Keuzehulp

Algenolie

Bepaalde soorten microalgen zijn bijzonder rijk aan twee van de belangrijkste soorten omega-3 vetzuren – eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Daarom worden deze algen geweekt en verwerkt als algenolie supplement: het percentage omega-3 in microalgen is namelijk vergelijkbaar met dat van visolie, maar algenolie heeft natuurlijk geen schadelijke stoffen die vissen soms in zich kunnen hebben. Kortom, mensen die algenolie kopen, halen hun omega-3 vetzuren direct bij de bron: de algen.

Algenolie kopen

Filter

7 artikelen in Algenolie

7 artikelen in Algenolie

AOV 605 L-Glutamine 500mg

Testa Omega 3 algenolie 250mg DHA + 125mg EPA vegan

Testa Omega-3 Algenolie DHA & EPA Capsules zijn hoogwaardige plantaardige supplementen die rijk zijn aan DHA en EPA, twee essentiële omega-3-vetzuren die belangrijk zijn voor het behoud van een gezond lichaam. DHA helpt om de hersenen gezond te houden en ondersteunt het gezichtsvermogen, terwijl EPA en DHA beide bijdragen aan het behoud van een gezond hart. Wat deze capsules uniek maakt, is dat ze worden geproduceerd op basis van algenolie in plaats van visolie, waardoor ze volledig vrij zijn van verontreinigingen die vaak in visolie worden aangetroffen. Het gebruik van deze capsules is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook voor het milieu, omdat er 21 minder vissen nodig zijn om een potje visoliecapsules te produceren. De capsules zijn ook gemaakt van zeewierextract in plaats van gelatine, wat ze geschikt maakt voor vegetariërs en veganisten.

Testa Omega-3 Algenolie DHA & EPA Capsules zijn een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plantaardig omega-3-supplement van hoge kwaliteit. De capsules zijn met name geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen, omdat DHA en EPA belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel bij kinderen en een gezonde zwangerschap bevorderen. Bovendien zijn de capsules vrij van synthetische zoet-, smaak- of kleurstoffen en bevatten ze geen genetisch gemodificeerde ingrediënten. Door regelmatig Testa Omega-3 Algenolie DHA & EPA Capsules te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam voldoende omega-3-vetzuren krijgt, waardoor u zich gezonder en energieker voelt.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Algenolie

Vette vis is rijk aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Vissen krijgen deze vetzuren binnen door het eten van algen die deze vetzuren bevatten. Algen zijn dus eigenlijk de leverancier van omega-3 voor vette vissen. Algenolie kan zelf ook dienen als bron van omega 3 vetzuren.

New Care Algenolie is afkomstig van de micro-alg Schizochytrium sp. De capsule is van plantaardige oorsprong waarmee New Care Algenolie een 100% plantaardig alternatief biedt voor omega-3 vetzuren uit visolie. Omdat algenolie plantaardig is, is het in tegenstelling tot visolie geschikt voor gebruik door vegetariërs en veganisten. New Care Algenolie is vrij van allergenen en kan ook goed worden gebruikt voor mensen die vanwege een allergie voor vis geen omega 3 uit visolie kunnen gebruiken.

New Care Algenolie bevat naast een goede dosering DHA ook een goede dosering EPA. Dat is bijzonder voor een plantaardige omega-3 formule. New Care Algenolie levert per dagdosering van 2 softgel capsules 450mg omega 3 vetzuren, waarvan 300mg DHA en 150mg EPA. Hierdoor worden de gunstige gezondheidseffecten verkregen met 2 capsules per dag.

DHA is een essentieel omega-3 vetzuur dat voorkomt in vette vis, zoals zalm en haring, maar dus ook in algen. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en is hiermee goed voor de hersenfunctie. DHA is ook goed voor het gezichtsvermogen.

Een dagelijkse inname van 250mg EPA en DHA heeft bovendien een gunstige invloed op het hart.

