Keuzehulp

Aanbieding

Ashwagandha

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha is een lange plant met paarse of groene bloemen en een rode vrucht en staat bekend als de krachtpatser uit de ayurveda. Letterlijk betekent ashwagandha ‘de wetenschap van een lang leven’. In de hindoeïstische gezondheidsleer wordt deze lichtbruine wortel dan ook al duizenden jaren ingezet.

Ashwagandha

Tegenwoordig hoef je niet helemaal naar Azië en kun je gewoon ashwagandha kopen bij Vitamines.com. Graag vertellen we je meer over de achtergrond van de ayurvedische kruiden en de voordelen van onze ashwagandha supplementen.

ashwagandha

Waar komt ashwagandha vandaan?

De ashwagandha plant komt voornamelijk uit India, Centraal & Zuid-Azië en enkele delen in Afrika. De ayurvedische traditie is er een van meer dan 4.000 jaar oud. Toch kennen veel westerlingen nog niet alle ashwagandha voordelen, terwijl er ook al wetenschappelijk onderzoek naar de wortels en bladeren van de ashwagandha plant is gedaan. Het is dus één van de weinige kruiden mét wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de fysieke als mentale functies van je lichaam.

Hoe werkt ashwagandha?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ‘adaptogeen’ het meest bijzondere kenmerk van ashwagandha is. Bijzonder aan adaptogene kruiden is dat zij je kunnen helpen in stressvolle situaties. Ook ondersteunen zij het aanpassingsvermogen op spannende momenten. Denk hierbij aan een belangrijk gesprek, een vliegreis of een schoolexamen.

Ashwagandha kenmerken

Ashwagandha supplementen kunnen dus bijdragen aan dat je lichaam en geest in balans blijven. Daarnaast heeft dit ‘slimme’ kruid nog meer uitstekende kenmerken.

  • Ashwagandha kan bijdragen aan een geestelijke balans;
  • Werkt ontspannend en beschermend tijdens situaties met stress;
  • Kan het energieniveau en uithoudingsvermogen ondersteunen;
  • Werkt goed voor de opbouw van spieren;
  • Zou de gezonde seksuele functie voor mannen en vrouwen ondersteunen.

Beste ashwagandha kopen top 5

De beste ashwagandha kopen kan in diverse vormen zoals tabletten, capsules en poeder. Wanneer je ashwagandha kopen wilt, is het belangrijk om op een paar zaken te letten. Belangrijk is dat je voor een ashwagandha extract kiest dat uitsluitend uit de wortels van de Withania somnifera-plant (ook wel withanoliden) bestaat. Hieronder vind je de meest verkochte supplementen in onze webshop.

Welk supplement je ook koopt uit de bovenstaande lijst, ze verdienen wat ons betreft allemaal het predicaat beste.

ashwagandha

Tevens is de afkomst van ashwaganda belangrijk. Zo is de kwaliteit van ashwagandha die zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen is verbouwd doorgaans beter. Wanneer je jouw keuze hebt bepaald, let dan ook op de gebruikswijze. Vanwege de rustgevende invloed is het verstandig om ashwagandha later op de dag of voor het slapengaan te consumeren.

Wanneer ashwagandha innemen?

Wanneer je ashwagandha moet innemen is een vaak terugkerende vraag bij de support-desk van Vitamines.com. Die vraag komt op omdat mensen ashwagandha vaak vergelijken met medicijnen, maar die vergelijking gaat mank. Zo kunnen medicijnen vrij snel werken, maar bij supplementen kan dit zomaar meerdere weken duren.

Voordelen ashwangandha ‘s ochtends innemen

Als je ashwagandha gebruikt je algemene gezondheids voordelen dan is het raadzaam om het supplement in de ochtends in te nemen. Zo kun je een hele dag door genieten van de natuurlijke energieboost zonder je hart helemaal te belasten zoals dit vaak bij cafeïne het geval is.

Een nadeel is dat sommige mensen last van hun maag kunnen krijgen wanneer zij het supplement op een nuchtere maag innemen. Daarom is het verstandig het supplement tijdens het ontbijt in te nemen of te mixen in een smoothie.

Voordelen ashwagandha ‘s avonds innemen

Wanneer je ashwagandha inneemt om beter te kunnen slapen, dan is het een goede strategie om deze in de avond in te nemen. Veel consumenten vinden ashwagandha ontspannend werken in een kopje amandel of havermelk. Dankzij ashwagandha in de avond kan je lichaam ‘s nachts optimaal herstellen en kan je ‘s morgens weer helemaal uitgerust en fit aan de nieuwe dag beginnen.

Ashwagandha werd populair als adaptogeen om de weerstand tegen stress bij mensen te verhogen en om beter te kunnen slapen met een goede nachtrust als gevolg.

Wanneer ashwagandha ingenomen wordt maakt niet veel uit en kan dus het best worden bepaald aan de hand van je persoonlijke voorkeur. Wel is het belangrijk dat je een moment kiest waarop je het consistent op hetzelfde tijdstip kunt blijven gebruiken. Zo ervaart je lichaam de voordelen en vergeet je tevens minder snel om deze krachtige plant in te nemen.

wat is ashwagandha

Wanneer ashwagandha kopen?

In de Ayurveda wordt het ashwaganda kruid beschouwd als “rasayana” kruid dat in het Sanskriet ‘pad van essentie’ betekent. Rasayana kruiden verlengen volgens de ayurveda de levensduur en zorgen voor een betere natuurlijke balans in het lichaam waardoor veel mensen tegenwoordig ashwagandha kopen om dezelfde voordelen te genieten.

Betekenis

De letterlijke ashwagandha betekenis luidt ‘geur van paard’. Dit verwijst naar de sterke geur van het kruid en naar het geloof dat het gebruik ervan de kracht en vitaliteit geeft dat vergelijkbaar is met een paard. De soortnaam somnifera betekent overigens slaapverwekkend in het Latijns.

Indiase ginseng

De effecten van Ashwagandha zijn vergelijkbaar met die van ginseng, Ashwagandha wordt daarom ook wel Indiase ginseng genoemd. Ashwagandha wordt meestal ingezet als adaptogeen voor het bevorderen van de homeostase en het stabiliseren van fysiologische processen waardoor ze de mentale en lichamelijke weerbaarheid verhogen in stressvolle situaties.

Adaptogeen

Ashwagandha werd populair als adaptogeen om de weerstand tegen stress bij mensen te verhogen en om beter te kunnen slapen met een goede nachtrust als gevolg. Therapeutisch kan dit kruid ook worden ingezet tegen vermoeidheid, slapeloosheid, geheugenproblemen, angst, stress en pijnklachten. Daarnaast kan ashwagandha goed worden ingezet bij onder andere artrose, reumatoïde artritis en diabetes klachten.

Detox probiotica glucosamine energie geneeskunde paddenstoelen bloedvaten haritaki libido ontsteking geneeskunst en antioxidanten. Darmflora, antidepressiva biologisch en brain function.

Ashwagandha werd populair als adaptogeen en de ayurvedische kruiden kennen weinig bijwerkingen.

Filter

9 artikelen gevonden

9 artikelen gevonden

Vitals Ashwagandha-ksm bio

Vitals Ashwagandha-ksm bio

AOV 832 Ashwagandha 300mg

AOV 832 Ashwagandha 300mg

Vitakruid Ashwagandha KSM-66 & bioperine

Vitakruid Ashwagandha & Bioperine (KSM-66)

Royal Green Ashwagandha

Royal Green Ashwagandha

Is ashwagandha gevaarlijk?

Veel mensen vragen zich af of ashwagandha gevaarlijk is. Want als het zoveel voordelen biedt, dan zullen er ook wel nadelen zijn? Gelukkig is het zo dat als gebruikers de aanbevolen ashwagandha dosering niet overschrijden niet overschrijden, is het gebruik voor bijna iedereen veilig.

Toch zijn er wel enkele bijwerkingen van het kruid bekend. De belangrijkste bijwerkingen zijn maag-darmklachten. Vooral bij overmatig gebruik, kunnen klachten als buikpijn en diarree optreden. Ook mensen met schildklier problematiek en auto-immuunklachten wordt geadviseerd om heel voorzichtig te zijn.

Ashwagandha is in staat om de productie van bepaalde schildklierhormonen te verhogen. Omdat het uit de plantenfamilie van nachtschade komt (net als aardappels en tomaten) kan het auto-immuunklachten dus ook verergeren.

Lees meer Lees minder

Ashwagandha wetenschappelijk onderzoek

Het ashwagandha adaptogeen heeft enkele antidepressieve effecten, blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. De onderzoekers gebruikten chronische stress als trigger voor depressiviteit. Hieruit bleek dat ashwagandha wanhopig gedrag kan verminderden en de stresstolerantie kan verbeteren.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk