Keuzehulp

Antioxidanten

Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Vrije radicalen worden in verband gebracht met verschillende ziekten, waaronder diabetes, hartziekten en kanker. Je kunt antioxidanten kopen zoals antioxidanten pillen, en ze zitten natuurlijk ook in fruit, groenten en andere plantaardige voedingsmiddelen. Verschillende vitaminen, zoals vitamine E en C, zijn effectieve anti-oxidanten.

Antioxidanten kopen

Filter

37 artikelen in Antioxidanten

37 artikelen in Antioxidanten

New Care Scutellaria complex

New Care Scutellaria complex

We worden iedere dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals pollen, stof en zon. Ook zijn we in de loop der jaren anders gaan eten. Ons immuunsysteem kan zo nu en dan wel wat ondersteuning gebruiken.

Maar het is vandaag de dag niet alleen belangrijk dat ons immuunsysteem normaal blijft functioneren. Het is ook belangrijk dat we onze lichaamscellen goed beschermen. Hiervoor is het mede van belang dat we kunnen beschikken over een voldoende hoeveelheid antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf.

New Care Scutellaria complex is een combinatie van stoffen die mede zorgen voor de normale werking van ons immuunsysteem (vitamine A, C, D en zink) en stoffen die invloed hebben als antioxidant (vitamine C, vitamine E en zink)

Scutellaria baicalensis is familie van de muntplant en groeit in China en Rusland. Het kruid wordt traditioneel al eeuwenlang gebruikt.

Plantago heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en helpt om vrijer te ademen. Het toegevoegde brandnetel wortelextract ondersteunt de invloed van plantago op de luchtwegen. Daarnaast ondersteunt brandnetel het immuunsysteem.

Curcumine is de belangrijkste biologisch actieve stof in kurkuma. Het bevindt zich voornamelijk in de wortel van deze plant en geeft deze zijn gele kleur. Curcumine is een veelzijdig antioxidant met een positieve invloed op het immuunsysteem. Bioperine ondersteunt de invloed van curcumine op het immuunsysteem.

Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A zorgt net als vitamine C, vitamine D en het mineraal zink mede voor de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunt de afweer.

Vitamine E is toegevoegd in de natuurlijke vorm; als d-alfa-tocopherol. Vitamine E heeft een goede invloed als antioxidant. In deze functie helpt het samen met vitamine C en zink beschermen tegen invloeden van buitenaf.

AOV 605 L-Glutamine 500mg

Mattisson Spirulina poeder bio

Mattisson HealthStyle Biologische Spirulina Poeder is een hoogwaardig voedingssupplement op basis van Spirulina. Dit is een blauwgroene zoutwateralg die sinds 1970 onder gecontroleerde condities geteeld wordt in speciale buitentanks in verschillende landen. De Spirulina behoort tot de meest hoogwaardige natuurlijke vitamine-, mineraal- en eiwitbronnen ter wereld. Het poeder kan makkelijk worden toegevoegd aan smoothies, sappen of andere drankjes voor extra voedingsstoffen.

Het gebruik van Mattisson HealthStyle Biologische Spirulina Poeder heeft vele voordelen. Het kan bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde voeding en kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit. Spirulina bevat essentiële aminozuren, vitamine B12, ijzer, calcium en andere mineralen die bijdragen aan de normale functie van het immuunsysteem en het behoud van sterke botten en tanden. Het is een goede bron van plantaardige eiwitten die kunnen helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Door het regelmatig gebruik van Spirulina poeder kan het lichaam ondersteund worden bij het behoud van een gezonde huid, haar en nagels.

Vitals Teunisbloemolie 500 mg bio

Vitals Teunisbloemolie 500 mg bio

Vitals Teunisbloemolie Biologisch Softgels zijn een bron van gammalinoleenzuur (GLA), een omega 6-vetzuur dat van nature voorkomt in teunisbloemolie. GLA wordt niet vaak in onze voeding aangetroffen en kan niet efficiënt door ons lichaam worden aangemaakt uit linolzuur. Door het nemen van deze supplementen kan een tekort aan GLA worden aangevuld. Het nemen van deze softgels kan helpen bij het ondersteunen van de normale menstruatiecyclus, het verzorgen van de huid van binnenuit en het behouden van een evenwichtige immuunrespons. De olie is koudgeperst zonder gebruik van chemische middelen en afkomstig van biologische teunisbloemzaden.