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 210mg EPA 70mg

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 210mg EPA 70mg

Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 210mg & EPA 70mg Capsules is een voedingssupplement op basis van algen, dat rijk is aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze essentiële vetzuren zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl en kunnen niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt. Dit maakt het cruciaal om deze vetzuren via de voeding binnen te krijgen. Het grote voordeel van deze Vegan Omega 3 Algenolie is dat het afkomstig is van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces vindt plaats in een gesloten, zuivere omgeving, waardoor de algenolie vrij is van verontreiniging. Dit maakt het een veilige en gezonde optie voor vegetariërs en veganisten die geen visolie willen gebruiken.

Het dagelijks innemen van 250 mg EPA en DHA kan bijdragen aan een gezond hart en het dagelijks innemen van 3 gram kan helpen bij het behoud van een normale bloeddruk. Het combineren van 2 gram DHA en EPA per dag kan de normale triglyceriden-waarden in het bloed in stand houden. Daarnaast kan het dagelijks innemen van 250 mg DHA zorgen voor het normaal en scherp blijven zien, en is het een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Het is ook bewezen dat DHA kan bijdragen aan de natuurlijke ontwikkeling van het oog van de foetus en borstgevoede kinderen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA bovenop de dagelijks aanbevolen inname van omega-3 vetzuren voor volwassenen. Met 60 capsules per verpakking biedt Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 210mg & EPA 70mg een handige en gezonde optie voor een dagelijkse inname van deze essentiële vetzuren.

Orthica Omega 3 vegan

Orthica Omega 3 vegan

Orthica Omega-3 Vegan is een uitstekende bron van omega-3 voor vegetariërs en veganisten. Het is een plantaardige formule die DHA uit zee-algen bevat en stearidonzuur uit Echium. Stearidonzuur is een omega-3-vetzuur dat gemakkelijk door het lichaam kan worden omgezet in EPA en DHA. Deze voedingssupplementen zijn geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en dragen bij aan de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van de foetus door de inname van DHA door de moeder. De gebruikte flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor Orthica bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de hoeveelheid nieuw geproduceerd plastic.

Naast het feit dat Orthica Omega-3 Vegan een plantaardige bron van omega-3 is die geschikt is voor vegetariërs en veganisten, heeft het ook nog andere voordelen. Het bevat geen dierlijke ingrediënten, waardoor het geschikt is voor mensen met een allergie of intolerantie voor visolie. Bovendien kan het gebruik van deze supplementen helpen bij het handhaven van normale bloeddrukniveaus en de gezondheid van het hart, hersenen en ogen. Het feit dat de flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, draagt bij aan een meer circulaire economie en het verminderen van afval. Orthica Omega-3 Vegan is dus niet alleen gunstig voor de gezondheid, maar ook voor het milieu.

Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie

Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie

Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie Capsules bieden een plantaardig alternatief voor degenen die zich zorgen maken over de impact van visolie op het milieu en de gezondheid van vissen. De capsules bevatten EPA en DHA, twee belangrijke omega-3-vetzuren die essentieel zijn voor een gezonde hersenfunctie, hartgezondheid en normale vetgehaltes in het bloed. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze veganistische supplementen even effectief zijn als visoliecapsules en zonder nadelige bijwerkingen.

Een ander voordeel van Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie Capsules is dat ze geen visachtige nasmaak of geur hebben, in tegenstelling tot traditionele visoliecapsules. Bovendien is het gebruik van algenolie een duurzame keuze, omdat het minder belastend is voor de oceanen en het ecosysteem. De maximale dagelijkse dosering van 5000 mg EPA en DHA moet echter niet worden overschreden, aangezien te veel omega-3-supplementen het bloedverdunnend effect kunnen versterken en tot bijwerkingen kunnen leiden. Overall zijn Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie Capsules dus een uitstekende keuze voor vegetariërs en veganisten die hun inname van gezonde omega-3-vetzuren willen verhogen zonder schade toe te brengen aan de oceanen of vispopulaties.

