Is bloemkool gezond?

Een bloemkool: de zeven gezondheidsvoordelen!

Het is indrukwekkend hoeveel voedingsstoffen een bloemkool bevat. Er zitten verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten in een bloemkool. Waarom een bloemkool uitstekend binnen jouw dieet past lees je hier!

Een bloemkool ondersteund de gezondheid van het hart

De bloeddruk wordt verbeterd op het moment dat je bloemkool eet. Dit komt door de aanwezige sulforafraan in een bloemkool. Sulforafraan is een bestandsdeel van sulfur. Ook de nierfunctie wordt ondersteund door de sulforafraan. De voordelen van dit bestandsdeel zouden te maken hebben met een DNA methylatie die verbeterd, aldus onderzoekers. Voor een goed werkende cellulaire functie is dit onmisbaar. De binnenkant van de bloedvaten zouden hier het meeste baat bij hebben.

Kankercellen worden bestreden door bloemkool

De tumorgroei wordt geremd en kankercellen worden gedood door het stofje sulforafaan. Bloemkool in combinatie met kurkuma kan bij mannen helpen prostaatkanker te voorkomen en te behandelen volgens onderzoek.

Bloemkool heeft een ontstekingsremmende werking

Ziektes en schade aan het lichaam kan ontstaan op het moment dat het immuunsysteem een onterechte ontstekingsreactie uitlokt en dit niet behandeld wordt. Onnodige ontstekingsreacties worden voorkomen door de aanwezige 3-carbinol of I3C in een bloemkool. Deze stoffen zorgen ervoor dat dit in balans blijft.

De vele vitaminen en mineralen in een bloemkool

Een bloemkool zit boordevol vitamines en mineralen. In een bloedkool vind je namelijk de vitamines B5, B6, K en C. Er zit al 77% van de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) vitamine C in een portie bloemkool. Naast de vitamines bevat een bloemkool ook eiwitten, mangaan, kalium, foliumzuur, fosfor, magnesium, niacine, riboflavine en thiamine. De spijsvertering wordt ondersteund door de hoeveelheid vezels in een bloemkool.

De hersenen blijven in een goede conditie

Het belangrijke B vitamine choline zit in bloemkool. Deze B vitamine helpt de hersenen om in een goede conditie te blijven. Dit is gebleken uit onderzoek. Choline helpt de hersenen tegen bepaalde giften en zou zelfs bijdragen aan de verbetering van geheugenproblemen bij ouderen.

De natuurlijke ontgifting van het lichaam wordt ondersteund

De ontgiftingsenzymen worden geactiveerd door de glucosinaten, zwavelbestandsdelen en antioxidanten in een bloemkool. Deze stoffen ondersteunen elkaar en zorgen ervoor dat het lichaam makkelijker gifstoffen kwijtraakt.

Het verouderingsproces wordt tegengegaan door bloemkool

Door de aanwezigheid van kamferol, beta-caroteen, quercetine, rutine en de hoeveelheid antioxidanten wordt het verouderingsproces tegengehouden.

Geschreven door
Anouk van der Laan
gezondheidsdeskundige
Alle artikelen van Anouk van der Laan

Top 3 Vitamine pillen

Checkkit Vitamine B12 test

#1
Checkkit Vitamine D test

1 testkit
  34.95
  Bekijk product
  Checkkit Vitamine B12 test

  #2
  Checkkit Vitamine B12 test

  1 testkit
   39.95
   Bekijk product
   New Care Zwarte knoflook plus

   #3
   New Care Zuurvrije C1000

   60 tabletten
   • Gebufferd, ondersteunt het immuunsysteem
   • Vitamine C is een belangrijk antioxidant
   • ondersteunt het immuunsysteem
   17.50
   Bekijk product
   Bekijk meer Vitamine pillen
   1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk