Keuzehulp

5-HTP

5-hydroxytryptofaan (5-HTP) is een chemische stof die het lichaam maakt uit tryptofaan (een essentieel aminozuur dat je uit voedsel haalt). Nadat tryptofaan is omgezet in 5-HTP, wordt de chemische stof omgezet in een andere chemische stof die serotonine heet (een neurotransmitter die signalen doorgeeft tussen hersencellen). 5-HTP voedingssupplementen helpen het serotonineniveau in de hersenen te verhogen. Omdat serotonine helpt bij het regelen van stemming en gedrag, kan 5-HTP een positief effect hebben op slaap, stemming, angst, eetlust en pijngevoel.

5-HTP kopen

Filter

3 artikelen in 5-HTP

3 artikelen in 5-HTP

Mattisson 5-HTP 200 mg vitamine B1 & B6

Mattisson 5-HTP 200 mg vitamine B1 & B6

Mattisson HealthStyle 5-HTP 200mg Capsules is een voedingssupplement dat het aminozuur L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP) bevat. Dit aminozuur wordt gewonnen uit de zaden van Griffonia simplicifolia en is een voorganger van serotonine en melatonine. Door het verhogen van de hoeveelheid serotonine in de hersenen, kan dit supplement bijdragen aan het behoud van een goede gemoedstoestand. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen die last hebben van stress, angst, of milde stemmingsproblemen. Daarnaast bevat het supplement vitamine B6, dat bijdraagt aan de geestelijke veerkracht. Dit kan helpen om een gezonde balans te vinden en stressvolle situaties beter aan te kunnen.

Het gebruik van Mattisson HealthStyle 5-HTP 200mg Capsules kan dus verschillende voordelen hebben voor de geestelijke gezondheid. Het verhogen van serotonine in de hersenen kan bijvoorbeeld leiden tot een betere stemming, meer energie, en een verbeterd slaappatroon. Ook kan het bijdragen aan het verminderen van angstgevoelens en stress. Daarnaast kan vitamine B6 bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van de geestelijke veerkracht. Het is echter belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen nooit een vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en medische behandelingen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of apotheker voordat je een nieuw supplement gaat gebruiken.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Slaap balans

Als je slaap goed is, word je uitgerust wakker en heb je energie voor een nieuwe dag. Er kunnen situaties zijn waarin je slaapfunctie ondersteuning kan gebruiken. In spannende tijden of tijdens drukke werkzaamheden bijvoorbeeld, maar ook bij verdriet, innerlijke onrust en geestelijke inspanning. In uiteenlopende situaties kan New Care Slaap balans met valeriaan, goudpapaver en passiebloem je op natuurlijke wijze helpen om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. New Care Slaap balans is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Griffonia simplicifolia is een West-Afrikaanse klimstruik waarvan de zaden 5-HTP bevatten. 5-HTP is de bouwsteen van serotonine dat weer kan worden omgezet in het hormoon melatonine. New Care Slaap balans bevat griffonia extract gestandaardiseerd op 20% 5-HTP waarmee 50mg 5-HTP per capsule wordt geleverd.

Valeriaan heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie en helpt om lekker te slapen. Als goede bijkomstigheid houdt het je geest helder en is gunstig voor een goede geestelijke balans. New Care Slaap balans bevat valeriaan extract gestandaardiseerd op 0,3% valereenzuur.

Goudpapaver is een kruid dat in de volksmond bekend staat onder de toepasselijke naam ‘slaapmutsje’. Goudpapaver ontspant en is rustgevend. Het helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid en ondersteunt het behoud van een natuurlijke, gezonde nachtrust.

Passiebloem is een natuurlijk rustgevend kruid dat helpt om lekker te slapen. Het werkt bovendien ontspannend en zorgt dat je evenwichtig bent in stress-situaties. Dit heeft een gunstige invloed op je nachtrust. Foliumzuur ondersteunt de invloed van passiebloem in stress-situaties.

New Care Slaap balans is aangevuld met vitamine B1, B3, B6, B12 en magnesium. Deze stoffen spelen een belangrijke ondersteunende rol. Ze zijn namelijk goed voor het zenuwstelsel en een goede geestelijke balans. Bovendien ondersteunen ze bij geestelijke inspanning en zijn goed voor de gemoedstoestand. Dit draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt het energieniveau, zodat je overdag goed kunt blijven functioneren.

