Werkt collageen poeder? Ervaringen & reviews lezen

Wil je graag collageen poeder gaan gebruiken voor je fijne lijntjes, doffe haren of broze nagels? You go! Maar werkt collageen wel echt? En welk merk past dan bij jou, want er staan er zó veel online. Deze reviews gaan je vast helpen om jou je glowy skin en lange lokken te geven!

Vrouw vraagt werkt collageen poeder

Als je een beetje in to beauty bent, dan ontkom je er niet aan: collageen poeder. Dit oplosbare poedertje belooft bergen te verzetten voor je huid, haar en nagels. Geen rimpels meer, maar een glowy skin. Maar is dat wel zo? Want werk collageen poeder echt? En wat zijn de ervaringen? Wij leggen je uit wat collageen precies is, wat de ervaringen zijn van verschillende merken en welke het beste bij jou past!

Wat is collageen poeder?

Collageen poeder is een supplement (in poedervorm) dat meestal wordt gewonnen uit de botten, huid en kraakbeen van dieren, zoals runderen, varkens of vissen. Daarom is collageen meestal niet geschikt voor vegetariërs en veganisten. Maar wat is collageen precies? Collageen is een essentieel eiwit dat in ons lichaam (en dat van dieren) voorkomt en zorgt voor stevigheid en elasticiteit in weefsels zoals de huid, gewrichten, pezen en botten. 

Afname van collageen

Als we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen helaas af, wat kan leiden tot rimpels, een verminderde elasticiteit van de huid en stijve(re) gewrichten. En daar komt collageen poeder om de hoek kijken! Collageen poeder wordt vaak toegevoegd aan voeding of drankjes om de natuurlijke collageenproductie in het lichaam te ondersteunen.

Het meeste collageenpoeder kan gemakkelijk worden gemengd met bijvoorbeeld koffie, smoothies, of yoghurt en wordt meestal goed door het lichaam opgenomen. Ook lijkt collageen steeds populairder te worden bij (fanatieke) sporters die sneller hun spieren willen herstellen.

Hoe goed werkt collageen voor huid, haar & nagels?

Collageen kan een flinke boost geven aan je huid, haar en nagels. Voor de huid kan collageen helpen om je rimpels te verminderen en de elasticiteit te verbeteren. Hierdoor lijkt je huid een stuk steviger en gehydrateerder. Veel mensen merken dat hun huid er gladder en voller uitziet na regelmatig gebruik van collageen poeder, maar écht wetenschappelijk onderbouwd onderzoek is er wel, maar nog onvoldoende. 

Ook zou collageen helpen bij je haar en nagels. Het bevat aminozuren die keratine opbouwen, wat zorgt voor sterker haar en minder breekbare nagels. Hoewel het effect kan verschillen, melden veel mensen dat hun haar dikker en nagels gezonder worden na het gebruik van collageen. Maar ook hiervoor geldt: er is positief wetenschappelijk onderzoek, maar er is nog meer nodig.

Top 10 Collageen ervaringen huid & haar 

Hoewel (meer) wetenschappelijk onderzoek nog volop bezig is, zijn er inmiddels een hoop ervaringen te delen over verschillende collageen poeders. Dit zijn de top 10 bekendste collageen poeders mét ervaringen van gebruikers. Waar kun jij je het meest in vinden?

De #1 collageen van Nederland
Herbolist collageen beauty blend aanbieding 2+1
#1 in Collageen
Herbolist Collageen Beauty Blend 34.95
Bekijk Product

1. Herbolist Beauty Blend: #1 in Nederland   

  • Janneke: Ik kan niet meer zonder! Na een paar weken begon ik echt verschil te merken aan mijn huid en nagels. Het is gemakkelijk in gebruik en smaakt ook nog eens goed. Mijn huid voelt veel gezonder aan, en ik ben heel blij met het resultaat.
  • Leonie: Super blij met dit product! De verpakking is erg mooi en de poeder lost makkelijk op. Het heeft echt geholpen met mijn huidproblemen, ik heb veel minder last van acne. Dit is nu een vast onderdeel van mijn ochtendroutine.
  • Nora: Zelfs mijn man gebruikt het nu. Het werkt echt voor mijn haar. Collageen had ik al veel over gelezen, maar je twijfelt toch of het werkt. Maar ik ging het maar proberen en nu zie ik allemaal babyhaartjes en mijn huid is ook een stuk egaler.
review-eclat-collageen

