Keuzehulp

GABA

GABA is een in het lichaam geproduceerde chemische stof en je kunt GABA kopen als gamma-aminoboterzuur supplement. In tegenstelling tot melatonine, dat ook in het lichaam en als supplement wordt aangemaakt, is GABA lang niet zo bekend. Een GABA supplement stelt het lichaam in staat om zich te ontspannen en in slaap te vallen, en de hele nacht rustig door te slapen. Ook zou GABA mogelijk werken tegen angstige gevoelens.

GABA kopen

Filter

6 artikelen in GABA

6 artikelen in GABA

AOV 1142 Gaba 200mg

AOV 1142 Gaba 200mg

AOV 1142 GABA is een voedingssupplement dat 200 mg GABA per vegacaps bevat. GABA is een aminozuur dat van nature voorkomt in diverse voedingsmiddelen zoals groene groenten, zaden, noten, aardappelen en eieren. Het speelt een belangrijke rol in het centrale zenuwstelsel en wordt daarom ook wel een neurotransmitter genoemd. Het kan onder andere helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, het verbeteren van de slaap en het verhogen van de focus en concentratie.

Naast de voordelen van het supplement zelf, draagt AOV ook bij aan een duurzamere wereld door flacons van 100% gerecycled plastic (rPET) te gebruiken voor hun supplementen. Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Dit is een positieve stap in de richting van duurzaamheid en het verminderen van afval en vervuiling.

Nova Vitae Gaba 750mg

Nova Vitae Gaba 750mg

Nova Vitae Gaba 750mg is een supplement dat gamma-amino boterzuur (GABA) bevat, een belangrijke neurotransmitter in het centraal zenuwstelsel. Neurotransmitters spelen een essentiële rol bij het faciliteren van communicatie tussen hersencellen en het uitwisselen van informatie. GABA en Glutamaat zijn elkaars tegenhangers, waarbij Glutamaat de neuronen activeert en GABA ze juist kalmeert.

GABA is verantwoordelijk voor het reguleren van stemming en emoties. Een tekort aan GABA kan leiden tot verstoringen in deze gebieden. Het nemen van een GABA-supplement zoals Nova Vitae Gaba 750mg kan helpen om het GABA-niveau in het lichaam aan te vullen en de balans te herstellen. De capsules zijn gemaakt van gelatine, wat de houdbaarheid van het product verlengt. De gelatine capsules lossen snel op, waardoor de werkzame stof efficiënt wordt opgenomen in de bloedbaan en zijn biologische beschikbaarheid behoudt.

Het gebruik van Nova Vitae Gaba 750mg kan voordelen bieden voor mensen die een verstoorde GABA-functie ervaren, zoals mogelijke verbeteringen in stemming, stressvermindering en ontspanning. Het is echter belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen individueel kunnen verschillen in effectiviteit en dat het raadzaam is om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat u begint met het innemen van nieuwe supplementen.

Vitortho GABA 500 mg

Vitortho GABA 500 mg

VitOrtho GABA 500mg is een aminozuurpreparaat dat speciaal is ontwikkeld om de balans van neurotransmitters in het lichaam te ondersteunen. Het bevat GABA (Gamma-aminoboterzuur) en vitamine B6, verpakt in handige Vegicaps die geschikt zijn voor zowel veganisten als vegetariers. GABA is een belangrijke neurotransmitter die verantwoordelijk is voor de communicatie tussen neuronen. Het speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde balans tussen remmende en stimulerende neurotransmitters.

Een voordeel van VitOrtho GABA 500mg is dat het supplement een effectieve manier biedt om de GABA-niveaus in het lichaam te verhogen. Een verstoorde balans van neurotransmitters kan leiden tot verschillende negatieve effecten, zoals angst, stress en slaapproblemen. Door het aanvullen van GABA met behulp van dit supplement, kan de natuurlijke balans worden hersteld, wat kan leiden tot een verbeterde gemoedstoestand, vermindering van stress en een betere slaapkwaliteit.

Bovendien is het feit dat dit supplement geschikt is voor veganisten en vegetariers een bijkomend voordeel. Veel supplementen bevatten dierlijke ingredienten, maar de Vegicaps van VitOrtho GABA 500mg zijn gemaakt van plantaardige materialen. Dit maakt het een geschikte keuze voor mensen die een veganistische of vegetarische levensstijl volgen, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit en effectiviteit van het supplement.