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 260mg

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 260mg

Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 260mg Capsules is een voedingssupplement op basis van algen en bron van het omega 3-vetzuur DHA. Het is een essentieel vetzuur, wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken. Daarom is het belangrijk om het via de voeding toe te dienen. Bovendien is deze veganistische omega 3 algenolie afkomstig van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces van de algen vindt plaats in een gesloten, schone omgeving. Dit zorgt ervoor dat de algenolie vrij is van verontreinigingen.

Bij een dagelijkse inname van 250 mg zijn EPA en DHA goed voor het hart, en bij een dagelijkse inname van 3 gram voor het behoud van een normale bloeddruk. Met een gecombineerde inname van 2 gram DHA en EPA per dag, helpt het bij het handhaven van normale triglycerideniveaus. Met een dagelijkse inname van 250 mg per dag helpt DHA bovendien bij het behoud van een normaal en scherp gezichtsvermogen en is het een belangrijke bouwsteen van de hersenen. DHA draagt ook bij tot de natuurlijke visuele ontwikkeling van de foetus en het kind dat borstvoeding krijgt (met een dagelijkse inname van 200 mg DHA bovenop de dagelijkse aanbevolen inname van omega-3-vetzuren voor volwassenen van in totaal 250 mg EPA en DHA).

Nu -15%
A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Algenolie

Royal Green Algen DHA olie is een 100% natuurlijk en 100% vegetarisch Omega-3 DHA vetzuur. Het omega-3 DHA vetzuur speelt een belangrijke rol in elke levensfase. Voor kinderen tot ongeveer het 5e levensjaar is het van belang om de snelle groei en ontwikkeling van de hersenen te ondersteunen. Daarna blijft het belangrijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van onder meer de hersenen, het hart en de ogen. Het is zelfs aangetoond dat het een gezonde zwangerschap ondersteunt. Royal Green heeft uitgebreid onderzoek gedaan om de beste en zuiverste manier te ontwikkelen om omega-3 uit een plantaardige bron te winnen. Hierdoor hebben ze een olie ontwikkeld die 100% natuurlijk en 100% vegetarisch is geproduceerd in een duurzame omgeving die aan de GMP certificering voldoet.

Een groot voordeel van de Algenolie Capsules van Royal Green is dat ze niet afkomstig zijn van vis. Hierdoor is er absoluut geen kans op het binnenkrijgen van eventuele verontreinigingen uit de oceaan. Dit komt doordat de algen worden gecultiveerd in zuivere fermentatietanks. De olie is dus vrij van vervuilingen en 100% natuurlijk. Bovendien draagt de inname van DHA bij aan de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Daarnaast draagt DHA bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en de normale hersenfunctie. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Kortom, Royal Green Algen DHA olie is een gezonde en duurzame keuze voor jong en oud.

Wat is algenolie?

Algenolie is olie rechtstreeks afkomstig van algen. Het bevat DHA, dat 97 procent uitmaakt van de omega-3 vetten in de hersenen. Helaas krijgen te weinig Belgen en Nederlands voldoende bronnen van dit essentiële vetzuur binnen. Algenolie is daarom een plantaardige DHA-olie die niet afkomstig is van vissen.

Toen wetenschappers en artsen zich realiseerden hoe belangrijk omega-3 vetzuren zijn voor mensen, begonnen ze andere manieren te bestuderen om deze essentiële vetzuren uit andere bronnen dan vis binnen te krijgen. Vette vis, zoals zalm, zijn ook goede voedingsbronnen van deze gezonde vetten, maar buiten de zalm zijn er niet veel manieren om de voedingsstof regelmatig in je dieet op te nemen. Algenolie levert DHA, en omdat het niet van vis afkomstig is, is het duurzaam en is het een perfecte veganistische optie.

Lees meer over: Algenolie als omega-3 alternatief

Waar is algenolie goed voor?

