd er door een vitamine tekort?

Wanneer je een vitamine A-tekort hebt zal je zicht snel minder worden. Een vitamine B-tekort kan problemen met de zenuwen en bloedbaan veroorzaken. Een vitamine C tekort is bij de meeste mensen sowieso goed bekend: dan kun je problemen krijgen met je afweer, zoals sneller vatbaar zijn voor virussen.

Een verminderde hoeveelheid vitamine D kan ook vervelende gevolgen hebben voor afweer en tevens invloed hebben op de sterkte van de botten en spieren. Een tekort aan vitamine E kan voor afweerproblemen zorgen.

Wat slikken kinderen en ouderen extra?

Regelmatig wordt aangeraden om kinderen en ouderen extra vitamine D te laten slikken. Voor ouderen worden vitamine pillen aangeraden en voor kinderen vitamine D druppels.

Welke vitaminepil moet je slikken als je ziek bent?

Het kan (een klein beetje) helpen om een vitamine C te slikken als je ziek bent. Mensen die chronisch ziek zijn en daardoor weinig zonlicht krijgen hebben baat bij multivitamines.

Welke vitaminen worden aanbevolen voor vegetariërs?

Mensen die geen vlees eten kunnen soms een tekort aan vitamine B12 krijgen, aangezien vitamine B12 in vlees, vis en zuivel is te vinden. Er zijn daarom speciale vitamine B12 supplemten verkrijgbaar.

Kun je teveel vitamines binnenkrijgen?

Je kunt zeker teveel vitamines binnenkrijgen, maar die plassen mensen weer uit. Wel dienen zwangeren extra voorzichtig met vitamine A te zijn en daardoor ook niet teveel lever eten waar veel vitamine A in te vinden is.