Nutrisan Gabaril

Nutrisan Gabaril

Nutrisan Gabaril Capsules biedt een unieke combinatie van zes ingrediënten, met GABA (gamma-aminoboterzuur) als kerncomponent. GABA komt van nature voor in gekiemd voedsel zoals gekiemde bruine rijst, evenals in gefermenteerd voedsel zoals yoghurt en kaas. Kleine hoeveelheden GABA zijn ook aanwezig in ongekookte spinazie, rauwe zoete aardappel en rauwe tamme kastanjes. Nutrisan Gabaril Capsules bevatten tevens citroenmelisse, wat een rustgevende werking heeft en kan bijdragen aan een gezonde nachtrust. Daarnaast bevat het supplement vitamine B1 en B6, die het zenuwstelsel ondersteunen en bijdragen aan een normaal psychologisch functioneren. Vitamine B6 helpt ook vermoeidheid te verminderen.

Nutrisan Gabaril Capsules bieden een unieke formule voor een bijzonder gevoel. Het supplement bevat een hoge dosis zuivere GABA per dagelijkse dosering, waardoor je de voordelen van dit belangrijke aminozuur kunt ervaren. Daarnaast bevat het actieve vormen van vitamine B6, die beter door het lichaam worden opgenomen. De aanwezigheid van citroenmelisse zorgt voor een rustgevende werking, terwijl vitamine B1 en B6 zorgen voor een normale werking van het zenuwstelsel. Bovendien helpt vitamine B6 vermoeidheid te verminderen. Het supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten, maar niet aanbevolen voor kinderen onder 10 jaar. Met Nutrisan Gabaril Capsules kun je op een natuurlijke en effectieve manier je gemoedstoestand ondersteunen en je nachtrust verbeteren.

Nutrisan Gabaril Relax Spray

Nutrisan Gabaril Relax Spray

Nutrisan Gabaril Relax Spray is een handig hulpmiddel dat directe ondersteuning biedt in situaties van spanning en stress. Het is samengesteld met GABA, een neurotransmitter die bekend staat om zijn kalmerende effecten. Bovendien bevat de spray rozewortel, een plant die specifiek helpt bij kortdurende stress. Het toegevoegde vitamine B6 draagt bij aan het normaal functioneren van het zenuwstelsel, waardoor het lichaam beter kan omgaan met stressvolle situaties.

Een van de voordelen van Nutrisan Gabaril Relax Spray is het gebruiksgemak. De spray is eenvoudig in gebruik en het compacte formaat zorgt ervoor dat u het altijd bij de hand kunt hebben, waar u ook bent. Dit maakt het ideaal voor momenten waarop u behoefte heeft aan directe ontspanning, zoals tijdens een drukke werkdag of een stressvolle situatie.

Bovendien bevat de spray zoetstoffen, waardoor het een aangename smaak heeft. Dit maakt het gebruik ervan nog aantrekkelijker, vooral voor diegenen die gevoelig zijn voor bittere smaken. Door regelmatig gebruik van Nutrisan Gabaril Relax Spray kunt u de stressniveaus verminderen, uw zenuwstelsel ondersteunen en een gevoel van kalmte bevorderen, waardoor u beter kunt omgaan met stressvolle situaties in het dagelijks leven.

NOW GABA 500 mg

NOW Taurine 500 mg

NOW Taurine 500mg is een voedingssupplement dat een essentieel aminozuur bevat. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een belangrijke rol in verschillende processen in ons lichaam. Taurine is van nature aanwezig in ons lichaam en is vooral te vinden in de hersenen, het hart en de spieren. Het is betrokken bij het reguleren van de vochtbalans in ons lichaam, het ondersteunen van de werking van de spieren en het bevorderen van de gezondheid van het hart.

Een regelmatige inname van NOW Taurine 500mg kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid. Zo kan het helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de concentratie. Daarnaast kan het een positief effect hebben op de gezondheid van het hart en het verminderen van stress en angstgevoelens. Ook kan het ondersteuning bieden bij het herstellen van spieren na een intensieve training. NOW Taurine 500mg is een veilig supplement dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten en geen bijwerkingen heeft bij normaal gebruik. Het kan eenvoudig worden opgenomen in een gezonde levensstijl en een gebalanceerd dieet.

Wat is gamma-aminoboterzuur (GABA)?

GABA is de afkorting van gamma-aminoboterzuur en is een neurotransmitter, de chemische boodschapper in je hersenen. Het vertraagt je hersenen door specifieke signalen in je centrale zenuwstelsel (je hersenen en ruggenmerg) te blokkeren. Gamma-aminoboterzuur staat erom bekend een kalmerend effect te produceren. Men denkt dat het een belangrijke rol speelt bij het beheersen van de hyperactiviteit van zenuwcellen die gepaard gaat met angst, stress, depressie en het rustig kunnen slapen. Doordat deze voordelen bij een steeds groter publiek bekend worden, krijgen GABA supplements steeds meer bekendheid.