2. Eclat Collageen review 

  • Femke: Na de eerste maand Eclat te hebben gebruikt, merkte ik meteen verschil. Mijn nagels braken namelijk niet meer af! Voor mij is dit genoeg bewijs dat het helpt. Ook krijg ik van iedereen te horen dat ik zo’n mooie, stralende huid heb. En dat klopt! Ik ga niet meer stoppen met collageen. 
  • Anna: Ik ben ontzettend tevreden over dit collageen product. Zowel mijn haar als mijn huid hebben er echt baat bij. Na drie maanden gebruik merk ik echt een soepelere huid en glanzend haar. Een aanrader voor elke vrouw!
  • Ghislaine: Ik merk nu na ongeveer 6 weken verschil. Mijn huid voelt een stuk voller aan. Ook mijn haar is dikker. Zelfs al mijn vriendinnen zijn om na een tip van mij!
review-glow25

3. Glow25 review

  • Louise: Ik was erg sceptisch over het idee om collageen te nemen, we horen van alles en nog wat over het product. Maar werkt het echt? Nou ik geef toe dat ik verbaasd ben na 15 dagen: echt minder donkere kringen en een vollere, gehydrateerde huid. Ik neem het elke ochtend in mijn glas drinken, het heeft geen smaak en lost heel goed op. Ik ga door met collageen poeder!
  • Chantalle: Ik gebruik het nu bijna 3 maanden en ik ben meer dan blij! Ik ben fitter dan normaal, iedereen denkt dat ik botox heb gedaan (ook al heb ik dat niet) en ik voel me een stuk comfortabeler. Als je je moe voelt en een doffe huid hebt raad ik alle vrouwen dit aan!
  • Zeyneb: Ik gebruik het collageenpoeder nu ongeveer 3 maanden en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Mijn nagels zijn het meest verbeterd, die splinteren eindelijk niet meer! M’n huid vertoont een lichte gloed en ook mijn haarverlies is na enkele weken iets verminderd.
review-theonia-collageen

4. Theonia collageen ervaringen 

  • Renske: Ik start nu mijn tweede pot en ik moet toegeven dat de resultaten er zeker zijn. Zowel wat betreft de gewrichten als mijn huidtint. Ik raad dit product aan!
  • Lesley: Dit merk en voedingssupplement (zoals de collageen) zijn geweldig! Je zou kunnen zeggen dat de prijs een beetje hoog is, maar eerlijk gezegd is het de reis naar een mooie huid meer dan waard.
  • Coco: Ik gebruik deze collageen nu al enkele weken en ben zeer tevreden. Mijn huid is niet alleen elastischer, maar ook goed gehydrateerd en houdt beter vocht vast. Een heel goed product met een goede samenstelling. Ik raad het aan!
review-lucovitaal-super-collageen

5. Lucovitaal Super Collageen review 

  • Jessica: Ik ben inmiddels begonnen aan mijn derde (!) potje. Ik zie een mooi resultaat en mijn huid oogt jonger en veel lijntjes bij mijn ogen zijn weg. Enige minpuntje is dat de capsules groot zijn. Maar ik raad het aan!
  • Stanny: Ik slik dit product pas sinds kort maar ik merk nu al verschil! Bepaalde lijntjes in m’n gezicht zijn wat vervaagd en m’n poriën zijn enigszins wat kleiner, of in ieder geval minder zichtbaar. 
  • Veronique: Ik had oprecht niet verwacht dat collageen echt zou werken, maar mijn lijntjes zijn echt verminderd en mijn gezicht voelt een stuk steviger. Ik heb ook het gevoel dat mijn nagels sterker zijn geworden. 
review-collageen-poeder-action

6. Collageen poeder Action ervaringen 

  • Erica: Na een paar weken dat ik dit collageen poeder gebruik, merk ik dat mijn huid veel soepeler en minder droog is. Het product is daarnaast megagoedkoop en werkt verrassend goed voor die prijs.
  • Eva: Het is zeker een betaalbaar product, zoals alles bij de Action, maar ik heb het idee dat het collageen minder geconcentreerd is dan bij andere merken. Mijn huid voelt wel iets zachter aan, maar ik verwachtte eerlijk gezegd meer.
  • Iris: Dit poeder is gemakkelijk te gebruiken en heeft geen sterke smaak (wat ik fijn vind). Maar ik heb nog niet echt duidelijke verbeteringen gezien in mijn huid of haar. Misschien heb ik gewoon wat meer tijd nodig om de gewenste resultaten te zien.
review-vitakruid-collageen-poeder

7. Vitakruid collageen ervaringen 

  • Angela: Ik gebruik elke ochtend collageen poeder in mijn koffie. Mijn huid krijgt een stralende glow die je gewoon wilt hebben. Ik ben verslaafd! Na een paar weken merkte ik al het verschil. Mijn huid is veel glanzender.
  • Bart: Dit supplement heeft mijn rimpels verminderd en mijn botten en tanden sterker gemaakt. Ik ben blij dat het vrij is van conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen en smaakstoffen.
  • Farida: Zo blij met dit product! Op aanraden van een vriendin gekocht en mijn huid is er echt van opgeknapt. Minder oneffenheden.
review collageen poeder kruidvat

8. Collageen poeder Kruidvat review

  • Henrike: Het Kruidvat collageenpoeder helpt zeker tegen het voorkomen van rimpels. Ik merk dat mijn huid minder droog aanvoelt en ook elastischer is sinds ik dit poeder gebruik. Vooral nu ik 50 ben, merk ik het verschil. 
  • Elif: Ik heb het gevoel dat de dosering van dit collageen poeder te laag is en je meer zou moeten nemen. Desondanks ben ik tevreden met de ondersteuning die het biedt voor mijn huid.
  • Beau: Ik gebruik dit collageen poeder nu een paar maanden, en ik heb het gevoel dat mijn huid iets strakker en gladder lijkt. Het is helaas geen wondermiddel, maar in combinatie met andere verzorging merk ik wel (positief) verschil.
Review bliss collageen

9. Bliss Collageen reviews 

  • Elise: Ik gebruik Bliss nu een paar maanden, en ik merk een zachte en stevigere huid dan hiervoor. Ook groeien mijn haren beter en krijg ik meer nieuwe haren. Ben tot nu toe erg tevreden!
  • Manon: Het blendt snel en blijft de hele dag goed van smaak, ook als je het meeneemt in je drankje. Ik heb het idee dat mijn haar voller is, mijn nagels sterker en de kleine rimpeltjes in mijn gezicht zichtbaar verminderd zijn. M’n gezicht ziet er een stuk minder moe uit!
  • Zoey: Het is een erg lekkere collageen poeder. Ik gebruik het nu twee maanden en merk verschil aan de stevigheid van mijn nagels en de groei van mijn haar.
Review artic blue collageen

10. Arctic Blue ervaringen 

  • Simone: Ik gebruik dit collageen product nu al enige tijd en ik ben eigenlijk gewoon zeer tevreden. Het doet precies wat het hoort te doen.
  • Patricia: Ik heb dit product afgelopen maand gekocht en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Ook is de prijs zeer betaalbaar. 
  • Amira: Dit collageen poeder heb ik al enige tijd geleden genomen en het bevalt prima. De service is ook goed. 

Collageen poeder wetenschappelijk onderzoek 

De effecten van collageen op huid, haar en nagels zijn deels wetenschappelijk ondersteund, maar de resultaten variëren en het bewijs is niet altijd even sterk. Daarom kunnen we nog geen échte uitspraken doen. Voor de huid zijn er enkele studies die aantonen dat het innemen van collageen kan helpen om de elasticiteit te verbeteren en rimpels te verminderen. Hoewel studies aantonen dat de huid gehydrateerder en elastischer kan worden van collageen, zijn deze studies nog te kleinschalig. 

Voor haar en nagels is het wetenschappelijke bewijs minder sterk dan voor de huid. Hoewel collageen de aminozuren levert die nodig zijn voor de opbouw van keratine, zijn er nog weinig uitgebreide studies die het directe effect van collageen bevestigen. Maar terwijl de onderzoeken lopen, hebben we gelukkig de ervaringen van jullie! 

Conclusie: Werkt collageen poeder echt?

Ja, collageen poeder lijkt te werken voor je huid, haar, nagels en soms voor je gewrichten. Maar zoals al een paar keer gezegd: er is meer wetenschappelijk bewijs nodig om dit te bevestigen. 

Voor nu kun je ervaringen en reviews lezen en het simpelweg zelf uitproberen! Want als het bij een aantal mensen werkt, kan het bij jou ook zeker werken. Ga jij het proberen? Wij zijn benieuwd!

De #1 collageen van Nederland
Herbolist collageen beauty blend aanbieding 2+1
#1 in Collageen
Herbolist Collageen Beauty Blend 34.95
Bekijk Product
Werkt collageen poeder

Over dit artikel

Dit artikel over werkt collageen poeder, collageen poeder ervaringen en Glow25 review is voor het eerst gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024. 

Bronnen

Je las een bericht in de categorie: 

  • Werkt collageen poeder
  • Collageen poeder ervaringen
  • Glow25 review
Geschreven door

Lizzy van der Loo

Lizzy van der Loo is één van onze vaste auteurs. Zij schrijft over gezondheid, supplementen, mentaal welzijn, gezonde voeding en recepten. Je kunt Lizzy voor dat laatste ook volgen op Instagram.