Vitakruid 5-HTP 100MG 60 capsules

25.89

5 HTP helpt met het verhogen van het serotonine niveau. Lage serotonine niveaus staan in verband met depressie, angst, slaapproblemen, gewicht en andere gezondheidsproblemen. Voor deze redenen worden 5-htp supplementen steeds populairder.

  • 5-HTP is de voorloperstof van serotonine
  • Hoog geconcentreerd Griffonia simplicifolia extract (95%)
  • 5-HTP wordt natuurlijk gewonnen uit het Griffoniaplantje

Vitamines.com belofte

Vitamines.com biedt enkel hoogwaardige supplementen aan, mocht u een vraag hebben dan staat ons team voor u klaar. Snellere levering aan huis Beste prijs/ kwaliteit Zorgvuldig ingepakt

Ingrediënten

Aardappelzetmeel (vulstof), 95% gestandaardiseerd Griffonia simplicifolia-extract, Vegetarische HPMC capsule, Zonnebloemolie (flow verbeteraar).

Gebruik

1 tot 2 maal daags 1 capsule overdag, of voor het naar bed gaan, innemen. De (aanbevolen) dosering niet overschrijden.
1 tot 2 maal daags 1 capsule overdag, of voor het naar bed gaan, innemen. De (aanbevolen) dosering niet overschrijden.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid 5-HTP 100MG 60 capsules” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Veelgestelde vragen

5-htp produceert serotonine en dat kan weer worden omgezet in melatonine. Melatonine is het slaaphormoon dat een hele belangrijke rol speelt in je slaap. Het maakt je ‘s avonds moe en ‘s ochtends actief. Via 5-htp kan je melatonine productie dus worden opgeschroefd. Kan ik 5-HTP gebruiken om in slaap te vallen? 5-HTP wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier gewonnen uit de zaden, om de puurheid en hoge concentratie per dosering te waarborgen. Het Griffonia extract bevat de unieke en veilige standaardisatie van maar liefst 95 procent van de werkzame stof 5-HTP.2 Door deze samenstelling is er een gegarandeerde hoeveelheid (100mg) van deze werkzame stof aanwezig in de capsule. Dat is een hoge dosering, waardoor je aan één capsule per dag vaak al genoeg hebt! Waarom is een hoge concentratie van 95% belangrijk? Wanneer het essentiële aminozuur L-tryptofaan is omgezet in 5-HTP, kan dit in de vervolgens hersenen worden omgezet naar serotonine. Dit is een neurotransmitter die betrokken is bij verschillende processen in het lichaam en hersenfuncties. Ook is het een voorloper van het hormoon melatonine. 5-HTP is daarom onderdeel van het proces waaruit diverse neurotransmitters kunnen ontstaan. Hoe kan 5-HTP helpen bij de aanmaak van serotonine? 5-HTP is een omgezette vorm van het essentiële aminozuur L-tryptofaan.1 Aminozuren zijn nodig voor de vorming van eiwitten, en zijn in te delen in drie groepen: essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële aminozuren.

De essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, dus die moet je binnen krijgen via voeding. Gelukkig komen deze stoffen van nature in aanzienlijke hoeveelheden voor in ons eten. L-tryptofaan komt voornamelijk voor in dierlijke producten, zoals vlees en zuivel. Kalkoen is bijvoorbeeld een bijzonder goede bron van L-tryptofaan. Om deze reden kan het voor vegetariërs en veganisten moeilijker zijn om via voeding de benodigde niveaus van dit aminozuur te behalen. Suppletie zou in zo’n geval van meerwaarde kunnen zijn.

5-HTP wordt aangemaakt wanneer tryptofaan zich ontwikkelt tot serotonine. Ook dit wordt in de natuur aangetroffen, zoals in de zaden van de Griffonia-struik.
Waarom moet ik als vegetariër 5-HTP gebruiken?

Waarschuwingen

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van medicatie die de aanmaak van serotonine bevordert (in het bijzonder antidepressiva). 5-HTP 100mg kan namelijk de werking van deze geneesmiddelen versterken. Bestel bij twijfel altijd onder voorbehoud van een veiligheidscheck door een gespecialiseerd apotheker.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarom Vitamines.com ?

Vaak heb je meer vitamine D nodig dan je uit zonlicht en voeding haalt. Extra vitamine D wordt opgeslagen in het lichaam en dient, bijvoorbeeld in de donkere wintermaanden, als een extra reserve.

Anna van der Laan

Gezondheidsdeskundige

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk

Toegevoegd aan bestelling

X