Omega 3 uit algenolie is misschien wel het belangrijkste wat we aan ons lichaam kunnen geven. Algenolie is goed voor het hart, de hersenen, de ogen en het zenuwstelsel, dat een regelmatige inname essentieel is om ons gevechtsfit te houden. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat omega 3 het risico op hart- en vaatziekten vermindert, de bloeddruk verlaagt en de hoeveelheid triglyceriden in de bloedbaan wegneemt. Je ogen profiteren ook enorm van verhoogde gehaltes DHA en EPA. Niet alleen worden je kansen op maculadegeneratie kleiner, maar Omega 3 helpt ook je ogen gezond te houden door uitdroging te voorkomen en de snelheid waarmee tranen verdampen te vertragen. Hoe goed is dat?

Omega 3 is ook verantwoordelijk voor de aanmaak en instandhouding van Eicosanoïden, ook bekend als signaalmoleculen. Deze helpen niet alleen ons hart en immuunsysteem gezond te houden, ze worden ook geacht ontstekingen te verminderen en te reguleren, vooral voor iedereen die aan reumatoïde artritis lijdt.  Meer omega 3-vetzuren zouden de symptomen van depressie en de ernst ervan verminderen. Je hersenen hebben bijzonder veel DHA; de hersenmaterie bestaat voor ongeveer 30% uit DHA. Daarom kunnen symptomen van depressie, zoals vermoeidheid, wazigheid en onvermogen om je te concentreren, verergeren als je niveaus van dit vitale vetzuur laag zijn.

Lees meer over: Waar is algenolie goed voor?

Goed bezig met Algenolie.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Algenolie kopen

Is algenolie beter dan visolie?

Het korte antwoord is dat algenolie inderdaad als de betere versie van visolie wordt gezien, omdat algen de primaire bron van omega-3 vetten in visolie zijn. Zowel wilde als gekweekte vissen krijgen hun omega-3 gehalte door het eten van algen, dus wanneer je kiest voor algenolie krijg je jouw omega-3 vetten direct van de bron.  Ook bleek uit een 2-weekse studie bij 31 mensen dat het innemen van 600 mg DHA uit algenolie per dag de bloedspiegels met hetzelfde percentage verhoogde als het innemen van een gelijke hoeveelheid DHA uit visolie, zelfs bij een vegetarische groep met lage DHA-spiegels aan het begin van de studie.

Net zoals de vetzuursamenstelling van vissen afhangt van hun dieet en vetreserves, fluctueert het vet in algen op basis van de soort, het groeistadium, seizoensgebonden variaties en omgevingsfactoren. Toch zijn algenolie producenten in staat bepaalde stammen te kweken die meer omega-3 bevatten. Omdat algen zeer snel groeien en niet bijdragen aan overbevissing, is algenolie ook duurzamer dan visolie supplementen.

Kortom, algenolie is omdat het onder gecontroleerde omstandigheden wordt gekweekt en gezuiverd, vrij van gifstoffen die wél in vis en visolie aanwezig kunnen zijn. Het lijkt ook minder risico op spijsverteringsproblemen op te leveren en wordt – door zijn neutrale smaak – in verband gebracht met minder smaakklachten.

Lees meer over: Voordelen van algenolie

Heeft algenolie bijwerkingen?

Omega-3 supplementen zoals algen olie worden over het algemeen als veilig beschouwd en mensen rapporteren bijna geen algenolie bijwerkingen, tenzij er zeer hoge doses worden ingenomen. Er is daarom ook geen vastgestelde bovengrens, maar de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid stelt dat het innemen van een gecombineerde dosis EPA en DHA tot 5.000 mg per dag veilig is.

Hoewel visolie kan leiden tot een vissige nasmaak, maagzuur, oprispingen, spijsverteringsproblemen en misselijkheid, zijn er weinig van deze bijwerkingen gemeld bij algenolie. Omega-3 supplementen kunnen wel interacties veroorzaken met sommige medicijnen, dus het is altijd goed om vooraf met je arts te overleggen.

Lees meer over: Is algenolie gezond?