Keuzehulp

Magnesium Citraat

Magnesium citraat bestaat uit gelijke delen magnesium en citroenzuur. Magnesium citraat poeder kan helpen om water in je darmen te trekken, een proces dat het spijsverteringsproces kan helpen versnellen en je darmspieren versoepelen, wat resulteert in een regelmatige, gemakkelijke stoelgang. Sommige onderzoekers suggereren dat ook dat magnesium citraat één van de meest bio-beschikbare vormen van magnesium is die je kunt innemen. Dit betekent dat het poeder gemakkelijker via je darmen in je bloedbaan kan worden opgenomen, waardoor het sneller en efficiënter door je lichaam kan reizen voor maximale resultaten.

Magnesium Citraat kopen

Filter

14 artikelen in Magnesium Citraat

14 artikelen in Magnesium Citraat

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

NOW Magnesium Trio

NOW Magnesium Trio Softgels is een voedingssupplement dat een combinatie van drie goed opneembare magnesiumverbindingen (citraat, bisglycinaat en malaat) bevat. Deze combinatie zorgt voor een optimale opname van magnesium in het lichaam. Bovendien is dit supplement opgelost in olie, wat de opname van magnesium verder verbetert en ervoor zorgt dat het langer in het lichaam blijft. Magnesium is belangrijk voor de werking van spieren en zenuwstelsel en bevordert de energiestofwisseling. Ook draagt het bij aan het behoud van sterke botten en tanden. De softgels zijn verkrijgbaar in een handige verpakking van 180 stuks.

Een voldoende inname van magnesium is belangrijk voor een gezond lichaam en kan diverse gezondheidsvoordelen opleveren. Zo kan het helpen bij het verminderen van vermoeidheid en stress, het bevorderen van een goede nachtrust en het ondersteunen van het immuunsysteem. Magnesium kan ook een rol spelen bij het voorkomen of verminderen van spierkrampen en spierpijn na inspanning. Het gebruik van NOW Magnesium Trio Softgels kan daarom bijdragen aan een gezonde levensstijl en het behouden van een optimaal functionerend lichaam.

Vitals Magnesiumcitraat 100 mg

Vitals Magnesiumcitraat 100 mg

Vitals Magnesium 100mg Capsules zijn voedingssupplementen die gebaseerd zijn op goed opneembare, organische magnesiumcitraat. Deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en is aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron. Deze plantaardige capsule is gemakkelijk te slikken en ondersteunt het energieniveau, wat kan helpen bij vermoeidheid. Magnesium is ook belangrijk voor de normale spierwerking en speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

De verpakking van Vitals Magnesium 100mg Capsules is duurzaam en milieuvriendelijk. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt is van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Bovendien is het potje en het etiket gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een belangrijke stap in de richting van een circulaire economie, wat leidt tot een vermindering van de afvalberg en CO2-uitstoot en tegelijkertijd bijdraagt aan de ondersteuning van boeren in ontwikkelingslanden.

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten

Lucovitaal Magnesium Citraat 400 is een voedingssupplement dat de best opneembare vorm van magnesium bevat. Door de hoge dosering van 400mg elementaire magnesium (citraat) per dagdosering van 2 tabletten kan dit supplement bijdragen aan het behoud van soepele spieren en gezonde botten. Magnesium heeft daarnaast een positieve invloed op pijnlijke spieren en kan kramp en spierpijn helpen voorkomen. Ook geeft het extra energie en kan het stress verminderen. De tabletten zijn makkelijk in te nemen met water en zijn geschikt voor vegetariërs.

Een goede magnesiumbalans in het lichaam heeft veel voordelen. Zo kan het bijdragen aan het behoud van een goede nachtrust en een gezonde werking van het zenuwstelsel. Ook is magnesium betrokken bij de aanmaak van eiwitten en kan het helpen bij het opbouwen en herstellen van spierweefsel na het sporten. Bovendien kan een tekort aan magnesium leiden tot vermoeidheid en een verhoogde gevoeligheid voor stress. Door het gebruik van Lucovitaal Magnesium Citraat 400 kan je jouw magnesiumbalans op peil houden en profiteren van deze voordelen.