Fittergy Nootropic Recovery

Fittergy Nootropic Recovery

Fittergy Nootropic Recovery Capsules zijn ontworpen om te helpen bij het afbouwen van een drukke dag en het bevorderen van een goede nachtrust. Het supplement bevat een unieke combinatie van drie componenten die elkaar aanvullen om een optimale werking te garanderen. Vitamine B1 en B6 dragen bij aan een goede geestelijke balans, terwijl melatonine helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Bovendien bevat het supplement Slaapmutsje (Griffonia Simplicifolia), dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om de slaap te verbeteren.

Fittergy Nootropic Recovery Capsules bieden vele voordelen voor mensen die moeite hebben met het in slaap vallen na een stressvolle dag. Het supplement helpt niet alleen bij het bevorderen van een goede nachtrust, maar draagt ook bij aan het verbeteren van de algehele mentale en emotionele balans. Bovendien is het supplement verrijkt met aminozuren en vitamines, waardoor het de algehele gezondheid en welzijn kan bevorderen. Het gebruik van Fittergy Nootropic Recovery Capsules kan een effectieve manier zijn om te zorgen voor een goede nachtrust en het verminderen van de gevolgen van stress op het lichaam en de geest.

Wat is 5-HTP?

5-hydroxytryptofaan oftewel 5 HTP is een chemische stof die het lichaam maakt uit tryptofaan (een essentieel aminozuur dat je uit voedsel haalt). Nadat tryptofaan is omgezet in 5-HTP, wordt de chemische stof omgezet in een andere chemische stof die serotonine heet (een neurotransmitter die signalen doorgeeft tussen hersencellen). 5-HTP voedingssupplementen helpen het serotonineniveau in de hersenen te verhogen. Omdat serotonine helpt bij het regelen van stemming en gedrag, kan 5-HTP een positief effect hebben op slaap, stemming, angst, eetlust en pijngevoel.

Waar is 5-HTP goed voor?

5-HTP is een aminozuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Ook wordt het verkocht als supplement. 5-HTP is een bouwsteen van de hormonen serotonine en melatonine. 5HTP is een natuurlijk middel en goed voor stemming en mentale balans. Het bevat een bouwsteen van het gelukshoormoon serotonine en wordt gebruikt als serotonine booster. Een laag serotonine niveau staat in verband met verschillende problemen zoals: depressie en slaapproblemen. Om dat te voorkomen zijn er steeds meer mensen die 5-HTP kopen.

Goed bezig met 5-HTP.

Bestel voordelig op Vitamines.com

5-HTP kopen

Hoeveel 5-HTP per dag innemen?

Hoeveel 5-HTP moet worden ingenomen, hangt af van de doelstelling. Zo wordt aangeraden voor gewichtsbeheersing: dagelijks 250 tot 300 mg, 30 minuten voor de maaltijd. 5-HTP bij gemoedsschommelingen: 50 tot 100 mg, 3 maal daags bij de maaltijd, en minstens één week. Bij fibromyalgie: 100 mg, 3 á 4 keer per dag bij de maaltijd. En wanneer 5-HTP wordt gebruikt tegen migraines: 100 tot 200 mg, 2 á 3 keer per dag bij de maaltijd.

Heeft 5-HTP bijwerkingen?

Is 5-HTP veilig? Over het algemeen lijkt 5-HTP veilig en geen bijwerkingen te veroorzaken bij volwassen wanneer het oraal (via de mond) wordt ingenomen in doses tot 400 milligram per dag en gedurende maximaal een jaar. Af en toe kunnen lichte bijwerkingen optreden, waaronder misselijkheid, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en een opgeblazen gevoel.

Als je voorgeschreven medicijnen of antidepressiva gebruikt, overleg dan met je huisarts voordat je supplementen inneemt. 5-HTP en SSRI’s werken allebei om de productie van serotonine te verhogen, en kunnen dus op elkaar inwerken. Tevens mag dit supplement niet worden ingenomen door zwangere vrouwen en worden 5-HTP supplementen afgeraden voor iedereen die binnen twee weken een operatie ondergaat.