Nog even geduld, wij zijn in aanbouw..
Vanaf 1-9 vind je hier de meest complete vitaminen webshop.


 

Ashwagandha voordelen liggen vooral op het terrein van lichaam en geest. Ashwagandha is een ayurvedisch kruid. Het gunstig voor een goede geestelijke balans. Ashwagandhawortel capsules kunnen vanwege hun rustgevende vermogen echter ook bijdragen aan een goed slaappatroon.

 

  • Ashwagandha; veelzijdig kruid uit de Ayurvedische geneeskunde
  • Ashwagandha draagt bij aan evenwicht in stresssituaties**
  • Ashwagandha heeft een rol in de opbouw van spieren**

 

Ashwagandha, wat is het?

Ashwagandha; is een veelzijdig kruid uit de Ayurvedische geneeskunde. Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) is één van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Binnen deze geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Het blad en wortel van de ashwagandha is rijk aan ijzer, glycowithanolides (antioxidanten), tannine, glucose, kaliumnitraat en vetzuren.

Wat is de werking van Ashwagandha?

Ashwagandha is een adaptogeen en wat een ontspannende werking heeft. Ashwagandha ondersteunt je lichaam bij drukke en stressvolle periodes.

  • heeft een adaptogene werking, draagt bij aan evenwicht in stress situaties
  • Ashwagandha is gunstig voor een goede geestelijke balans
  • Ashwagandha werkt ontspannend/ rustgevend

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.
(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*

 

Waneer moet ik Ashwagandha innemen?

Wanneer je ashwagandha moet innemen hangt af van je doel. Gebruik het ’s ochtends tegen stress of ’s avonds voor slaap.

 

Hoe lang moet ik Ashwagandha gebruiken?

Je moet het een aantal maanden frequent gebruiken om de positieve effecten ervan te kunnen meten. Dit kan geen kwaad. Je kan Ashwagandha net zo lang gebruiken als je wilt.

Wanneer werkt Ashwagandha?

Belangrijk om te weten is dat Ashwagandha een voedingsmiddel is en geen medicijn. Hierdoor duurt het langer voordat je effecten kan merken. De meeste mensen ervaren effecten naar een aantal dagen.

 

 

 

Ervaringen met Ashwagandha

Ik ervaar eindelijk rust in mijn hoofd!

Ik gebruik Ashwagandha al een tijd. Maar neem sinds kort een hogere dosis (3 tot 5 gram per keer). Een paar minuten na consumptie voel ik mij een stuk rustiger in mijn hoofd en lichaam.

Haalt de scherpe randjes eraf
Voor mij helpt Ashwagandha bij het verminderen van angstachtige en negatieve. Een voorbeeld; als ik negatief denk over een situatie dan heb ik daarbij geen negatief gevoel. Nou hoor ik je zeggen “Placebo is real”, maar ik heb een poosje met deze gevoelens te maken gehad. Ik ben deze nu helemaal kwijt, en als ik stop met Ashwagandha komt het langzaam weer terug (denk aan een paar weken, dus ik het voelt alsof er wel een reserve wordt opgebouwd in je lichaam).