Orthica Magnesium citraat 200

Orthica Magnesium citraat 200

Orthica Magnesiumcitraat 200 mg tabletten bevatten een hoge dosis magnesium, wat bijdraagt aan het behoud van sterke en soepele spieren, een goed functionerend zenuwstelsel en een gezond skelet. Magnesium is essentieel voor de activering van de natuurlijke energie in het lichaam en het vrijmaken van energie uit voedsel. Calcium, magnesium en zink spelen ook een rol bij de botaanmaak, en calcium is goed voor de spieren. Calcium, magnesium en zink ondersteunen de groei en ontwikkeling van weefsels, wat vooral tijdens de zwangerschap belangrijk is. Bovendien hebben selenium en zink een positief effect op het immuunsysteem. Deze magnesiumtabletten bevatten alleen organisch gebonden magnesium, wat goed verdraagbaar is en niet gepaard gaat met aanvullende vitaminen, mineralen of kruiden.

De Orthica supplementen zijn nu verkrijgbaar in flessen van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de productie van nieuw plastic. Dit heeft als voordeel dat er minder afval wordt geproduceerd en dat de CO2-uitstoot wordt verminderd. Het gebruik van rPET-flessen zorgt voor minder belasting van het milieu en ondersteunt het streven naar een duurzamere wereld.

Fittergy Magnesiumcitraat 200 mg

Fittergy Magnesiumcitraat 200 mg

Fittergy Magnesium Citraat 200mg is een voedingssupplement dat een goed opneembare vorm van magnesium bevat. Magnesium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan verschillende processen in het lichaam. Het ondersteunt onder andere de spierwerking en zorgt voor sterke botten. Bovendien kan het vermoeidheid helpen verminderen en heeft het een positieve invloed op de gemoedstoestand, leerprestaties en concentratievermogen.

Een groot voordeel van Fittergy Magnesium Citraat 200mg is dat het een goed opneembare vorm van magnesium bevat. Hierdoor kan het lichaam het mineraal gemakkelijk opnemen en benutten. Daarnaast is het supplement vrij van kunstmatige toevoegingen en bevat het alleen natuurlijke ingrediënten. Hierdoor is het een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding. Ten slotte is Fittergy Magnesium Citraat 200mg verkrijgbaar in handige capsules die gemakkelijk in te nemen zijn en geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten.

AOV 512 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 512 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 512 Magnesium AC & Citraat is een voedingssupplement dat organisch gebonden magnesium bevat, wat beter door het lichaam wordt opgenomen. Magnesium is essentieel voor de gezondheid van spieren en botten en speelt een belangrijke rol bij het behoud van soepele en sterke spieren. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de energieproductie en draagt het bij aan een goede geestelijke gezondheid, zoals het verbeteren van het geheugen en de concentratie. Dit supplement is daarom vooral geschikt voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het behoud van hun spier- en botgezondheid en bij het verbeteren van hun energieniveau en mentale welzijn.

Bovendien zijn de flacons van AOV supplementen nu gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer duurzame en circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat de impact op het milieu vermindert. Daarnaast zorgt het gebruik van gerecycled plastic voor een vermindering van de afvalberg en de CO2-uitstoot. Als je dus kiest voor AOV 512 Magnesium AC & Citraat, kies je niet alleen voor een hoogwaardig supplement dat je gezondheid ondersteunt, maar ook voor een duurzame verpakking die bijdraagt aan een gezonder milieu.

Fittergy Magnesium Five

Fittergy Magnesium Five

Fittergy Magnesium Five Tabletten is een uniek voedingssupplement met maar liefst vijf verschillende goed opneembare magnesiumvormen, waaronder tauraat, bisglycinaat, citraat, glycerofosfaat en malaat. Magnesium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan vele processen in het lichaam, waaronder het energieniveau, het functioneren van zenuwen en spieren, celvernieuwing en de aanmaak van cellen en weefsels. Fittergy Magnesium Five Tabletten bevat 180 mg elementair magnesium per tablet en alleen organisch gebonden magnesiumvormen, wat zorgt voor een optimale opname door het lichaam. Door de toevoeging van meerdere vormen van magnesium is dit supplement nog completer en effectiever dan andere magnesium supplementen.

Naast de vijf verschillende magnesiumvormen biedt Fittergy Magnesium Five Tabletten nog meer voordelen. Zo draagt magnesium bij aan het behoud van een sterk gebit en een goede electrolytenbalans. Daarnaast kan magnesium bijdragen aan een betere geestelijke veerkracht en een beter geheugen. Met dit supplement krijg je dus niet alleen meer magnesium binnen, maar ondersteun je ook vele belangrijke processen in het lichaam. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en bevatten alleen organisch gebonden magnesiumvormen, wat zorgt voor een goede opname door het lichaam.

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson Healthstyle Vegan Magnesium Citraat Malaat Poeder is een veganistisch voedingssupplement dat een goed opneembare vorm van magnesium biedt. Magnesium is essentieel voor het behoud van sterke spieren en speelt een rol bij het activeren van natuurlijke energie in het lichaam, wat bijdraagt aan een gevoel van fitheid. Bovendien bevat het poeder een actieve vorm van vitamine B6, wat extra voordelen kan bieden voor de algemene gezondheid.

Het feit dat dit supplement een goed opneembare vorm van magnesium bevat, is een voordeel omdat het lichaam dit essentiele mineraal efficient kan gebruiken. Daarnaast draagt de aanwezigheid van de actieve vorm van vitamine B6 bij aan de effectiviteit van het supplement. Het poedervormige supplement maakt het ook handig in gebruik, omdat het gemakkelijk kan worden toegevoegd aan drankjes of voedsel.

Het veganistische aspect van het supplement is een bijkomend voordeel voor mensen die een veganistische levensstijl volgen. Het zorgt ervoor dat het supplement vrij is van dierlijke producten en geschikt is voor vegetariers en veganisten. Dit maakt het een inclusieve keuze voor verschillende dieetvoorkeuren.

Al met al biedt Mattisson Healthstyle Vegan Magnesium Citraat Malaat Poeder een goed opneembare vorm van magnesium, samen met de voordelen van vitamine B6, in een handige poedervorm. Het feit dat het geschikt is voor veganisten maakt het een veelzijdige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief voedingssupplement om de algemene gezondheid en fitheid te ondersteunen.

Orthica Magnesium citraat 125

Orthica Magnesium citraat 125

Orthica Magnesiumcitraat-125 Capsules zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen en mensen die medicijnen gebruiken. Dit supplement is goed verdraagbaar en bevat organisch gebonden magnesiumcitraat dat goed door het lichaam wordt opgenomen. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij vele processen in het lichaam. Zo draagt het bij aan het behoud van sterke en soepele spieren, het skelet en geestelijke veerkracht. Daarnaast activeert het de natuurlijke energie in het lichaam en vermindert het vermoeidheid en moeheid. Als aanvulling op voedingsmiddelen die magnesium bevatten, zijn deze capsules ideaal om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende magnesium binnenkrijgt.

Naast de vele voordelen van magnesium, is Orthica ook bezig met het verduurzamen van hun producten. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET draagt Orthica bij aan een meer circulaire economie en wordt er geen nieuw plastic geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat de afvalberg verkleint en de CO2-uitstoot afneemt. Het gebruik van rPET heeft daarnaast geen invloed op de kwaliteit van het product en de verpakking is net zo stevig als bij nieuw plastic. Kortom, met Orthica Magnesiumcitraat-125 Capsules krijgt het lichaam voldoende magnesium binnen en draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Lucovitaal Magnesium Citraat bruistablette

Lucovitaal Magnesium Citraat bruistablette

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Bruistabletten zijn een handige en smakelijke manier om voldoende magnesium binnen te krijgen. De tabletten bevatten magnesium bicarbonaat en citroenzuur, waardoor ze in water oplossen en veranderen in een goed opneembare vorm van magnesiumcitraat. Magnesium is een essentieel mineraal dat veel belangrijke functies in ons lichaam ondersteunt, waaronder de werking van de spieren en het zenuwstelsel, het behoud van sterke botten en tanden en het verminderen van vermoeidheid en moeheid. Het toevoegen van citroenzuur geeft het drankje een aangename, frisse smaak.

Het gebruik van Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Bruistabletten biedt een aantal voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk in te nemen en zorgen ze voor een snelle opname van magnesium in ons lichaam. Bovendien zijn ze door hun frisse smaak aantrekkelijk voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Daarnaast kunnen ze helpen bij het verminderen van vermoeidheid en moeheid, wat kan bijdragen aan een verbeterd energieniveau. Het behoud van sterke botten en tanden is ook een belangrijk voordeel, vooral voor mensen die een verhoogd risico hebben op botontkalking. Kortom, Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Bruistabletten zijn een handige en smakelijke manier om voldoende magnesium binnen te krijgen en te profiteren van de vele voordelen die dit mineraal biedt.

Davitamon Magnesium citraat + Magnesiumoxide

Davitamon Magnesium citraat + Magnesiumoxide

Davitamon Magnesium Citraat + Magnesiumoxide is een handig voedingssupplement in de vorm van kleine tabletten met magnesiumcitraat en magnesiumoxide. Magnesium is essentieel voor een normale werking van het zenuwstelsel en de spieren, wat belangrijk is voor een actieve levensstijl. Het helpt ook bij het behouden van sterke botten en tanden en draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid. Het gebruik van magnesiumcitraat in de formule verzekert een hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en snel effect heeft. Het dagelijks innemen van dit supplement kan helpen om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium te voldoen en kan bijdragen aan het verbeteren van de algemene gezondheid en welzijn.

Naast het ondersteunen van de normale werking van het lichaam, heeft magnesium nog meer voordelen. Het kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van stress. Bovendien kan magnesium een rol spelen bij het verlichten van menstruatieklachten en het verbeteren van de stemming. Het gebruik van Davitamon Magnesium Citraat + Magnesiumoxide is een gemakkelijke manier om deze voordelen te ervaren en de dagelijkse magnesiumbehoefte aan te vullen. Het is echter altijd belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met het nemen van voedingssupplementen.

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson Magnesium citraat malaat met B6

Mattisson HealthStyle Magnesium Citraat Malaat 78mg is een supplement dat een belangrijke rol speelt bij het behoud van sterke spieren, het activeren van natuurlijke energie in het lichaam en het bijdragen aan fitheid. Dit supplement maakt gebruik van de organische binding van citraat (citroenzuur zout), waardoor het lichaam magnesium efficient kan opnemen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor sporters die behoefte hebben aan een goede magnesiumopname. Daarnaast bevat het supplement malaat, een binding van magnesium met organisch appelzuur, dat zorgt voor minder maag-darmklachten.

Een ander voordeel van Mattisson HealthStyle Magnesium Citraat Malaat 78mg is dat het snel door het lichaam wordt opgenomen, wat betekent dat de voordelen snel merkbaar kunnen zijn. Bovendien bevat het supplement vitamine B6, wat de opname van magnesium verhoogt, vermoeidheid helpt verminderen en bijdraagt aan de energievoorziening in de spieren. Met 13% elementair magnesium per capsule biedt het supplement een goede dosering van dit essentiele mineraal.

Een bijkomend voordeel is dat dit supplement veganistisch is, wat betekent dat het geschikt is voor mensen die een plantaardig dieet volgen. Het biedt een handige en effectieve manier om de magnesiuminname te verhogen en te profiteren van de vele voordelen die magnesium biedt voor spierkracht, energie en algehele fitheid.

Fittergy Magnesiumcitraat kuur 50 mg

Fittergy Magnesiumcitraat kuur 50 mg

Fittergy Magnesium Citraat 50mg is een voedingssupplement dat ontworpen is om de opname van magnesium in het lichaam te maximaliseren door kleine doses gedurende de dag in te nemen. Deze kuur bevat magnesium in de vorm van citraat, de best opneembare vorm voor het lichaam. Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking en kan helpen vermoeidheid te verminderen. Bovendien heeft het een positieve invloed op de geestelijke veerkracht, wat resulteert in een gunstige werking op de gemoedstoestand, leerprestaties en concentratievermogen. De kuur bevat 300 tabletten en is dus voldoende voor een langdurige kuur.

Een van de belangrijkste voordelen van Fittergy Magnesium Citraat 50mg is dat het in een zeer goed opneembare vorm wordt geleverd, wat betekent dat het lichaam het supplement gemakkelijker kan verwerken en gebruiken. Dit zorgt voor een effectievere kuur en resulteert in een grotere kans op positieve resultaten. Bovendien kan het regelmatig innemen van magnesium helpen om het lichaam te ondersteunen bij verschillende processen, zoals het behoud van sterke botten en een normale spierwerking. Het feit dat deze kuur 300 tabletten bevat, zorgt ervoor dat het langdurig gebruikt kan worden, wat handig is voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige oplossing voor het verhogen van hun magnesiuminname.

AOV 513 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 513 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 513 Magnesium AC & Citraat 150mg is een voedingssupplement met makkelijk opneembare magnesiumtabletten die verschillende voordelen biedt voor het lichaam. Magnesium draagt onder andere bij aan sterke botten, soepele spieren, een heldere geest en een goed functionerend zenuwstelsel. Sporters die veel zweten kunnen hierdoor baat hebben bij het aanvullen van hun magnesiuminname met een supplement. De toevoeging van glycinaat en citraat zorgt ervoor dat de magnesium beter wordt opgenomen door het lichaam, waardoor de effecten beter merkbaar zijn.

Naast de voordelen van het supplement zelf, is er ook aandacht besteed aan de verpakking. De flacons van AOV 513 Magnesium AC & Citraat 150mg zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat zorgt voor een vermindering van de druk op het milieu. Dit maakt het supplement niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de planeet.

Toegestane gezondheidsclaims:

Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking
Magnesium is goed voor de werking van het zenuwstelsel
Magnesium helpt bij vermoeidheid en moeheid
Magnesium draagt bij aan een normale energiestofwisseling

Wat is magnesium citraat?

Magnesium citraat is een magnesium supplement gemaakt met een combinatie van zout en citroenzuur. Magnesium citraat wordt soms omschreven als een zout laxeermiddel omdat het effectief werkt om constipatie te verlichten en de darmen leeg te maken, dankzij zijn vermogen om water en vocht in de dunne darm te verhogen.

Het belangrijkste doel van het gebruik van magnesium citraat poeder en andere toedieningsvormen van magnesium is het handhaven van gezonde niveaus, omdat een tekort aan magnesium kan bijdragen aan een grote verscheidenheid aan symptomen en aandoeningen. Daartoe behoren slaapproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en spierpijn.

magnesium citraat poeder

Wat doet magnesium citraat?

Magnesium citraat biedt de voordelen van magnesium terwijl het je darmen en spijsvertering extra ondersteunt. Wanneer je lichaam magnesiumcitraat opneemt, ondersteunt het de spijsvertering en profiteert het tegelijkertijd van de potentiële voordelen van magnesium.

Voordelen van magnesium citraat zijn onder andere het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Ook speelt magnesium een cruciale rol bij de regulering van het zenuwstelsel. Het balanceert de chemische boodschappers glutamaat en GABA, verantwoordelijk voor het stimuleren en kalmeren. Dit evenwicht kan overdag de waakzaamheid verbeteren en ‘s nachts een rustgevende slaap bevorderen.

Magnesium supplementen worden vaak gebruikt om de slaap te verbeteren en ontspanning op te wekken. Door de productie van melatonine, het slaaphormoon, te stimuleren helpt magnesium bij de natuurlijke slaap. Bovendien ontspant het de spieren, waardoor het lichaam wordt voorbereid op rust.

Magnesium draagt ook bij aan de gezondheid van de botten: ongeveer 60% van het lichaamsmagnesium is opgeslagen in de botten. Verder speelt magnesium een rol bij de bescherming van de gezondheid van het hart. Het helpt de bloeddruk te stabiliseren, waardoor het hart niet wordt belast.

Goed bezig met Magnesium Citraat.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Magnesium Citraat kopen

Hoeveel magnesium citraat per dag?

Hoeveel magnesium citraat voor jou geschikt is, is gebaseerd op factoren als je medische conditie, leeftijd, eventuele symptomen die je ervaart en hoe gevoelig je bent voor dit product. Het is belangrijk om altijd de aanwijzingen te lezen op het etiket van het product dat je gebruikt, omdat ieder product een beetje anders werkt.

Als je magnesium citraat neemt als voedingssupplement, is een algemene aanbeveling voor volwassenen om tussen de 200 en 300 milligram per dag oraal in te nemen in een enkele dagelijkse dosis, of in verdeelde doses, met een vol glas water.

magnesium citraat supplementen

Geeft magnesium citraat bijwerkingen?

Magnesium citraat kan in sommige gevallen een laxerende bijwerking geven als het in hoge doses wordt ingenomen (wat soms ook de bedoeling is) maar wordt verder als veilig beschouwd voor de meeste mensen.

Je wilt magnesium citraat niet te vaak gebruiken, omdat dit kan leiden tot afhankelijkheid van het product en verlies van de normale darmfunctie. Ook wordt dit supplement niet aangeraden tijdens de zwangerschap, mits vooraf besproken met een arts.

Magnesium

Wil je magnesium kopen? Magnesium citrate is een waardevolle bron van voedingsstoffen die je bij elke goede drogist kunt kopen. Dit supplement is populair vanwege zijn rol in het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het ondersteunen van de darmflora. Het voordeel van het innemen van magnesium citraat is dat het snel door het lichaam wordt opgenomen. Bovendien helpt het bij de opname van vetzuren, waardoor de algemene gezondheid en het welzijn worden bevorderd. Een ander nuttig supplement is L-Tryptofaan, dat vaak samen met magnesium citraat wordt ingenomen om de algehele gezondheid te verbeteren. Onthoud altijd dat u bij het kopen van magnesium producten naar de drogist gaat voor deskundig advies.