Welke vitamines helpen goed tegen hooikoorts?

Welke vitamines helpen goed tegen hooikoorts?

Wanneer het zonnetje begint te schijnen en het pollen-gehalte flink begint te stijgen, duiken de eerste ‘slachtoffers’ van hooikoorts op. Gelukkig vallen voor veel mensen de hooikoorts symptomen enigszins mee, maar vervelend is het natuurlijk zeker.

Toch is er ook een groep Nederlanders die echt zuchten onder de gevolgen van hooikoorts, waarbij ook het ‘gewoon ademhalen’ lastig is door een verstopte neus. Gelukkig zijn er gewoon vitamines tegen hooikoorts verkrijgbaar die de klachten kunnen verminderen.

Vitamine C tegen hooikoorts

Een open deur, want vitamine C is voor heel veel goed zoals een mooie gezonde huid, je botten en je bloedvaten. Vitamine C is bekend als een sterke antioxidant die je lichaam tegen celschade kan beschermen. Maar wist je dat vitamine C ook bewezen goed is tegen hooikoorts symptomen? Dit blijkt namelijk uit verschillende wetenschappelijke studies.

Vitamine C supplementen

Vitamine C haal je trouwens niet alleen uit een potje, maar vind je ook uitgebreid in citrusvruchten, tomaten, paprika, broccoli en de onbeminde maar gezonde spruitjes. Vitamine C supplementen zijn er ook legio, wat de makkelijkste manier is om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen.

Vitamine D tegen hooikoorts

Eigenlijk is de zon een vijand van hooikoorts. Want dankzij de zon maakt je lichaam vitamine D aan en dat heeft weer veel invloed op hoe je je tijdens een hooikoorts aanval voelt. Maar dan moet je natuurlijk wel in de zon kunnen zitten. Gelukkig vind je vitamine D ook veel in eieren en vette vissen. Als het niet lukt om ei en vis te eten kun je een vitamine D tabletje overwegen tegen de klachten.

Vitamine A als hooikoorts remmer

Vitamine A wordt ook retinol genoemd en is een voedingsstof die essentieel is voor je gezondheid. Je vindt vitamine A in heel veel zuivelproducten, eieren en lever. Deze hele krachtige vitamine helpt je bijvoorbeeld bij een gezonde huid en gezichtsvermogen behouden. Tevens speelt deze vitamine een rol bij de ontwikkeling van je immuunsysteem.

Vitamine A wordt behoorlijk vaak aangeraden voor mensen die aan de symptomen van hooikoorts lijden omdat deze vitamine kan helpen om het immuunsysteem te versterken. Bovendien kan vitamine A helpen te voorkomen dat andere allergieën kunnen ontstaan. Kortom, vitamine A is ook een echte aanrader voor mensen die last hebben van een snotneus, rode ogen en vervelende kriebels.