Redactiestatuut

Als het om je gezondheid gaat, moet je vertrouwen hebben in de keuzes die je maakt en in de informatie die je daarbij helpt. Daarom is het belangrijk dat we in dit redactiestatuut met je delen hoe we doen wat we doen.

Editorial process Vitamines.com

De belangrijkste pilaar in het editorial process van Vitamines.com is dat wij iedere dag hard werken om ingewikkeld jargon in begrijpelijke woorden op te schrijven en het laatste (en het liefst op bewijs gebaseerde) onderzoek weer te geven om de meest nauwkeurige informatie te presenteren.

Vitamines.com doet haar best om jouw gezondheidsvragen op de momenten dat ze voor jou het belangrijkst zijn. We begrijpen dat gezondheid een reis is, dus we willen je partner zijn onderweg, en je voorzien van de informatie die nodig is om goed geïnformeerde keuzes te kunnen maken.

We hebben één missie: jou te helpen aan de beste vitamine supplementen van België en Nederland.

Onze beloftes

  • Vitamines.com laat zich leiden door gezondheidsdeskundigen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze inhoud en redactionele processen te waarborgen.
  • Vitamines.com streeft naar de beste inhoud van de hoogste kwaliteit, geproduceerd door mensen, voor mensen.
  • Vitamines.com is tegen automatisch gegenereerde inhoud met behulp van AI (kunstmatige intelligentie) en publiceert alleen handgeschreven content.

Onze tone-of-voice

We begrijpen dat online gezondheidsinformatie onpersoonlijk en eng kan zijn. Maar dat hoeft het niet te zijn. Daarom benaderen we alles door de lens van onze klanten en zorgen we ervoor dat al onze inhoud op een gezaghebbende maar meelevende manier wordt gepresenteerd.

We raken de gevoelige snaar die je laat zien dat we weten waar we het over hebben en dat we om je geven. Zie ons als je vriend met toevallig een professionele winkel online.

Diversiteit

We hebben een hernieuwde inzet om alle mensen te helpen bij hun gezondheid en welzijn – ongeacht ras, geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, leeftijd, religie, cultuur, geografie, lichaamstype, vermogen of ervaring.

We investeren in deskundige bronnen, illustratoren, fotografen en meer om onze inhoud te creëren, te bewerken en te verbeteren – niet alleen over geïsoleerde onderwerpen van ras, maar in alle berichtgeving van onze merken.

Kortom, Vitamines.com heeft diversiteit, inclusie en gelijkheid hoog op zijn agenda.

Redactie Vitamines.com

Ons ervaren redactieteam beheert al onze inhoud. Achter elk stuk inhoud staan verschillende mensen die ervoor zorgen dat het verantwoord, nauwkeurig, begrijpelijk, nuttig, uitgebreid, actueel, inclusief en gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en rapportage.

We vertrouwen op primaire bronnen, input van erkende medische deskundigen en een team van nieuwsschrijvers om je te voorzien van de nieuwste en belangrijkste updates in de wereld van gezondheid en vitamine supplementen.

Van baanbrekend onderzoek tot de nieuwste richtlijnen, Vitamines.com gaat verder dan het laatste nieuws om de context en inzichten te bieden die nodig zijn om u en uw gezin op de hoogte te houden.

Referenties, bronnen en citaten

Wij controleren medische verklaringen, beweringen en suggesties op hun feiten met de meest actuele primaire referenties, waaronder medische tijdschriften, overheidsorganisaties, academische instellingen en belangenverenigingen. Bronnen worden wanneer van toepassing bij het artikel vermeld.

Vitamines.com geeft de voorkeur aan menselijk onderzoek en bewezen behandelingen, hoewel relevant dierlijk onderzoek en experimentele/alternatieve behandelingen kunnen worden vermeld als dat alles is wat beschikbaar is om het begrip van een onderwerp te bevorderen.

