Overgang

Tijdens de overgang kan het voorkomen dat je als vrouw zwaarder zult worden. Dit heeft alles te maken met de veranderingen in de product van de hormonen. Het is van belang om zoals altijd goed gevarieerd te blijven eten en sommige producten liefst te vermijden, denk hierbbij aan snelle koolhydraten, transvetten en suikers. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor goede vetten, eiwitten. Hierbij moet je denken aan vette vis (zalm), avocado en ei. Hierdoor kan een stabiele suikerspiegel ontstaan. Ook is het belangrijk om veel groene te eten en dan met namen spinazie, boerenkool, prei en spruitjes.

Welk supplementen bij overgang?

Wij van vitamines.com geven je graag wat tips voor tijdens de overgang en menopauze. Er wordt vaak gesproken over de menopauze en overgang, waarvan men denkt dat het het synoniemen zijn. Echter zijn het woorden met 2 verschillende betekenissen, bij overgang wordt de periode rond de menopauze bedoeld. De menopauze is in letterlijke zin de laatste menstruatie, terwijl gelijktijdig ook hormonale veranderingen gebeuren. In deze levensfase kan er voor gekozen worden om dit te ondersteunen met voedingssupplementen. Gemiddeld komt een vrouw rond haar 51ste levensjaar in de overgang, maar sommige vrouwen hebben ook al eerder overgangsklachten. De duur van de overgang is voor elke vrouw verschillend. Overgangsverschijnselen hebben als oorzaak dat er te weinig geslachtshormonen (oestrogeen) worden aangemaakt.

 

Top 5 producten:
Top#1
Vitakruid Feminosan

Vitakruid Feminosan

 • Ondersteunt het overgangsproces**
 • Helpt bij opvliegers**
 • Werkt rustgevend en helpt om lekker te slapen**
Top#2
Vitals Vrouwenformule pro 45+

Vitals Vrouwenformule pro 45+

 • bevat maca (MacaHarmony®) die speciaal ontwikkeld is ter ondersteuning van de vrouw
 • bevat monnikspeper dat kan helpen bij ongemakken rondom de menstruatie
 • met ashwagandha (KSM-66®) dat goed is voor de mentale en fysieke balans
Top#3
Davitamon Compleet Vrouw Overgang Tabletten

Davitamon Compleet Vrouw Overgang Tabletten

 • Helpt bij overgangsverschijnselen, zoals opvliegers en nachtelijk transpireren
 • Goed voor de hormoonhuishouding2 en de gemoedstoestand
 • Goed voor de weerstand4 en het energieniveau
Top#4
 • Ondersteunt het natuurlijk overgangsproces1*
 • Slechts 1 tablet per dag
 • Krachtige** formule
Top#5
A.Vogel Famosan Overgang Stemmingswisselingen Tabletten

A.Vogel Famosan Overgang Stemmingswisselingen Tabletten

 • Ondersteunt het natuurlijk overgangsproces1*
 • Brede formule
Meer informatie over supplementen tijdens de overgang

Er zijn verschillende soorten supplementen die bij overgangsverschijnselen kunnen ondersteunen. Heirbij kan je denken aan rode klaver, zilverkaars, hop extract en maca.

Rode klaver

Tijdens de overgang zijn er een heel aantal overgangsverschijnselen. De rode klaver bevat fyto oestrogenen, dat komt voornamelijk in de blaadjes van dit kruid. Verwerkt in een supplement kan het ondersteunen bij: opvliegers, nachtelijk transpireren en wisselende stemmingen.

Zilverkaars

De zilverkaars is een plant die van origine uit Noord-Amerika komt. Het wordt gebruikt verwerkt in supplementen om te ondersteunen bij overgangsklachten. Voor de volgende overgangsverschijnselen kan het helpen zilverkaars supplementen te nemen: opvliegers en transpireren.

Hop extract

Hop is vooral bekend dat het een onmisbaar ingrediënt is bij het brouwen van bier, maar het heeft ook eigenschappen die kunnen ondersteunen bij overgangsverschijnselen. Hop is een bron van fyto-oestrogenen, bovendien helpt hop bij: opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Maca

Maca is een gewas (knol) dat van nature voorkomt op grote hoogte in Peru. Het kan op de volgende manier de overgang ondersteunen: Maca ondersteunt de hormoonhuishouding tijdens de overgang

Het gehele assortiment:
Vitals Vrouwenformule pro

Vitals Vrouwenformule pro

Nu -15%
Orthica Menopauze protect

Orthica Menopauze protect

Orthovitaal Ortho Menopauze Complex

Orthovitaal Ortho Menopauze Complex

Luocvitaal Overgang balans

Luocvitaal Overgang balans

Davitamon Compleet Vrouw Overgang Tabletten

Davitamon Compleet Vrouw Overgang Tabletten

Bekijk alle in de shop