Keuzehulp

Ashwagandha

Dat mensen ashwagandha kopen is bepaald geen trend van de laatste jaren. Ashwagandha is één van de belangrijkste kruiden in de Ayurveda, een traditionele vorm van alternatieve geneeskunde gebaseerd op Indiase principes van natuurlijke genezing. Mensen gebruiken ashwagandha al duizenden jaren om stress te verlichten, het energieniveau te verhogen en de concentratie te verbeteren.

Ashwagandha kopen

Filter

10 artikelen in Ashwagandha

10 artikelen in Ashwagandha

Mattisson Absolute ashwagandha 425mg withania somnifera

Mattisson Absolute ashwagandha 425mg withania somnifera

Ashwagandha is een inheemse struik die groeit in delen van Afrika en Azië. Het wordt ook wel Indian Ginseng genoemd. De wortels van de Ashwagandha struik worden gebruikt.

Nu -16%
Vitakruid Multivitamine Dag Man

Vitakruid Multivitamine Dag Man

Vitakruid Multi Dag Man Tabletten is een voedingssupplement dat zorgvuldig is samengesteld om mannen de hele dag fit, alert en energiek te houden. Het supplement bevat biologisch beschikbare nutriënten die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen en vele voordelen hebben. De formule bevat onder andere een hoog gedoseerd vitamine B12, wat de natuurlijke energie in ons lichaam activeert. Ook bevat het vitamine C, wat goed is voor de weerstand, en de juiste dosering B8 die bijdraagt aan het concentratievermogen. Andere voordelen zijn het Sabalselect® zaagpalm extract dat de natuurlijke haargroei ondersteunt en bijdraagt aan het behoud van de voortplantingsorganen, en Ashwagandha KSM 66® dat helpt spieren op te bouwen en helpt bij het behouden van een goed uithoudingsvermogen. Ashwagandha helpt ook het lichaam weerbaar te maken tegen stressvolle situaties. Het supplement bevat ook alleen maar biologisch beschikbare nutriënten met de hoogste biologische beschikbaarheid.

De Vitakruid Multi Dag Man Tabletten hebben verschillende voordelen voor de gezondheid van mannen. Zo kunnen ze helpen om vermoeidheid en stress te verminderen, de natuurlijke haargroei te ondersteunen en spieren op te bouwen. Bovendien dragen de vitaminen bij aan het energieniveau, de weerstand, het concentratievermogen en het geheugen. Het supplement bevat ook chroom, wat bijdraagt aan het behoud van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. IJzer en magnesium zijn ook belangrijke ingrediënten die bijdragen aan het celdelingsproces, het geheugen, de concentratie en vermoeidheid en futloosheid verminderen. De Multi Dag Man Tabletten zijn bovendien gemakkelijk in te nemen en zijn verkrijgbaar in een verpakking van 90 tabletten.

Royal Green Magnesium

Royal Green Magnesium

Royal Green Magnesium Capsules is een biologisch voedingssupplement dat belangrijke voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine D en ashwaganda bevat. Magnesium is een mineraal dat van vitaal belang is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder spiercontractie en zenuwgeleiding. De biologische zeesla waaruit de magnesium is gewonnen, heeft een optimale werking in het lichaam. Bovendien helpt vitamine D bij de instandhouding van normale tanden en botten. Het supplement bevat ook ashwaganda, een adaptogeen kruid dat kan bijdragen aan de weerstand tegen tijdelijke stress. Royal Green Magnesium Capsules zijn een perfecte aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Het biologische karakter van Royal Green Magnesium Capsules zorgt voor een zuivere en duurzame bron van magnesium. Bovendien zijn deze capsules 100% vegetarisch en veganistisch, wat betekent dat ze geschikt zijn voor mensen met speciale dieetwensen. Het supplement is een natuurlijke manier om het lichaam te ondersteunen bij het behoud van een optimale gezondheid. Regelmatig gebruik van dit supplement kan helpen om spieren en zenuwstelsel gezond te houden, vermoeidheid te verminderen en het immuunsysteem te versterken. De combinatie van magnesium, vitamine D en ashwaganda maakt van Royal Green Magnesium Capsules een krachtige aanvulling op de dagelijkse voeding en een goede keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil ondersteunen op een natuurlijke en biologische manier.

Vitakruid Homme testosteronsupport voor de man

Vitakruid Homme testosteronsupport voor de man

Vitakruid Homme Tabletten zijn ontworpen om de mannelijke potentie te ondersteunen. Deze tabletten bevatten een combinatie van krachtige ingrediënten zoals L. Ashwaganda, vitamine D, selenium en zink. Ashwaganda is een plantensoort die van oudsher wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en wordt al lange tijd geprezen om zijn adaptogene eigenschappen, die het lichaam helpen om stress te bestrijden. De actieve withanoliden die aanwezig zijn in Ashwaganda helpen bij het verbeteren van de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen. Vitamine D draagt bij aan het behoud van de normale spierwerking, wat vooral belangrijk is voor mannen die een actieve levensstijl leiden.

Selenium, dat ook in de Vitakruid Homme Tabletten aanwezig is, draagt bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen. Dit is vooral belangrijk voor mannen die proberen zwanger te worden, omdat het de kans vergroot dat de zaadcellen de eicellen bereiken. Zink, een ander belangrijk ingrediënt van de Vitakruid Homme Tabletten, is essentieel voor de vruchtbaarheid van de man. Het draagt bij aan de productie van zaadcellen en verbetert de kwaliteit van het sperma. Door de unieke combinatie van deze krachtige ingrediënten bieden de Vitakruid Homme Tabletten mannen een natuurlijke en effectieve manier om hun potentie te ondersteunen en hun algehele gezondheid te verbeteren.

Mattisson Ashwagandha poeder withania somnifera bio

Mattisson Ashwagandha poeder withania somnifera bio

Mattisson HealthStyle biedt biologische Ashwagandha-poeder van hoge kwaliteit aan. Ashwagandha is een exotisch kruid dat van oorsprong uit India komt. Dit kruid staat bekend om zijn vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van het immuunsysteem. Bovendien kan Ashwagandha helpen bij het verlagen van cortisol niveaus, waardoor het kan helpen bij het verbeteren van slaap en het verminderen van angst en depressie. Het is ook bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Het gebruik van biologische Ashwagandha-poeder kan vele voordelen bieden voor de gezondheid en het welzijn. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit, waardoor het een waardevol hulpmiddel kan zijn voor mensen die worstelen met slaapproblemen. Daarnaast kan het bijdragen aan het verbeteren van de stemming, het verhogen van de energie en het bevorderen van de algehele gezondheid en vitaliteit. Door te kiezen voor biologische Ashwagandha-poeder van hoge kwaliteit, zoals die van Mattisson HealthStyle, kunt u er zeker van zijn dat u een product kiest dat vrij is van synthetische stoffen en pesticiden. Dit kan niet alleen bijdragen aan uw gezondheid, maar ook aan het milieu.

Vitals Schildklierformule pro

Vitals Schildklierformule pro

Vitals Schildklierformule Pro Capsules zijn ontworpen om een essentiële rol te spelen in het handhaven van een gezonde schildklierfunctie. Deze formule bevat een slimme selectie van nutriënten, waaronder selenium, dat van vitaal belang is voor de productie van schildklierhormonen. Door een verhoogde behoefte aan jodium kan het nodig zijn om dit product te combineren met een jodiumsupplement. Een andere belangrijke nutriënt in deze capsules is myo-inositol, wat bekend staat om zijn positieve effecten op de schildklierfunctie. Bovendien bevat het product vitamine A, plantaardige vitamine D3 uit algen en goed opneembare, aminozuurgebonden vormen van ijzer en zink. Een bijzonder werkzaam extract uit ashwagandha-wortel met de merknaam KSM-66® maakt de formule compleet.

Het regelmatig innemen van Vitals Schildklierformule Pro Capsules kan bijdragen aan de ondersteuning van een gezonde schildklierfunctie. Het feit dat het product nutriënten bevat die op verschillende manieren de schildklierfunctie ondersteunen, maakt het tot een uitstekende keuze voor mensen die bezorgd zijn over hun schildkliergezondheid. Een ander groot voordeel van deze capsules is dat ze goed opneembare nutriënten bevatten die afkomstig zijn van hoogwaardige ingrediënten, zoals TRAACS®. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de nutriënten gemakkelijk kan opnemen en gebruiken. Door de zorgvuldig samengestelde formule kunnen gebruikers erop vertrouwen dat dit product een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behoud van een gezonde schildklierfunctie.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans draagt dankzij de aanwezigheid van vitamine B6 bij aan de regulering van de hormonale activiteit. De formule bestaat uit een ochtend tablet (wit) en een avond tablet (bruin). Naast vitamine B6 is een combinatie van plantextracten, vitaminen en mineralen toegevoegd.

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. Adaptogenen zijn stoffen die het aanpassingsvermogen van je lichaam én geest ondersteunen en je lichaam helpen omgaan met wisselende omstandigheden. Zo zijn adaptogenen opbeurend bij ups en downs, ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid, helpen je om alert te blijven, zijn rustgevend en helpen ontspannen in stress-situaties.

Salie ondersteunt een normale en regelmatige menstruatie. Het helpt als je prikkelbaar bent vóór de menstruatie, bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en bij ongemakken rondom de menstruatie. Salie helpt tevens bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Een goede doorbloeding is gunstig voor de vitaliteit, het geheugen en de concentratie.

Saffraan wordt van oudsher toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. Zo ondersteunt saffraan net als salie een normale en regelmatige menstruatie en staat erom bekend dat het opbeurend is als je somber of neerslachtig bent.

Rode klaver is een goede bron van isoflavonen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die fyto-oestrogenen aanmaken. Door de aanwezigheid van deze fyto-oestrogenen, ondersteunt rode klaver bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Het mineraal magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Samen met vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpt magnesium bij vermoeidheid en draagt bij aan de fitheid.

Vitamine B3, B5, B12, biotine en foliumzuur helpen voor een goede geestelijke balans en zijn goed voor het geheugen en de concentratie. Vitamine B2, B3, B6, B12 en biotine zijn goed voor het zenuwstelsel.

Vitamine B5 draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B5 draagt ook bij aan een normale synthese (opbouw) en een normaal metabolisme (stofwisseling) van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters. Voorbeelden van belangrijke neurotransmitters zijn dopamine, adrenaline en serotonine.

Zink helpt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Het draagt ook bij aan een normale hormoonhuishouding. Koper en mangaan dragen bij aan de instandhouding van normale bindweefsels. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

AOV 832 Ashwagandha 300mg

AOV 832 Ashwagandha 300mg

AOV 832 Ashwagandha is een voedingssupplement op basis van Ashwagandha, een plant die bekend staat om zijn ontspannende eigenschappen en wordt gebruikt als ondersteuning bij stressvolle situaties. Het supplement is gestandaardiseerd op 7% withanoliden, de actieve stof die verantwoordelijk is voor de therapeutische eigenschappen van de plant. Door regelmatig gebruik van dit supplement kan men de geestelijke ontspanning bevorderen en ondersteuning bieden in perioden van stress. Echter moeten de claims nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Bovendien is AOV overgestapt op flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor ze een duurzamere verpakking hebben. Het gebruik van gerecycled plastic draagt bij aan een circulaire economie en vermindert de behoefte aan de productie van nieuw plastic. Dit maakt de AOV supplementen niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor het milieu. Door deze overstap kunnen ze bijdragen aan de vermindering van afval en daarmee bijdragen aan het behoud van onze planeet.

Orthica Magnesium Plus

Orthica Magnesium Plus

Orthica Magnesium Plus Capsules combineert organisch gebonden magnesiumglycerofosfaat met het ayurvedische kruid Ashwagandha. Het product is een perfecte aanvulling op de dagelijkse voeding voor personen die zich vermoeid, lusteloos of prikkelbaar voelen en behoefte hebben aan een ondersteuning van lichaam en geest. Deze magnesiumvorm is goed opneembaar, omdat het niet eerst door het lichaam omgezet hoeft te worden. De toevoeging van Ashwagandha maakt het supplement extra gunstig voor een goede geestelijke balans, het behouden van energieniveau en vitaliteit.

Naast de positieve effecten op het lichaam en de geest, draagt Orthica Magnesium Plus Capsules ook bij aan een duurzamere toekomst. De supplementen worden aangeboden in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat de impact op het milieu vermindert. Kortom, Orthica Magnesium Plus Capsules biedt niet alleen gezondheidsvoordelen, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

Het gebruik van Orthica Magnesium Plus Capsules kan zorgen voor een toename van energie bij vermoeidheid en een verbetering van de gemoedstoestand. Daarnaast kan Ashwagandha helpen bij het behouden van vitaliteit en energieniveau. Het product is een handige aanvulling op de dagelijkse voeding en kan gebruikt worden als capsules of poeder. Door te kiezen voor een duurzame verpakking van 100% gerecycled plastic (rPET) draagt Orthica ook bij aan een circulaire economie en een duurzamere toekomst.

Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules

Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules

Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules is een voedingssupplement dat het geheugen ondersteunt en het cognitief functioneren verbetert. De formule bevat een combinatie van Bacopa Monnieri, Ginkgo Biloba, Ashwagandha, Omega-3 vetzuur DHA, vitamine B12 en magnesium. Bacopa Monnieri en Ginkgo Biloba helpen het geheugen en de cognitieve functies te behouden naarmate men ouder wordt. Ashwagandha ondersteunt de mentale functie bij ouderen. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en vitamine B12 geeft geestelijke energie. Magnesium helpt de geest helder te houden. Door het regelmatig trainen van het geheugen kan geheugenverlies op latere leeftijd worden voorkomen. Het supplement kan dus bijdragen aan het behoud van een gezonde geest en een goed geheugen.

Een van de voordelen van Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules is dat het een complete formule bevat met ingrediënten die op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. Dit maakt het supplement effectief in het ondersteunen van het geheugen en cognitief functioneren. Bovendien is het supplement makkelijk in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Een ander voordeel is dat het supplement kan helpen om geheugenproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Hierdoor kan men langer zelfstandig blijven functioneren en genieten van een goede kwaliteit van leven. Ook kan het supplement bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap, wat weer positief kan bijdragen aan de algehele mentale gezondheid.

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha is een krachtige, natuurlijke wortel, die al meer dan 3.000 jaar in de Ayurvedische geneeskunde wordt toegepast, waar het wordt beschouwd als een Rasayana. wat betekent dat het helpt de jeugdigheid zou kunnen behouden, zowel geestelijk als lichamelijk. Ashwagandha wordt toegepast bij angst, stress, pijn, vermoeidheid en huidaandoeningen.

Vandaag de dag komen er ook steeds meer aanwijzingen dat het kruid neuroprotectieve en ontstekingsremmende effecten zou kunnen hebben. Ontsteking ligt ten grondslag aan veel gezondheidsaandoeningen, en het verminderen van ontstekingen kan het lichaam beschermen tegen allerlei aandoeningen.

Ashwagandha werking?

Als adaptogeen helpt de ashwagandha werking het lichaam om te gaan met de toenemende dagelijkse eisen van het moderne drukke leven en gaat het de effecten van stress op het lichaam tegen. Dat komt omdat het actieve plantenverbindingen bevat die helpen het evenwicht en de harmonie te herstellen.

Ashwagandha deelt veel van zijn versterkende eigenschappen met shatavari, een ander gevierd verjongend adaptogeen uit de Ayurvedische traditie. Er wordt nu steeds meer bewijs verzameld rond dit krachtige kruid met een indrukwekkende verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

Goed bezig met Ashwagandha.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Ashwagandha kopen

Waar is ashwagandha goed voor?

Ashwagandha is een adaptogeen, helpt ons de negatieve effecten van fysieke en emotionele stress te beheersen. Stress veroorzaakt een stijging van de belangrijkste hormonen – adrenaline en cortisol, die beide de alertheid verhogen als onderdeel van de ‘vecht of vlucht’ reactie. Ashwagandha ondersteunt een gezonde reactie van het lichaam en helpt ons rust te vinden, vooral in tijden van verandering.

Eén van de ashwagandha voordelen is méér energie en een groter uithoudingsvermogen omdat het een verjongend tonicum is. Ashwagandha versterkt en voedt het zenuwstelsel en kalmeert het tegelijkertijd. Het is aangetoond dat het atletische prestaties aanzienlijk verbetert door de hart- en longcapaciteit en het energieniveau te verbeteren.

Ashwagandha ondersteunt het instellen van een goed slaappatroon, daarom is ashwagandha een belangrijk ingrediënt in veel slaap supplementen. Als we onrustig zijn, is onze slaap dat ook. Door ons zenuwstelsel te voeden en te versterken, tonen enkele studies aan dat ashwagandha helpt om te ontspannen voor het slapen gaan.

Hoeveel ashwagandha poeder per dag?

De aanbevolen dosering voor ashwagandha kan variëren afhankelijk van je behoeften, maar het meeste onderzoek suggereert dat het innemen van 250-500 milligram (mg) per dag gedurende ten minste 1 maand voor veel mensen een goede dosering is.

ashwagandha slapen

Ashwagandha wordt als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Maar zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven en mensen met auto-immuunziekten zoals lupus, reumatoïde artritis, diabetes type 1 en Hashimoto’s thyroïditis moeten ashwagandha vermijden.

Ashwagandha kan ook een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Daarom moeten mensen die andere medicijnen gebruiken zeker met een arts overleggen voordat ze ashwagandha supplementen gaan gebruiken.

Lees meer over: Hoeveel ashwagandha per dag?

Wanneer ashwagandha capsules innemen?

In principe kun je ashwagandha capsules op ieder moment van de dag innemen, al kan dit afhangen van je persoonlijke doelstellingen. Als je ashwagandha capsules wilt inzetten voor een betere nachtrust, kun je beter aan het begin van de avond innemen omdat ashwagandha enige tijd nodig heeft om te kunnen werken. Je kunt ashwagandha beter bij een maaltijd innemen als je last van maagklachten krijgt.

Lees meer over: Ashwagandha in de ochtend of avond innemen

Ashwagandha

Voordelen ashwagandha capsules

Ashwagandha capsules bieden tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Ten eerste helpen deze capsules bij het verminderen van stress, aangezien ashwagandha de cortisolniveaus verlaagt. Ten tweede ondersteunen ashwagandha capsules de mentale helderheid en concentratie, wat bijdraagt aan betere cognitieve prestaties.

ashwagandha capsules

Ten derde verbeteren deze capsules de fysieke kracht en uithoudingsvermogen door het energieniveau te verhogen. Kortom een ashwagandha capsule is een krachtig hulpmiddel om stress te verminderen, mentale scherpte te bevorderen en je gevoel van welzijn te verbeteren.

Waarom ashwaghanda poeder?

Ashwagandha poeder biedt dezelfde gezondheidsvoordelen als capsules, zoals stressvermindering, verbeterde mentale helderheid en toegenomen energie. Het voordeel van ashwagandha poeders is de veelzijdigheid. Je kunt de dosering eenvoudig aanpassen aan je individuele behoeften, wat moeilijker is met capsules.

ashwagandha poeder

Bovendien kunnen ashwagandha poeders makkelijk worden gemengd met smoothies, warme dranken of voedsel, waardoor het een naadloze aanvulling op je dagelijkse routine wordt. Voor diegenen met slikproblemen of een aversie tegen capsules, is ashwagandha poeder een aantrekkelijk alternatief. Kortom, ashwagandha poeder combineert de voordelen van het kruid met gebruiksgemak en aanpasbaarheid.

ayurvedische geneeskunst

Vitamines.com

Op Vitamines.com vind je de beste voedingssupplementen van België en Nederland. Denk aan supplementen voor je darmflora, bloedsuikerspiegel, brein, nagels of libido. Benieuwd of het kopen van deze vegetarische ashwagandha uit de Ayurvedische geneeskunst iets voor jou is? Contact dan onze specialist Robin op robin@vitamines.com.