GABA supplement

Wat doet een GABA supplement?

Om een GABA supplement te begrijpen moet je eerst weten dat GABA functioneert als een neurotransmitter, die de communicatie tussen hersencellen vergemakkelijkt. Het belangrijkste wat GABA in het lichaam doet is het verminderen van de activiteit van neuronen in de hersenen en het centrale zenuwstelsel, wat weer een breed scala aan effecten heeft op het lichaam en de geest, waaronder meer ontspanning, minder stress, een rustigere, evenwichtigere stemming, verlichting van pijn, en een stimulans voor de slaap.

Ook speelt GABA een rol bij het gezond functioneren van het immuunsysteem en het endocriene systeem van het lichaam, en bij de regulering van de eetlust en de stofwisseling. Er is interessant onderzoek over de rol van GABA supplementation voor de gezondheid van de darmen en de maag-darmfunctie, waar het mogelijk ook werkt om de motiliteit te ondersteunen, ontstekingen te beheersen en de werking van het immuunsysteem te ondersteunen, en de hormoonactiviteit te helpen reguleren.

Een GABA supplement biedt mogelijk voordelen bij:

  • Angst
  • Chronische stress
  • Depressie
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Spierpijn
  • Hoofdpijn
  • Slapeloosheid

Lees meer over: GABA werking

Goed bezig met GABA.

Bestel voordelig op Vitamines.com

GABA kopen

GABA supplement ervaring?

GABA supplement ervaring van Robert-jan uit Haarlem:

“Mijn ervaring met GABA is zeker goed te noemen. Ik heb chronische pijn, angst, depressie en slaapproblemen door een aandoening die fibromyalgie heet. Ik zie geen grote verschillen met mijn slaap. Maar vroeger werd ik elke dag wakker van de pijn en nu niet meer. Depressie is goed onder controle en ik heb geen last van angsten. Ik heb geen overdreven rust, maar een heldere geest, gewoon meer rust voor mezelf. Ik ben ook 20 kilo afgevallen. Ik train 3x per week 1 uur en 30 minuten, maar ik had veel betere resultaten. Mijn lichaamsvet is sterk verminderd. Ik had Fibro, de ziekte van Crohn, hoge bloeddruk, diabetes type 2, IBS en andere gezondheidsproblemen toen ik met GABA begon. Ik heb geen slechte bijwerkingen ondervonden van het gebruik van GABA.”


GABA ervaring van Marie uit Gent:

“Ik heb al mijn hele leven last van angsten en het gaat zo ver dat ik dagen niet kan eten omdat ik zonder reden zo nerveus ben. Ik neem dit als ik erge angst heb en mijn ervaring is dat het letterlijk weg is! Soms open ik de GABA capsule en giet ongeveer 1/4 of de helft in wat melk en meng het door elkaar als ik een lagere dosis wil. Tussen dit en Jezus is GABA denk ik het allerbeste wat ik kan vinden!”

Bedankt voor het delen van deze gebruikerservaringen. Ben jij ook een ervaringsdeskundige en wil je jouw recensie delen? Mail deze dan naar ervaringen@vitamines.com.

Wanneer GABA innemen?

Zoals met veel slaap supplementen zul je de timing van een GABA supplement willen afstemmen op je unieke slaapbehoeften. Wie moeite heeft met inslapen kan het beter eerder op de avond innemen, binnen een periode van één tot twee uur, terwijl wie moeite heeft om in slaap te blijven misschien beter kan wachten tot dichter bij bedtijd.

Lees meer over: GABA supplement wanneer innemen?

Is een GABA supplement gevaarlijk?

GABA supplementen staan niet als gevaarlijk bekend, maar zoals bij alle supplementen kan ook bij een GABA supplement in uitzonderlijke gevallen bijwerkingen optreden. Enkele GABA bijwerkingen (die verder ongevaarlijk zijn) betreffen lichte maagklachten, hoofdpijn, slaperigheid en zwakkere spieren. Wat wél gevaarlijk is, is natuurlijk onder invloed van GABA gaan autorijden, aangezien een GABA supplement mensen slaperig kan maken.

GABA

Het is ook niet duidelijk of GABA een wisselwerking heeft met medicijnen of andere supplementen. Als je een GABA supplement kopen wilt, overweeg dan met je huisarts te spreken. Zorg ervoor dat je hem vertelt over alle medicijnen die je op recept of vrij verkrijgbaar gebruikt, inclusief kruiden en andere supplementen. Zij kunnen je een beter idee geven van mogelijke interacties waarop je moet letten tijdens het gebruik van GABA.