Nog even geduld, wij zijn in aanbouw..
Vanaf 1-9 vind je hier de meest complete vitaminen webshop.


 

Wat is 5-HTP?

5-HTP is een natuurlijk middel voor stemming en mentale balans. Het bevat een bouwsteen van het gelukshoormoon serotonine en wordt gebruikt als serotonine booster. Een laag serotonine niveau staat in verband met verschillende problemen als; depressie en slaapproblemen. Daarom wordt 5-HTP steeds populairder.

 

  • 5-HTP is de natuurlijke voorloper van lichaamseigen serotonine
  • Hoge concentratie Griffonia simplicifolia extract 95%
  • Eén capsule per dag is voldoende!

 

Wat is 5-HTP?

5-HTP is een aminozuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Ook wordt het verkocht als supplement. 5-HTP is een bouwsteen van de hormonen serotonine en melatonine.

 

5-HTP en ADHD

Normaliter gaat behandeling van ADHD of ADD gepaard met medicatie, maar er zijn ook natuurlijke manieren om ADHD te behandelen die steeds meer populariteit winnen. Zoals 5-HTP uit de Griffonia plant.

 

Wat doet 5-HTP?

5-HTP wordt gewonnen uit de Griffionia plant. Deze plant is van nature rijk aan 5-HTP. Er komt steeds meer kennis over 5-HTP, en wat lijkt, is dat 5-HTP op een natuurlijke manier de serotoninespiegel kan verhogen. Door een toename van serotonine kunnen symptomen die geassocieerd worden met ADHD, zoals slaapstoornissen en angst, afnemen.

 

5-HTP dosering
De gangbare dosering voor 5-HTP ligt tussen de 50mg en 250mg per dag.

Voedingsmiddelen met 5-HTP

In welke voedingsmiddelen zit 5-htp? Er zit 5-htp in rood vlees, kalkoen en soja, maar het bijproduct zit ook in spinazie, vis en eieren.

 

 

Ervaringen met 5-HTP

ADHD

Ongeveer 3 jaar geleden werd bij mij ADHD vastgesteld. Ik ben 33 jaar oud.

Ik was verbaasd om 5-HTP niet op de lijst te zien als remedie. Dit is mijn natuurlijke pil die ik elke dag inneem. Ik weet direct binnen een paar dagen wanneer in het niet neem. Het werkt fantastisch! Ik neem elke avond ongeveer 100mg voor het slapen gaan. Het helpt om goed geconcentreerd te werken.

 

Mood

Ik heb verschillende soorten natuurlijke producten geprobeerd die mogelijk stemmingswisselingen tegen zouden kunnen gaan. 5-HTP werkt voor mij het beste. Ik word fris wakker, kan beter tegen jengelende kids en ik ben klaar voor de dag.