Groenten met veel eiwitten, de top 6

De top 8 groenten met de meeste eiwitten

We weten allemaal hoe belangrijk het is om genoeg eiwitten per dag binnen te krijgen. Zeker als je aan krachtsport doen is dit een must. Eiwitten helpen namelijk bij het herstel en de opbouw van spieren en geven je ook langer een verzadigd gevoel. Dus eigenlijk zijn eiwitten onze bestie.

Groenten zijn ook heel belangrijk om te eten en ook in groenten zitten eiwitten. In de volgende groenten zitten de meeste eiwitten:

Artisjok

In één kleine artisjok zit 3 gram eiwit. Dat is ongeveer de helft van wat er in een ei zit. Dus begin maar met een lekker artisjok gerecht koken!

Asperges

Deze heerlijke groente smaakt het best wanneer ze gestoomd of gegrild zijn, lekker gezond dus. In elke asperge zit 1 gram eiwit, super dus als je aan de lijn bent en lekker bezig bent met sporten.

Bonen

Bonen, vegetariërs verwerken ze in zowat elk gerecht. Now it makes sense! Per 100 gram bonen krijg je net zoveel eiwit binnen als van 1 eitje. Ook bevatten bonen veel goede voedingsstoffen en zijn ze een bron van vezels en complexe koolhydraten.

Broccoli

In broccoli zit per 100 gram ongeveer 3 gram eiwit. Dus schep maar een extra keer op! Je kunt je broccoli het beste stomen, zo gaan er de minste voedingsstoffen verloren.

Spruiten

Je moet ervan houden maar spruitjes bevatten wel eiwitten. Zo’n 4 gram per portie (4 eetlepels). Spruiten zijn lekker om te koken of grillen.

Bloemkool

Om aan dezelfde hoeveelheid eiwit als in een ei te komen heb je 24 roosjes bloemkool nodig. Klinkt onmogelijk, maar er is een makkelijk en lekker trucje. Vervang de witte koolhydraten in een recept voor bloemkool. Bijvoorbeeld een pizzabodem van bloemkool. Super lekker en eiwitrijk!

Mais

Super veel eiwit bevat mais niet met 3 gram per portie, maar het is zeker een goed begin. En er zit tenslotte in veel gerechten mais; van een simpele salade tot lekker chili con carne.

Waterkers

100 gram waterkers bevat 4 gram – en andere gezonde voordelen. En wist je dat waterkers is uitgeroepen tot de meest gezonde groente? Ga maar snel langs de groenteboer!

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk