Keuzehulp

Astaxanthine

Astaxanthine is een antioxidant waardoor het cellen zou kunnen beschermen tegen schade. Astaxanthine zou daarnaast de werking van het immuunsysteem kunnen verbeteren. De redenen dat mensen astaxanthine kopen lopen uit een: het is mogelijk goed tegen vermoeide ogen, spierpijn, gezonde huid en stimulering van het uithoudingsvermogen. Ook wordt astaxanthin soms ingezet in supplementen voor het afvallen omdat astaxanthine voor een betere vetverbranding zou kunnen zorgen.

Astaxanthine kopen

Filter

2 artikelen in Astaxanthine

2 artikelen in Astaxanthine

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Multi vrouw

New Care Multi vrouw is een krachtige formule, helemaal afgestemd op de behoefte van vrouwen van ±25 tot 50 jaar. Vrouwen die iedere dag opnieuw alles uit hun dag willen halen, die zich fit willen blijven voelen en die hun goede conditie willen behouden. New Care Multi vrouw biedt een passende aanvulling op de voeding voor al die vrouwen die gewoon lekker zichzelf willen blijven. In welke situatie dan ook.

New Care Multi vrouw is een uitgebreide formule met de belangrijke vitaminen en mineralen in een goede dosering. De formule is eenvoudig in gebruik, want je hebt maar één tablet per dag nodig. New Care Multi vrouw is ook geschikt voor gebruik in de periode rondom de zwangerschap om te voorzien in de verhoogde behoefte aan vitaminen en mineralen die in deze periode kan bestaan. Daarnaast is de formule geschikt voor vegetariërs en veganisten.

New Care Multi vrouw bevat net als al onze andere producten zoveel mogelijk natuurlijke en natuur-identieke ingrediënten. Ingrediënten die het lichaam herkent en goed opneemt. Voor de B-vitaminen is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. De formule bevat vitamine C in de ontzuurde vorm, een veganistische vitamine D, vitamine K2 en goed opneembare mineralen. Het complex van vitaminen en mineralen wordt ondersteund door specifiek geselecteerde plantextracten, waaronder astaxanthine, carotenoïden, druivenpit en lycopeen.

Orthovitaal Astaxanthine AstaPure 4 mg

Orthovitaal Astaxanthine AstaPure 4 mg

Orthovitaal Astaxanthine AstaPure 4 mg Softgels wordt beschouwd als een natuurlijk wonder en behoort tot de groep carotenoïden. Het is een krachtige antioxidant en heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Het product bevat het gepatenteerde AstaPure-extract dat 100% natuurlijk en van hoge kwaliteit is. AstaPure Astaxanthine wordt gewonnen uit de microalg Haematococcus pluvialis die deze stof aanmaakt om zichzelf te beschermen tegen oxidatieve stress.

Astaxanthine is populair vanwege de voordelen voor de gezondheid. Het kan het immuunsysteem versterken, de huid verbeteren, de gezondheid van de ogen ondersteunen en spiervermoeidheid verminderen. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlagen van het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Het is een veilige en natuurlijke manier om uw gezondheid te ondersteunen. Door Orthovitaal Astaxanthine AstaPure 4 mg Softgels te gebruiken, kunt u profiteren van alle voordelen van deze krachtige antioxidant.

Wat doet astaxanthine?

Astaxanthine werkt als een antioxidant en kan daardoor in het lichaam aanwezige vrije radicalen doen verminderen. Het middel heeft een roodachtige tint en wordt op natuurlijke wijze uit planten gewonnen. Astaxanthine heeft veel voordelen voor de ogen en de huid: het verhoogt het vochtgehalte van de huid, waardoor die elastischer wordt, en helpt rimpels en acne te verminderen.

“Astaxanthine kan in het lichaam aanwezige vrije radicalen doen verminderen.”

Astaxanthine wordt tevens gebruikt om het immuunsysteem en de gezondheid van het hart te verbeteren. Bovendien is het supplement in enkele landen gekwalificeerd voor de behandeling van symptomen van de ziekte van Parkinson en van de ziekte van Alzheimer.

Astaxanthine werking?

Astaxanthine onzin? Zeker niet. De astaxanthine werking is juist heel interessant: zo kan het onze cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en ons immuunsysteem te stimuleren, allemaal dankzij zijn werking. Astaxanthine is een carotenoïde en eenvoudig gezegd zijn carotenoïden pigmenten die in veel fruit en groenten voorkomen.

Carotenoïden zijn vooral bekend om de kleuren die ze produceren: dieprode, gele en oranje tinten. Een wortel is het perfecte voorbeeld van een groente die vol zit met carotenoïden. Carotenoïden bieden een groot aantal voordelen, maar de belangrijkste zijn misschien wel hun antioxiderende eigenschappen.

Astaxanthine is een van de gunstigste carotenoïden vanwege zijn antioxiderende eigenschappen. Als antioxidant werkt astaxanthine tegen het proces van oxidatie. Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten ons lichaam kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve stress van vrije radicalen. Ons lichaam produceert van nature vrije radicalen (atomen die cellen kunnen beschadigen) als gevolg van normale processen zoals stofwisseling en veroudering.

Maar stress, of het nu gaat om lichamelijke, geestelijke of omgevingsstress, zorgt ervoor dat het lichaam te veel vrije radicalen produceert. Dit staat bekend als oxidatieve stress. Gelukkig kunnen antioxidanten helpen vrije radicalen en oxidatieve stress tegen te gaan door zich te verbinden met reactieve vrije radicalen en ze te neutraliseren voordat ze te veel schade aanrichten.

Goed bezig met Astaxanthine.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Astaxanthine kopen

Is astaxanthine gevaarlijk?

Wanneer je de aanwijzingen op het etiket van je astaxanthin supplement opvolgt is astaxanthine zeker niet gevaarlijk en heeft het minimale risico’s en bijwerkingen. Maar, ook al is het risico op bijwerkingen laag, is het niet uitgesloten dat juist jij een klacht na gebruik van astaxanthine ervaart. Overweeg dan je dosering te verlagen of helemaal te stoppen met dit voedingssupplement.

Enkele van de meest gemelde astaxanthine bijwerkingen zijn:

  • Toegenomen huidpigmentatie
  • Gewijzigde hormoonspiegels
  • Sterkere haargroei
  • Verlaagde calciumspiegels in het bloed
  • Verlaagde bloeddruk
  • Veranderingen in geslachtsdrift
  • Maagpijn
  • Toegenomen stoelgang

Bovendien, omdat het onderzoek naar de veiligheid van astaxanthine supplementen bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven beperkt is, is het het beste om aan de veilige kant te blijven en astaxanthine volledig te vermijden tijdens je zwangerschap.

Hoeveel astaxanthine per dag?

In supplement vorm is astaxanthine veilig gebleken in doses van 4 tot 40 milligram per dag gedurende 12 weken. De aanbevolen dosering is echter vier tot acht milligram, één tot drie keer per dag bij de maaltijd. Aanvankelijk kun je het beste beginnen met een lage dosis en dit langzaam verhogen om je tolerantie voor astaxanthine te beoordelen.

Als je astaxanthin niet uit voedingssupplementen maar uit hele voedselbronnen haalt, moet je proberen een paar porties astaxanthine-rijk voedsel per week in je dieet op te nemen. Deze voedingsmiddelen zijn vooral nuttig omdat de meeste naast astaxanthine een reeks belangrijke voedingsstoffen leveren, zoals vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren.

Astaxanthine haargroei stimulerend?

Voor vrouwen waarschijnlijk wel: astaxanthine heeft namelijk een relatie met de vrouwelijke hormoonbalans. Uit een onderzoek bij volwassen vrouwen bleek dat zes maanden dagelijkse inname van astaxanthine de haargroei verbeterde en het haarverlies verminderde. Hoe dat komt? De balans van voortplantingshormonen is bij vrouwen is anders dan bij mannen. Testosteron en DHT niveaus zijn over het algemeen veel lager bij vrouwen.

Sommige vrouwen kunnen echter een bepaald patroon van hormonale onbalans ervaren, waarbij er sprake is van verminderde oestrogeen en progesteron, terwijl ze een overmaat aan androgene hormonen hebben. De aanwezigheid van een teveel aan DHT-hormoon kan ook tot haaruitval leiden. Astaxanthine kan dan helpen en het proces omkeren door  haargroei juist te stimuleren.