We raden het gebruik van anonieme of naamloze bronnen sterk af, omdat dit de transparantie en het vertrouwen van de lezer kan aantasten. In het zeldzame geval dat een naamloze bron wordt gebruikt, zullen we de lezers de reden achter de anonimiteit bekendmaken en de nodige context bieden.

Actuele artikelen en updates

Tijden veranderen en informatie ook. Met de hulp van onze deskundigen evalueert ons redactieteam routinematig onze bestaande inhoud om ervoor te zorgen dat alle informatie bijgewerkt is en overeenkomt met de meest recente onderzoeken, richtlijnen en statistieken. Indien nodig wordt daarom de inhoud opnieuw bewerkt.

Fact-checkers

We vertrouwen ook op ons ervaren redactie team, die een kritische stap vormen in ons streven naar inhoudelijke integriteit. Fact-checkers controleren artikelen streng op nauwkeurigheid, relevantie en actualiteit. Onze fact-checkers gebruiken alleen de meest actuele en gerenommeerde primaire referenties, waaronder medische tijdschriften, overheidsorganisaties, academische instellingen en belangenverenigingen.

Nauwkeurigheid en correcties

De nauwkeurigheid van onze informatie en nieuwsartikelen staat centraal bij Vitamines.com. Dat geldt natuurlijk ook voor onze inzet om verantwoording af te leggen aan onze lezers en transparantie over onze nauwkeurigheids- en correctiepraktijken.

Onze educatieve inhoud wordt routinematig bijgewerkt en op feiten gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig, volledig, relevant en actueel is. Nieuwsartikelen bestrijken een gebeurtenis in de tijd en worden niet routinematig bijgewerkt.

We doen er alles aan om lezers te vertellen wanneer er een fout is verschenen, en deze te corrigeren. Als we een belangrijke feitelijke fout ontdekken, corrigeren we het artikel zo snel mogelijk en voegen we een correctienota toe. Alle correcties zijn gedateerd en leggen uit welke informatie werd gecorrigeerd.

Fout of klacht melden

We verwelkomen de deelname van onze lezers aan ons voortdurende streven naar nauwkeurigheid. Als je denkt dat we een feitelijke fout hebben gepubliceerd in onze inhoud, laat het ons dan weten en we zullen het nakijken en passende actie ondernemen. Je kunt een mogelijke klachten en fouten melden door een e-mail te sturen naar [email protected].

Onafhankelijkheid en onpartijdigheid

Vitamines.com zet zich in voor onafhankelijke, onpartijdige en eerlijke content. Onze redactionele inhoud wordt niet beïnvloed door onze adverteerders of leveranciers. Elke medewerker en bijdrager wordt gehouden aan een hoge standaard van eerlijkheid en transparantie.

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op degelijk onderzoek en het testen van producten. Deze artikelen bevatten soms links voor lezers om producten te kopen, maar wij aanvaarden geen vergoeding van onze leveranciers voor een goede beoordeling van hun producten.

De medewerkers van Vitamines.com nemen geen redactionele beslissingen op basis van persoonlijke relaties met bedrijven. Hierdoor kunnen we beter eerlijke en onpartijdige informatie verstrekken.

Al onze schrijvers, redacteuren en recensenten zijn verantwoordelijk voor het bekendmaken van mogelijke belangenverstrengeling, zoals een financiële overeenkomst, met een bron of bron die hun vermogen om eerlijke en onpartijdige informatie te verstrekken in gevaar kan brengen.

Ons doel bij Vitamines.com is om nuttige, originele en onbevooroordeelde inhoud te bieden. Alle informatie is geverifieerd, toegeschreven en origineel. Wij kopiëren geen werk van anderen.

Contact onze redactie

We horen graag van onze lezers. Als je een opmerking of suggestie te delen hebt, neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of contact onze hoofdredacteur Dave Leusink rechtstreeks op [email protected].

Contact onze CEO

Vitamines.com is graag tot op het hoogste niveau voor iedereen bereikbaar. Heb je een bericht aan onze CEO Manon van Essen dan kun je haar een e-mail sturen op [email protected].

Dave Leusink
Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.
Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.