Een van de voordelen van de Vitals supplementen is de nieuwe, duurzame verpakking. Het PaperWise karton is gemaakt van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren en is een CO2-neutraal product. Dit karton kan tot zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. De verpakking is recyclebaar en draagt zo bij aan een circulaire economie. Het verminderen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot zijn belangrijke voordelen hiervan. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van PaperWise ondersteunt boeren in ontwikkelingslanden en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Vitals Schildklierformule pro

Vitals Schildklierformule pro

Vitals Schildklierformule Pro Capsules zijn ontworpen om een essentiële rol te spelen in het handhaven van een gezonde schildklierfunctie. Deze formule bevat een slimme selectie van nutriënten, waaronder selenium, dat van vitaal belang is voor de productie van schildklierhormonen. Door een verhoogde behoefte aan jodium kan het nodig zijn om dit product te combineren met een jodiumsupplement. Een andere belangrijke nutriënt in deze capsules is myo-inositol, wat bekend staat om zijn positieve effecten op de schildklierfunctie. Bovendien bevat het product vitamine A, plantaardige vitamine D3 uit algen en goed opneembare, aminozuurgebonden vormen van ijzer en zink. Een bijzonder werkzaam extract uit ashwagandha-wortel met de merknaam KSM-66® maakt de formule compleet.

Het regelmatig innemen van Vitals Schildklierformule Pro Capsules kan bijdragen aan de ondersteuning van een gezonde schildklierfunctie. Het feit dat het product nutriënten bevat die op verschillende manieren de schildklierfunctie ondersteunen, maakt het tot een uitstekende keuze voor mensen die bezorgd zijn over hun schildkliergezondheid. Een ander groot voordeel van deze capsules is dat ze goed opneembare nutriënten bevatten die afkomstig zijn van hoogwaardige ingrediënten, zoals TRAACS®. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de nutriënten gemakkelijk kan opnemen en gebruiken. Door de zorgvuldig samengestelde formule kunnen gebruikers erop vertrouwen dat dit product een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behoud van een gezonde schildklierfunctie.

Vitals Groene thee-PS

Vitals Groene thee-PS

Vitals Groene Thee-PS is een vegan en cafeïnevrij voedingssupplement dat is ontwikkeld op basis van GreenSelect® Phytosome®, een gepatenteerde groene thee-extract technologie. De formule is ontworpen om een verbeterde biologische beschikbaarheid te bieden, waardoor het tot 2x beter wordt opgenomen dan traditionele groene thee-supplementen. Dit komt doordat de Phytosome®-technologie polyfenolen, een fytonutriënt dat vaak moeilijk wordt opgenomen door het lichaam, combineert met fosfolipiden uit zonnebloemlecithine. Het resultaat is een homogeen mengsel van kleine en goed opneembare deeltjes.

Daarnaast heeft Vitals ervoor gekozen om het supplement in een duurzame verpakking te presenteren. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat wordt geproduceerd uit landbouwafval. Het gebruik van PaperWise ondersteunt boeren in ontwikkelingslanden en draagt bij aan de circulaire economie. Bovendien zijn het potje en etiket gemaakt van recyclebaar biobased plastic, wat de impact op het milieu vermindert. Vitals Groene Thee-PS biedt niet alleen gezondheidsvoordelen, maar is ook een verantwoorde keuze voor het milieu.

De combinatie van de gepatenteerde Phytosome®-technologie en de duurzame verpakking maken Vitals Groene Thee-PS een gezonde en bewuste keuze. Het supplement biedt diverse gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van het hart, het behoud van gezonde cellen en weefsels en het beschermen tegen oxidatieve schade. Het feit dat de verpakking recyclebaar is en het gebruik van landbouwafval als grondstof maakt het product ook een duurzame keuze. Vitals Groene Thee-PS is een combinatie van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Vitakruid Kaardebol tinctuur

Vitakruid Kaardebol tinctuur

Vitakruid Kaardebol Tinctuur Bio is een voedingssupplement dat extracten bevat van de kaardebolwortel, afkomstig uit Noord-Afrika, Voor-Azië en Europa. Dit product is vervaardigd door een maximaal geconcentreerde alcoholische extractie van de verse wortels, die geoogst zijn na het eerste groeiseizoen. Het extract bevat maar liefst 50% actieve bestanddelen en is van biologische kwaliteit, zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Door deze productiemethode wordt de hoge kwaliteit van de kaardebolwortel gegarandeerd. Bovendien is deze tinctuurvorm goed opneembaar voor het lichaam.

De kaardebolwortel heeft van nature veel positieve eigenschappen, zoals ondersteuning van de spijsvertering en leverfunctie. Het extract kan ook gebruikt worden ter ondersteuning van een goede darmflora en immuunsysteem. Bovendien kan kaardebol bijdragen aan de bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen in het lichaam. Het gebruik van Vitakruid Kaardebol Tinctuur Bio kan hierdoor bijdragen aan een gezond lichaam en een versterkt immuunsysteem. Het is een natuurlijk supplement, waarbij de hoge kwaliteit en biologische productie een extra pluspunt zijn.

New Care Detox complex

New Care Detox complex

Ons lichaam bezit een natuurlijk afvalverwerkingssysteem waarmee het zichzelf actief schoonhoudt. Dit proces verloopt voornamelijk via de lever, maar ook de nieren, de spijsvertering en de huid spelen hierin een rol. Soms wil je iets extra’s doen voor je lichaam. New Care Detox complex is een 15-daagse kuur die de reinigende werking van het lichaam een handje kan helpen. Dit bijzondere complex van zeven plantextracten helpt om in voor- en najaar een frisse start te maken.

Mariadistel staat al eeuwenlang bekend als kruid dat goed is voor de lever. De actieve bestanddelen van deze plant, die bekend staan als silymarine, ondersteunen de reinigende werking van de lever en de galblaas.#

Artisjok extract ondersteunt net als mariadistel de reinigende werking van de lever en de galblaas.# Daarbij is het goed voor je spijsvertering en helpt om op gewicht te blijven.

Brandnetel ondersteunt de reinigende werking van het lichaam in het algemeen.# Berkenblad, guldenroede en paardenbloem ondersteunen specifiek de nierfunctie. Sarsaparilla is geliefd vanwege de rol die het speelt in de spijsvertering. Daarbij wordt het veelvuldig gebruikt om de huid gezond te houden.

Orthovitaal Temoe Lawak 500 mg

Orthovitaal Temoe Lawak 500 mg

Orthovitaal Temoe Lawak 500 mg Tabletten is een bijzonder kruidensupplement dat is samengesteld uit verschillende soorten kurkuma. De tabletten bevatten voornamelijk curcumina, een belangrijke werkzame stof in kurkuma. Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is al eeuwenlang een populair kruid in verschillende subtropische landen en behoort tot de familie van gember. Het supplement is veelzijdig inzetbaar en kan een nuttige aanvulling zijn op een gezonde en gevarieerde voeding.

Het gebruik van Orthovitaal Temoe Lawak 500 mg Tabletten kan verschillende voordelen bieden. Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Daarnaast kan het supplement bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten en spieren. Bovendien wordt kurkuma ook wel gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering en het immuunsysteem. Het supplement kan dus een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en kan helpen om het lichaam gezond te houden.

Fittergy Cell Shield Antioxidantencomplex zonder vitamine B6

Fittergy Cell Shield Antioxidantencomplex zonder vitamine B6

Fittergy Cell Shield Antioxidantencomplex zonder Vitamine B6 is een uniek supplement dat zowel een multivitamine als een antioxidantencomplex bevat. Het is speciaal samengesteld om het lichaam te ondersteunen op verschillende gebieden, zoals geestelijke veerkracht, gemoedstoestand en energie. Dit supplement bevat vitamines C en E en het mineraal zink, die samen zorgen voor bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en luchtvervuiling. De aanwezigheid van B-vitamines, zoals B1, B5, B3 en B12, helpen bij het activeren van natuurlijke energie, verminderen van vermoeidheid en moeheid en het verbeteren van de weerstand tegen stress.

Dit supplement is ook vrij van vitamine B6, wat een voordeel kan zijn voor mensen die hier gevoelig voor zijn. Door de aanwezigheid van antioxidanten in dit supplement kan het lichaam zich beter beschermen tegen vrije radicalen die schade kunnen aanrichten aan cellen en weefsels. Het gebruik van dit supplement kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en het behouden van een gezond immuunsysteem. Dit product is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een compleet supplement dat verschillende voordelen biedt op het gebied van gezondheid en welzijn.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Zwarte knoflook plus

Het behouden van een goede gezondheid van hart en bloedvaten is belangrijk. Ons hart zorgt er immers samen met onze bloedvaten voor dat alle weefsels in ons lichaam worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en dat afvalstoffen worden afgevoerd. New Care Zwarte Knoflook plus is een uitgebreide verzorgingsformule die hart en bloedvaten kan ondersteunen. Dit helpt om vitaal te blijven.

Zwarte knoflook wordt verkregen door fermentatie van verse witte knoflook. Het dankt de naam aan de donkere kleur die door fermentatie ontstaat. Gedurende het fermentatieproces ontstaan unieke wateroplosbare zwavelverbindingen, waaronder alliine en S-allylcysteïne. Zwarte knoflook heeft dezelfde goede eigenschappen voor hart en bloedvaten als witte knoflook. Ten opzichte van witte knoflook heeft zwarte knoflook als voordeel dat het beter wordt verdragen en dat de scherpe smaak en geur tijdens het fermentatieproces zo goed als verloren gaan.

Astragalus wordt in de traditionele Chinese kruidenleer al eeuwenlang gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen en staat bekend als adaptogeen voor geestelijke en lichamelijke veerkracht. Astragalus heeft ook een gunstige invloed op hart en bloedvaten en houdt de normale bloeddruk in stand.

De bladeren van de meidoorn hebben de vorm van een hart. Deze verschijningsvorm verraadt de goede eigenschappen van meidoorn op hart en bloedvaten.

Olijfblad extract wordt gemaakt van de bladeren van olijven en wordt al eeuwenlang toegepast. De belangrijkste stof uit olijfblad extract is oleuropeïne, een celbeschermend antioxidant.

Resveratrol is een natuurlijke stof die onder meer voorkomt in de schil van rode druiven. Het is een krachtig antioxidant en is er ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Resveratrol ondersteunt het hart en een goede conditie van de bloedvaten.

New Care Zwarte Knoflook plus bevat hulpstoffen uit natuurlijke bron en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

New Care Zomerbruin

New Care Zomerbruin

Natuurlijk ga je de zon niet in, voordat je je huid hebt ingesmeerd met een goede zonnebrandcrème. Om je huid een zomerlang in goede conditie te houden, kan je ook iets extra’s doen.

New Care Zomerbruin is een formule van natuurlijke oorsprong die een uitgebreid antioxidantencomplex bevat in de vorm van de vitaminen C en E en de mineralen selenium en zink. Antioxidanten helpen van binnenuit beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en zonlicht. Op deze manier biedt New Care Zomerbruin een extra stukje bescherming als je de zon in gaat.

Vitamine A en zink ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en voeden de huid van binnenuit. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen.

New Care Zomerbruin capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten en kunnen ook goed worden gebruikt in combinatie met een zonnebankkuur.

New Care Vetzuren balans

New Care Vetzuren balans

New Care Vetzuren balans is een combinatie van zwarte komijnolie, zwarte aalbesolie en algenolie. Gezamenlijk levert deze combinatie van oliën een goede dosering van minimaal 100mg omega-3 (20%), 200mg omega-6 (40%) en 60mg omega-9 (12%) vetzuren per capsule.

Zwarte komijn (Nigella sativa of Black cumin seed) is een eenjarig kruid met lichtblauwe bloemen en veervormige bladeren. De oorsprong ligt in Egypte en onder de naam Ketzah is de plant al in het Oude Testament bekend. In het Arabisch wordt het ‘Habat et Baraka’ ofwel ‘The Seed of Blessing’ genoemd. Door koude persing wordt uit de zaden een hoogwaardige olie gewonnen. Deze olie is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder oliezuur (omega-9).

In de 18de eeuw werd zwarte aalbes (Ribes nigrum) beschreven als ‘De struik der duizend deugden’. De olie bevat meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder het omega-6 vetzuur GLA.

Algenolie biedt een rechtstreekse bron van de omega 3 vetzuren EPA en DHA die direct bruikbaar zijn voor ons lichaam.

New Care Prostaat & urinewegen

New Care Prostaat & urinewegen

Vitals SAME 200 mg

Vitals SAME 200 mg

Vitals SAMe 200mg Capsules is een voedingssupplement dat gebaseerd is op het aminozuur S-adenosyl-L-methionine, ook bekend als ademetionine. Dit aminozuur heeft meerdere functies in het lichaam. Methionine is een van de essentiële aminozuren, wat betekent dat het lichaam deze niet zelf kan produceren uit andere aminozuren. Daarom moet het lichaam afhankelijk zijn van de voeding om in de dagelijkse behoefte te kunnen voorzien. Dit supplement kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding.

De nieuwe duurzame verpakking van Vitals supplementen is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gebruik maakt van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het karton is perfect geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer worden gerecycled, net als FSC-papier. Bovendien zijn het potje en de etiket van recyclebaar biobased plastic gemaakt. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een stap in de richting van een circulaire economie en heeft als voordeel een verminderde druk op het milieu, waardoor de afvalberg kleiner wordt en de CO2-uitstoot afneemt. Door te kiezen voor Vitals SAMe 200mg Capsules draag je bij aan een duurzame toekomst en ondersteun je boeren in ontwikkelingslanden.

Vitals Salvestrol platinum

Vitals Salvestrol platinum

Vitals Salvestrol Platinum is een uniek fytonutriëntencomplex dat rijk is aan specifieke fytoalexinen. Deze fytoalexinen komen van nature voor in onbespoten groenten en fruit en beschermen de plant tegen schimmels, virussen, bacteriën, UV-licht en insecten. Door het gebruik van bestrijdingsmiddelen hebben gangbaar geteelde groenten en fruit een laag gehalte aan fytoalexinen. Dit supplement van Vitals is daarom een uitstekende keuze voor mensen die extra fytoalexinen willen toevoegen aan hun dieet. Het is daarnaast een goede manier om het tekort aan fytoalexinen te compenseren dat wordt veroorzaakt door de moderne landbouwmethoden.

Naast de inhoud van het supplement is ook de verpakking duurzaam. Het kartonnen doosje is gemaakt van PaperWise karton en het potje en etiket van recyclebaar biobased plastic. Deze verpakking draagt bij aan een verminderde druk op het milieu en is een belangrijke stap richting een circulaire economie. Door te kiezen voor Vitals Salvestrol Platinum draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een duurzamere wereld. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise boeren in ontwikkelingslanden, wat bijdraagt aan een eerlijkere wereld.

Voordelen van Vitals Salvestrol Platinum zijn onder andere een betere weerstand, een hogere bescherming tegen schimmels, virussen en bacteriën, en een vermindering van de negatieve effecten van UV-licht op de huid. Het toevoegen van fytoalexinen aan het dieet kan bovendien bijdragen aan een betere gezondheid op de lange termijn. Het supplement is rechtstreeks afkomstig van de oorspronkelijke ontdekkers en is daarom van hoge kwaliteit. Door de duurzame verpakking en de ondersteuning van boeren in ontwikkelingslanden is dit supplement ook nog eens een verantwoorde keuze.

Vitals Pycnogenol

Vitals Pycnogenol

Vitals Pycnogenol Capsules zijn voedingssupplementen gemaakt van gestandaardiseerd schorsextract van de zeeden, afkomstig uit het grootste aangeplante natuurpark van Europa, Les Landes de Gascogne in Frankrijk. Het bevat een complex van wateroplosbare polyfenolen die uiteenlopende biologische en klinische effecten hebben. De wetenschappelijke onderbouwing van deze capsules is zeer sterk en er zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Zo helpt het de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade, draagt het bij aan het behoud van een goede conditie van de bloedvaten en ondersteunt het de bloedcirculatie.

Vitals heeft onlangs de verpakking van zijn supplementen aangepast naar een duurzamere versie. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, dat een CO2-neutraal product is en recyclebaar is. Bovendien kan het karton tot wel zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een duurzamere verpakking heeft als voordeel dat de druk op het milieu vermindert, omdat de afvalberg wordt verkleind en de CO2-uitstoot wordt verminderd. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise boeren in ontwikkelingslanden.

Al met al zijn de Vitals Pycnogenol Capsules een hoogwaardig voedingssupplement met een wetenschappelijk bewezen werking en een duurzamere verpakking. Dit is goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een effectief supplement en tegelijkertijd willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

  • Gratis verzending boven de €50.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Vrije radicalen zijn verbindingen die vervolgens schade kunnen veroorzaken als hun niveau te hoog wordt in je lichaam. Vrije radicalen worden in verband gebracht met verschillende ziekten, waaronder diabetes, hartziekten en kanker.

Je lichaam heeft zijn eigen anti-oxidanten om vrije radicalen in toom te houden. Maar antioxidanten zitten ook in voedsel, vooral in fruit, groenten en andere plantaardige voedingsmiddelen. Verschillende vitamines, zoals vitamine E en C, zijn zeer effectieve antioxidanten. Voldoende inname van anti-oxidanten is dus essentieel voor een gezonde voeding.

Wat doen antioxidanten voor je lichaam?

Een dieet met veel antioxidanten kan het risico op veel ziekten (waaronder hartziekten en bepaalde vormen van kanker) verminderen. Antioxidanten halen namelijk vrije radicalen uit de lichaamscellen en voorkomen of verminderen de schade die door oxidatie wordt veroorzaakt in je lichaam.

antioxidanten

De beschermende werking van antioxidanten blijft wereldwijd bestudeerd worden. Een goed voorbeeld is luteïne, dat voorkomt in spinazie en maïs, dat in verband wordt gebracht met een lagere incidentie van degeneratie van de ooglens en daarmee samenhangend gezichtsverlies bij ouderen. Onderzoek suggereert ook dat luteïne in de voeding het geheugen kan verbeteren en cognitieve achteruitgang kan voorkomen.

Studies tonen verder aan dat flavonoïde-rijk voedsel sommige ziekten voorkomt, waaronder stofwisselingsziekten en kanker. Appels, druiven, citrusvruchten, bessen, thee, uien, olijfolie en rode wijn zijn de meest voorkomende bronnen van flavonoïden

Goed bezig met Antioxidanten.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Antioxidanten kopen

Waar zitten antioxidanten in voeding?

Antioxidanten komen voor in allerlei voedingsmiddelen, bijvoorbeeld:

  • Vitamine C zit in citrusvruchten, tomaten en groene groenten.
  • Vitamine E zit in plantaardige oliën, granen, vlees, eieren en fruit.
  • Lycopeen zit vooral in tomaten en oranje of rood gekleurde vruchten en groenten.
  • Omega-3 komt vooral voor in zeevruchten.
  • Flavonoïden zitten in groene thee, fruit, cacao (chocolade), sojabonen en groenten.
  • Selenium zit in noten, groenten, zeevruchten en vlees.
  • Luteïne en zeaxanthine zitten vooral in groene groenten.

Hoeveel anti-oxidanten heb je per dag nodig?

Je lichaam maakt zelf (wat) anti-oxidanten aan, maar soms is dat niet genoeg. Vaak genereert je lichaam te veel vrije radicalen, en kan het daar niet mee omgaan, dus is inname van genoeg externe antioxidanten is dan belangrijk waarbij de maximale dosering voor antioxidanten pillen 100% van de ADH bovenop de normale voedingsinname bedraagt.

antioxidant fruit

Wat zijn de beste antioxidanten?

De beste anti-oxidanten die je kunt kopen zijn bètacaroteen, vitamine C en vitamine E. Bèta-caroteen en andere carotenoïden vind je in abrikozen, asperges, bieten, broccoli, cantaloupe, wortelen, maïs, groene pepers, boerenkool, mango’s, raap- en snijbiet, nectarines, perziken, roze grapefruit, pompoen, pompoen, pompoen, spinazie, zoete aardappel, mandarijnen, tomaten en watermeloen.

Vitamine C vind je vooral in bessen, broccoli, spruitjes, cantaloupe, bloemkool, grapefruit, honingdauw, boerenkool, kiwi, mango, nectarine, sinaasappel, papaja, peultjes, zoete aardappel, aardbeien, tomaten en rode, groene of gele paprika’s. En tot slot zit vitamine E vooral in broccoli (gekookt), avocado, snijbiet, mosterd- en raapstelen, mango’s, noten, papaja, pompoen, rode paprika’s, spinazie (gekookt) en zonnebloempitten.